abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:33 | Bezpečnostní upozornění

    Byla vydána verze 0.81 telnet a ssh klienta PuTTY. Opravena je kritická bezpečnostní chyba CVE-2024-31497 obsažena ve verzích 0.68 až 0.80. Používáte-li klíč ECDSA NIST P521 a použili jste jej v PuTTY nebo Pageantu, považujte jej za kompromitovaný.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:44 | Komunita

    Hra MineClone2 postavena nad voxelovým herním enginem Minetest byla přejmenována na VoxeLibre.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:11 | IT novinky

    Společnosti Avast Software s.r.o. byla pravomocně uložena pokuta ve výši 351 milionů Kč. Tu uložil Úřad pro ochranu osobních údajů za neoprávněné zpracování osobních údajů uživatelů jejího antivirového programu Avast a jeho rozšíření internetových prohlížečů (Browser Extensions), k čemuž docházelo prokazatelně po část roku 2019.

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 15:55 | Zajímavý článek

    Bylo vydáno do češtiny přeložené číslo 714 týdeníku WeeklyOSM přinášející zprávy ze světa OpenStreetMap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Pozvánky

    V sobotu 20. dubna lze navštívit Maker Faire Jihlava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:44 | Zajímavý software

    Knihovna pro potlačení šumu RNNoise byla vydána ve verzi 0.2. Kvalitu potlačení lze vyzkoušet na webovém demu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    FRRouting (FRR) (Wikipedie), tj. softwarová sada pro směrování síťové komunikace, fork Quagga, byl vydán ve verzi 10.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 03:22 | Nová verze

    Julian Andres Klode vydal APT (Advanced Packaging Tool) ve verzích 2.9.0 a 2.9.1. Jedná se o vývojové verze nové větve APT 3.0. Vylepšuje se uživatelské rozhraní. Přidány byly barvičky. Aktuální náhledy a vývoj lze sledovat na Mastodonu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    14.4. 17:00 | Komunita

    Miguel de Icaza se na svém blogu rozepsal o vložitelných herních enginech. Kdysi slibné projekty UrhoSharp a Urho3D jsou již mrtvé. Zůstává Godot. Aktuálně vývojáři řeší Pull request #90510 s návrhem knihovny LibGodot.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.4. 03:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 5.0 linuxové distribuce Lakka, jež umožňuje transformovat podporované počítače v herní konzole. Nejnovější Lakka přichází s RetroArchem 1.17.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (60%)
     (13%)
     (2%)
     (24%)
    Celkem 411 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    O Hubbardovi a bizonech

    5.5.2021 13:24 | Přečteno: 2269× | To jsem vážně jediný? | poslední úprava: 5.5.2021 14:09

    Když jsem poprvé před šesti lety narazil na jméno Elbert Hubbard, vůbec mi nedošlo o jak zajímavou osobnost se jedná a už vůbec jsem netušil, jak moc jsme si byli podobní. Až před několika dny, v souvislosti s mým šťouráním v historii The Woodcraft League of America jsem na jméno Hubbard opět narazil. Tentokrát již ale vyzbrojen víc jak pětiletou zkušeností genealogického bádání po všech čertech.

    Je to zajímavé, ale Elbert Hubbard byl muž, který se zapsal do historie světové literatury během velice krátké doby pidiknihou s názvem Zpráva Garcíovi. Tuto esej původně napsal jako článek do svého časopisu The Philistine (v březnovém čísle roku 1899) a k jeho velkému překvapení měla ohromný ohlas nejenom v USA, ale po celém světě. Je to zajímavé zamyšlení, které si můžete (pokud chcete) sami přečíst také v češtině – stačí kliknout na ten odkaz.

    Je to článek bezelstného a poctivého muže 19. století, který za sebou neměl zkušenost století dvacátého, protože se sám stal jednou z prvních civilních obětí 1. sv. války z řad občanů USA. Můžeme se tedy jen domýšlet, jak by se na svůj článek díval dnes.

    Osobně se domnívám, že by pod vlivem zkušeností s událostmi 20. století svůj pohled na věc radikálně změnil. I přes to, že je i dne jeho esej aktuální a může přimět mnohé lidi k zamyšlení nad tím, jak přistupují ke své práci. I já bych bez hlubšího zamyšlení, tomu co tehdy napsal, přitakal.

    Jenže já si při zamyšlení nad tím textem okamžitě vybavil ty tisíce poslušných zaměstnanců, co si vzali tuto esej k srdci a jen o pár let později posílali na smrt miliony spoluobčanů, aniž by si kladli otázku: Proč?

    Když jsem před 13 lety psal blogpost o loyalitě, myslel jsem na životní příběhy lidí, co si tuto otázku položili, poslechli své svědomí a sebrali odvahu k tomu, aby se dokázali vzepřít. O většině z nich nikdo z nás nic neví. Nepovažovali se za hrdiny a mnozí za to draze zaplatili svým životem.

    Před několika dny v bedně reprízovali film Atlas mraků. Nevím. Možná jsem ten film pochopil špatně, ale nemohu se ubránit pocitu, že je přesně o tom – odvaze jít i do předem ztraceného boje s nepatrnou šancí na vítězství.

    Dnes ráno, než jsem vyrazil do práce, jsme se škrtli se ženou. Je zcela jiná povaha než já a když jsem přemýšlel o tom, jak nejlépe vysvětlit podstatu našeho sporu, nenapadlo mne lepší přirovnání, než o bizoním stádu.

    Je tomu 200 let co se po ohromných pláních amerického západu svobodně proháněla milionová stáda bizonů. Sem tam některé z nich skolila šípem nějaká ta chřipečka, ale to jenom posilovalo přirozený výběr. Nikdo si netroufl postavit do cesty stádu bizonů! – až železnice, která rozdělila jejich populaci.

    Sama o sobě pro ně nepředstavovala vážnou hrozbu, ale stavěli ji hladoví dělníci a s nimi přitáhly tlupy profesionálních lovců, vybavených puškami. A pro tyhle koronavirové tlupy bylo semknuté stádo ideálním terčem. Jedinou šancí jak uniknout, byl zběsilý úprk. Stáda, která unikla na sever do Kanady přežila. A ty co zůstaly na pláních čekal konec, protože vlaky začaly přivážet vykuky s podnikatelským duchem, co v bizonech viděli jen ideální zdroj bohatství.

    Na bizony si nedělal nárok žádný vlivný rančer, který by si nechal každý ulovený kus draze zaplatit, jenom špinaví indiáni, které bylo stejně snadné postřílet, jako ty bizony. Mohli začít beztrestně organizovat lovecké tlupy, co táhly podél trati a vybíjely stáda bizonů. Ovšem tentokrát už ne pro maso, ale pro lacinou a kvalitní kůži! Stříleli je hlava nehlava. Surové kůže lifrovali do továren na východě a železnice generovala čím dál větší zisky, protože indiáni závislí na bizonech následovali jejich stáda a opuštěné pláně lákaly nové přistěhovalce z východu.

    Až ve 30. letech 20. století je dohnala jejich krátkozraká chamtivost, když je prašné bouře začaly vyhánět z plání pryč. Jenže to už byla po bizonech veta. Jediné stádo přežilo v Yellowstonu – jenom díky tomu že si vlivní američtí lovci, mezi nimiž byl i budoucí prezident USA Theodore Roosevelt, uvědomili že pokud něco neudělají, nebudou mít brzy co střílet.

    Na prériích se nyní pasou jen stáda ztučnělých krav, obehnaných ostnatým drátem, předem určená na porážku – jako ty servantky v tom filmu.

