abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    17.4. 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr

    20.6.2012 22:56 | Přečteno: 3610× | upol | poslední úprava: 21.6.2012 01:23

    V solidním čase jsem zvládl absolvovat všechny předměty, ačkoliv tentokrát průběh nebyl tak docela plynulý jako v prvním semestru. Něco ke druhému semestru…

    Předzápis

    Předzápis na letní semestr byl fiasko, vznikla kvůli tomu dokonce petice. Ve stručnosti: STAG (univerzitní informační systém) navzdory vymezeným časovým intervalům pro zápis různých ročníků kolaboval a byl značně nestabilní — mně předzápis trval dvě hodiny, méně šťastným podstatně déle, přičemž dostat se na volitelné předměty bylo prakticky nemožné (obvykle je to “rychlejší bere”, teď to bylo “šťastnější bere”, kde ale štěstí a připravenost nemají velkou souvislost). Třešničkou na dortu bylo prohlášení šéfa strojového parku, že předzápis probíhal bez technických komplikací. Kdyby to nebylo k pláči, smál bych se.

    Informace online

    Rozjelo se (aspoň trochu) fórum, pomalu se něco objevuje na wiki a obvykle se nás několik sejde na IRC. Navíc vznikla neoficiální veřejná stránka na Google+ a vůbec to začíná být méně závislé na xichtoknize.

    Novinkou je web UPBorec.cz, kde mají být hodnocení předmětů/vyučujících, když už to nefunguje ve STAGu, a nějaké věci navíc. Zatím to má jisté chybky (na které hlasitě upozorňuji) a především kontroverzní bod v podmínkách, jímž si provozovatelé zřejmě vyhrazují právo na rozesílání spamu.

    Pozvolna se také začínají rozmáhat zápisky online — v gitových repozitářích.

    Statistika nuda je, má však cenné údaje

    …aneb kolik nás je?

    Studium samo

    Jak je vidět ze statistiky, podstatně nás ubylo, takže na přednáškách a cvičeních už byl klid. Navíc jsme měli rozvrh na osmou, čímž se to ještě zredukovalo. Doufám, že takhle na ráno už mít nebudu.

    Po prvním semestru jsem se rozohňoval nad krematoriem. Potěšil mě objev postranního schodiště (ono jich tam je teda víc, ale většina má zamčené východy — takhle jsem se po poslední zkoušce nevyspalý v horku prošel ze čtvrtého patra do přízemí a bohužel i zpět). Díky nové baterii do laptopu už jsem tolik nepotřeboval prodlužku, ale stejně by to chtělo ukořistit na chodbě některou skříňku.

    Algebra 1 (prof. Chajda, na cvičení Mgr. Krňávek)

    První semestr algebry je klasika: vektorové prostory, matice, soustavy rovnic — stylem definice–věta–důkaz. Sehnal jsem si doporučená skripta a starší zápisky, takže na přednášky jsem chodil jenom kvůli občasným poznámkám z praxe (ty byly moc fajn); zapisovat bych si stejně čitelně nestíhal. Zkouška pak byla asi nejnáročnější v prváku… odnášel jsem si D, protože většinou nejsem schopen současně myslet a mluvit, přičemž nebývám našprtaný, ale tak nějak rozumím, oč jde. Takže jsem kapánek narazil, ale jsem rád, že se mi tu zkoušku aspoň podařilo na třetí pokus zvládnout – ne že bych předchozí pokusy nezvládl, ale na předtermín jsem ani nešel, protože jsem to prostě nestíhal, a na první termín jsem přišel úplně sám (jako úplně, takže zkouška nebyla).

    Příjemně mě překvapilo cvičení. Bylo v pátek v poledne v (sluníčkem, hajzlem) přetopené místnosti, takže jsme tam chodili tři nebo čtyři, díky čemuž jsem si tam i započítal (u tabule).

    Matematická analýza 1 (Dr. Tomeček)

    Oproti minulým ročníkům byla letos matalýza velice jednoduchá (dle úvahy, že když jsme informatici, měli by si nás také informatici vyházet). Místo definice–věta–důkaz to bylo spíš obrázek–definice–věta–příklad, navíc s docela dost propojenou přednáškou a cvičením (byly hned po sobě). Překvapilo mě, že jsme spoustu času trávili s metrikami apod., takže třeba na počítaní limit (konkrétně posloupností reálných čísel apod.) zbylo, myslím, dost málo času. Počítané příklady byly velmi jednoduché a zápočtové písemky bych se nebál označit za triviální. Kdo se na to úplně nevykašlal, zápočet dostal. I zkouška byla docela snadná: písemka obsahovala několik běžných příkladů, nějaké otázky na definice a vysvětlení pojmů, což jsme si pak ještě museli ústně obhájit, ovšem celkově pohoda.

