abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 753 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    12.2.2015 00:00 kyytaM | skóre: 35 | blog: kyytaM | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Fisher ako prezident? V hlave vsetko v poriadku? Ten "clovek" je archetyp ubohosti. Odveky podporovatel Meciara, bojovnik proti korupcii, ktory je sam odjakziva synonymom korupcie v zdravotnictve...cele zle. Mladych a schopnych vyhanal odvsadial kde vladol... Dufam ze pojde konecne hnit do basy.
    12.2.2015 01:04 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Zdravotníctvo

    basy nemajú dosť veľkú kapacitu
    12.2.2015 00:29 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    http://www.teraz.sk/knihy/viliam-fischer-srdce-na-dlani-kniha/75253-clanok.html

    zrejme niečo v živote dokázal, odkiaľ berieš podporovanie Mečiara osť neviem, ja si ho tak nepamätám, bol Budajovej strane, tak o tom dosť chybujem... podporoval ho Ráž, ale preto ešte, aj keď som sa tomu divila, nebudem tvrdiť, že je nula
    12.2.2015 00:34 ale ja viem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Perdre des dents pour n’importe quelle raison constitue un traumatisme. Les bridges ou les prothèses dentaires qui servent � remplacer les dents manquantes ne sont pas des solutions confortables pour tout le monde et quelquefois ils ne sont pas satisfaisants du point de vue esthétique non plus.

    Les remplacements de dents par implants assurent une plus grande stabilité et une meilleur fonction masticatoire de plus ils sont parfaitement esthétiques. Grâce � ces facteurs ils améliorent significativement la qualité de vie des patients.

    Sans respecter scrupuleusement les règles de l’hygiène buccale les implants ne vont pas durer longtemps. Même si les implants s’intègrent plus fortement dans l’os de la mâchoire que les dents naturelles, ils s’attachent d’une manière plus faible aux gencives. Par conséquant le manque d’une hygiène buccale correcte nuit beaucoup plus les zones implantées que les autres zones de la bouche. Si le patient respecte les conseils de son dentiste traitant les implants peuvent durer toute une vie!
    12.2.2015 00:39 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Many Cyber Stalkers simply enjoy harassing people online and making them feel uncomfortable. Unfortunately a large number of stalkers move on from online stalking to physical stalking. A person who has been accosted by a stalker online may be in very real danger, especially if he or she has posted or disclosed personal information that indicates address, school, circle of friends, daily habits, etc.
    12.2.2015 00:48 ale ja viem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Změna může přijít pouze zevnitř ruské společnosti, proto chceme všem, kdo v Rusku bojují za lidská práva, vyjádřit svou solidaritu a podporu v rámci celosvětové kampaně AI „Speak Out Russia for Freedom“ (Promluv za svobodu, Rusko).

    I dnes jsou v Rusku porušována základní lidská práva a svobody.

    Od roku 2012, kdy byl Vladimir Putin potřetí zvolen ruským prezidentem, prošla Státní dumou, dolní komorou federálního shromáždění, řada kontroverzních zákonů, které hrubě porušují práva Rusů. Více se dozvíte v tomto dokumentu.

    Pokojné protesty jsou zakazovány či rozháněny za použití násilí. Je blokována řada internetových stránek. Neziskové organizace jsou nuceny se označovat jako zahraniční agenti. Výhrůžky novinářům a tlak na nezveřejňování kontroverzních nesouhlasných materiálů je na denním pořádku. Řada aktivistů je ve vězení. Vraždy novinářů a aktivistů jsou vyšetřovány nestandardně a s průtahy.

    Navzdory faktu, že neustále mizí prostor pro svobodné vyjadřování, velké množství lidí v Rusku nemlčí. Jsme s nimi a podporujeme jejich boj.

    Nemlčme k porušování lidských práv, nemlčme k Rusku!

    Víme, že změna může přijít pouze zevnitř ruské společnosti, proto chceme všem, kdo v Rusku bojují za svá práva a svobody, vyjádřit svou solidaritu a podporu.

    Zároveň chceme ruským představitelům ukázat, jak vidíme dnešní stav. „V Rusku můžete svobodně projevit názor leda ve své kuchyni,“ říkají sami R usové. My takovou kuchyni připravíme na ulici pro ruské představitele mezi 5. – 12. říjnem. Místo hlasité demonstrace tichá kuchyň se svými názory. Připojte se i Vy a pošlete nám vlastní foto ze svého kuchyňského protestu. Vystavíme je v naší kuchyni.