    A já si dnes připadám, jako ten bizon. To zvíře nedokáže bez stáda přežít, jenže copak jeden kus zastaví splašené stádo, které se žene do propasti, protože se všude kolem střílí? Jak přesvědčit okolní kusy, že je lepší riskovat smrt a vyrazit proti střelcům, než se hnát slepě kupředu? To se prostě nedá a využívali toho už i ti indiáni vybavení jenom luky a šípy!

    A tak se splašené stádo slepě žene vpřed, zadní kusy tlačí na ty před sebou a pro vyplašené bizoní krávy neexistuje žádný dostatečně silný argument pro to, aby přestaly utíkat vpřed. Ani honák domestikovaného stáda dobytka by neriskoval život tím, že by se splašenému stádu postavil do cesty. I kdyby byl vybaven kulometem.

    Dnes představuje ono neznámo do něhož se stádo žene očkování. A splašené krávy by si měly uvědomit, že očkováním ochrání především samy sebe. A pokud budou očkovány, neočkovaní pro ně už nepředstavují žádné riziko, takže neexistuje žádný ospravedlnitelný důvod pro to, aby byli neočkovaní diskriminováni a nuceni k tomu, aby se nedobrovolně vystavili riziku nepředvídatelných komplikací v situaci, kdy to sami nepovažují za nezbytně nutné! Protože pokud se nakazí, tak ohrožují maximálně sebe!

    Žádný souhlas, jestli někomu něco píchne, nepotřeboval Mengele v Osvětimi a jemu podobní "vědci", proto upozorňuji, že každý, kdo schvaluje covid pasy a diskriminaci těch co se nehodlají očkovat, ponese stejnou vinu, jako ti co v roce 1935 zvedli v Norimberku ruku pro Norimberské zákony! Všichni by si měli uvědomit, co je to očkování a na jakém principu funguje. Měli by si uvědomit, že pokud někdo napíše (jako v odkazovaném článku) že:

    … Očkováním je však možné získat dlouhodobou ochranu i bez toho, aby člověk nemoc prodělal.

    …tak vědomě lže, protože ve skutečnosti je vakcinace řízenou formou nemoci, při níž se váš imunitní systém naučí čelit do té doby neznáménu typu bakterie či viru. Každý máte právo se svobodně rozhodnout, zda-li se necháte naočkovat a snížíte pravděpodobnost, že váš imunitní systém virus či jiný mikroorganismus zaskočí. Nebo se z nejrůznějších důvodů rozhodnete nechat tomu přirozený průběh. Ale rozhodně nemáte právo svoji volbu nutit někomu jinému, proti jeho vůli! Pokud to děláte a zneužíváte k tomu svůj vliv a postavení, tak jste stejní, jako byl již zmíněný Josef Mengele – milý inteligentní lékař, vědec, milující hudbu a umění. A zároveň bezcitný, sadistický vrah!

           

    Hodnocení: 25 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Jendа avatar 5.5.2021 14:21 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Kdyby to náhodou četl někdo kdo o tom neví, tak ten argument nefunguje pokud máme očkování, které má třeba 90% účinnost.
    5.5.2021 18:08
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    Vulgarity, urážky.

    Zobrazit komentář
    6.5.2021 19:27 saves-you-a-click
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Komu se to nechce rozklikávat, tak tam je: "Kdyby to náhodou četl někdo, kdo to neví: Kapica je pedofilní dementní prase."
    7.5.2021 16:54 Logik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Pedofilni neni. Dement taky ne, dyt je kantor. Zustava jen prase, ale to jsme vsichni tak co?
    7.5.2021 17:27 Nonsquiter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Jakej kantor? Spíš IT lopata.

    Navíc co to je za logiku, že učitelé nemohou být pedofilové? Myslíš že něčemu jako on nechávali dělat psychologický posudek? Nevím odkud to Miriam vzala, ale zatím se to jen Kapica snaží horlivě a agresivně zamíst pod koberec.
    7.5.2021 19:30 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Lopata jsi ty, když más za bernou minci výkřiky psychopata, který dostal přes prsty poté co zkoušel škodit tomuto serveru. Naivně si myslel, že na něj nikdo nemůže, tak jsem jej z toho omylu vyved. To je celé. No a od té doby tady takhle vykřikuje, což zřejmě ty, co by na to měli odpovídajícím způsobem reagovat těší. Zřejmě svou záměrnou nečinností chtějí posílit nechuť normálních lidí tyhle diskuze číst.
    7.5.2021 20:35 Miriam (ta pravá)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    čéče, vysvětli mi, jak jsi mi dal přes prsty? Nějak jsem na to zapomnělo. Jo a za toho pedofila se omlouvám, jsem si tě popletlo s Johnnym z Podolí, co dělal ty pedofilní tábory a nějak jsem u toho zůstala. Nemohu potvrdit, ani vyvrátit, že pedofil jsi. Ale určitě bylo mé tvrzení bez jakýchkoliv podkladů, zavádějící a zbytečně ofenzifní. Sorry, kapica
    7.5.2021 19:31 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    A mimochodem. Na pedagogické fakultě jsem rozhodně strávil víc času než ty.
    7.5.2021 21:43 Nonsquiter
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Tak to se máš čím chlubit :-D
    5.5.2021 19:21 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    I když tohle víš, tak se nabízí argument, jestli má smysl zabývat se pár procenty opravdových odmítačů očkování, když budou mít statisticky nižší vliv než ta neúčinnost očkování. Jenže česká společnost je tradičně složená s nemyslících fachidiotů, tak nemá cenu se s nima bavit.
    Jendа avatar 6.5.2021 01:03 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    No, vypadá to, že současné množství antivaxerů v některých zemích už stačí na izolovaná ohniska epidemie dlouho vymýcených nemocí, viz třeba #7.
    6.5.2021 07:31 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Spalničky nejsou dlouho vymýcená nemoc a už vůbec se nedají srovnávat s koronavirem, na který umírají lidé, kteří se dokážou samy o očkování rozhodnout (v čechách je reportovaných 5 úmrtí 20 let). V tom případě zase šlo o statisticky zanedbatelné množství případů, které společnost neohrožují. Že ohrožují zdraví svých dětí je jen jejich blbost.
    Jendа avatar 6.5.2021 13:24 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Spalničky nejsou dlouho vymýcená nemoc
    Myslel jsem, že v rozvinutých zemích jo. Nebo podobné epidemie jako v posledních pár letech byly i předtím, jen o nich nevím/nemluvilo se o tom/…?
    V tom případě zase šlo o statisticky zanedbatelné množství případů, které společnost neohrožují.
    Nevím, jestli ti rozumím, říkáš, že zemřelo zanedbatelně dětí, co se očkovaly (a zemřely, protože vakcína není 100%)? To je asi naštěstí pravda (v paperu píšou že to je hlavně komunitní v komunitách kde se asi neočkují), OTOH já to vidím tak že situace ještě není „tak špatná“ ale už se blížíme bodu kdy se tak stane.
    6.5.2021 09:51 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Nalepka antivaxer je demagogie. Jsou ruzbe nemoci a ruzne vakciny. Nektere vakciny jsou velmi dulezite a prospesne, nektere naopak a jde primarne o komerci/reklamu/natlak.
    Gréta avatar 6.5.2021 11:59 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    5.5.2021 14:39 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Souhlasim. Akorat mi prijde, ze na to, ze jsi to diskutoval se zenou, je tam moc zminek o hovezim dobytku. Ale jinak souhlas. Me telo, muj hrad, ma svoboda. Obavam se vsak, ze po tom, co predvedl tento stat s uzaviranim zivnosti a firem a omezovanim lidskych svobod, tak se nebudou rozpakovat diskriminovat neockovane. Bohuzel. Co si narod zvolil, to ma.
    5.5.2021 14:50 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Tak vzhledem k našemou domácímu backgroundu předpokládám, že se neurazí. A jak jsem napsal, lepší přirovnání než k bizonům mě nenapadlo.
    5.5.2021 14:49 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Ku koronavírusovým analógiám sa nebudem vyjadrovať, ale nasledovná pasáž z "listu Garciovi" mi až veľmi nápadne pripomína viacerých kolegov:

    Zavolejte si jednoho k sobě a požádejte ho o toto: „Podívejte se prosím do encyklopedie a udělejte mi stručnou zprávu o životě Correggia.“

    Řekne váš zaměstnanec tiše „Ano, pane,“ a půjde provést svůj úkol?

