abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Gratulace Pirátům a Svobodným

    26.10.2013 22:40 | kecy | poslední úprava: 26.10.2013 22:39

    Gratuluji příznivcům Pirátů a Svobodných ke trojnásobnému volebnímu výsledku oproti roku 2010.
    Budu se těšit na politické debaty, jejímiž snad brzo budou tyto strany pravidelnými účastníky. Dávejte si pozor na různé podivné existence a budujte svoje strany spíše pomalým ale jistým tempem. Neslevujte ze svých představ a buďte opravdovou opozicí dnešním zavedeným stranám a rychlokvasným hnutím. Volby mohli dopadnout myslím hůř, tak nevěšte hlavu!        

    Hodnocení: 89 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    26.10.2013 23:21 *
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Životní příběh Petra Macha se zdánlivě od podobných podnikatelských špiček mnoho neliší. Jeho raketový vzestup na počátku 90. let, kdy se stal ve svých 25 letech majitelem největšího českého fotbalového klubu Sparty Praha, byl také nepřímou vstupenkou mezi politickou elitu. Tak už to v našich luzích občas chodí. Stal se jedním ze sponzorů ODS a přítelem samotného Václava Klause. Bohužel však v jisté chvíli chtěl své investované peníze zpět. A tak následoval strmý pád a pětileté vězení. Nicméně Petr Mach se nevzdává ani dnes a pootevírá dveře, ze kterých vypadávají kostlivci se znakem různých politických stran. Jeho boj nekončí, a obsah připravované knihy může být další rozbuškou v nekonečné kauze financování ODS. Ve spolupráci s reportérem Reflexu Dušanem Šrámkem tak vzniká svědectví, které začíná v Praze a končí v sejfech švýcarských bank.
    podla clankov v jeho blogu - pravicovy populista
    26.10.2013 23:25 Marek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Co to tu melete? To je uplne jiny Petr Mach.
    26.10.2013 23:34 *
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    ze by? tento blog ale je jeho, ci nie? http://machpetrmach.blog.idnes.cz/
    Ing. Petr Mach, Ph.D. (* 6. května 1975, Praha) je český ekonom a politik, do roku 2007 spolupracovník prezidenta Václava Klause a od roku 2009 předseda Strany svobodných občanů....
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Mach_(ekonom)

    podobne kariery, pardon
    27.10.2013 10:57 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Peter Mach na obale tej knihy je uplne iny Peter Mach ako ten zo Strany svobodných občanů (Mach je také bežné meno ako Novák alebo Kováč). a to že je pravicový populista? každý demokratický politik musí byť populista. demokracia je politické zriadenie v ktorom sa presadia len populisti.

    ako povedal Hitler:

    Každá propaganda musí byť populárna na takom intelektuálnom stupni, aby jej aj najhlúpejší z tých, voči ktorým je nasmerovaná, porozumeli... Cez jej šikovné a ustavičné aplikovanie, ľudia môžu vidieť raj ako peklo a naopak - najhorší spôsob života môžu považovať za raj.

    Ja k tomu dodám že demokratickí politici hovoria rečou tupých más. A sľubujú všetkým všetko, preto je demokracia to najhoršie politické zriadenie ktoré v praxi vedie len k chaosu, bordelu a anarchii, a nefunkčnému systému aký tu máme dnes.
    27.10.2013 13:02 *
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    podla toho co píse vo svojich blogoch nie je ani submisívny ani ne_mocichtivý a populista je, to urcite, hovori recou tupe masy aj ked tej z vedlajsej ulice
    26.10.2013 23:35 jadd | skóre: 34 | blog: Greenhorn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Teď jsem zrovna četl program Pirátské strany, která je evidentně zaměřená na populismu pro mladé co by rádi vše zadarmo. Internet zdarma, protože jinak si nezjistím autobus.. ale,
    Ten dokonce ani nemusí být nainstalovaný. Stíháni budete i v případě, že máte nárok na bezplatnou studentskou licenci, ale stáhli jste se z uložto cracknutou verzi, protože to bylo jednodušší, to nám přijde absurdní. Zabavovány jsou navíc i počítače rodinných příslušníků a spolubydlících podezřelého.
    To je někde psáno, nebo je to oblbování. Klidně by podpořili cizopasníky jen aby vám to vyhovovalo. To další je někde psáno nebo jen oblbování...?

    Taky bych chtěl všechno zdarma, no ale něco mi říká, že tohle nejsou životně důležité věci..

    Osobně jsem volil Zelené ale Svobodným (znám teda jen předsedu) fandím.
    Agent avatar 27.10.2013 00:03 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Chci za pětikilo toho matroše co bereš. To by mi mohlo na pár tejdnů stačit. Kde se v tom jejich programu píše, že chtěji všechno zdarma?
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    27.10.2013 00:44 jadd | skóre: 34 | blog: Greenhorn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    To z toho vyplívá, tím, že by to mělo být ukotveno v zákoně. pěkná fotečka, ne?
    27.10.2013 02:29 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    ad fotka: Mají 3x víc hlasů než minule. Příště se do sněmovny dostanou.
    Stíháni budete i v případě, že máte nárok na bezplatnou studentskou licenci, ale stáhli jste se z uložto cracknutou verzi, protože to bylo jednodušší, to nám přijde absurdní.
    To je velmi dobrý nápad na změnu.

    27.10.2013 11:03 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Kažý autor ktorý si uzurpuje právo na kopírovanie "svojho diela" a dokonca zaň pýta výpalné je obyčajný zlodejský troll a príživník.
    27.10.2013 15:02 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Ted, doufám, že tohle byla ironie!

    Tady v diskusích poslední dobou ztrácím schopnost to rozlišit, protože tolik lidí podobné blbiny myslí vážně.
    27.10.2013 22:37 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    wat.