    Zároveň Vaší fotku ve formě koláže tisíců lidí z celého světa, pošleme neziskovým organizacím a ruským aktivistům jako výraz naší podpory a solidarity.
    12.2.2015 08:09 Kaiten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Kdy bude protest proti nacismu na ukrajině?
    kyknos avatar 12.2.2015 15:04 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    asi hned po protestech proti žirafám v Grónsku
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    12.2.2015 08:57 PanZvedavy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo

    tak kolik ti chlapci z "nezavislych" neziskovek plati? Nebo ti jdou prispevky za "demokratickou" agitaci z nadacniho fondu Sorose?

    Rusko by bez semi-demokraticko-diktatorskeho rezimu momentalne tezko fungovalo a jeste dlouho se to nezmeni. Oni touzi po silnem vudci ci nejakem carovi, maj to za ty staleti uz hluboko v kostech. Prezili fašisty, komunisty a s demokratůrou se taky vypořádaj.
    A uz jen predstava, ze by se soucasne rusko nejak rozpadlo po aplikaci tzv. západní demokracie na 1000 pidistatecku pritom mnozstvi atomovek(nejvetsi pocet na svete)...to by se hodne rychle zvrhlo hodne spatnym smerem. Coz me pripomelo stary kresleny ftip s namol opylim rusem co polozil flasku s vodkou na odpalovaci pult a zacal mackat tlacitka, jako ze hraje na harmoniku. Ano s demokracii ke svetlim zitrkum, v tomto pripade primo zářivím zítřkům.

    12.2.2015 09:40 www
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    odpovídáte na provokace duševně nemocného J. Jílka
    12.2.2015 09:42 www
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    svetlim zitrkum
    i když, kdoví
    12.2.2015 10:18 ale ja viem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    v tomto pripade primo zářivím zítřkům.

    Tohle je taky hezké. Takové promyšlené. To si soudružka psala sama, nebo někomu diktovala, když má ten handikap? :-)
    12.2.2015 15:54 www
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Jílku, proč se nepodepíšete? Máte strach? Z čeho? Dovedl bych pochopit, že se za sebe stydíte. Jenomže aby jste se za sebe styděl, to by jste musel být v pořádku. A to vy nejste. Jděte už, prosím vás, otravovat někam jinam, kde vás ještě neznají.
    12.2.2015 16:03 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    To je hezké, že vyzýváte pana Jílka k podpisu, když se sám nepodepíšete. Asi nějaká zvláštní metoda. :-) Nejsem Jílek soudruhu www, ale souzním s tím člověkem, když tady čtu ty kydy různých lidí. nejvíc Fantoma aliena, Zímy, či dalších. alespoň vystupuje pod svým jménem, nebo třeba soudružky, co mění nicky častěji než spodní prádlo. Tedy pokud ona spodní prádlo má, či ho vůbec mění. :-)
    12.2.2015 16:14 www
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Vaše obhroublost a primitivní humor jsou nezměnitelné. Je to marné, jste až přespříliš lehce rozpoznatelný.
    12.2.2015 17:08 Patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Je roztomilé si přečíst od obrhroblěho a primitivniho anonyma, obvinění z téhož. :-)
    12.2.2015 17:11 Kaiten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Kydy ...
    12.2.2015 10:06 ale ja viem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    tohle soudružka určitě ocení :-)Svatá válka
    12.2.2015 11:06 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    navine

    Snad "na vine," ale možná slovenská gramatika to bere jako jedno slovo. Možná si soudružka myslí, že je to jako u neviny, jedno slovo. Jo, těžký život.
    Bedňa avatar 12.2.2015 14:19 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Na víne? Lepšie je na pive.

    Pridám aj ja dobrú správu za jedenásť minút idem na pivo.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    12.2.2015 15:00 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Vezmi sebou soudružku, aby užila trochu světa. Nikam nepřijde :-) A soudruh Putin taky není všechno. :-)
    Bedňa avatar 12.2.2015 17:57 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Tak s učiteľkami je problém, začne sex a ona ti povie dnu, alebo von sa rozhodni! :-)
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    12.2.2015 18:57 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    vidím, že Ti ten primitív svojou úrovňou vyhovuje
    Bedňa avatar 13.2.2015 10:43 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Než si prišla bola tu sranda :-)

    Nemám pocit že by som tu niekoho, alebo konkrétne teba urazil.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    13.2.2015 13:29 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Tvoje subjektívne pocity sú výsledkom tvojich subjektívnych možností. Už som ti to raz napísala, nemusíš byť taký submisívny. Alebo musíš? Vlastne ma to ani nezaujíma. Pozor na topánky. Zasuň ich hlbšie!
    Bedňa avatar 13.2.2015 14:13 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobrých správ je málo
    Tak ďalšia dobrá správa za 17minút fajront.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.