    Kdepak, ani za nic. Vrhne na vás pochybovačný pohled a položí vám jednu či více z následujících otázek:

    ...
    5.5.2021 15:02 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Ano. Hranice je velmi tenká a většina lidí má problém rozeznat pochyby od výmluv. Obzvláště, když zpochybňují to co chtějí. A nikdo by asi neměl být překvapený ani z faktu, že se většinou setkávají s těmi výmluvami, protože obvykle neumí rozeznat mezi zaměstnanci ty co se jen vymlouvají od těch ostatních.
    5.5.2021 15:05 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Ale věřil bys tomu, že já mezi svými zaměstnanci nikdy takové lidi neměl? Mezi kolegy ano, ale pod sebou nikdy. Ke svým zaměstnancům jsem měl vždy 100% důvěru a nikdy mne nezklamali.
    5.5.2021 15:27 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1912514

    Myslim, že tehdejší krácení práv (nepřijímání nevakcinovaných v (před)školních zařízeních) bylo zdůvodňováno mimo i jiné snahou o ochranu právě těch co nemohou být ze zdravotních důvodů očkováni. Nejsem si jist zda právo účasti (nevakcinovaných) má vyšší právní sílu než ochrana (nevakcinovatelných), notabene účast nevakcinovaných nenesoucích jakoukoli právní odpovědnost za případné šíření nákazy.
    5.5.2021 15:43 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Ehm, není náhodou smyslem toho covidpasu chránit ty, co se očkovat chtějí, ale z nějakých důvodů nemůžou?

    ... protože ve skutečnosti je vakcinace řízenou formou nemoci ...

    To je sice pravda, ale zároveň účelové slovíčkaření, abys moh prohlásit, že někdo lže.

    Když se ti v hlavě objevila ta myšlenka srovnávající covidpas a norimberské zákony, použil jsi zdravý rozum nebo jen svoji zatvrzelou nenávist proti všem, kteří pandemii covidu považují za krizovou situaci?
    5.5.2021 16:02 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Ehm, není náhodou smyslem toho covidpasu chránit ty, co se očkovat chtějí, ale z nějakých důvodů nemůžou?
    Jak? Tím, že je vyloučíš ze společnosti? Tím, že omezíš jejich právo svobodného pohybu? Jak daleko je k tomu, kdy nějaký chytrák přijde se skvělým nápadem soustředit tyto osoby do nějakého vhodného zařízení – Hitlerovou oblíbenou destinací byl Madagaskar – do ráje ve kterém bezpečně dožijí své životy?
    5.5.2021 16:13 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Tím, že se sníží pravděpodobnost, že se setkají s někým, kdo tu nemoc přenáší. Ale předpokládám, že tohle víš, jen to odmítáš akceptovat. A kdyby sis zjistil něco víc smyslu očkování pro společnost, tak zjisťíš je to ještě komplikovanější. A mimochodem tohle rozhodně není první povinné očkování, ani první jehož absence přináší omezení.
    Jak daleko je k tomu, kdy nějaký chytrák přijde se skvělým nápadem soustředit tyto osoby do nějakého vhodného zařízení – Hitlerovou oblíbenou destinací byl Madagaskar – do ráje ve kterém bezpečně dožijí své životy?
    Daleko. A vzhledem k tomu, že používáš pořád to samé zvrácené přirovnání, tak nejspíš používáš jen tu nenávist.
    5.5.2021 16:15 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Když bych tě nechal zazdít, taky bych tě ochránil před nákazou.

    Tobě fakt taková logika nepřijde divná?
    5.5.2021 16:17 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Ta tvoje mi přijde mi divná. Už jsi někdy slyšel o dávkování? Tvoje uvažování je asi jako kdybych se odmítal léčit antibiotiky s tím, že když jich spolykám půl kila, tak mě to sejme.
    5.5.2021 16:45 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Promiň, ale tvoje logika je divná.

    Antibiotika nikdo preventivně nežere. A já věřím, stejně jako ty, že ti co ty vakcíny vyrábějí, tím nemají v úmyslu někoho zlikvidovat. Ale nevidím jediný rozumný důvod pro to, nechat si píchat do žíly jednoúčelovou narychlo vyvinutou vakcínu, u které nikdo netuší jaký bude mít do budoucna efekt, když je zde celá řada jiných, mnohem nebezpečnějších onemocnění na které žádná vakcína není.

    Zřejmě se lišíme v základní premise. Zatím co ty věříš na chiméru kolektivní imunity, která je už ze samého principu životního cyklu virů nesmyslná. Tak já věřím, že je pro můj organismus výhodnější, je-li vystaven působení toho co lítá všude kolem.

    Rozdíl je v tom, že zatím co ty nemáš pro tu svou víru nemáš žádný argument, kterým by se dalo potvrdit, že je správná. Tak já mám pro tu svou, několik milionů let vývoje živočišného druhu který žádné takové berličky neměl a přesto dosud nevyhynul.
    5.5.2021 16:58 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    To byla reakce na ten covidpas a jím implikovanou izolaci, kterou se snažíš shodit s tím, že když se to přežene, tak je to blbost. Asi jako v tom mém příkladu s antibiotiky. Když se to s nimi přežene, je z pomocníka zabiják.

    Jestli je kolektivní imunita chiméra nebo ne se neodvažuju sám posoudit, tak se spoléhám na názor lidí v dané oblasti vzdělanějších než jsem já. Patříš mezi ně?
    5.5.2021 17:17 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Ano, život nás staví před nutnost zaujmout stanoviska k otázkám, na které nejsme odborníky. Můžeme se ovšem s odborníky poradit a pak si vše vyhodnotit sami pro sebe. V důsledku musíme být totiž odborníci alespoň na svůj vlastní život. Tam naše stanoviska budou a dokonce musí být subjektivní.

    Ohledně očkování jsem z úst specialisty-mikrobiologa slyšel tezi: „Očkování slouží všem, rizika však nese především očkovaný jedinec. Vzhledem k tomuto nepoměru mezi přínosem a rizikem musí být očkování dobrovolné a nesmí z něj být vyvozovány společenské důsledky.“ Podotýkám, že dotyčný se nechal sám dobrovolně očkovat. Minimálně dobrý námět na přemýšlení, zejména pokud si uvědomíme, že se nechávají očkovat zdraví jedinci.
    -- OldFrog
    5.5.2021 17:21 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Však jo, proto se ptám, jestli mezi ty odborníky patří, abych si případně mohl jeho pohled na věc zařadit mezi relevantní argumenty.
    Jendа avatar 6.5.2021 01:07 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Očkování slouží všem, rizika však nese především očkovaný jedinec.
    Zajímavé, že u mnoha jiných věcí, kde rizika/omezení nese jedinec a „nutíme“ ho to dělat kvůli přínosu pro druhé (např. povinný katalyzátor a filtr pevných částic v autech, nebo nutnost parkovat tak, aby mohlo projet hasičské auto), to lidem přijde samozřejmé.
    6.5.2021 01:29 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Povinný katalyzátor a parkování tak, aby mohlo projet hasičské auto, tu také nebyly odjakživa. Původně tu nebyly dokonce ani pravidla silničního provozu.