    Stát de jure garantuje monopol, ale reálně tomu není schopen dostát bez plošných restrikcí. Na tom není nic moc k diskuzi.
    27.10.2013 00:24 *
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Po blizsom oboznameni sa s ceskym politickym spektrom sa uz necudujem tunajsim cyberhaterom, odkial beru svoje fundamentalisticke postoje zalozene len na negativnych emociach a niekolkych heslach o individualnej slobode a minimalnom state. Su ocividne pod ideologickym vplyvom populistickych Svobodnych.
    Luk avatar 27.10.2013 02:13 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Svobodní nejsou a v principu nemohou být populističtí. A to proto, že na rozdíl od skoro všech ostatních stran neslibují něco ve stylu "pečených holubů přímo do huby", nýbrž říkají rovnou, že chtějí, aby skoro všechno leželo přímo na bedrech občanů (v dobrém i zlém - viz třeba přístup k referendu, který prosazují naprosto v obráceném stylu než jiné strany, které mají referendum ve svém programu).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    27.10.2013 08:56 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    na rozdíl od skoro všech ostatních stran neslibují něco ve stylu "pečených holubů přímo do huby"
    Říkají: Štíhlý stát = bohatý občan. Rovnost neplatí (najdou se země, kde je stát minimální, ale většina obyvatel žije na hranici chudoby). Jsou to (cituji z Wikipedie):
    sliby zlepšení ve prospěch posluchačů nebo čtenářů - potenciálních stoupenců, např. voličů, bez ohledu na skutečné možnosti jejich splnění a bez ohledu na vedlejší a dlouhodobé následky, které jsou zamlčeny, často úmyslně.
    27.10.2013 09:13 anonymator | skóre: 3 | blog: anonymator
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Sranda je, že na tom sa dá v súčasnosti postaviť celkom slušný populizmus, ktorý by dokázal zaujať masy. Ak by si zobral ako svojich voličov menších podnikateľov a robotníkov, tak nie je žiaden problém populisticky znosiť pod zem byrokratov, elity, ... lenže slobodní sa sami hrajú na elitu.
    27.10.2013 11:24 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    ???
    27.10.2013 13:08 anonymator | skóre: 3 | blog: anonymator
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Kľudne napíš čo konkrétne a možno to rozpíšem trocha detailnejšie, ale takto fakt neviem, v čom je problém.
    27.10.2013 11:22 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    najdou se země, kde je stát minimální, ale většina obyvatel žije na hranici chudoby

    Ktoré konkrétne? Hongkong, Singapur, Austrália, alebo Švjačiarsko? Tam sú ľudia asi naozaj veľmi chudoní a "nespokojní" so svojim životným štandardom, veď Hong-Kong má v čase krízy "extrémne vyskokú" 3,3% nezamestnanosť.

    http://www.heritage.org/index/ranking

    Naopak, najnižšiu životnú úroveň majú práve krajiny s prebujnelým štátnym aparátom ako Zimbabwe, Eritrea Severná kórea (a ďalšie krajiny 3tieho sveta).
    27.10.2013 12:22 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Hongkong, Singapur, Austrália, alebo Švjačiarsko
    Vyjma Hongkongu to nejsou země s minimálním státem.

    Index ekonomické svobody není indexem zemí s minimálním státem. To už je lepší index ukazující podíl výdajů státu vůči HDP.
    27.10.2013 13:41 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    To už je lepší index ukazující podíl výdajů státu vůči HDP.
    Takový index je třeba na heritage.org (poslední sloupeček Govt. expenditure % GDP).

    Nejnižší výdaje vůči HDP mají v indexu: Barma 10,4 %, Madagaskar 13,5 %, Guatemala 14,7 %, Dominikánská republika 15,7 %.

    Vámi jmenované mají v indexu: Singapur 17 %, Hong Kong 19,2 %, Švýcarsko 34,7 %, Austrálie 35,2 %.

    Singapur a Hong Kong mají skutečně nízké výdaje, ale Švýcarsko a Austrálie mají výdaje jako Bulharsko 34,6 % a Rumunsko 35,5 %.
    Luk avatar 27.10.2013 11:48 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    najdou se země, kde je stát minimální, ale většina obyvatel žije na hranici chudoby
    U většiny takových zemí je stát minimální ve smyslu objemu přerozdělovaných peněz, ale moc tam pevně drží určitá skupina lidí, která velmi silně ovlivňuje veškeré dění v zemi, včetně ekonomiky. Další věcí je, že do řady chudých států ty bohaté (včetně EU) tlačí dotacemi své přebytky a současně blokují cly a kvótami dovoz z těchto států.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    27.10.2013 12:29 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    U většiny takových zemí je stát minimální ve smyslu objemu přerozdělovaných peněz, ale moc tam pevně drží určitá skupina lidí, která velmi silně ovlivňuje veškeré dění v zemi, včetně ekonomiky.
    Souhlasím. Tedy neplatí: Štíhlý stát => bohatý občan.
    27.10.2013 13:59 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Platí, lebo v krajinách so štíhlym štátnym aparátom žijú najbohatší ľudia. Logicky ked ti niekto zobere na daniach a poplatkoch 2/3 tvojho platu tak budeš 3x chudobnejší ako by si mal byť. Je rozdiel zarobiť 1500 euro a 4500 euro.

    Najhoršie je že tie peniaze idú do vrecka politikom a ich nohosledom, zvyšok sa prerozdelí cigáňom, darebákom a darmožráčom, ktorých štát odmeňuje zato že nepracujú a nevytvárajú žiadne hodnoty, celá ekonomika tým pádom stagnuje.
    27.10.2013 14:28 Radek Miček | skóre: 23 | blog: radekm_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Neplatí.
    Logicky ked ti niekto zobere na daniach a poplatkoch 2/3 tvojho platu tak budeš 3x chudobnejší ako by si mal byť. Je rozdiel zarobiť 1500 euro a 4500 euro.
    Logicky nejde jen o výši daní.
    zvyšok sa prerozdelí cigáňom, darebákom a darmožráčom, ktorých štát odmeňuje zato že nepracujú a nevytvárajú žiadne hodnoty, celá ekonomika tým pádom stagnuje.
    1) Tím stát zajišťuje svobodu a bezpečnost. 2) Řada pracujících lidí nevytváří hodnoty. 3) Nemyslím si, že by to výrazně ovlivnilo celou ekonomiku.
    27.10.2013 14:31 anonymator | skóre: 3 | blog: anonymator
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Teória hovorí, že to zaplatené na daniach sa vráti v službách a sociálnej sieti...
    28.10.2013 01:52 ivdo | skóre: 6 | blog: ivdo | Ostrava 49° 50' 52" N, 18° 17' 01" E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Vráti, ale komu?
    27.10.2013 15:05 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Svobodní nejsou a v principu nemohou být populističtí.
    To teda mohou a taky jsou - jenom nejsou populisticky zaměření na široké vrstvy populace, ale tu cílovku mají vypočítanou na užší okruh spíš prachatých lidí. Těch, kteří nemají pocit, že nějak moc závisí na tom, aby tady tenhle stát, jeho orgány a služby fungovaly (a je jim putna, že většina populace je potřebuje o dost víc).
    27.10.2013 18:02 anonymator | skóre: 3 | blog: anonymator
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Chcelo by to odprostiť sa od predstavy, že v štáte, ktorý prerozdeľuje slušne nad 30% HDP, neexistujú bohatí závislí na štáte. Babiš by vedel hovoriť.
    27.10.2013 20:53 pako
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Ale no tak. Slibovat tč. mladým, zdravým a "úspěšnýn", že se každý bude moct postarat sám o sebe (čti: nebudou jim vznikat náklady se starými, nemocnými a "neúspěšnými" (v tomto diskurzu též zvaných línými), je nic než (nanejvýš krátkozraký) populismus. Prostě je to jenom jiná cílová skupina, než kam míříte s "pečenými holuby". Jinými slovy, podle toho, koho chci oslovit, populismus může být svolávání pogromů na Cikány (pokud mířím na neonacisty nebo zhruba 80% slavného českého národa, tzv. slušný občan), jakož i spílání gadžům (když se pro změnu zaměřím na jistou podskupinu romské populace).

