abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 25
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 707 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    19.8.2022 11:36 Zelena je trava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    A tak jsi to mel rict uz v predeslym blogu, ze te naverboval Kreml a des tady sirit putinistanskou agitku!
    19.8.2022 11:58 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Mně jsou problémy na východ od slovensko ukrajinské hranice totálně ukradené ty mentále. Neseru se do nich a recipročně očekávám, že oni nebudou problémy, za které si mohou díky vlastní blbosti, cpát sem.
    19.8.2022 14:18 Pandera
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    A tahle nevymachana huba chtela byti fararem... Dyt by jsi se pohadal a vyletel jiz v prvnim semestru na predmete Neposkvrnene poceti! :D
    19.8.2022 14:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Asi ti ještě nedocvaklo, proč jsem se jím nestal. ;-)
    20.8.2022 04:23 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Neseru se do nich a recipročně očekávám, že oni nebudou problémy, za které si mohou díky vlastní blbosti, cpát sem.
    Ty seš ale kokot, vole...
    20.8.2022 16:45 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Rozhodně menší než ty.
    19.8.2022 13:32 gsnak | skóre: 22 | blog: gsnak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Promiňte že ja psala ne moc dobrý český, ja nemecky zijici tady v Berlin. Je tomu jenom 5 léta co ruská tanky obsadila Praha a moc český lid sem přijet do nemecka, hlavne Berlin.

    Ja nemala nic proti migrantum – pokud se chtějí integrovat do naší společnosti. Ale jsem zastáncem jedna metra, proto jsem silně vadí zvýhodnění česká uprchlík. Chápu, že situac v česka zemi není jednoduchá, obzvlášť znásilňování českých žen a zabijeni civilista, takže nemám nic proti tomu, že ste sem přijeli a rozumím tomu, že nechcete být na obtíž. Ovšem situaci kolem já sleduji se znepokojením.

    Kamkoliv dnes já přijela, jsem nucen komunikovat s čechami. Ok. Ale kam se poděli ti lidé co na jejich místech pracovali ještě před půl rokem? Ve španelsku na pláži? Oni to nebyli žádní zazobanec, byli to normální deutch lidé, co to měli do důchodu daleko a byli rádi že mají práci.

    S pozdravem Hans, Berlin, 2029
    Čo Rys, to vrah!
    19.8.2022 16:44 Vladimír
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    2029? V té době už budou Němci dávno platit markami a budou mít celní unii s Ruskem.
    21.8.2022 12:52 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Spíš Jüany, na vytisknutí nových Marek nebudou mít.
    Max avatar 19.8.2022 12:41 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Patřím mezi ty jásající. Někdo si to neuvědomuje, ale už před kovidem byl problém s tím, že nebyli nikde lidi, byla 100% zaměstnanost podobně jako nyní atd. Sehnat někoho na stavby byl problém, kdo něco budoval (opravy velkých ploch, silnic, stavění mostů atd.), sháněl lidi, co to šlo.
    My jsme nemohli sehnat ani uklízečku. Nakonec to skončilo tak, že se na to najala externí firma, která úklid zajistila (většinou pomocí externích pracovníků z Ukrajiny, Moldavska apod.).
    Ano, potkávám denně spoustu Ukrajinců, i v zapadlé dědině dostala neteř do třídy na základce Ukrajinskou spolužačku. Nevidím v tom problém. Mentalita není nijak extrémně odlišná, jsou pracovití a ti, co chtějí, se nemají problém naučit česky.

    V zápisku narážíš na něco, co jsi přímo neřekl, tj. že Ukrajinci berou / vytlačují české zaměstnance. Na toto existuje taková pěkná reakce:
    "Cizí člověk, z cizí země, co neumí česky, nikoho nezná, jeho vzdělání se vesměs neuznává a vezme práci Čechovi. Vážně si někdo myslí, že pokud tomu tak je, tak je problém v tom Ukrajinci? :D".

    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    19.8.2022 14:01 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…

    Na idioty, co nepochopili kam mířím nemá smysl reagovat, ale jak sám píšeš: „co jsi přímo neřekl”.

    Naopak velice přímo jsem řekl, že jsem zastáncem jednoho metru a proto mi vadí přiohýbání stávajících podmínek, jen aby se vyšlo vstříc stávající uprchlické vlně. A dále jsem také velice přímo hovořil o jásání na přílivem lacinějších pracovních sil.

    Pokud jim někdo platí stejně, jako by platil někomu jinému, ok. Ale pokud někdo vypudí stávajícího zaměstnance, aby obratem mohl najmout lacinější pracovní sílu z ukrajiny, či odjinud, to už mi vadí.

    Je zajímavé, že v okolních krámech obsluhovali donedávna lidi ze Slovenska. Teď se na jejich místech objevují lidé z Ukrajiny. A jak víš, těm, co dělají pod cenu říkám kurviči mezd. A neberu ohled na to je-li to někdo cizí, nebo můj vlastní otec. Ovšem apriori mi tihle lidé nevadí. Vadí mi ti, co zneužívají jejich situace k tomu, aby si urvali větší krajíc.

