abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 695 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Úchylná konfigurace ADSL modemu

    21.4.2009 19:54 | Přečteno: 8109×

    Dnes jsem instaloval "samoinstalační ADSL balíček" od O2. Instalací ADSL už mám za sebou několik, ale pokaždé byl modem pouze v režimu bridge a všechno důležité se odehrávalo na linuxu za ním. Tentokrát bylo potřeba modem nainstalovat v "plně okřídleném" režimu, aby stačilo zapíchnout ethernet do počítače s DHCP klientem a fungovat.

    Modem byl nějaký Zyxel s rozhraním jak na ethernet tak na wifi. Nejdříve jsem zapojil modem jen do zásuvky a do notebooku, tj. ne do internetu, abych ho nastavil. Hned první věc, kterou jsem nepochopil, byla alokace IP adres. Defaultně je modem na adrese 10.0.0.138/24 a DHCP pool je 10.0.0.1 - 10.0.0.32. Nechápu proč prostě nedají modem na .1 nebo .254 a zbytek nealokují pro pool? No ale budiž. Další věc: DNS. V kolonce "DHCP options, DNS server" totiž musíte zadat "0.0.0.0", aby to přes DHCP poslalo adresu 10.0.0.1 (nebo jakou zrovna ten modem má). Pokud tam dáte 10.0.0.1, tak to napíše internal error :)

    To jsem ještě zapomněl popsat, jak jsem se na modem přihlásil. Šel jsem klasicky na http://adresamodemu, kde to po mně chtělo heslo. Ale nějaké heslo tam už bylo předvyplněné. Tak jsem jen klikl na přihlásit, a byl jsem tam. Ale ouha: nikde nebylo žádné klikátko na nastavení. Řekl jsem si, že jsem tedy asi jen v nějakém neadmin režimu, a začal prohledávat dokumenty k samoinstalačnímu balíčku, ale tam nic nebylo (resp. nic z toho nefungovalo). Tak jsem zkusil pár triviálních kombinací, jako "zyxel" a "123", ale nic nefungovalo. Tak jsem začal studovat zdrojový kód toho přihlašovacího formuláře, a z defaultně vyplněného "user" jsem odvodil, že plné heslo je "admin". To nejlepší ale nakonec: přihlašovací formulář nejprve v javascriptu spočte z hesla MD5 a web serveru pošle ten hash... wtf? Nějaký trapný pokus o bezpečnost?

    Při nastavování jsem si dále všiml, že se modem umí spojit na několik PPPoE najednou. První je "Internet" a druhé je "IPTV". To bych chápal, pokud někdo IPTV nemá, tak se prostě nespojí a nazdar. Co mě ale poměrně šokovalo, bylo, že podobně je nastavené i wifi: první ESSID si nastavíte vy a defaulně je navoleno WPA, ale druhé přednastavené ESSID se jmenuje "VoIP" a je na něm nastaven WEP! Tudíž pokud necháte defaultně nastavený modem a pouze zapnete wifi, budete do světa nabízet poměrně slabě zabezpečené připojení. Když jsem se pak podíval na okolní sítě, tak jsem skutečně jedno takové VoIP s WEPem zahlédl... úžasné.

    Posledním, ale nejtěžším oříškem byl firewall, respektive zabezpečení přístupu zvenčí. To se nastavuje na několika místech najednou. Jedním místem je ten firewall, druhým místem je povolení služeb. Mile mě překvapilo, že telnet ani web neposlouchaly na veřejné adrese. Nevím ale jak by se to chovalo, kdyby tam dorazil paket s vnitřní adresou z vnějšku - na to tam taky bylo nějaké rádoby chytání mimozemšťanů. Na firewallu pak šlo říci jedním kliknutím, že má zahazovat vše co přijde zvenčí a kupodivu to pochopil správně, tj. pouze pro nová spojení. Jaké bylo ale mé překvapení, když při jsem zběžném portscanu zvenku zahlédl do světa otevřený port 8080, o kterém nebyla v nastavení nikde ani řeč! Když se člověk na něj připojil tak se sice tvářil jako mrtvej brouk, ale věřte tomu. Takže jsem se jal nastavit ručně všechna pravidla natvrdo: vše zvenku zahodit. Nic, port je pořád otevřený. Až když jsem zavedl další pravidlo, a to, vše zvenku na 8080 zahodit, tak to zabralo. Zajímavé, nepochopitelné.