    Teoreticky by výsledky naznačovali, že SSO zvolili menší část populace. Nicméně problém možná nebude jenom v otázkách ekonomických. Možná, že část lidí ráda uslyší, jak jsou (na rozdíl od toho lenivého zbytku dobří), ale nechce se jim zároveň nutně do izolace. Resp. asi jich bude víc, předpokládám, že to bude nemalá část hlasů pro Kalouska.
    27.10.2013 09:11 Hugo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Gratuluji Pirátům k zisku více než 3600% hlasů v porovnání s LEV21 supermozka Paroubka!
    27.10.2013 09:34 Senior database developer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    MEGALOL, pozrel som si vsetky profily Piratov a polovicka s nich tam ma dlhe mastne vlasy alebo dredy, polovicka ma titul BC. z nejakej pochybnej VS, cca stvrtina skolu nedokoncila, jeden dokonca zdrhol zo strednej skoly (co on nazyva ze prerusil studium) a robi lesnika a jeho kvalifikacia na riadenie statu je ze ma rad spolocenske hry :DDDD Potom tam je nejaky DJ co mixuje psytrance a podobne chujoviny, dalsi je organizator LARPů :DDD skoro vsetci tam maju ze su priaznivci alternativnich spusobu zivota (=beru drogy) apod...

    Jediny normalny clovek z tych 50 je tam tento pan, vzdelany a s rodinou a nie ako tie zhulene deti.

    Proste to je banda anarchistickych komunistickych smaziek ktorym by som nezveril ani prevadzku bufetu s hotdogmi a nie riadenie statu. Program je totalne o hovne, cela polovicka tam je o internete...wtf, koho to zaujima?

    Treba si uvedomit ze tichto budu volit len podobne individua...a to nikdy nebude viac ako 5%
    27.10.2013 09:56 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Trochu to prehanite, ale v principu musim souhlasit, bohuzel, snad se to zmeni.
    27.10.2013 11:13 Senior database administrator
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    A jaká je ta správná kvalifikace pro řízení státu? Věk 50 a výše, dokončené vysokoškolské vzdělání na zahraniční univerzitě, nekuřák, abstinent? BTW: Pokud byste měl 2 identické lidské klony až na to, že jeden z nich má navíc zkušenosti s organizací LARPů a musel volit jednoho z nich, koho byste volil? :-)
    Bystroushaak avatar 27.10.2013 11:18 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Proste to je banda anarchistickych komunistickych smaziek ktorym by som nezveril ani prevadzku bufetu s hotdogmi a nie riadenie statu. Program je totalne o hovne, cela polovicka tam je o internete...
    No, já moc nevěřím, že by to mohlo být horší než když jsou tam současní strejdové. Taky asi stěží budou kdy vládnout sami, spíš jsou dobří jako síla, která bude krotit opice z různých jiných nátlakových skupin (OSA třeba).
    koho to zaujima?
    2,66 % z 59,48 % voličů.
    Hans1024 avatar 27.10.2013 11:24 Hans1024 | skóre: 5 | blog: hansovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    polovicka s nich tam ma dlhe mastne vlasy alebo dredy
    Tak si dal volte navonene ucesane zmrdy ve smokingu, a nedivte se ze jsme tam, kde jsme.
    Veni, vidi, copi
    27.10.2013 11:26 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Program je totalne o hovne, cela polovicka tam je o internete...wtf, koho to zaujima?
    Zaujímá to málo lidí, protože přes internet se dneska vůbec nedějou důležitý věci, žejo... :-/
    PepaSFI avatar 27.10.2013 17:17 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    doporučuju občas nakouknout do skutečného světa. Pro naprostou většinu lidí je internet jen místo kam se chodí na čuňárny a úchylárny, žvanění blbostí na FB a povídání s vnoučatama přes skype. Netuší jak to funguje, nevědí co je důležité. Nikdo jim to srozumitelně nevysvětlí.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    27.10.2013 17:30 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    To je možné, jenže jak si takovíto "většinoví lidé" například hledají autobusy? Na internetu. Jak nakupují? Z velké části na internetu. Jak to platí? Přes internet. Jak komunikují s přáteli i v rámci zaměstnání? Přes internet, firmy jsou na internetu často závislé, a to i ty, které na internetu nepodnikají. Vysoké školství funguje taky z velké části přes internet - přihlášky na VŠ, zápis předmětů, rozvrhu a zkoušek, odevzdávání prací... A podobná praxe pomalu přechází i na SŠ.

    Takže co se internetu týče, ignorance "běžných lidí" už se dááávno nedá omluvit tím, že to nejsou geekové.
    27.10.2013 17:40 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Pro naprostou většinu lidí je internet jen místo kam se chodí na čuňárny a úchylárny, žvanění blbostí na FB a povídání s vnoučatama přes skype.
    + další desítky věcí, vůbec jsi třeba nezmínil let's play scénu.

    Každopádně všechny tyto činnosti zabírají lidem (budoucím voličům hlavně) nezanedbatelné procento dne.
    27.10.2013 11:58 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    ...polovicka s nich tam ma dlhe mastne vlasy alebo dredy
    Hlavně že ti učesaní, umytí, případně naleštění politici to dovedli tam, kde to je dnes...
    ...polovicka ma titul BC. z nejakej pochybnej VS
    A polovička současných politiků má titul z plzeňských práv...