    Nyní jsou to otestovaná a jde o všeobecně akceptovaná omezení svobod (chcete-li to takto formulovat). Pokud se po desetiletích ukáže, že jsou COVID opatření stejně neškodná, bude vše v pořádku. Průšvih by ale byl, pokud by se ukázalo, že to byl krok špatným směrem. Dokonce stačí, pokud by si to myslela část lidí, protože důsledky zpětně odvolat nejdou.
    -- OldFrog
    6.5.2021 07:10 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Koncept povinného očkování a omezení při jeho absenci taky není nijak nový.
    6.5.2021 09:40 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    koncept ozbrojeneho odporu proti totalitnimu statu take ne
    6.5.2021 09:55 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Něco takového se u nás vláda chystá zavádět? (INB4 zavádět != vyprovokovat)
    6.5.2021 11:59 _::
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Hloupá otázka.
    6.5.2021 14:48 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Průšvih by ale byl, pokud by se ukázalo, že to byl krok špatným směrem.
    Ne, průšvih by bylo se z toho nepoučit. Nejsem si jist zda dnes můžeme odkázat na zkušenosti s minulou srovnatelnou situací, s nimiž jsou dnešní uplatňované kroky v příkrém rozporu.

    6.5.2021 23:21 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Zajímavé je i to, že zatímco rizika nese jedinec a má dobrovolně možnost je nenést, tak když mu společnost, která z toho rizika benefituje, nabídne protihodnotu v podobě "covidpassu", tak je to taky špatně.
    Quando omni flunkus moritati
    7.5.2021 01:16 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Ta protihodnota je v mých očích záporná. A o tom je IMHO celý ten spor. A je možné, že protistrany si už nikdy neporozumí. Snad se tedy alespoň nepomlátí.
    -- OldFrog
    7.5.2021 09:02 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Protihodnota, kdy se na vás nevztahují opatření určená k zamezení šíření nemoci mezi potenciálními přenašeči, protože nejste potenciální přenašeč, je záporná... No, dobře, určitě v tom nějakou logiku vidíte, tak se jí držte.
    Quando omni flunkus moritati
    7.5.2021 12:56 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Těch logik tam může být několik, podle premisy, z kterých člověk vychází. Ale nerozebíral bych to - pointa je v tom, že ty postoje vedou i k odlišnému hodnocení COVIDpasu např.
    -- OldFrog
    5.5.2021 17:32 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Jestli je kolektivní imunita chiméra nebo ne se neodvažuju sám posoudit, tak se spoléhám na názor lidí v dané oblasti vzdělanějších než jsem já. Patříš mezi ně?
    Nepatřím. Ale vím, že dlouhé roky pobytu v akademickém a výzkumném prostředí apriori neznamenají, že jsou učiněné závěry správné. Ti lidé žijí ve skleníku. Uvědom si to. Sám v takovém skleníku pracuji, jenže na rozdíl od všech kolem co tady jsou mám za sebou 30 let zkušeností z mnoha dalších oblastí, ve kterých jsem se v minulosti působil.
    5.5.2021 17:37 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    To možná činí názor některých akedemiků špatným, ale ne tvůj správným.
    5.5.2021 18:22 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Chybné a správné odpovědi na položené otázky, ty dosud přijímané za správné občas neobstojící ve světle dlouhodobějších poznatků. To jsou základní principy vědy, ne že víme hned dnes vše správně, ale že dnes dává daná odpověď maximální smysl (dá se nejšířeji prokázat) a že zítra/pozítří patrně budeme vědet o něco více(správněji). Nakonec vědecká sláva se dá asi získat jak prokázáním hypotéz/teorií tak jejich nezpochybnitelným vyvrácením. Pokud ovšem chcete ty jediné "správné" informace teď hned je tu řada kultů, které Vám je s radostí poskytnou (doporučoval bych v takovém případě očkování proti kognitivní disonanci).
    5.5.2021 19:41 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Nemůžu si pomoct, ale myslím obvykle trochu dál, než aby si se spokojil s odpovědí na otázku co bude zítra.

    Ostatně o tom jaká bude situace dnes ohledně té slepé víry ve vakcíny jsem tu psal už loni, ale nechce se mi to teď dohledávat.
    5.5.2021 22:30 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Ještě někdo další tu nepochopil, že tím zítra/pozítří byla míněna obecně budoucnost ne nutně 6.5.2021(7.5.2021)?

    Prakticky přesně před sto lety v době Španělské chřipky mělo lidstvo k dispozici tak leda víru v boha (toho podle rodiny do níž se kdo narodil). Dnes mají možná někteří slepou víru ve vakcíny(vědu), ale přesto bych řekl že jsme dnes na tom v tomto ohledu lépe.

    Před více stoletími to byly pravé neštovice, které měly úmrtnost v desítkách procent. A našel se v UK lékař(vědec?), který vypozoroval(1796) že u lidí dříve nakažených kravskými neštovicemi nebyly pravé neštovice v infekci/průběhu tolik úspěšné (tak vznikla metoda valorizace, záměrné nakažení zdravých lidí kravskými neštovicem hnisem odebraným nemocným kravám). Metoda, která byla v UK postupem doby zakázána(1840) a nahrazena povinnou vakcinací dětí (1853), přesto asi sehrála svou roli v boji s touto nemocí (za oběť vědy v jejím případě by šel označit osmiletý James, kterém zmíněný lékař naočkoval nejprve kravské a následně pravé neštovice). Dokonce snad i Kateřina Veliká se nechala valorizovat, bohužel obdoba téhož (Sputnik) u V.P. nevyšla kvůli kolizi s jeho dlouhodobým plánem očkování.
    5.5.2021 22:43 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Jenže tady nejde jen o očkování. Tady jde o svobodu a právo rozhodovat o svém životě. Nejsem dobytek abych mě nějaký farmář nechal řádně naočkovat, abych mu nechcípl, v budoucnu řádně odvedl svůj díl daní a nakonec skončil spálen v kafilerii.

    Jsem svobodný člověk, který se svobody nehodlá vzdát jen proto, že se ostatní rozhodli ho jeho práv zbavit. Jo. Je to stejné, jako když popřeli práva Jánošíkova otce a nutili ho na robotu. A já nechci aby se tahle doba vrátila! A jediný způsob jak tomu zabránit, je donutit ty kolem aby začali přemýšlet a ptát se: Proč?
    6.5.2021 07:23 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Takže ruku v ruce s tou svobodou jednotlivce navrhujete i trestne-pravni zodpovědnost v případě, že někoho byť i neúmyslně nakazite? Dotyčný vám přeci nedal souhlas ke svemu vystavění riziku onemocneni a případným následkům. Jaké navrhujete sazby a finanční kompenzace u takových pripadu? Kde není možné dostát zodpovědnosti není ani práv. Nejste schopen účinně dostát svému úmyslu nikoho nenakazit, takže společnost aplikaci pravidel toto zajistí hromadné (pravda ne nutné úspěšně u konkretniho jednotlivce). Zbavi vás v tomto břímě absolutní zodpovědnosti i absolutního práva.
    6.5.2021 07:58 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Domýšlíš vůbec ty svoje nápady? Protože tenhle je jak z nacistické či stalinistické líhně. Právě v potlačování práv jedince ve prospěch celku je totiž podstata levicového a pravicového extremismu. Dohledej si laskavě můj starší blogpost na téma Levice nebo pravice?
    6.5.2021 09:41 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    To, že se díky opatřením nenakazí konkrétní jednotlivec je prospěchem právě konkrétního jednotlivce a až z celkového podílu nenakažených/nakažených vyplyne prospěch daných opatření vůči celku. Prvotním je v tomto případě prospěch konkrétních jednotlivců, nikoli společnosti jako celku.