    19.8.2022 17:21 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Vadí mi ti, co zneužívají jejich situace k tomu, aby si urvali větší krajíc.
    Takže Ukrajinci ti nevadí, tobě vadí Češi.
    29.8.2022 11:57 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Jaký podmínky se přiohýbají?
    19.8.2022 16:35 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Valka tam je strasna, vinik je jasny a ty lidi chapu, ze zdrhaji. Vubec jim to nemam za zle. Na druhou stranu nema cenu si lhat a hrat divadlo:
    Sehnat někoho na stavby byl problém, kdo něco budoval (opravy velkých ploch, silnic, stavění mostů atd.), sháněl lidi, co to šlo.
    Tento problem je stale. Ukrajinci to nevyresili, jelikoz, jak pisi nase media, jsou prichozi temer vyhradne zeny a deti, jelikoz muzi ukrajinu opustiti nesmi, protoze ji musi branit!
    i v zapadlé dědině dostala neteř do třídy na základce Ukrajinskou spolužačku. Nevidím v tom problém
    Problem na skolach to je a to zejmena tam, kde mladi ucitele neumi rusky a mlade ukrajinske dite neumi anglicky. Takova vyuka nema smysl a jen brzdi celou tridu. Nese to obrovske naklady.
    Mentalita není nijak extrémně odlišná
    Mentalita ukrajincu je absolutne odlisna, cimz nerikam, ze je spatna. Porovnejte si ceske a ukrajinske zamestnance.
    jsou pracovití a ti, co chtějí, se nemají problém naučit česky.
    Ano, vetsina chce pracovat i se nejak nauci cesky, to je treba uznat.
    V zápisku narážíš na něco, co jsi přímo neřekl, tj. že Ukrajinci berou / vytlačují české zaměstnance.
    Ja bych nerekl berou praci, ale diky platnosti zakona nabidky a poptavky rozhodne snizuje cenu mistni prace, ale zrovna toto povazuji za absolutne pozitivni.
    Max avatar 19.8.2022 18:35 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    To s tím učením odněkud máš? Já jen, že znám případy, co odjeli studovat do ameriky, aniž by uměli pípnout anglicky a dali to. A vesměs to nebyl boj učitele, ale jejich. Já to vidím tak, že se za 3 měsíce dítě trochu srovná (pročumí to a trochu se zasnaží držet krok opisováním slov apod.), začne chápat naší řeč atd. A za půl roku už nebude mít velké problémy. Učitel zřejmě párkrát přimhouří oko a problem solved. Moc možností není.

    Jinak ono nejde přecijen o stavby, ale máme tu uklízečky, prodavačky (do toho se také nikdo nehrne) a dalších hafec odvětví.

    Rozdílnost mentality jsem myslel tak, že ten rozdíl nevytváří spory ani problémy.
    Zdar Mxa
    Měl jsem sen ... :(
    19.8.2022 19:38 jbv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    V úrovni školství byly vidět rozdíly už při minulé uprchlické krizi. V Německu bez problémů dotlačily 12 leté syrské uprchlíky k maturitě i když ty děti při příchodu neuměli žádný evropský jazyk. U nás se vymlouvají i na naprosto zdravé děti mluvící česky jen se špatnou barvou kůže a horším sociálním kapitálem. Naopak každý debil tady argumentuje zpožďováním výuky ve třídě údajně způsobené pomalejšími žáky :-)
    26.8.2022 10:34 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    V Německu bez problémů dotlačily 12 leté syrské uprchlíky k maturitě i když ty děti při příchodu neuměli žádný evropský jazyk.
    Mas k tomuto nejaka data? Ja se obavam, ze toto legislativa opravdu ani neumoznuje. Tim spise v Nemecku, ktere je na toto prisnejsi nez CR.
    Naopak každý debil tady argumentuje zpožďováním výuky ve třídě údajně způsobené pomalejšími žáky
    Ne, jen debil tvrdi opak. Zeptej se ucitelu. Zeptej se zaku (treba svych deti), jak jedno dve deti dokaze zbrzdit celou tridu.
    26.8.2022 10:31 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    To s tím učením odněkud máš?
    Ano. Z prvni ruky od ucitelu na zakladnich a strednich skolach (znami a pratele).

    Je to o motivaci kazdeho individua. Nekdo je v pohode, nekdo ne.

    Jendа avatar 19.8.2022 13:03 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    (první pokus s DALL·E modulem, budeme muset nějak dořešit, aby to generovalo rozmanitější obrázky, a ne 14 obrázků vysvědčení)
    19.8.2022 13:24 Aleš Kapica
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    TLDR

    Uprchlíci přišli pro dávky a stejně nám berou práci. Nejsem rasista, ale nemám je rád, protože to nejsou našinci.
    19.8.2022 13:35 Pleš Kapica
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Nedělej si srandu z mýho traumatu, že jsem musel mluvit se podřadnou Ukrajinkou!!!!!
    xsubway avatar 19.8.2022 19:28 xsubway | skóre: 13 | blog: litera_scripta_manet
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Co bys bez Aleše dělal (a řada dalších) :-) ... ty by sis Ho snad musel vymyslet :-) ... eee ... no ty voe Kapica je vymyšlenej! ... něco jako Kapitán Demo!
    19.8.2022 20:44 woyt?
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    vždyť tu přestal na čas smrdět a všem bylo hej, nevšiml jsem si že ho tu někdo chce. Ani blboun max se moc netváří.
    19.8.2022 22:50 _ terapeut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Máš pravdu, bez našeho guru bysme byli vyřízení.
    19.8.2022 13:39 xxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    To je fakt velka znamka punku failnout VS kvuli tomu, ze si nejsem schopnej dostudovat naprosto genericky ucivo ze zakladky. Ja to teda povazuju za znamku debility, ale mozna, ze lidi co jsou o deset let napred v tom rozhodnuti spatruji neco genialniho.