    Takto bych mohl pokračovat ke každé tvé větě, ale obávám se, že by to bylo házení perel sviním.
    27.10.2013 12:31 jadd | skóre: 34 | blog: Greenhorn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Program je totalne o hovne, cela polovicka tam je o internete...wtf, koho to zaujima?
    Přesně to jsem chtěl naznačit svým prvním příspěvkem. Ale změna je v programu o vědě a výzkumu, tam je více zmíněna otevřená databáze.
    Agent avatar 27.10.2013 13:19 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    MEGALOOOOOOLLLLLL. Nejdřív se zamysli co pleteš.

    Program je totalne o hovne,

    Babiš i Okamura nemaj prakticky taky žádnej program (kromě své nasranosti a pár obecných frází které melou furt dokola - referendum, referendum, referendum jako kdyby to bylo něco všespasitelného, čemuž já nevěřim, když mám tupej národ nepomůže ani milion referend) a přesto slaví úspěchy. Je vidět, že program je až na druhém místě.

    priaznivci alternativnich spusobu zivota (=beru drogy)

    Zase to máš popletený. Brát drogy je dnes standardní věc. Neni to nic alternativního. Ministra financí dělal chemik alkoholik, na hradě si lebedí kuřák alkoholik. Vidí v tom někdo problém?
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    27.10.2013 14:10 reditel PHP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Je treba sa zastat vasho prezienta:-D. Co tak rozlisovat latky, ktore nemaju vplyv na stavy a uroven vedomia a tymi, co sposobuju zmeny vo vedomi a pri dlhodobom pouzivani destruuju osobnost az po demenciu, ako alkohol u tych, co su zrejme aj dedicne nachylni stat sa zavislymi. Nikotin je prevencia Alzheimera, ako s radostou zistil a na co upozornil verejnost aj vas prezident, ktory sice abstinent nie je, ale ani nejaky klasicky dementny alkoholik. Medzi alkoholikom a ludmi, ktori hoci aj dost pravidelne a radi piju a vydrzi im to tak bez ujmy cely zivot, je zasadny rozdiel. Nie kazdy vplyvom dlhodobeho uzivania tejto drogy a po naslednom vysadeni svojho zivotabudica utrpi zavazne psychicke poskodenia. Su take pripady, a tie Zemnaovi len slepo zavidia:-D.
    Agent avatar 27.10.2013 17:54 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Jo s tim kouřením sem to kapku přestřelil. Uznávám.

    S tim Ajchamrem nevim. Můj děda kouřil dlouhý léta, ale Alzheimra stejně dostal. Tak nevim... Ono de asi o to, že kromě nikotinu je v tom kouři spouta jiných srágor, že jo.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    28.10.2013 00:29 reditel PHP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    v tom kouři spouta jiných srágor
    ale na druhej strane pluca su po tychsragorach impregrovane, ako ma poucil jeden skuseny Rom co kuri tiez od veku maloleteho, ze su odolne proti infekcii:)

    si vsetko len treba spravne racionalene zdovodnit a nema problema :-D
    27.10.2013 14:24 reditel PHP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    dredy su super, ti plesati paprdovia v oblekoch su nudni
    27.10.2013 16:17 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    dalsi je organizator LARPů
    Organizátor LARPů bude mít lepší schopnosti než rychlostudent práv.
    28.10.2013 08:06 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    A ja jsem zase cetl kandidatku KSCM a CSSD a je to (hlavne KSCM) same - MBA, ekonomicky reditel, pravnik, ucitel na VSE.. Tihle povedou novou socialistickou revoluci? To jsem teda zvedav.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    28.10.2013 13:35 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Náhodou, u nás v regionu byl na kandidátce komunistů jeden podnikatel (asi masochista) a jinak samý politruk nebo nádražák. Potěšilo mě, že průměrný věk byl skoro 53 let a medián asi 58 let. Brzo vymřou. Snad.
    Luk avatar 28.10.2013 15:16 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    No, upřímně řečeno, i když odhlédnu od politického zaměření, nedokážu si příliš představit, jak například dělník od pásu sestavuje státní rozpočet nebo jak dojička jedná v EU o společné zemědělské politice.

    Na druhou stranu pozoruji, že asi nemám dost bujnou fantazii, protože naše oranžovo-rudá krajská vláda už pod heslem "odborníci místo politiků" instalovala do dozorčích rad nemocnic například poštovní úřednici s oranžovou knížkou nebo obdobně kvalifikované lidi s knížkou rudou.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    27.10.2013 10:18 riot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Pro mě je to spíš zklamání.

    Chtěl jsem aby se přehoupli přes 3% aby měli nárok na příspěvěk 6mega měsíčně na fungování. Že jim uškodila cenzůra veřenoprávní televize v závěru je prostý fakt.

    Co je jasné, že valná většina těch co píší "budu volit piráty" jen žvanili a nakonec tam nešli. Ačkoliv překvapení to není, mladí jen kopírují chování rodičů.

    Každopádně je tam dobrý směr a z 0,8% na 2,6% je to velký skok, do příštích voleb mladí ještě trochu zmoudří a piráti se tam dostanou.

    27.10.2013 11:15 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Cože? Strany které mají přes 6% dostávají 6mega na měsíc z daní? Proč?
    27.10.2013 11:33 dizz | skóre: 21 | blog: Dizzyho_Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    je to 6 mega rocne ale i tak mi to prijde absurdne moc.
    Chuck Norris dohral GNU/Linux... a dvakrat!
    27.10.2013 15:07 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    6 milionů když máš víc jak 3 %. K tomu navíc za každou desetinu až do pěti procent. Od pěti procent víc k tomu navíc dostáváte ročně peníze za každého vašeho poslance. Velké strany tak inkasují hodně velké prachy.
    Luk avatar 27.10.2013 11:37 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Je to složitější. Za sněmovní volby dostane každá strana, která dosáhne min. 1,5 %, za každý hlas 100 Kč. Dále každá strana s výsledkem min. 3 % dostává 200 000 Kč ročně za každých 0,1 % hlasů (nejméně 6 mil. Kč a nejvíce 10 mil. Kč). A nakonec na každého poslance strana dostává 855 000 Kč ročně.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Luk avatar 27.10.2013 11:39 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    A to zmiňuji jen sněmovnu, peníze jdou stranám i za volby do senátu, EP, krajů a Prahu.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    27.10.2013 11:42 riot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným

    Jo je to 6m ročně, ne měsíčně. A proč to mají, aby měli i malé strany na provoz. Jestli jsem dobře koukal tak piráti měli před volbama na transparentním účtě 300k a po volbách 150k. Pro ně je to obrovský přísun peněz na fungování a hlavně pokračování. Tady je shrnutí