    Nulovou toleranci k alkoholu za volantem do této extrémní katergorie zařazujete také? Málokterý opilý řidič má přeci úmysl někoho úmyslně zranit a přesto je vystaven důsledkům pravidel i když nic nezpůsobí (je mu upřena kombinace práv pít alkohol a řídit motorové vozidlo).
    6.5.2021 12:23 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Prvotním je v tomto případě prospěch konkrétních jednotlivců, nikoli společnosti jako celku.
    Já to slyšel opačně, tj. u vakcinace je primární přínos pro celek, kdežto riziko nese jednotlivec. Očkují se zdraví lidé v situaci, kde by nemoc pravděpodobně vůbec nedostali. Není to z mé hlavy, slyšel jsem to od specialisty.
    -- OldFrog
    6.5.2021 12:45 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Za normálně fungující společnosti (což je mantrou většiny těch odmítajících jakákoli soc. omezení) nemůžete jakkoli relevantně odhadnout míru rizika nákazy pro konkrétního jednotlivce. Ex post můžete pouze stanovit míru šíření nákazy v části/celé společnosti. Takže kromě izolace je v současnosti očkovaní asi jedinou potenciálně účinnou ochranou právě konkrétního jednotlivce.

    6.5.2021 13:13 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Nulovou toleranci k alkoholu za volantem do této extrémní katergorie zařazujete také?
    Ve většině civilizovaného světa se samozřejmě s alkoholem za volant smí, ale samozřejmě ho nesmí být moc, většinou jsou limitní hodnoty 0.5 promile, ve Francii třeba 0.8. V Rakousku tuším 0.3. Neznám cizí legislativu, ale počítám, že to platí jen pro soukromé jízdy, pro služební jízdy se to řídí obdobou zákoníku práce.

    U nás se účelově ve statistikách nerozlišuje, kolik měl řidič alkoholu v krvi, takže jedno pivo po obědě je ve stejné kategorii jako 5 panáků absinthu. Takže se nikdy nedozvíme, jak vypadá statistika nehod s přítomností alkoholu rozdělené podle množství (přesněji: podílu) alkoholu v krvi. Troufnu si říct, že pokud zdravý člověk po jednom pivu k jídlu trpí výrazným zhoršením řidičských schopností, neměl by řídit vůbec.

    Ve všemožných výzkumech vychází, že k měřitelnému poklesu pozornosti a schopností dochází nad 0.5 promile. Někdy dokonce naměří kolem 0.2 - 0.3 promile zlepšení schopností. To se netýká jenom řízení vozidla, ale i jiných činností náročných na pozornost a pohotovou reakci.
    6.5.2021 01:41 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Medicínksé otázky jsou jen malá podmnožina toho, na co je potřeba se dnes ptát.
    -- OldFrog
    Fluttershy, yay! avatar 7.5.2021 11:57 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Antibiotika nikdo preventivně nežere.
    Není pravda.
    jednoúčelovou narychlo vyvinutou vakcínu, u které nikdo netuší jaký bude mít do budoucna efekt
    To má být co?
    Tak já věřím, že je pro můj organismus výhodnější, je-li vystaven působení toho co lítá všude kolem.
    To seš blbec, jinak se to snad ani napsat nedá.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    7.5.2021 12:29 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Heh. Vzhledem k tomu, jaký úspěch celkově má ptát se promořovačů na jiné otázky, než ty, které chtějí slyšet, bych rád položil nějaký další :-D Jistě to bude mít podobný úspěch jako předchozí otázky...
    Tak já věřím, že je pro můj organismus výhodnější, je-li vystaven působení toho co lítá všude kolem.
    Jaká by musela být smrtnost viru, abys nepovažoval za dobrý nápad se mu vystavovat? Nebo se jako fakt chceš vystavit úplně všemu od té nejmenší rýmičky až po vzteklinu? Kde je ta hranice?

    O kolik by musel mít COVID vyšší smrtnost, abyste "nechat tomu volný průběh" přestali považovat za dobrý nápad?
    Fluttershy, yay! avatar 7.5.2021 12:32 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Tak třeba Kapica čuchal olovnatý benzín… nebo ředidlo a teď tu vidíme důsledky.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    7.5.2021 15:48 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Koukám že ti docházejí argumenty. Babráku.
    5.5.2021 16:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Když se ti v hlavě objevila ta myšlenka srovnávající covidpas a norimberské zákony, použil jsi zdravý rozum nebo jen svoji zatvrzelou nenávist proti všem, kteří pandemii covidu považují za krizovou situaci?
    Ano. Právě proto, že jsem použil zdravý rozum jsem napsal tenhle blogpost. A pokud hodláš tupě přebírat premisu zdejších panikářů, co vydatně pomáhali tuhle všeobecnou hysterii rozdmýchat o mé nenávisti, tak si nejdřív něco o těch Norimberských zákonech přečti.
    5.5.2021 16:14 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Takže ty do očí bijící rozdíly nevidíš?
    5.5.2021 16:47 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    I když budu obecně přesvědčen o převažující prospěšnosti očkování, nemusím nekriticky přijímat vše, co se v rámci očkování prezentuje. Abych se nechal očkovat v zájmu celku, musím mít v očkovací projekt důvěru. Důvěřovat motivům, způsobu a přínosům. Není to tedy o názoru „buď a nebo“, ale je to mnohem více „za jakých podmínek“. Nelze nikoho napadat z důvodu, že se ptá a hledá paralely. Je to IMHO projev kritického myšlení a toho je v době, kdy se nelze spolehnout prakticky na nic, velmi potřeba.
    -- OldFrog
    5.5.2021 17:05 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Až na to, že si zcela účelově vybral pro to srovnání velmi negativní záležitost z historie a záměrně ignoru zásadní rozdíly. To, že děti neočkované dlouho používanými vakcínami, mají problém s přijetím do školky, taky budem srovnávat s Norimberskými zákony?
    7.5.2021 01:23 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Toto nelze napadat - pokud vyhodnocuji rizika, zabývám se z podstaty věci limitně nejhoršími případy.
    -- OldFrog
    7.5.2021 07:02 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Taky jsem primárně rozporoval zásadní rozdíly těch srovnání. Ta limita tam nevede. A i kdyby, proč až u covidpasu a ne třeba u těch dětí?

    Nejsem si jistý jestli je to správný přístup, zabývat se nejhoršími případy. Kdybych takle vyhodnocoval rizika přecházení přes přechod, tak se budu bát se k té silnici jen přiblížit.
    7.5.2021 10:33 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    A mimochodem zkus si ten přístup zabývat se limitně nejhoršími případy aplikovat na covid samotný. Schválně jak rychle tě někdo označí za koronaposeru, hysterika, nebo tak něco.
    7.5.2021 13:07 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Při vyhodnocování rizik se pracuje se všemi scénáři a ty limitní jsou důležité pro určení minim a maxim možných důsledků.