    Moc tomu ani nepridava ten ublizenecky ton, jak za to muzou kluci z koleji, nebo posrany system.
    19.8.2022 14:41 25d84b053bacb5d4c070dfaeabd954e372bd85144061ace
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    nj, málo kdo se chlubí že je úplnej dement, ale kapusta si ten štempl píčuse hrdě vystaví na propadlou hruď :-D
    19.8.2022 15:35 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Měli byste tomu vy hnojometi dát nějaké grády, aby to nebylo jen trapné, ale i vtipné. Ať to stojí za to číst.
    19.8.2022 15:54 25d84b053bacb5d4c070dfaeabd954e372bd85144061aca
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Začni u sebe s těma sračkama co zvracíš.
    19.8.2022 15:39 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Zrovna vyšel díl podcastu balanc, kde přesně tohle ublíženectví řeší. Terapeutka tam tvrdí, že pokud je pocit nadřazenosti hodně silný nedá se to efektivně řešit jinak než medikací. Takový člověk si prostě není schopný uvědomit, že problém je v jeho hlavě.
    19.8.2022 15:42 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Kapicovo porucha osobnosti je trochu vidět i z nutnosti psát sem tyhle blogy pak to všem nakládat v diskuzi. Tady se konečně může cítit jako ten borec, kterého vidí v zrcadle. Jestli mu to funguje může to nakonec být dobrá psychoterapie.
    19.8.2022 21:51 Dr.Uzel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Co tak se mu v dizkuzi klanet a placet ho po ramenou jaky je borec?
    19.8.2022 22:45 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    To by možná pomohlo. V zájmu humanity, pojďme na to! :-)
    19.8.2022 17:39 HagrID
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Jsem hrdý na to, že nemám žádný titul
    Jo, to se nejlíp pozná tím, jak tě to triggruje až do běla :-D Cope more lopato.
    Člověk z Horní Dolní avatar 19.8.2022 17:40 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Jaky mas nazor na ruskou invazi Ukrajiny, prijde ti reakce Zapadu primerena nebo by mela byt tvrdsi / slabsi?
    19.8.2022 20:03 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    To jsou dvě rozdílné věci. Byť spolu souvisí.

    K invazi došlo, protože Ukrajina pod vlivem medu namatlaného kolem huby zeměmi EU totálně rozesrala vzájemné vztahy s Ruskem ale především vlastním obyvatelstvem ruské národnosti.

    Nevyužili ani jednu možnost, jak tomu předejít a každý jejich krok vedl jen k další eskalaci pocitu ohrožení na straně rusů.

    A reakce Západu? Pokrytecká jako obvykle. Pro ně je Ukrajina jenom polygonem kde se zbaví vojenského materiálu, který by jinak za dlouhé peníze museli nechat zlikvidovat.

    Osobně to vidím jako bratrovražedný boj, který zřejmě musí dojít do hořkého konce, po kterém Evropa defininitivně upadne do komunistického područí Číny, kterou oslabené Rusko nebude schopné porazit, takže uzavře pakt typu Ribentrop-Molotov.
    Člověk z Horní Dolní avatar 19.8.2022 20:54 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Jak by měl Západ reagovat?
    19.8.2022 22:10 Orakl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Idealni by bylo uklidit Lukasenka, anektovat Kaliningrad a pak na hranicich Ruska rozmistit IronDome. To by ale stalo tisice zivotu. Optimalni tedy bude odplatit Rusku stejnou menou - podporovat separatisty at se RF rozpadne na mensi staty a skonci ten nesmyslny imperialismus politbyra jednou provzdy.
    Člověk z Horní Dolní avatar 19.8.2022 23:44 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Jenomže hlavní skřet by v takovém případě byl schopný eskalace do jaderného konfliktu. Samozřejmě kdyby neměli atomovky, tak Rusko absolutně nikoho nezajímá a neohrožuje.
    19.8.2022 22:53 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Západ? Ten akorát dojíždí na svou naivitu. Chytil se do pasti volnost- rovnost- bratrství.

    Na tahu je Ukrajina. Západ ji maximálně může donutit k jednání tím, že ji přestane vojensky podporovat. Ovšem pořád tu máme USA dědy Bidena. Změny nastanou ihned po následujících prezidentských volbách, až odejde z úřadu do LDN.
    19.8.2022 23:00 _ terapeut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Přesně tak to je, východ vládne světu!
    19.8.2022 23:13 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Tak šupky dupky do roku 2014, kdy to začalo na Ukrajině gradovat. Má snad někdo iluzi, že soudruzi přenechali akcie evropských firem USA?
    19.8.2022 23:56 _ terapeut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Skvělá analýza.
    Člověk z Horní Dolní avatar 19.8.2022 23:41 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Jak velkou část svého území by si měla Ukrajina nechat ukradnout?
    20.8.2022 09:43 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Měl jsem pro tebe napsanou odpověď, ale příloha, která by ti vysvětlila proč je můj názor takový jaký je byla pro tenhle server příliš velká, takže selhalo odeslání a znovu se mi to nechce psát.

    Takže jen ve stručnosti. Souhlasím s tebou, ale pokud chceš na nějakém území přežít a žít, tak ti je zcela ukradené komu zrovna platíš daně. A za darebáky považuješ všechny co tě nenechají v klidu žít.

    Mně přistěhovalci nevadí. Sám jsem přistěhovalec, který už 14 let žije v Praze. Ale stále se tu chovám jako host, protože doma jsem v Ostravě a tam i platím daně. Manžel mé neteře, je také přistěhovalec, belgičan, ale srdcem je tam víc doma, než mnozí Ostravané a podle toho také vychovává svoje děti.
    20.8.2022 10:50 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    pokud chceš na nějakém území přežít a žít, tak ti je zcela ukradené komu zrovna platíš daně.
    Jakože po roce 1938 bylo Čechům jedno jetli platili daně ČSR nebo Třetí říši? Kam na ty názory chodíš? To jsi skutečně v tak morálním rozkladu, že by ti bylo jedno, že ze svých daní platíš někoho kdo tě okupuje, bombarduje, zabíjí a znásilňuje tvoji rodinu a tvé sousedy?
    20.8.2022 15:39 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Kam? Do archivů a dobových dokumentů. Měl bys to taky zkusit. Budeš valit bulvy.
    20.8.2022 17:10 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Ve tvých archivech se píše, že po roce 1938 bylo Čechům jedno jestli platili daně ČSR nebo Třetí říši? Předpokládám, že v těch samých archivech se píše, že Češi byli rádi za vypálení Lidic a Ležáků.