    27.10.2013 14:45 jadd | skóre: 34 | blog: Greenhorn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Že jim uškodila cenzůra veřenoprávní televize v závěru je prostý fakt.
    Ano, líbil se mi odvážný zástupce z Pirátské strany který měl odvahu to srozumitelně a věcně sdělit aby se šéfredaktoři České televize zamysleli narozdíl od komerčních televizí, které si to můžou dovolit. I když si pana Moravce vážím, tak se choval jako loajální zaměstnanec který se bojí o místo protože se to snažil zahrát do autu.
    většina těch co píší "budu volit piráty" jen žvanili a nakonec tam nešli
    To byli spíše jednotlivci, kde by jinak vzali ty 2%
    27.10.2013 16:15 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Co je jasné, že valná většina těch co píší "budu volit piráty" jen žvanili a nakonec tam nešli. Ačkoliv překvapení to není, mladí jen kopírují chování rodičů.
    Já jsem tam šel hned půlhodinu po zahájení :-D.
    27.10.2013 11:37 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Pokud se nezlepsi personalni obsazeni*, tak se pres 5% nedostanou, velky uspech bude cokoliv nad 3%. V techhle volbach meli Pirati dobrou pozici, protoze byla velka poptavka po zmene. V dalsich volbach muze narust poptavka po stabilite, po zavedenych stranach se zkusenymi politiky.

    *Je potreba aby volici meli duveru nejenom v to, ze se Piratum da verit, ale taky ze jsou schopni a chytri.
    Agent avatar 27.10.2013 17:59 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    K tomu personálnímu obsazení, měli teda asi najmout nějaké umělce jako to dělá Babiš? K výsledku to zdá se postačuje. Ještě tak pár milionů k tomu a o výsledek je postaráno.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    27.10.2013 19:37 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Domluvit si bud verejnou podporu nebo rovnou kandidaturu lidi, kteri neco dokazali, maji neco za sebou. Pirati nemaj osobnosti typu Laska (Zeleni), Bohuslav Svoboda (ODS), Zdenek Tuma (TOP09). V ODS je sice dejme tomu ctvrtina lidi s pochybnymi motivacemi, ale jejich kandidatky jsou s temi Piratskymi nesrovnatelny.

    Ale je to takovy tezko resitelny problem, kdyz to prezenu a reknu natvrdo - velka cast Piratu jsou exoti a nerdi, takze nikdo normalni k nim nechce. A tohle je IMHO hlavni prekazka k vstupu do snemovny. Bartos je v pohode, ale kdyz vidim vystoupeni Ferjencika nebo Ivo Vasicka v CT tak si rikam - tohle je elita Piratu??
    Agent avatar 28.10.2013 15:55 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    A myslíš, že pro voliče je to důležitý? Co tak pozoruju ze svýho okolí, tak lidi volí podle mediálního obrazu a lidi na kandidátkách většinou neznají. O to mi šlo především.

    Mimochodem, pěkný rozbor jak to chodí u Socdem:

    Praha je krásným příkladem totální degenerace, kde na kandidátce najdete kámoše, děti a milenky jistých vlivných pražských osob.

    Znám mnoho případů, kdy byli ti příliš schopní vylučováni, sesazování dolů či nakonec tak znechucení, že odešli...

    Proč se starat o program, když vzestup ve straně mi zaručí to, že s Lojzou zintrikuji vyloučení Franty, abych si pak s Pepíkem pojistil místní veřejné zakázky. Programové vybavení se v takovéto situaci stává jaksi zbytečným luxusem.

    To jen dokladuje, že lidi volí podle mediálního obrazu (především parlamentní politiky) té strany. Nějací lidé na kandidátkách málokoho zajímaj.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    27.10.2013 19:04 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Souhlasím s tebou, také jsem byl pro ně, ale i jejich nabídka v některých krajích byla zoufalá - Středočeský kraj vedla nějaká no-name výtvarnice. To prostě není něco, na co by se chytil váhající volič.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    27.10.2013 19:25 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    V Jižních Čechách kandidoval nějaký týpek, co si do profese napsal "programátor a vizionář".

    To mě umrtvilo :D
    27.10.2013 19:39 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Koho jsi nakonec volil?
    27.10.2013 21:04 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Myslím, že je to moje soukromá věc, tady se pohybuje několik nezdravých estbáckých typů, kterým necítím potřebu poskytovat materiály do jejich složek. Klidně ti to napíšu do e-mailu :-).
    Nobody can give you as much as I can promise you
    27.10.2013 21:30 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Chapu, neni problem :-)
    27.10.2013 23:05 jadd | skóre: 34 | blog: Greenhorn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    To už bude asi jedno, komunista z tebe cítit není.
    27.10.2013 23:56 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Máš to tam, když tě to zajímalo.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    28.10.2013 13:40 jadd | skóre: 34 | blog: Greenhorn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Poslals to někomu jinému, .. teď asi chceš abych to za tebe sdílel s uvedením emailu na autora
    28.10.2013 14:36 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    na tvy strance byl odkaz na poslani emailu, tak jsem to poslal. Ale jinak to je celkem jedno. Neni to podstatne, alespon ne pro mne.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    27.10.2013 19:35 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    na kandidatce je vzdy co vylepsovat. Ale rad bych upozornil, ze o finance se u Piratu stara nejaky Petr Vileta, coz je programator, zivnostnik. To by nebylo nic az tak neobvykleho, ale hlavni programovaci jazyk pana Vilety je perl. Ke komu jinemu by mel mit clovek duveru? Znam nekolik lidi od zelenych, taky programatoru, ale vesmes je to php nebo java. To je proste zoufalost. A v jinych stranach je to urcite podobne.
    27.10.2013 19:46 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    K perlistovi mam podobnou duveru jako k phpkari, tzn. malou. Javistovi bych to klidne hodil, vetsinou to jsou solidni lidi.

    PS - jak vis ze pouziva perl, neni dad nahodou Vileta?!?
    27.10.2013 19:56 Vivat Slovakia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    nyee, je ten vizionar :-D
    28.10.2013 08:03 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Piratska strana je velmi liberalni a proto pouziva ideove spravne programovaci jazyky. Javu bych videl spis u mainstreamove, konzervativni strany.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    28.10.2013 11:15 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Ježiš to jsem zas na něco klikl... To je s prominutím naprostej bullshit ta essay.
    28.10.2013 11:38 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    +1
    28.10.2013 13:35 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Proc? Myslis, ze lide, co navrhuji programovaci jazyky, se timto zpusobem nelisi v hodnotach? Me prijde ze jo, i kdyz samozrejme v tomto kontextu je to spis vtip.