    Když zabezpečuji server, vyhodnocuji, co se stane, když se mi tam někdo dostane, když někdo ukradne data, když někdo data zašifruje, když mi bude tiše měnit date, když se za mě bude vydávat, když server odstaví z provozu... atd... Následně pak hodnotím, jakou újmu mi tím způsobí a jaká je pravděpodobnost, že k tomu dojde. Nakonec podle poměru pravděpodobnosti daného incidentu, způsobené újmy, pracnosti zabezpečení a jeho účinnosti vybírám jednotlivé bezpečností zákroky, které provedu. Myslel jsem, že stejné standardy platí i v krizovém řízení :)
    -- OldFrog
    5.5.2021 16:59 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    A ještě jedna věc: Může se zdát, že mezi norimberskými zákony a povinným covidpasem (a ostatními nařízeními) je zásadní rozdíl. Ale může se to tak jevit jen proto, že u norimberských zákonů již víme, k čemu nakonec vedly, kdežto u covidpasu (a ostatních nařízení) to zatím nevíme.

    Může si klidně stát, že za 10 let si budeme říkat „kdybychom jen tušili, k čemu to vedlo, tak bychom to nedopustili“. Opět je zde příležitost ke kritickému myšlení.
    -- OldFrog
    5.5.2021 17:08 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Ty rozdíly jsou zjevné i bez znalosti důsledků. Naopak, bez znalosti důsledků by nevyšlo to jeho srovnání tak úderně.
    JiK avatar 5.5.2021 17:18 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Může si klidně stát, že za 10 let si budeme říkat „kdybychom jen tušili, k čemu to vedlo, tak bychom to nedopustili“. Opět je zde příležitost ke kritickému myšlení.
    Spise za padesat, zatim je ta nova totalita pekne pri sile a stale roste. Tiskne penize a rozdava "dobro" nalevo napravo...a lid jasa...
    5.5.2021 17:24 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Nová? A co ty děti, které už dlouho odmítají brát do školky bez patřičných očkování?
    6.5.2021 09:49 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    A ještě jedna věc: Může se zdát, že mezi norimberskými zákony a povinným covidpasem (a ostatními nařízeními) je zásadní rozdíl. Ale může se to tak jevit jen proto, že u norimberských zákonů již víme, k čemu nakonec vedly, kdežto u covidpasu (a ostatních nařízení) to zatím nevíme.
    Ne, rozdíly jsou v něčem úplně jiném. Především: norimberské zákony zavedly klasifikaci na základě předem daného původu a explicitně nedovolily jakoukoliv možnost tuto klasifikaci změnit. Přirovnání s volbou zda se neočkovat nebo ne je naprosto mimo mísu.

    Těch rozdílů je, samozřejmě, mnohem víc - ale myslím že tohle naprosto stačí.
    Může si klidně stát, že za 10 let si budeme říkat „kdybychom jen tušili, k čemu to vedlo, tak bychom to nedopustili“.
    Na to není potřeba vytahovat nacisty. Dala by se najít lepší přirovnání, když už je chceme. Ale chceme je?

    Opět je zde příležitost ke kritickému myšlení.
    Bohužel, naprosto promarněná. A to díky lidem, kteří apelují na emoce a společenský tlak. Například přirovnáváním k nacismu, protože to je apel na emoce a společenské konvence poměrně silného kalibru.

    Jistě, můžete argumentovat že "oni si začali" - ale to nic nemění na tom, že se nejedná o žádnou diskusi (spíš naopak).
    6.5.2021 10:51 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Pokud někdo odmítá akceptovat historické paralely, pak není o čem diskutovat.
    6.5.2021 10:59 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    A proč teda vytrvale ignoruješ ostatní povinná očkování, která tu máme už dost dlouho? Jejich absence také přináší různá omezení. Nebo to není dost historická paralela?

    Vybíráš si, co se ti hodí, aby to vypadalo úderně, ale ne to, co má blízko k aktuální situaci.

    To že se bez covidpasu nemůžu nechat ostříhat má mnohem blíž k tomu, že dítě bez očkování nevemou do školky, než k nacistickým zákonům. Nebo snad ne?
    6.5.2021 12:22 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    A proč teda vytrvale ignoruješ ostatní povinná očkování, která tu máme už dost dlouho? Jejich absence také přináší různá omezení. Nebo to není dost historická paralela?
    Nevím o nouzovém stavu ani dalších opatřeních, které by klasické očkování doprovázely. A to je ten zásadní rozdíl, že se vše odehrává za nedůvěryhodných podmínek a důsledky nikdo nedomýšlí protože tzv. zachraňuje životy.
    To že se bez covidpasu nemůžu nechat ostříhat má mnohem blíž k tomu, že dítě bez očkování nevemou do školky, než k nacistickým zákonům. Nebo snad ne?
    Já se primárně nebavím pouze o očkování, ale o všech COVID opatřeních. Ohledně klasického očkování si myslím, že by měl mít rodič možnost provést očkování tak, aby minimálně ohrožoval přirozený vývoj imunního systému dítěte.

    Jinými slovy, pokud by se vše provádělo v rámci standardních medicínských a epidemických postupu, které patří k dobré praxi a učí se i na školách, tak bych nebyl tak obezřetný. Ale vzhledem k tomu, že se odborníci ke slovu nedostanou a vše se dělá vyjímečně, je potřeba dávat opravdu pozor. Zlo si vždy najde svoji cestu, dokonce i pokud byly na počátku dobré úmysly.
    -- OldFrog
    6.5.2021 13:13 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Vidíš, já kritizuju tu paralelu covidpasu s Norimberskými zákony. To, že si Kapica vybral tuhle emotivní paralelu místo jiné mnohem bližší, ale zdaleka na tak emotiví, svědčí o tom, že mu jde o emoce a ne racionální uvažování.
    6.5.2021 14:18 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Nejsem podtržítko (jen se mi nechce hledat heslo pro přihlášení), ale s tímhle na 100% souhlasím.
    7.5.2021 01:39 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Schopnost duševní obrazotvornosti bych nepodceňoval. Koukněte, jak se zrcadlily blížící se historické události v dílech např. spisovatelů. Detailně to rozebírá např. C. G. Jung.

    Nebral bych to jako jediný argument a zdroj poznání, ale ani bych se tomu nevysmíval.
    -- OldFrog
    6.5.2021 13:34 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    A proč teda vytrvale ignoruješ ostatní povinná očkování, která tu máme už dost dlouho? Jejich absence také přináší různá omezení. Nebo to není dost historická paralela?
    A na to jsi přišel kde?