    ...musíš občas nahlídnout i jinde než jen do archivů SS a NSDAP. ;-)
    20.8.2022 15:43 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Mimochodem, Foglar vybízel mládež aby se aktivně zapojila do činnosti Kuratoria. Jenže to bys ty musel nejprve vědět co bylo Kuratorium a proč vzniklo.
    20.8.2022 17:10 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Kuratorium Foglarovi zakázalo činnost.
    22.8.2022 17:16 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Krematorium taky.
    19.8.2022 22:02 Major
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Zapominas na Ukrajinu. Pokud se Ukrajina ubrani a vytlaci rusy za hranice tak se stane nejlepsi soucasnou armadou v regionu. Cina by si na ni vylamala zuby a to by jeste byla hodne oslabena valkou s Ruskem. Navic zbrojni prumysl v EU ted zazije boom, vyresi to inflaci a na exportu se vydela dalsi majland protoze se ukazalo, ze ruske wunderwaffen jsou jen potemkinova vesnice a nestekne po nich ani pes.
    19.8.2022 22:47 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Ukrajina je v prdeli a to díky svým "elitám" už víc jak 20 let. Počkej až uhodí mrazy.

    V současné době vidím jediné, žel zatím nereálné řešení. A to že Ukrajina sklapne kufry, smíří se s tím že o Krym a území kde žila ruská menšina definitivně díky vlastní blbosti přišla a pojede se dál.

    Otázkou není jestli na tenhle scénář dojde, ale kdy. Čím později, tím víc to bude Evropu bolet. Proto se už logicky objevují tendence nasadit zpátečku.

    Připomeňte si na co dojela třetí říše - nedostatek surovin. A na těch sedí Rusko a Čína, ať se vám to líbí nebo ne. A to nějaké drony s bombičkami nezmění. Je totiž jen otázkou času, než někdo vymyslí nějaký efektivní systém rušení.
    19.8.2022 22:52 _ terapeut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Je to tak, proč na to svět ještě nepřišel?
    19.8.2022 23:06 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Otevři oči. Přišel. Akorát nemůžou najít dostatečně vlivného ukrajince, co by riskoval, že mu soukmenovci zakroutí krkem.
    20.8.2022 00:00 _ terapeut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Myslíš, že jim vládne jen jeden diktátor?
    Člověk z Horní Dolní avatar 20.8.2022 00:11 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Násilníkům se nesmí ustupovat. Představ si, že nějaký zakomplexovaný agresivní alkoholik terorizuje své sousedy. Zbabělci a slaboši jako jsi ty mu dají část své zahrady a budou ustrašeně doufat, že mu to bude stačit. Nebude, s jídlem roste chuť. Je potřeba ukázat statečnost, zásadovost a tomu ožralovi dát přes jeho smradlavou hubu.
    20.8.2022 12:13 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Ano, přesně, Clintonovi se už mělo dávno zakroutit krkem, za Srbsko. Bushovi za Irák a Afgánistán. Obamovi za Libyi, Sýrii.

    Násilníkům se nesmí ustupovat. Představ si, že nějaký zakomplexovaný argresivní egosista terorizuje státy na druhé straně planety. Zbabělci a slaboši jako jsi ty jim to umožní a budou ustrašeně doufat, že jim to bude stačit. Nebude, s jídlem roste chuť. Je potřeba ukázat statečnost, zásadovost a těm egoistům dát přes jejich smradlavou hubu.

    Stačilo, aby DLR a LLR vyhlásilo nezávislost jak na Ukrajině, ale i na Rusku a Západ by je ze zásadovosti napumpoval zbraněmi a vybombardoval Kyjev, podobně jako to udělali s Kosovem a Srbskem.

    Nelíbí se tato myšlenka? Potom jste pokrytci a zameťte si před vlastním prahem.
    Člověk z Horní Dolní avatar 20.8.2022 12:21 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Příště prosím reaguj přímo na to co jsem psal a netahej do toho dalších x okrajově souvisejících témat, každé z nich je na sáhodlouhou diskuzi. Založ si blog o Srbsku, Iráku nebo Afghánistánu a tam to můžem probrat.
    20.8.2022 12:49 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Vyhýbáš se odpovědi, co :-D Klasické pokrytectví.
    Člověk z Horní Dolní avatar 20.8.2022 14:43 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Myslel jsem ze otazka "Nelíbí se tato myšlenka?" je recnicka. Reaguj nejak normalne a racionalne, jinak nema cenu se s tebou bavit.

    Nejak mi unika tvoje pointa, prijde mi ze muj komentar vnimas jako utok na tebe (citis se na strane Ruska), tak zacnes placat nejaky nesmysly o domnely protistrane (USA). Je to jako bavit se s podporovatelem Babise, pro racionalniho cloveka to je prilis frustrujici jak oni argumentuje, nevim jestli to je zacinajici forma starecke demence nebo neco jineho.
    Člověk z Horní Dolní avatar 20.8.2022 14:43 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    To mela byt odpoved na podtrzitko.
    20.8.2022 18:42 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    > Je to jako bavit se s podporovatelem Babise, pro racionalniho cloveka to je prilis frustrujici jak oni argumentuje, nevim jestli to je zacinajici forma starecke demence nebo neco jineho.