    Poučení na závěr: modem instalujte vždy nejprve lokálně, a až když prověříte všechna nastavení, tak jej připojte na net. A nezapomeňte aplaudovat O2, nebo Zyxelu, nebo kdo ten krám nastavil. Není to sice tak zlé, že by modem smrděl s otevřeným webovým rozhraním a heslem admin, ale i tak to má ještě co dohánět.

           

    Hodnocení: 50 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    21.4.2009 19:59 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    To nejlepší ale nakonec: přihlašovací formulář nejprve v javascriptu spočte z hesla MD5 a web serveru pošle ten hash... wtf? Nějaký trapný pokus o bezpečnost?

    Muze se jednat o challenge-response autentizaci, pak to zamozrejme smysl ma. Samotny hash vam pak k prihlaseni nestaci.
    22.4.2009 09:58 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    Něco podobného jsem viděl na jednom komerčním docházkovém systému. Před odesláním se heslo nahradí  hashem (a to ještě něčím nestandardním, navíc se z hesla udělá uppercase). Jediný "přínos" k bezpečnosti je ten, že se heslo nedá uložit do Firefoxu, uložil by se ten hash. Útočník by tak musel strávit několik desítek sekund uložením první stránky na lokál, zakomentováním jednoho řádku a nastavením 'action' formuláře. A ta firma za to asi chtěla peníze.

    22.4.2009 10:21 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    Jenze to neni challenge-response, spravne je to tak jak pise Kvakor.
    22.4.2009 10:07 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    Typická impelemwentace spočíva v tom, že server vygeneruje nejaký náhoný řetězec, který klient použije jako sůl přo počítaní hesla, např. stači jen spojit sůl a heslo dohromady a z toho teprve udělat hash. Výhoda je v tom, že sůl se pokaždé pošle jiná, takže nemá smysl se pokoušet prolomit hash, nevýhoda je v nutnosti existence hesla v platinextu na straně serveru (to jde obejít uložením hesla v hashi) a nutnost kvalitního náhodného generátoru pro generování náhodného řetězce.
    22.4.2009 14:13 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    To mě napadlo taky. Až u toho někdy zas budu, což bude kdovíkdy, tak se můžu podívat podrobněji, jak se počítá ten hash. Ale přijde mi to i tak trochu úchylné. Jednak lze použít HTTP autentizaci pomocí md5 nebo něčeho, která je ozkoušená, jednak lze použít SSL. Ono totiž kdybych byl chytrej hax0r tak nechám oběť se nalogovat do modemu a místo odchycení hesla bych to sezení unesl, tj. odchytil si cookie a další bezpečnostní prvky z toho HTML formuláře a ve vhodnou chvíli tam POSTnul formulář který mi změní heslo nebo tak něco.

    Navíc ten modem umožňuje telnet (ale ne ssh), takže by teoreticky stačilo počkat, až někdo zkusí telnet a vyhnout se celé té šarádě. (Ano, mnoho lidí telnet nezkouší.)
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    23.4.2009 16:48 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    Asi se jedná o pokus o challenge–response autentizaci, ovšem je zvláštní to implementovat JavaScriptem, když už tento typ autentizace je popsán přímo ve standardu HTTP a umí ji každý běžně používaný prohlížeč. A je to o to zvláštnější, že jde o přihlašování k modemu po lokální síti, přičemž ten modem třeba automaticky zapne málo zabezpečené WiFi. To spíš vypadá, že nějaký vývojář toho modemu neměl do čeho píchnout…
    23.4.2009 19:03 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    To je o tom, že v modemu běží miniaturní HTTP server, který neumí autentizaci, a protože v zadání bylo udělat „bezpečné“ přihlášení, tak se o to pokusili v javascriptu. To, že to udělali jen z půlky, je standardní jev prostupující všechny části takovýchto SOHO krabiček.
    24.4.2009 06:52 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    No, ale zase umí SSL. Tak jednak ty rutiny jsou podobné a lze teda jednoduše naimplementovat i tu HTTP autentizaci. A jednak by stačilo autentizaci dělat přes HTTPS. Ale zase chápu, že se "báli" zprovoznit jen HTTPS a normální HTTP vypnout :)
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    21.4.2009 20:00 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    Upresneni: odchyceny hash nelze znovu pouzit k prihlaseni
    Jan Drábek avatar 21.4.2009 20:00 Jan Drábek | skóre: 41 | blog: Tartar | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    S jedním modemem od O2 (zyxel) jsem taky válčil - nešlo se na něj připojit z více než jednoho počítače (přes wifi) - nakonec to nějak začlo fungovat, ale jestli to funguje doteď to netuším.