    Je to taky treba videt na rozdilu Unix/Mainframe.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    28.10.2013 14:43 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    No tak ten člověk vzal mnohaprostorový, rozsáhlý a velmi zajímavý svět programování a promítl ho na totálně nudnou jednoprostorovou úsečku, ze který stejně nikdo nikdy nic užitečnýho nevyvodí (ono to z principu nejde). On to tam i sám přiznává, že to je "gross oversimplification", ale pak z nějakýho důvodu v úvaze přesto pokračuje...

    No a pak tam jsou nějaký konkrétnější věci, např. u static typing tvrdí:
    In the liberal's view, static typing is analogous to Security Theater. It exists solely to make people feel safe.
    Čili myslí si, že účelem static typing je pocit bezpečí, což není pravda. Účelem static typing je (1) organizace (udržuju si díky tomu přehled, co je co a co má jaké možnosti) a (2) optimalizace (kompilátor/JIT/whatever je lépe schopen vytvořit nativní kód, protože má více informací). Ta (2) je velmi pěkně vidět např. na asm.js, kde oni do naprosto dynamického jazyka, jakým je JS, vecpou static typing za účelem zvýšení výkonu.

    V zásadě static vs dynamic typing a nějaké koncepty kozervatismu a liberalismus jsou v podstatě nesouvisející.

    Ještě obecně: Podobně jako v politice, i tady má tohle promítnutí na 1D úsečku pouze jeden výrazný praktický výsledek: Dohadování o tom, jaký by to promítání mělo "správně" být :-D
    pavlix avatar 28.10.2013 17:33 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    +1
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    28.10.2013 18:46 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Ale on nemel v umyslu ten svet nepromitnout - to promitnuti byla prave pointa. Je to jeden z typu navrhoveho kompromisu - a pomerne casteho.
    Čili myslí si, že účelem static typing je pocit bezpečí, což není pravda.
    To spatne ctes - on pise, ze ucelem static typing je pocit bezpeci z pohledu liberala. Organizace s tim souvisi (aby se nedelaly chyby), a optimalizovat (JIT) lze i jazyky s dynamickymi typy.
    Ještě obecně: Podobně jako v politice, i tady má tohle promítnutí na 1D úsečku pouze jeden výrazný praktický výsledek: Dohadování o tom, jaký by to promítání mělo "správně" být
    Pletes si pricinu a nasledek. To dohadovani vyplyva z toho, ze ruzni lide uznavaji ruzne hodnoty, a to je naprosto realne. To dohadovani bude existovat i bez toho promitnuti - je to proste nazorovy stret (jak by veci mely byt navrzeny).
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    28.10.2013 20:00 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Ale on nemel v umyslu ten svet nepromitnout - to promitnuti byla prave pointa.
    A čem že je teda ta pointa?

    Dám příklad: Osobně programuju v jazycích jako C++, Java, Python, JS, PHP, Bash a některé další (dříve Pascal, mám zkušenost i s trochou assembleru), takže se promítnu nejmíň na tři čtvrtiny tý přímky. Opravdu užitečné.
    To spatne ctes - on pise, ze ucelem static typing je pocit bezpeci z pohledu liberala.
    To jsem pochopil, ale stále to je nepochopení účelu static typing, protože v tom o pocit bezpečí nejde. Jestli má někdo pocit bezpečí díky static typing, tak je prostě naivka, ne "konzervativec".
    optimalizovat (JIT) lze i jazyky s dynamickymi typy
    Jasně že lze. Nikdy jsem neřekl, že ne. Je na to ale potřeba jiný přístup. Ono dokonce static a dynamic typing se ani navzájem nutně nevylučují, což jsi koneckonců i naznačil v tom tvém zápisku o hypotetickém jazyce.
    To dohadovani bude existovat i bez toho promitnuti - je to proste nazorovy stret (jak by veci mely byt navrzeny).
    Jasný, jenže kromě toho 'běžného' názorového střetu se k tomu přidává ještě navíc hádka o to (v tomhle případě), které věci v programování jsou liberální a které konzervativní.
    pavlix avatar 28.10.2013 22:04 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    To jsem pochopil, ale stále to je nepochopení účelu static typing, protože v tom o pocit bezpečí nejde. Jestli má někdo pocit bezpečí díky static typing, tak je prostě naivka, ne "konzervativec".
    +1, pokud tě správně chápu a narážíš na pocit, že statické typování samo o sobě nějak zásadně pomáhá v bezpečnosti kódu (ať už z jakéhokoli hlediska). Doufám, že si uvědomuješ, že při analýze kódu může statické typování (spíše jako vlastnost programu než jen programovacího jazyka) hrát roli při zajištění bezpečnosti (opět z různých hledisek), společně s dalšími vlastnostmi kódu.

    Pokud jde o JIT dynamického jazyka versus využívání statických vlastností jazyka, tak je myslím dost zřejmé, že se to pohybuje na zcela jiné úrovni.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    29.10.2013 14:36 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    A čem že je teda ta pointa?
    Ze existuje ten navrhovy kompromis, v teto podobe. Ze se nekomu staticke typy libi a jinemu zas dynamicke. Ze ma nekdo rad checked exceptions a jiny ne. Ze nekdo chce parametricky polymorfismus a nekdo jiny ad hoc polymorfismus. Ma byt private opravdu private, nebo se lze i k tomu, co je private, dostat? Atd.

    Take to asi souvisi s rozdilem mezi top-down a bottom-up pristupem.

    Jasne, je to siroke deleni, ale to vymezeni existuje.
    Osobně programuju v jazycích jako C++, Java, Python, JS, PHP, Bash a některé další
    Otazka pak je, co se ti na nich libi/nelibi. Jasne, ze prakticky clovek musi snest ruzne jazyky, stejne jako prakticky zijes v zemi, ktera je kombinaci konzervativismu a liberalismu.

    Ale kdybys chtel vlastni idealni jazyk, pro nejakou ulohu, jaky pristup bys zvolil?