    Příště prosím reaguj přímo na to co jsem psal a netahej do toho dalších x okrajově souvisejících témat, každé z nich je na sáhodlouhou diskuzi. Založ si blog o Babišovi, racionálních lidech, nebo formě stařecké demence a tam to můžem probrat.

    Líbí se ti vlastní medicína? Šašku.
    Člověk z Horní Dolní avatar 20.8.2022 19:43 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Jsi trapný šašek.
    20.8.2022 20:44  
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Jako nezávislý pozorovatel konstatuji, že jsi trapnější šašek než on/ona/to.
    20.8.2022 06:19 fbi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    jestli se nepletu Ales = Want. Nase uvaha proc preurusil hibernaci - je to kremlobot se ukazuje jako spravna.
    20.8.2022 09:24 LarryL | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Souhlas, většina kremlbotů hibernovala. Pouze Václav Klaus starší jel ruskou propagandu bez přerušení :-) Uvidíme jestli se z hibernace probere i SKK. Jelikož se nám blíží zima, tak očekávám, že hlavní téma kremlbotů bude "plyn".
    jestli se nepletu Ales = Want.
    Je to tak.
    20.8.2022 09:46 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Jak kdy. U anonymního účtu nikdy nevíš.
    20.8.2022 09:48 fbi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Nebo to chceš dokázat nějak jinak?
    19.8.2022 22:51 _ terapeut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Neskutečně kreativní úvaha, gratuluji!
    19.8.2022 19:48 xenofob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Nemam nic proti migrantum ale...
    19.8.2022 22:04 systemofob
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Nemam nic proti linuxu ale...
    19.8.2022 21:00 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    V ČSSR bylo cca 1,7 miliónu obyvatel v KSČ, takže by nás četnost a názory těch co drží jejich štafetu asi neměla tolik překvapovat.
    David Ježek avatar 20.8.2022 09:34 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Víceméně nic nového nepíšeš, to že školství je takové, jaké je, a že je takové už mnoho a mnoho desítek let, víme všichni. Že jde dojít hodně daleko i bez formálního papíru z toho či onoho stupně škol, zejména v IT oboru, to víme také všichni dobře. Občas si myslím, že ČR je země plná lidí bez VŠ, kteří dělají práci vysoko nad VŠ úrovní prostě proto, že jsou skvělí databázisté / programátoři / síťaři, kteří nějak nepocítili potřebu kvůli tomuhle svému snu absolvovat (viděno jejich optikou)ú "zkostnatělé debilní předměty" jako třeba geometrickou optiku. Čili hezké, nijak nevybočující shrnutí.

    Myslím, že tomu školství trochu křivdíš, nebo soudíš dle hloupých článků. Oni učitelé často umí rozpoznat nadané žáky, jen jim systém nedává možnost je nějak posouvat vpřed. Musejí se věnovat těm dalším 29 ve třídě, včetně těch pár, co jsou tam jen kvůli inkluzi, nebo prostě (ještě před pár lety) do počtu, protože školy dostávaly peníze podle počtu studentů. Ano, známky jsou v mnoha ohledech pokřivující hodnotící systém, jenže když oni rodiče i studenti jej mají povětšinou rádi, protože je snadný na pochopení a exaktněji se s ním pracuje ("když se naučím tohle na opravu, vylepším si známku z 3 na 2"). A kdyby se mělo třeba na každého studenta prást slovní hodnocení? No proč ne, ale pak nemůže průměrný učitel učit v 6 třídách po 30 studentech. To fakt časově nejde. Ale není to jen problém českého školství. Máme třeba probační/mediační službu. V takové Británii má průměrný probační úředník řekněme 5-15 klientů. Může s nimi precizně pracovat, zná perfektně jejich "anamnézu". V ČR má probační úředník třeba 200 klientů. Nemá na ně potřebný čas, nezná je dostatečně do hloubky. Takže jsme adaptovali probační/mediační systém, ale pokřivili jsme ho obvyklým čecháčským způsobem do podoby, která je často na hovno. Podobně je stále ničeno české školství a ani učitelé, ani ředitelé to spasit nemohou, je potřeba systémová změna shora. Jenže pro tu není politická vůle, protože na tom není společenská poptávka - podívej se do libovolné diskuse na novinkách.cz pod článkem o platech učitelů a pochopíš.

    Být hrdý na to, že nemáš titul, je kravina. Titul nic neznamená. Titul je sekvence písmenek u jména. Vem si dva IT učitele: jejich titul je Mgr., ale nerozlišíš Mgr. z matfyzu od Mgr. z pedagogické fakulty Ostravské univerzity. Mít nebo nemít titul je důležité pouze v situaci, kdy jednáš s někým, kdo na tituly dbá. Dva příklady z mého života:

    Když jsem byl ve 4. třídě ZŠ, dostali jsme jako třídní mladou krávu, co bazírovala na pí*ovinách. Museli jsme na čestinu mít linkovanej sešit. Jenže on prostě v roce 1988 na K. Varech v tu chvíli nebyl nikde k dostání. Takže jsem celé záři měl nelinkovanej. Seděl jsem v první lavici a píča si až po měsíci všimla, že nemám linkovanej. Píča mi ho roztraha se slovy "zítra budeš mít linkovanej a všechno si do něj přepíšeš". No tak otec vyhrabal své staré zásoby z doby VŠ a vytáhl takovej ten tlustej vázanej, ale linkovanej. tak jsem do něj celý sešit přepsal. Píča mě druhý den zesměšňovala asi 5 minut před celou třídu, jakou mám drzost si dovolit něco takového přinést (znáš tu scénu z Pink Floyd: The Wall, jak ten učitel tepe klučinu za malování si v hodině?). A zase: ne, přepsat do zítra. A rovnou jsem dostal poznámku za houpání na židli a vyrušování v hodině s tím, že zítra ji budu mít podepsanou od rodičů. Tak otec ji podepsal stylem "synovi jsem domluvil, JUDr. Ježek". Píče druhý den spadla brada se slovy "tatínek je JUDr. ???" a od té chvíle jsem mohl mít svůj tlustý vázaný sešit.