    01010010 01000101 01010000 01101100 01001001 00110010 01000100 01100101 01010110
    22.4.2009 12:42 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    Přesněji řečeno - pokud se do tohohle modemu vleze do adminu z jedné IP, nelze už do něj vléz z jiné IP, alespoň dokud se modem neresetuje či nevypne. Nejspíš to spadá do katogorie it's-not-a-bug-it's-a-feature :-) .

    BTW: Nejlepší admin. rozhraní u ADSL modemu jsem zatím viděl u DrayTeku Vigor2600, škoda, že neexistuje (nebo se u nás neprodává) jeho ADSL2 verze, protože proti ní je admin u Zyxelu P-660HW hnusně pomalý a prase aby se v něm vyznalo ... To i ten D-link (model si z hlavy nepamatuju), který dávají Kyslíci k O2 TV, je v tomhle lepší, i když jsem mu musel pro normální (ne-IPTV) provoz přeflashnou firmware, protože se při větším množsví spojení řezal.

    22.4.2009 14:14 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    pokud se do tohohle modemu vleze do adminu z jedné IP, nelze už do něj vléz z jiné IP, alespoň dokud se modem neresetuje či nevypne
    Aha, tak na to jsem narazil taky, ale už jsem raději o tom ani nepsal. Opravdu úžasné, hlavně když se do toho zapojí DHCP pool, který teoreticky rozdává adresy podle kuchyňského smradu.
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    Limoto avatar 21.4.2009 20:15 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    Není nad OpenWrt a SSH ;-)

    Grunt avatar 22.4.2009 12:23 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    Zas tak růžové to také není. Momentálně jsem u:

    (gdb) bt
    #0  0x2ab9b3f4 in ?? ()
    warning: GDB can't find the start of the function at 0x2ab9b3f4.
    
        GDB is unable to find the start of the function at 0x2ab9b3f4
    and thus can't determine the size of that function's stack frame.
    This means that GDB may be unable to access that stack frame, or
    the frames below it.
        This problem is most likely caused by an invalid program counter or
    stack pointer.
        However, if you think GDB should simply search farther back
    from 0x2ab9b3f4 for code which looks like the beginning of a
    function, you can increase the range of the search using the `set
    heuristic-fence-post' command.
    #1  0x2ab9b3f4 in ?? ()
    warning: GDB can't find the start of the function at 0x2ab9b3f3.
    Backtrace stopped: previous frame identical to this frame (corrupt stack?)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Limoto avatar 22.4.2009 12:42 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    Myslím, že je ten Python zbytečnej...

    Grunt avatar 22.4.2009 13:03 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    To asi jo, ale znáš jiný způsob jak zjistit který proces nadměrně zapisuje na médium(root mám totiž na flashce)?

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    22.4.2009 13:11 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    Jde to i bez pythonu, ale je to dost drsná metoda - pokud se zapíše cokoliv nenulového do /proc/sys/vm/block_dump, tak jádro začne chrlit údaje o každém přístupu nas disk. Půvoně je to určené prio odhalování viníků roztáčejících uspané disky, ale je možné to použít na zjištování přístupu na disk obecně.
    Grunt avatar 22.4.2009 16:04 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    Drsné prostředí, drsné metody. Určitě děkuju za tip, ale stejně je to zase jen obcházení nefungujícího a to prostě není ten UNIXoý styl. Python 2.6.2 mi na zařízení už plně funguje včetně všech potřebných modulů pro iotop. Jen dynamický modul stop.so padá se SIGSEGV. Nejsme na Widlích, takže bug budu muset tak jako tak nahlásit.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Limoto avatar 22.4.2009 14:23 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    Ne. On totiž ani ten htop ti na jádře 2.4 nepojede... Nejlepší řešení je izolačka na tu LEDku ;-)

    Grunt avatar 22.4.2009 16:06 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    Já mam zkompilované kamikaze_8.09(vlastně kecám, momentálně už mám blending edge z SVN) s jádrem 2.6 a htop mi tam jede.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Limoto avatar 22.4.2009 16:08 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    Sakra, chtěl jsem napsat iotop, htop na 2.4 jede.. Ale na 2.6 ti to může být jedno...