    Taky slysim casto argument: Mam tym programatoru, ale kdyz je necham delat to v Common Lispu (nevyrceno - protoze je liberalni), dopadne to spatne, potrebuji neco jako Javu (nevyrceno - protoze je konzervativni). Proste je to kompromis mezi svobodou jednotlivce neco dokazat (liberalni pristup) a obavou, ze jednotlivec neco zvora (konzervativni pristup).
    To jsem pochopil, ale stále to je nepochopení účelu static typing, protože v tom o pocit bezpečí nejde.
    Ale to je jeho pointa, ze "liberal" ten ucel statickeho typovani prave nechape (resp. prijde mu to jako nevyhodny kompromis).
    Ono dokonce static a dynamic typing se ani navzájem nutně nevylučují, což jsi koneckonců i naznačil v tom tvém zápisku o hypotetickém jazyce.
    No, ten jazyk je sice kompromis, ale i s tim kompromisem si musis tak nejak vybrat, jakou pozici chces zastavat. Akorat si muzes vybrat v prubehu projektu.
    Jasný, jenže kromě toho 'běžného' názorového střetu se k tomu přidává ještě navíc hádka o to (v tomhle případě), které věci v programování jsou liberální a které konzervativní.
    No, tak nejak ty dve pozice oznacit musel, a liberalni/konzervativni se nabizelo.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    29.10.2013 14:48 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Jasne, je to siroke deleni, ale to vymezeni existuje.
    ...stejně jako exituje v podstatě libovolně dalších vymezení (projekcí na přímku). Pointu bohužel stále nevidim...
    Ale kdybys chtel vlastni idealni jazyk, pro nejakou ulohu, jaky pristup bys zvolil?
    Podle toho, pro jakou úlohu by to mělo být.
    No, ten jazyk je sice kompromis, ale i s tim kompromisem si musis tak nejak vybrat, jakou pozici chces zastavat.
    Aha, a jsme u toho - tady je imho ta pointa, rozdělit se na dva týmy, kde každý něco zastává. Společenská hra, nic jinýho, např. takový fotbal je o tom samým.

    V praktickém životě si člověk naštěstí nemusí hrát nějaké společenské hry (pokud nechce) a může v klidu používat takový nástroj, jaký se zrovna hodí pro daný účel, ať už se na něčí přímku promítně kamkoli ;-)
    29.10.2013 15:58 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    ...stejně jako exituje v podstatě libovolně dalších vymezení (projekcí na přímku). Pointu bohužel stále nevidim...
    No a on prave tvrdi, ze tohle je mezi nimi dulezite/caste a snazi se ukazat proc. Ty s nim nesouhlasis, fajn.

    Ve finale to urcuje preference lidi. Zda se, ze lide maji v oblibe urcite vlastnosti jazyku, a ty vlastnosti spolu souvisi. To, ze spolu souvisi vyjadruje ten prumet. Muzes udelat prumet i nesouvisejicich vlastnosti, ale to bude postradat smysl uplne. Takze vsechny prumety nejsou stejne uzitecne.

    Dokazu si predstavit jine podobne spory, treba Lisp-1 a Lisp-2, ale jaky to ma analog v beznych jazycich, to fakt netusim.
    Podle toho, pro jakou úlohu by to mělo být.
    Tak asi nemas vyhranenou tuto preferenci.
    Aha, a jsme u toho - tady je imho ta pointa, rozdělit se na dva týmy, kde každý něco zastává.
    Tim eventualne konci vetsina inzenyrskych uvah, urcitou intuici, co je dobre. Ta se muze dost lisit, bez dobreho duvodu.
    může v klidu používat takový nástroj, jaký se zrovna hodí pro daný účel, ať už se na něčí přímku promítně kamkoli ;-)
    To, ze o tech preferencich nevis, nutne neznamena, ze je nemas. ;-)
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    29.10.2013 16:50 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Zda se, ze lide maji v oblibe urcite vlastnosti jazyku, a ty vlastnosti spolu souvisi.
    Jo, takové věci se některým lidem zdají... Typicky těm, kteří jsou líní nebo neschopní uvažovat ve více než jen jednom prostoru názorů.
    To, ze o tech preferencich nevis, nutne neznamena, ze je nemas. ;-)
    Samozřejmě, protože kdybych nezapadl někam na tu přímku, byl bych nepohodlný pro tenhle typ uvažováí, a tak se prostě akorát deklaruje, že si svou 1D orientaci neuvědomuji... Krása... :-D

    Nachlup to samý jak v politice... A já si naivně myslel, že svět programování by mohl být tohohle uvažování ušetřen...
    29.10.2013 16:41 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    ...stejně jako exituje v podstatě libovolně dalších vymezení (projekcí na přímku).
    O teplomeru bys mohl rict ze provadi projekci sloziteho fyzikalniho systemu na primku. Znamena to ze nema smysl merit teplotu?
    Ale kdybys chtel vlastni idealni jazyk, pro nejakou ulohu, jaky pristup bys zvolil?
    Podle toho, pro jakou úlohu by to mělo být.
    Kolega mluvil o idealnim jazyce, ne o nejakym kompromisu abys ho musel volit podle ukolu...

    Treba ja jsem v tomhle naprosty liberal. Chapu ze staticke typovani ma smysl pro optimalizace, ale kdybych mel dostatecne chytry optimalizator, ktery si ty typy dokaze domyslet, nebo kdybych nemusel resit rychlost, tak na staticky topovany jazyk uz nesahnu...