    Druhý příklad z před pár let. Tchán potřeboval objednat na nějaké vyšetření v nemocnici v Kolíně. Byl začátek června. Tak tam volá "dobrý den, tady XXX, ... no pane XXX, my jsme plní, zavolejte si v říjnu, jestli bude volno". Žena se naštvala a druhý den tam volá "Dobrý den, tady Mgr. Ježková, já bych chtěla objednat svého otce Mgr. XXX na vyšetření .... Ano, samozřejmě paní magistro, hodilo by se to tatínkovi příští týden ve čtvrtek?".

    Takže asi tak. Mě to taky štve, ale nic s tím nenaděláš. Jsme v bývalém Rakousku-Uhersku, kde se na funkce a tituly prostě hledí. Takže já bych na nevlastnictví titulu hrdý nebyl. Titul se může občas hodit. Ale nic o člověk nevypovídá. Titul a vzdělání jsou dvě různé spolu nesouvisející věci. I já jsem kdyby dááávno, když jsem na jedné naší katedře dělal pomvěda, dospěl k poznání, že "z téhle školy diplom nechci" a odešel. V IT mi ten papír a ty písmenka nikdy nikde nechyběly - a to je možná tvoje osobní pokřivené vnímání: kdybys měl jít do nějaké úřední sekce státní správy, tak tam si bez toho papíru na daných pozicích ani neškrtneš, zatímco šampónek s papírem z nějaké obskurní pseudo-vejšky z prdelákova daleko na východ od Prahy ano.

    Jinak se státním či společenským zřízením moc nesouvisí, kolik bude ve společnosti skvělých lidí, kolik hajzlíků a kolik mlčící většiny. To jsou celkem vzato konstanty.
    20.8.2022 09:58 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Na titulu nezáleží? Tak proč tomu neodpovídají platové tabulky? Proč jsou nuceni ti co učí zpětně dodělávat papír, aby to mohli dál dělat?

    Mé sebevědomí neplyne z toho, že jsem jediný tam co dělám, kdo nemá titul. Ale z toho, jak si cení mé práce kolegové. Nemám strach že bych se neuživil, a v životě jsou cennější hodnoty než peníze, majetek a vliv. To jsou jen prostředky k tomu abys mohl dosahovat toho co chceš. Ale nikdy ti nezaručí, že toho skutečně dosáhneš, ať jich máš kolik chceš.
    David Ježek avatar 20.8.2022 14:23 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Na titulu nezáleží? Tak proč tomu neodpovídají platové tabulky? Proč jsou nuceni ti co učí zpětně dodělávat papír, aby to mohli dál dělat?
    No protože Rakousko-Uhersko, jak jsem psal. Ve "státní správě", kam lze školství volně zařadit, prostě papír/písmenka potřebuješ. Je jedno z jakkoli skvělé či špatné školy, jde ryze o ten papír a písmenka.
    20.8.2022 22:48 koala na kaktusu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    v životě jsou cennější hodnoty než peníze, majetek a vliv

    timhle casto argumentuji ti s vysokou skolou zivota. zpravidla protoze nemaji ani jedno a zadnou sanci na to to zmenit
    20.8.2022 10:04 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    A ta vysvědčení jsem nafotil pro ty, co občas podléhají zoufalství z toho, že z jejich ratolestí nic nebude, jako např. můj kamarád, profesor němčiny, jehož syn je stejný jako jsem býval kdysi já.

    Všem otevřeně říkám, že do mých 30 let bylo absolutně fuk co jsem dělal, protože technologie s nimiž dělám tehdy ještě neexistovaly. Ale ty nasbírané zkušenosti jsou k nezaplacení.
    20.8.2022 12:54 okkamaraderetarde
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    A ta vysvědčení jsem nafotil pro ty, co občas podléhají zoufalství z toho, že z jejich ratolestí nic nebude,
    So message je, že z mizernýho vysvědčení může vyrůst směšně placená IT lopata s povahou Kapicy? No asi jsi nastartoval ekonomii doučování, lepší odstrašující example špatnýho prospěchu nikdo nevymyslí.
    20.8.2022 15:31 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    A na to, že jsem směšně placený, jsi přišel kde? Vydělávám víc než žena která má dvě vysoké školy (geodézii s červeným diplomem a pajdák) plus vzdělání potřebné k tomu aby mohla učit angličtinu. Její žáci patří mezi nejlepší v rámci Prahy 3, a od září by měla dělat zástupce ředitele.
    20.8.2022 16:08 okkamaraderetarde
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    líp placenej než učitelka, ok :-D kantoři samozřejmě patří mezi nejlépe platově ohodnocené profese, to ví každý.
    20.8.2022 22:30 láska nebeská
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Jeho žena bere míň, protože zeny mají za stejnou práci o třetinu méně. Kdyby to tak nebylo, tak by jeho žena měla tituly a ještě by brala víc. Což je pěkne trapný.
    20.8.2022 22:34 okkamaraderetarde
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Tak hlavně jeho žena musí být pěkná slepice když je s kapicou, ten ji beztak doma mlátí a ta se potom bojí říct o vyšší plat. Ale zase může v diskuzích mektat že vydělává víc než vona, a potom se každá rána vyplatí.
    20.8.2022 22:40 láska nebeská
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Též mě toto napadlo.
    22.8.2022 14:28 Darda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…