    21.4.2009 20:30 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    nevim jestli to co mam je zyxel, nechce se mi ted bezet dolu, ale balicek od O2 jsem dostal taky, ADSL se pripoji, funguje, nemusite nic nastavovat, kdyz ale nastavovat chcete, dostane se na jedno prekvapeni,  absence tlacitka na zmenu hesla pro admina, takze predpokladam ze vetsina lidi v republice ma na modemu porad heslo admin. Heslo jsem totiz musel zmenit z prikazove radky, kdyz jsem se na modem pripojil telnetem. To druhe wifi jsem vypnul, a jde to dal, tak snad ok.

    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    pools avatar 21.4.2009 22:47 pools | skóre: 19 | blog: Svědek Damdogův | Opava/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    tak to je zajimavy, mam od O2 jeden zyxel a jeden huawei a obema heslo zmenit jde v pohode...
    Vivre libre ou mourir!
    22.4.2009 14:16 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    Změna hesla je nepochopitelně skryta v sekci se změnou hostname a domainname. Domainname je defaultně prázdné, ale zpátky to prázdnou hodnotu nebere. Takže když si chcete změnit heslo, musíte vyplnit (jakkoliv) domainname. Divíte se ještě něčemu? ;-)
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    AsciiWolf avatar 21.4.2009 20:37 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    Ještě, že mám nějaký starý Zyxel, který se dal v tom jednoduchém web. interface přepnout do režimu bridge na 2 kliknutí... ;-)

    21.4.2009 20:56 m
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    hjawej wtf :)
    vencour avatar 21.4.2009 22:15 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    Máme ještě dlinka 584, nějak se kouše, tak šilham po něčem novym, asi po Linksysu WAG160N. Snad bude s iptv chodit.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Grunt avatar 22.4.2009 12:25 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    To jsem ještě zapomněl popsat, jak jsem se na modem přihlásil. Šel jsem klasicky na http://adresamodemu, kde to po mně chtělo heslo. Ale nějaké heslo tam už bylo předvyplněné. Tak jsem jen klikl na přihlásit, a byl jsem tam. Ale ouha: nikde nebylo žádné klikátko na nastavení. Řekl jsem si, že jsem tedy asi jen v nějakém neadmin režimu, a začal prohledávat dokumenty k samoinstalačnímu balíčku, ale tam nic nebylo (resp. nic z toho nefungovalo). Tak jsem zkusil pár triviálních kombinací, jako "zyxel" a "123", ale nic nefungovalo. Tak jsem začal studovat zdrojový kód toho přihlašovacího formuláře, a z defaultně vyplněného "user" jsem odvodil, že plné heslo je "admin". To nejlepší ale nakonec: přihlašovací formulář nejprve v javascriptu spočte z hesla MD5 a web serveru pošle ten hash... wtf? Nějaký trapný pokus o bezpečnost?

    Proto bych uzákonil pod hrozbou veřejného bičování RS-232 pro každou SOHO krabičku(a nebo kdyby už někdo chtěl konečně vymyslet ten console port).

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    22.4.2009 14:17 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    No ano, ale to by RS-232 muselo bejt na novejch PC.
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    Grunt avatar 22.4.2009 16:06 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu

    Já na to používám starší notes, ale i na těch novějších není problém dokoupit USB převodník.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    3.5.2010 23:26 allstar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Úchylná konfigurace ADSL modemu
    Tak jsem dnes kámošovi nastavoval Zyxel P-660HW-T3 v2 a taky s úchylným O2 balíčkem. Modem měl default adresu 10.0.0.138 oproti normální 192.168.1.1 a na webovém rozhraní byl pouze status, což mě neskutečně rozzuřilo. Tak jsem tam nahrál přes telnet (ano, to heslo "admin" sem uhodl na potreti) novy firmware ze stranek Zyxelu v domění, že se dostanu na web interface. Firmware se bez problemu pres ftp nahral (Az na ten oxidantsky program ktery zbusoboval cyklicky kabel byl odpojen , kabel byl pripojen -- odinstalace pomohla :) )

    Firmware se nahral OK. Telnet šel v pohodě, nicméně tam už není menu, ale příkazová řádka. Co měl ale překvapilo, že na webové rozhraní už nebyl vidět ani ten status, ale jen "DSL Link Error" a nějaké nesmyslné povídání.

    Takže internet nejde. Zítra na to mrknu, jestli to přes ten telnet dam dohromady.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.