    Není očkování jako očkování. Stejně tak jako antibiotika nejsou antivirotika. A bohužel o prospěšnosti očkování proti virovým onemocněním mne doposud nepřesvědčilo nic. Spíš naopak. Stačí se podívat na graf, který jsem přiložil k loňskému, předkovidovému blogpostu Ostře sledovaná úmrtí, který ukazuje, že se v posledních letech objevily podezřelé nárůsty úmrtí obzvláště v obdobích, kdy probíhala intenzivní masírka ve prospěch očkování proti chřipce.
    6.5.2021 15:08 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Odpovídáš na něco úplně jiného. Proč jako paralelu ke covidpasu upřednostňuješ omezení postavená na tom, že je někdo příslušník nějakého národa desítky let starou oproti současnému omezení, které vyplývá z toho, že někdo očkován? Proč do toho taháš Norimberské zákony, když tu dávno něco, co v základním principu stejné (nemáš očkování, máš problém)?
    7.5.2021 01:51 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Nejspíš protože chce říct, že malý posun v právech a vnímání může mít za určitých okolností dalekosáhlé důsledky?
    -- OldFrog
    7.5.2021 07:06 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Chceš říct, že Norimberské zákony byly malý posun v právech?
    7.5.2021 12:53 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Nejsem historik, ale celkově jsem měl za to, že strategie Hitlera zejména v počátcích byla přijímat taková opatření, která lidé ještě skousnou a postupně utahovat šrouby. Tj. připravit si cestu a nevyvolat radikální odpor. Takže si myslím, že řada lidí nevěděla, k čemu to povede. Je to jasně vidět na tom, že západ s Hitlerem vyjednával. Tohle může být chápáno i jako nějaké administrativní opatření:
    První z těchto zákonů, Zákon o říšském občanství, stanovil, že občanem Říše může být pouze Němec nebo člověk s „příbuznou krví“. V okamžiku zavedení tohoto zákona ztratili němečtí Židé svá politická práva a stali se Staatsangehörige (státními příslušníky), zatímco „árijští“ Němci byli označeni jako Reichsbürger (říšští občané). https://www.holocaust.cz/dejiny/holocaust/historicky-kontext/nacisticka-ideologie/norimberske-zakony-1935/
    -- OldFrog
    7.5.2021 15:13 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Tomu bych tak neříkal malý posun v právech. Tak bych ostatně neříkal ani covidpasu, aby nedošlo k nějaké mýlce. Ten znamená velký posun v právech. Což ale ani zdaleka neznamená, že to srovnání s norimberskými zákony je na místě.
    7.5.2021 15:31 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Nejsem historik, ale celkově jsem měl za to, že strategie Hitlera zejména v počátcích byla přijímat taková opatření, která lidé ještě skousnou a postupně utahovat šrouby. Tj. připravit si cestu a nevyvolat radikální odpor. Takže si myslím, že řada lidí nevěděla, k čemu to povede.
    Norimberské zákony byly právě zlomem, tím klíčovým okamžikem na který se konala příprava.
    Tohle může být chápáno i jako nějaké administrativní opatření:
    A to je přesně ten důvod proč se nemá s takovým přirovnáním plýtvat!
    7.5.2021 20:44 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Je to jasně vidět na tom, že západ s Hitlerem vyjednával.
    Zapadu bylo celkem fuk, co Hitler dela. Hlavne pokud udela to, o cem mluvil. Drang nach Osten.
    6.5.2021 14:25 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Pokud někdo odmítá akceptovat historické paralely, pak není o čem diskutovat.
    A pokud někdo akceptuje všchno co se mu předloží (bez ohledu na to jaká je to hovadina), tak se nejedná o diskusi. Ergo, není o čem diskutovat v žádném případě.

    Jinak, trochu vážněji (i když vím že to tady opravdu smysl nemá): z hlavy mě napadá několik paralel které by se aplikovat daly. Takže ano, jde to. Akorát není jasné k čemu by to bylo... na rozdíl od té nacistické, tam je to naprosto jasné.
    6.5.2021 21:24 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Smyslem kovid pasu je uklidnit koronaposery, tím že vytváří falešný pocit bezpečnosti. Pokud máš negativní test, tak to neznamená, že jseš dalších několik dní neinfekční, jen to statisticky snižuje pravděpodobnost, ale to naráží na problém, že v českých podmínkách se netrasuje, takže nalezení negativního člověka nemá statisticky žádný dopad (jak víme z loňska naprostá většina lidí nakažených koronavirem je bezpříznaková). A to nemluvím o používání antigenních testů, které tu bezpříznakovou většinu ani nedokážou odhalit.
    5.5.2021 16:03 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Už dnes je očkování povinné, takže toto v principu zas tak nové není.

    Hlavní problém je v důvěryhodnosti všech těch nových opatření, včetně očkování. Ta opatření totiž nesplňují ani dosavadní právní normy ani dosavadní medicínské a epidemiologické normy.

    Pandemie ospravedlňuje dnes prakticky cokoli, což je velmi nebezpečná situace. Kombinace zištných zájmů, prostého neumětelství a snahy krýt si záda vytváří prostředí, kde se může stát prakticky cokoli.

    Jsou sice odborníci, kteří na to upozorňují, ale veřejná debata neexistuje a dokonce se ani netoleruje. Stačí říct, že roušky jsou ve venkovním prostředí nesmysl, a už je člověk zařazený do seznamu konspirátorů. Takový je stav společnosti. Nemusím být konspirátor ani anarchista, abych si myslel, že toto není v pořádku.

    Je to skutečně nová situace, v celosvětovém měřítku.
    -- OldFrog
    5.5.2021 17:44 pavele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Hele, tyhle akademické debaty si odpusťte.

    Minulý týden jsem měl rozhovor s 86letou paní, doslova mi řekla, že všichni její známí z dědiny skapali na kovid. Její manžel dostal kovid v nemocnici, kde potom umřel.

    Očkování je jediné, co nám teď může pomoci, společně s hygienickými zásadami, které budou platné i v budoucnu.

    Nezapomeňte, že na kovid může umřít i desetiletý zdravý kluk, je to loterie.

    Navíc můj kolega po kovidu prodělává znovu nemoci, které měl před x lety - problém není kovid, ale to, co si vezme potom.
    5.5.2021 18:37 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    86letou... co k tomu vice rici?

    kolik zivotu mladych lidi ve veku 0-70, kterym ta nemoc nic nedela, zkurvime, abychom zachranili par gerontu?
    5.5.2021 18:46 johnyK | skóre: 2 | blog: uxblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    ok, ja bych predrecnikovi pritakal a potvrdil, ze jsem tehoz nazoru.

    Ale ty jsi se rozhodl pro jinou formu a potvrdil jsi do slova a do pismene co kolega napsal prispevkem se skrytou nadsazkou a ironii (ktera je tedy velmi skryta). Klobouk dolu, je to pro ctenare narocne ale presto respekt.

    Obavam se jedineho, ze ti pomalejsi zde si budou myslet, ze s predrecnikem nesouhlasis.
    5.5.2021 19:57 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    To je sice smutné, ale nechápu proč házíš odpovědnost za jejich špatnou léčbu na hlavu lidí, co s nimi neměli vůbec nic do činění.

    Kamarádův 95 letý otec rovněž onemocněl covidem, a po týdnu byl zdráv jako ryba. Očkování odmítnul, aby Babiše mohl dál srát tím, že pobírá důchod. A vyléčil se tak, jako se léčil vždycky – i za němců. Stejně jako já, si na všechny nemoci tohoto typu vystačí s acylpyrinem. Mimochodem, před několika lety se potřetí oženil. A s předchozíma manželkama se nerozvedl. Prostě je přežil.
    5.5.2021 20:01 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Jo a ještě dovětek. V důchodu se rozhodně nenudí – překládá si pro zábavu detektivky. Podle kámoše ho k tomu vyprudil fakt, že naši vydavatelé vydávají jen to co nese a nikdo se neměl k tomu aby vydal pokračování jeho oblíbené detektivky. No tak si to přeložil sám a od té doby se tím baví. Přeloží si to a syn mu to pak nechá vytisknout a svázat.
    6.5.2021 13:26 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    +1

    Absolutni souhlas. Aspirinove leky jsou zasadni u teto nemoci, jelikoz sam covid zvysuje srazlive faktory. Znam pripady lidi, kterym se dychalo dobre, ale zabila je embolie. Ti, co si davali aspirin, a ti, kteri se sehnali fraxiparin, byli v pohode a prubeh byl jako u klasicke virozy.
    6.5.2021 01:49 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Já ovšem COVID jako takový nezlehčuju. Což ale neznamená, že na mě opatření proti COVIDu důvěryhodně.
    -- OldFrog
    6.5.2021 13:23 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Jo, kvuli umirajicim osmdesatnikum je opravdu legitimni vzit lidem svobodu, zadluzit vsechny na generace a znicit ekonomiku. Nejsi magor? :-P
    6.5.2021 14:19 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Všechna práva holt nemají stejnou úroveň. Například právo účastnit se včas kulturní akce nemá navrch před povinností pomoci druhému v nebezpečí (neposkytnutí pomoci).
    6.5.2021 19:41 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Poskytnout někomu pomoc v nebezpečí není povinnost, ale projev dobré vůle. Ovšem ty máš evidentně hokej v tom co je povinnost a právo. Jelikož to, jestli se nějaké akce zúčastníš není žádné právo. Pokud se budeš dělat bordel, tak tě z ní vyhodí ať budeš prskat nebo ne.
    7.5.2021 07:11 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Poskytnout někomu pomoc v nebezpečí není povinnost, ale projev dobré vůle.
    Měl bys ses dovzdělat. Začni tím odkazem z předchozího příspěvku.
    7.5.2021 07:54 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    To nemá se vzděláním nic společného. Je to némlich to samé jako s těmi covidpasy. Kdo má moc, diktuje na papír. Realita je jinde.
    7.5.2021 10:36 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Znalost zákonů není vzdělání? Zkus to říct na právnické fakultě...