    +1000

    20.8.2022 10:09 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Ještě k závěru tvého postu. Jsi tu dost dlouho na to, abys věděl, že jsem ve státní správě 5 let byl. Můj šéf také neměl žádný titul a kdyby nevyhořel, a neodešel z vlastní vůle těsně poté co jsem šel do Prahy, byl by šéfem dosud.
    20.8.2022 10:11 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Ovšem nutno dodat, že se stal tím šéfem v době kdy byla přednější odbornost než titul. Dnes už by to možné nebylo.
    David Ježek avatar 20.8.2022 14:25 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Právě sis sám odpověděl. Dnes by ho nejspíš už na to pozici nezvali. A kdyby tam seděl dodnes, tak by ho nutili si ten titul dodělat.
    20.8.2022 15:35 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Ale já si nepotřeboval odpovědět. Vím jak to dnes chodí a už jsem tu na téma školství několikrát psal, takže pokud tě můj názor na řešení zajímá, si to dohledej. Abys za pár let objevně nekonstatoval jako Cháb, to o čem jsem tu už dávno psal.
    David Ježek avatar 20.8.2022 14:24 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Sorry, ale zas tolik to tady nesleduju a nikdy jsem nesledoval, takže info, žes 5 let byl ve státní správě, je pro mě novinka.
    20.8.2022 16:07 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Tak to nechápu, proč mě vůbec otravuješ, jestli ti nestojí za to si přečíst, co jsem v minulosti psal. Nehodlám se opakovat.
    20.8.2022 22:32 láska nebeská
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Jéžiši ty jsi tragéd :D
    20.8.2022 13:10 ‾-_-‾
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Mám na tebe takovou otázku Kapico a chci slyšet přímou odpověď: jseš incel nebo ne a když ne tak to dokaž
    20.8.2022 16:57 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Na blbou otázku blbá odpověď: Čteš vůbec na co reaguješ?

    Jinak by ses tak blbě neptal.
    20.8.2022 15:41 .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Aha. To mnohé vysvětluje.
    20.8.2022 17:49 menstruační chudobka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    No koukám, že zdejší užvaněné a ulhané fetky našli konečně zdatného sparring partnera.
    20.8.2022 20:10 Heretik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Foglar byl nejen teplouš, ale také pedofil. Ve skautingu nic neobvyklého...

    A to byl taky hlavní důvod, proč ho komunisti zakázali.
    20.8.2022 23:09 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Kokotina.
    21.8.2022 13:55 beat
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Zdroj. Nejlepe s ISBN.
    21.8.2022 22:10 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    StB Foglarovi nic nedokázala.

    Ale FBI sledovala Jacksona patnáct roků a také nic nedokázala ;-)
    22.8.2022 13:41 ~
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Jakze ne? Dokazala, akorat se mimosoudne vyrovnali a obzaloba za sahnuti na pindik sla dolu za milion dolaru.
    23.8.2022 17:31 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    A potom ho patnáct roků sledovali na každém kroku. Nevyšťourali vůbec nic. Nakonec mu ten "zneužívaný" kluk brečel na pohřbu jak želva.
    22.8.2022 18:43 Aleš
    Rozbalit Rozbalit vše učitel & vedoucí
    Foglar byl nejen teplouš, ale také pedofil. Ve skautingu nic neobvyklého...
    To ale bývají nejlepší vedoucí a učitelé. Viz třeba příběh Matěje a Tomáše. Sice tam možná bylo nějaké honění a kouření, ale pokud ano, tak ten kluk sám říkal, že se mu to líbilo. Akorát mu pak nějaká zamindrákovaná učitelka vsugerovala, že byl zneužívaný a způsobila mu psychické problémy (a učiteli problémy se soudem).
    22.8.2022 21:49 David Bris
    Rozbalit Rozbalit vše Re: učitel & vedoucí
    nebýt té zakomplexované udavačské nány, tak z kluka mohla vyrůst zdravá, sebevědomá buzna. Pride material. Jako já, můj bývalý vedoucí v počítačovém kroužku je taky na kluky.
    23.8.2022 10:32 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…

    Foglar nebyl homosexuál. Už téměř 40 let se hovoří u takových lidí o „syndromu Petra Pana”, který jako první popsal americký psycholog Dan Kiley.

    Zjednodušeně řečeno, jde o jedince co mentálně nikdy nedospěli. Ale pokud najdou svoji „Wendy”, nemají problém s tím se pomnožit. Což byl kupř. Baden-Powellůw případ, o kterém Tim Jeal ve své práci z roku 1989 usoudil, že byl rovněž latentní homosexuál.

    23.8.2022 17:43 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    U nás by byl vhodnější název syndrom Pana Tau ;-)
    23.8.2022 19:08 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    ;-)
    20.8.2022 22:27 láska nebeská
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Taky jsem se vyprdla na magistru, už jsem to nedávala jako druhou školu při doktorandství a zaměstnání. Jak psal Ježek, v těchto končinách se na tituly hraje. Nicméně, i kdybych je neměla, jistí to silikony a vlasy po zadek.

    Život je jen o přístupu, a ten tvůj je pěkně ukřivděnej. Bych ti napsala ať se vzchlapíš, ale je to asi zbytečný.

    20.8.2022 22:39 lednička
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    nadzvukova stihacka kapica je dal nez ostatni, protoze ma podprumernej plat a nedal ani pedak, za coz samozrejme taky muze jen a jen blbost ostatnich. na dnesni dobe je super, ze i letadlo ve verzi hovnocuc se muze prohlasit nadzvukovou stihackou
    20.8.2022 22:46 ohnostroj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    pouziva diakritiku nebo ne? nevim jestli to neni nahodou kapíča
    21.8.2022 00:02  _               
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    je.
    21.8.2022 07:29 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Ubohost vašeho myšlení je přímo exemplární ukázkou ubohosti.