    Jinak treba takova java, to je kapitola sama pro sebe. Autory toho jazyka bych nenazval ani tak konzervativci, jako radoby-diktatori. A dobrovolne v tom jazyce nic delat nebudu...
    29.10.2013 17:03 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    O teplomeru bys mohl rict ze provadi projekci sloziteho fyzikalniho systemu na primku. Znamena to ze nema smysl merit teplotu?
    Imho to je jiný případ... teplota je pouze jeden z mnoha parametrů toho systému...
    Kolega mluvil o idealnim jazyce, ne o nejakym kompromisu abys ho musel volit podle ukolu...
    Aha, tak v tom případě by ten jazyk měl jak statické typování, tak ale i možnost typy odvodit dynamicky. Dále by například měl jak GC, tak ale i možnost de/alokovat ručně. Zkrátka bylo by na výběr všechno možné.
    Treba ja jsem v tomhle naprosty liberal. Chapu ze staticke typovani ma smysl pro optimalizace, ale kdybych mel dostatecne chytry optimalizator, ktery si ty typy dokaze domyslet, nebo kdybych nemusel resit rychlost, tak na staticky topovany jazyk uz nesahnu...
    No tak ten optimalizátor potřebuje ty informace potřebné k optimalizaci nějak získat tak jako tak, takže dynamické typování + chytrý optimalizátor tě zbaví nutnosti staticky specifikovat typy, ale zase pak musíš nechat tím programem projít dostatečné množství dostatečně reprezentativních dat, aby mohl příslušné typy dobře odvodit. Čili je to něco za něco.
    Jinak treba takova java, to je kapitola sama pro sebe. Autory toho jazyka bych nenazval ani tak konzervativci, jako radoby-diktatori. A dobrovolne v tom jazyce nic delat nebudu...
    Souhlas ;-)
    29.10.2013 17:41 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Imho to je jiný případ... teplota je pouze jeden z mnoha parametrů toho systému...
    Nevim presne jak to myslel autor ty teorie, nicmene ja bych to rozdeleni liberal/konzervativec bral taky jako jeden z mnoha parametru, ktery ale muze byt necim zajimavy.
    No tak ten optimalizátor potřebuje ty informace potřebné k optimalizaci nějak získat tak jako tak, takže dynamické typování + chytrý optimalizátor tě zbaví nutnosti staticky specifikovat typy, ale zase pak musíš nechat tím programem projít dostatečné množství dostatečně reprezentativních dat, aby mohl příslušné typy dobře odvodit. Čili je to něco za něco.
    Ne nutne. Tohle je v soucasnosti science fiction, ale kdyby ten optimalizator nebyl jenom jednoduchy automat, ale byla to AI na urovni inteligentniho cloveka, tak by si mohl hromadu veci domyslet i bez dat. Samozrejme se nabizi otazka proc takovou AI nenechat napsat cely ten program :-)
    Gilhad avatar 30.10.2013 21:26 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Jenze ono ulohy jsou ruzne a podle toho, co pisu, tak potrebuju nejake vlastnosti vic a jine mi spis prekazeji. Nekdy pisu velkou slozitou vec, co musi byt efektivni a zarucene spravna a ocenim, ze muzu deklarovat typy promennych a mit prsnou kontrolu nad tim, co se deje, jindy potrebuju rychle nahodit myslenku a nezdrzovat se pokud mozno nicim, s tim ze vysledky bud budou ocividne spravne, nebo ocividne spatne a ocenim, ze si pocitac domysli skoro vsechno aspon nejak.
    29.10.2013 16:11 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Podle me to deleni na liberalni / konzervativni ma logiku, ale slabou. Patri to do kategorie ctivych, libivych, zajimavych, ale polopravdivych myslenek, ktere maji tendenci sirit se po socialnich sitich.
    28.10.2013 23:15 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Čili myslí si, že účelem static typing je pocit bezpečí, což není pravda. Účelem static typing je (1) organizace (udržuju si díky tomu přehled, co je co a co má jaké možnosti) a (2) optimalizace (kompilátor/JIT/whatever je lépe schopen vytvořit nativní kód, protože má více informací). Ta (2) je velmi pěkně vidět např. na asm.js, kde oni do naprosto dynamického jazyka, jakým je JS, vecpou static typing za účelem zvýšení výkonu.
    +1, dalsi jsou dokumentace, compile-time error checking a hlavne tooling.
    28.10.2013 18:40 to som ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    kravinec = kravské lajno a úvaha (no dobre: esej) ... to by neznelo asi dosť elegantne:)
    gtz avatar 27.10.2013 20:36 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    28.10.2013 18:17 to som ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Tak som si už preklepla aj ten volebný program Pirátov a niekoľko diskusií s nimi pred voľbami. Keby som mala voliť v ĆR, tým Pirátom hlas dám. Mám nejaké pripomienky, napr. k ich poznámkam k vzdelávaniu - to všetko sa už dlho deklaruje ako ciele "reformy" školstva, ale sú to len také papierové bezobsažné vyhlásenia. Zaujímali by ma konkrétne kroky, ako tie ciele chcú dosiahnuť... myslím, že keby mali reálne možnosť ovplyvňovať tie zmeny, narazili by na množstvo problémov, ktoré si dnes nevedia vôbec predstaviť. Vyzerá to, že je to dosť homogénna a uzavretá skupina, ktorej členmi sú ľudia približne rovnakého veku, s podobnými soc. kultúrnymi charakteristikami a ten ich program je zameraný príliš "jednosmerne" - akoby používali (hlavne) len ten svoj uhol pohľadu- to ostatné je akoby(popri tej slobode na internete)len podružné, okrajové.

    Dizajn fajn:), mne by vôbec nevadilo, keby zmizli z parlamentu tie obleky a kostýmiky, v 89. boli všetci v pulóvroch a rifliach, a nevadilo to, potom po vstupe do ofic. politiky ten neformálny imidž symbolizujúci spätosť s radovými občanmi zanechali:).

    Majetkové priznania na internete, zverejňovanie výdavkov,, odmien v št. a verej. správe a pod. ...všetko to sa dá všelijako zakamuflovať - viď daňové priznania našich politikov, kde vlastne nič nepriznali:).

    Dekriminalizácia marihuany:)... myslím si, že to tiež zaujíma hlavne určitú vekovú a sociokult. skupinu - tí, čo to pravidelne neužívajú majú zas iné hlavné problémy. Takže celkovo - sympatické, ale dosť pre väčšinu verejnosti je ten váš kód nerozlúštiteľný. A pod Pirátmi si predstavujú nejakých zbojníkov:), takže začala by som vysvetľovaním, prečo ten názov. ( Bartoš je sympaťák a je knihovník!!!!)

    28.10.2013 18:22 to som ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    P.S.

    zakázala by som( nie internet.-D) plytvanie peniazmi na volebné kampane... v tom sú osobitne sympatický, že na to nemíňali tie nekresťanské prachy
    28.10.2013 18:24 to som ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    -í m.r.,nom. pl.,
    28.10.2013 23:22 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    Zajimavost - vznik Piratu byl poprve oznamen na abclinuxu http://www.abclinuxu.cz/blog/BoodOk/2009/4/petice-pod-vznik-ceska-piratske-strany :)
    435/2001 avatar 29.10.2013 15:24 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gratulace Pirátům a Svobodným
    mezitým som našla toto a dnes na KMA som to spropagovala ( v rámci učebného obsahu:))medzi budúcimi voličmi:)
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    29.10.2013 02:39 klusik | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Díky!
    Ahoj, děkujeme! Vážíme si podpory voličů, členů, ale i lidí, kteří nás podporují třeba jen slovně. Dosáhli jsme naprosto skvělého výsledku, máme skvělou příležitost budovat dále stranu a naše společenství, abychom se tu všichni měli lépe.

    A samozřejmě i díky za všechny hlasy v Plzeňském Kraji! Vážím si podpory těch, kteří pro mě hlasovali -- byť mě třeba neznají. Děkuji!
    Prostě já ;) www.klusik.cz

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.