    Realita je taková, že když neposkytneš první pomoc (jasně má to nějaké podmínky a tak), tak můžeš jít sedět.
    7.5.2021 13:30 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Vždy můžeš odmítnout, pokud bys ohrozil sám sebe. A to je natolik gumová vyjimka, že ji lze uplatnit prakticky vždy.
    7.5.2021 15:14 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Já vím, já to čet.
    7.5.2021 15:50 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Víš kolik příslušníků SS mělo právnické vzdělání?
    6.5.2021 21:32 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Nezapomeňte, že na kovid může umřít i desetiletý zdravý kluk, je to loterie.
    Možná může, ale v čechách zatím žádný nezemřel.
    5.5.2021 19:23 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Jen k tem bizonum... jak pravil stary rabin na smrtelne posteli, "vsechno je jinak".

    S ostatnim to bude podobne.
    5.5.2021 19:48 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Poněkud ti unikla z toho článku dost podstatná informace – bizoní predátoři se likvidovali mezi sebou, takže je víc než jisté, že bez podílu vyčůraných bělochů by pouze došlo k tomu, že by se rovnováha ustálila na trochu jiných počtech. Rozhodně by nebylo v silách rudochů všechny bizony vymlátit, a stejně tak by je všechny nezkosily nemoci zavlečené koňmi, které mimochodem také dopravili na kontinent běloši. Stejně tak, jako sami od sebe neumřeli všichni indoši na neštovice a podobné nemoci co z Evropy dotáhli přistěhovalci.
    Gréta avatar 6.5.2021 11:57 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech

    v dokumnetu vod redforda ale řikali žety buffala cowboyové tloukli aby indiáni umřeli hlady aže to ďáli grant/sherman naschál těm indiánům aže byto jako nebylo žádný překvápko protože už takle ďáli že pálili zem najihu :O :O

    hele :O :O

    Sherman wrote Grant that "we must act with vindictive earnestness against the Sioux, even to their extermination, men, women and children".

    ........

    Sherman believed that the intentional eradication of the buffalo should be encouraged as a means of weakening Indian resistance to assimilation. He voiced this view in remarks to a joint session of the Texas legislature in 1875. However he never engaged in any program to actually eradicate the buffalo

     

    hele

    kill Every Buffalo You Can! Every Buffalo Dead Is an Indian Gone
    6.5.2021 05:11 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Je desive, jak lide akceptuji omezovani svobod ve jmenu vseobecneho blaha. Cosi to pripomina... Covidovy brainwashing byl asi efektivnejsi, nez se zdalo.
    6.5.2021 14:29 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech

    Diktatúra Ministerstva slobody, zábavy a konzumu.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    6.5.2021 10:14 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    chudak manzelka - tohle mit doma. obdivuji ze to zvlada
    6.5.2021 13:21 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Zde se musim alese zastat. Je videt, ze neni ovce a ze premysli. Coz se neda rici o tech, kteri bezmyslenkovite prijimaji statni diktat, nechaji se omezovat a jeste schvaluji vynucovani omezeni na tech, kteri se omezovat nechteji. Ockovani by melo byt organizovano trzne a na dobrovolne basis. Neni prijatelne, aby neockovani byli statem odsouzeni ke snizene kvalite zivota. Podminovani konzumace sluzeb absolvovanim zdravotnich ukonu ze strany statu je totalitni a neprijatelne. Je mi lito, ze cesi i nemci jsou poslusni a souhlasne hykaji tak, jak stat chce.
    6.5.2021 15:31 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Zde se musim alese zastat. Je videt, ze neni ovce a ze premysli. Coz se neda rici o tech, kteri bezmyslenkovite prijimaji statni diktat
    Zajímavé je, že ti údajně bezmyšlenkovitě přijímající pak kladou otázky, na které pak ti promořovací myslitelé nejsou schopni odpovědět a musí se tvářit, že otázka neexistuje.
    Je mi lito, ze cesi i nemci jsou poslusni a souhlasne hykaji tak, jak stat chce.
    Že jsou lidi tupé ovce není jediné možné vysvětlení, proč neprosazují tvou vizi. Asi to pro tebe bude šok, ale je taky možné, že tvou vizi prostě nepovažují za rozumnou ani po zralé úvaze.
    JiK avatar 6.5.2021 18:54 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    je dobre, ze jsi to nalinkoval. Aspon si lidi muzou precist cele vlakno, ktere tomu predchazi, zhodnotit tve chovani a nesoudit te jen za jen tvuj nekoherentni vykrik, ze na taiwanu nebo kde je vse super a teprve az silou umlcime vsechny pochybovace tak zavladnou lepsi zitrky...
    6.5.2021 20:56 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    teprve az silou umlcime vsechny pochybovace tak zavladnou lepsi zitrky...
    Nikdy jsem nic takového neřekl a ty to víš. Nemáš žádné argumenty, nejsi schopen odpovědět na otázky, a tak aspoň obviňuješ všechny kdo s tebou nesouhlasí z podpory totalitních principů. Nic jinýho neumíš.
    7.5.2021 08:05 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Žena != manželka. Žádný manželský slib ji k soužití se mnou nenutí. Má tedy, stejnou možnost volby jako v případě očkování. Ovšem moc dobře ví, že stejnou možnost svobodné volby mám i já.
    6.5.2021 22:57 Helix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    To byl ten scientolog?
    6.5.2021 23:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Ty jsi zástupce ohrožené skupiny? že ses dosud nenaučil klikat na odkazy a používat vyhledávač?
    6.5.2021 23:25 Helix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Ty jsi pedofilní prase? Někdo to o tobě psal.
    7.5.2021 07:59 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    To, že o tobě někdo něco napíše není důkazem že má pravdu. A výkřiky psychopatů zatím ještě nikdo za důkazy nepovažoval. Teda, pokud je nepovažuješ za důkaz lhostejnosti provozovatelů abclinuxu vůči vlastnímu dobrému jménu.
    7.5.2021 10:45 Helix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Zajímavé vyhíbání se odpovědi, noted.
    7.5.2021 20:39 Miriam (ta pravá)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    ty jsi debil, když věříš každýmu hlodu tady. Sem se spletla, tak se neposer, kreténe.
    7.5.2021 11:00 skutečný Helix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Tobě bych omlátil 450 stranovou Dianetiku v tvrdé vazbě o hlavu. A děkuji impostorovi (OMG to je amogus reference?!!? hned mi to bylo SUS) že reagoval místo mě, odvedl dobrou práci.
    7.5.2021 15:51 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: O Hubbardovi a bizonech
    Když netušíš, o kom se píše a máš za málo si to zjistit, tak kušuj idiote!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.