    Neschopni vlastní originální a vtipné myšlenky umíte jen zesměšňovat komolením jména, jak v mateřské škole.
    21.8.2022 13:08 Diss
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Cry more kapíčo.
    21.8.2022 21:30 John_Pitralon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    V klidu, dyť všechno jede podle plánu. Ruská federace nás postupně obsadí Ukroušema a bude to v pohodě. Zelenskyj a Putin jedna ruka.
    21.8.2022 21:55 skajrajdr | skóre: 2 | blog: skajrajdr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Podle me problem v porozumeni s ukrajinkou byl, ze necekala uzavreni smlouvy na nakup rohliku. Proto ji asi nedokazala vysvetlit. Kazdopadne jestli je tvoje verbalni forma komunikace tak spatna jako pisemna, mozna bych premyslel o hledani problemu jinde nez na druhe strane.
    Glee avatar 21.8.2022 22:37 Glee | blog: Gleekoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Nevidim, ze by to tu padlo, ale problem rozhodne nejsou ty mamy s detmi (a par pritelu/kamosu k tomu), ale spis je otazka, co ti tatove, ci bratri co byli na fronte.

    Pokud budou mit moznost prijet za rodinama sem, tak situace uz nemusi byt az natolik ruzova. Ono mit tady desetitice cesky nemluvicich (socialni ghetto) veteranu jako je JiK taky nemusi bejt uplne ok pro napr. bezne hospodske bitky, ci poulicni hadky (seradit dle Rate)... Pripominam, ze se nebavime o selektivne vybrane elite, jako napr. v pripade nejen CR Rusu a Belorusu. ;-)
    The History of the World: Every Year, ffs, https://www.youtube.com/watch?v=-6Wu0Q7x5D0
    27.8.2022 09:24 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    K tomu školství:

    https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-pedagogicky-institut-zacne-upravovat-ucivo-zakladnich-skol-40406415
    Důraz by se podle kabinetu měl do budoucna klást na občanské vzdělávání, etickou výchovu, finanční a mediální gramotnost a kritické myšlení.
    Čili školy mají produkovat vymozkované lemply věřící ojropropagandě a neschopné jakékoliv složitější manuální činnosti.

    A realita:

    https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/kariera-trh-prace-prognozy-analyzy.A220824_161338_ekonomika_thee
    Podle studie pak na trhu práce budou nejvíce chybět řemeslníci, a to asi padesát tisíc. Dále následují malíři, montážní dělníci, kuchaři a vývojáři softwaru. Naopak v důsledku digitalizace a automatizace se budeme potýkat s převisem pracovníků ve výrobě, provozovatelů prodejen, prodavačů, kadeřníků. Překvapující je také přebytek sedmnácti tisíc specialistů v oblasti práva, což činí čtyřicet procent pracujících v oboru.
    Těm vývojářům softwaru bych tak nefandil, dvanáctiletý Ind dokáže dělat appky pro mobil po shlédnutí pár tutoriálů na YTrubce, a vyjde mnohem levněji než český vegan.
    Jendа avatar 27.8.2022 14:04 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Příloha:
    Těm vývojářům softwaru bych tak nefandil, dvanáctiletý Ind dokáže dělat appky pro mobil po shlédnutí pár tutoriálů na YTrubce, a vyjde mnohem levněji než český vegan.
    Tohle už poslouchám 10+ let.
    Překvapující je také přebytek sedmnácti tisíc specialistů v oblasti práva, což činí čtyřicet procent pracujících v oboru.
    Tak to bude mít paní v příloze konečně radost.
    xkucf03 avatar 27.8.2022 15:28 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Státní vs. soukromé
    paní v příloze: Jsou prostě zaměstnaní jinde, nejlépe ve státní správě nebo v neziskovkách, kde ani jedna kategorie NIC NEVYTVÁŘÍ.

    Na tom je vtipné, že i ty profese jako právníci, advokáti, daňoví poradci, celní deklaranti atd., které jsou formálně v soukromé sféře, jsou napojení na stát resp. složitost právního a daňového řádu a jejich existence a „potřebnost“ je přímým důsledkem přebujelosti státní byrokracie a regulace.

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    27.8.2022 17:26 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    27.8.2022 22:02 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Veru, škoda, že tých úžasných Indov nemáme u nás v korporáte. Jeden Ír mal 10 až nekonečno (to keď sa Indom nepodarí vyprodukovať funkčnú vec) krát vyšší výkon než Indovia, a aj tak sa musel pobrať v ktoromsi kole šetrenia nákladov.
    28.8.2022 12:57 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Jó, tohle mamrdům, totiž manažerům, nevysvětlíš.

    A ještě k tomu vzdělání, tohle je dnes důležité:

    https://www.novinky.cz/clanek/muzi-v-baru-ma-skoro-dva-tisice-druhu-whisky-chci-lidi-vzdelavat-rika-40406849

    Zrovna jsem dočetl zajímavý článek o Židech a vodce na Ukrajině, jak opíjeli rolníky a zavírali kostely...
    xxxs avatar 28.8.2022 21:17 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    pripadne si este precitaj ako riesili rolnikov v sovietskom zvaze.
    29.8.2022 06:12 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    Mimochodem, ten článek vyšel v Haaretzu a autorka oné studie je nábožensky založená Židovka žijící v Jeruzalémě, říkám pro případ že by nějaké antisemitské či nacistické prase mělo kecy o ruské propagandě ;-)
    xxxs avatar 29.8.2022 11:41 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na uprchlické téma…
    triesku a brvno poznas?

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.