    Algoritmická matematika 2 (prof. Bělohlávek, na cvičení Dr. Večerka)

    Po řadících algoritmech v prvním semestru došlo na vyhledávání a související algoritmy a datové struktury — především stromy (včetně nějaké té teorie kolem grafů) a hashování. Stejně jako minulý semestr byly přednášky tak polopatické, až jsem z toho usínal. Ani cvičení nebyla lepší, dělali jsme na nich naprosté banality (IMHO) a pro zápočet stačilo napsat písemečku prakticky z definic a naprogramovat asi stořádkový kód porovnávající efektivitu několika hashovacích funkcí. Zkouška měla být těžší než minulý semestr, což asi byla, ale stejně jsem si to stačil projít za dva dny tak, abych dostal A. Pozitivně hodnotím, že jsme tento předmět měli a že jsme dostali nějaký bonusový materiál k doporučenému, ne však vyžadovanému samostudiu; mohlo to být ale zajímavější/náročnější, zvláště na cvičení.

    Paradigmata programování 2 (Dr. Dostál, na zkoušku Mgr. Laštovička)

    Paráče dvojky byly podle mého asi nejužitečnější předmět. Tentokrát to bylo místo akademické masturbace nad několikařádkovými lambda-zrůdami praktické plácání objektově orientovaného kódu… v Lispu. Do cvičení každý týden ne úplně malý domácí úkol; na přednášky jsem se takřka těšil (takže jsem si z nich i něco pamatoval) — té teorie moc nebylo, spíš to byla de facto diskuze nad kódem a návrhem programu.

    Není ale všechno zlato, co se třpytí… většina příkladů je založena na grafické knihovně speciálně pro nechutný bastl LispWorks, který na GNU/Linuxu funguje podle nálady a konstelace hvězd, ovládá se přinejmenším nezvykle a vůbec blésmrt! Právě to mě před zkouškou docela děsilo a celý semestr odrazovalo od programování právě v Lispu s tou knihovnou. Zkouška je totiž praktická, trvá až osm hodin a úkol zní naprogramovat co nejelegantněji pomocí oné grafické knihovny nějaký prvek uživatelského rozhraní nebo nějakou funkcionalitu primitivního grafického editoru (schránka, historie úprav). Přitom jsme mohli mít vlastní laptopy, připravený vlastní kód apod. Na zkoušku jsem šel nakonec takřka nepřipravený, ale za vymezený čas jsem kontextovou nabídku vyčaroval dokonce více rozdílnými způsoby a nakonec mi to nepřišlo zase tak náročné.

    Úvod do programování 2 (Dr. Zacpal)

    V podstatě to samé jako minulý semestr, jen tentokrát se probíraly trochu pokročilejší věci v céčku (nějaká ukazatelová onanie, bitové operátory a tak). Zase to byly dvacetiminutové přednášky, tentokrát ale s hezčími slajdy a dokonce i nějakými řešenými příklady. Trojice domácích úkolů na zápočet se rovnala (pro mě) třem odpoledním.

    TeX pro začátečníky (Dr. Závodný)

    Na volitelném cvičení z TeXu se mi nejdřív vyplnily mé nejhorší obavy — dvacet tlachajících studentek ekonomie a “PDF je určeno k publikování na Internetu” — nakonec to ale dobře dopadlo, přeci jen tipy a triky od Mistra člověk nedostane pod nos každý den… a už jen ty nadšením svítící oči pana Závodného byly balzámem na duši na konci týdne.

    Moderní dějiny Japonska (Mgr. Martinásková)

    Nebudu se opakovat, stejně parádní přednášky jako minulý semestr (akorát posledních pár kvůli svátkům odpadlo, takže devadesátá léta byla hodně z rychlíku). Přidávám se do klubu fanynka Martináskové-sensei. ~_~

    Současná japonská společnost (Dr. Barešová)

    Na tenhle (volitelný) předmět jsem narazil náhodou. Je to velmi zajímavé povídání o současné japonské společnosti (překvapení!) — vedle nezbytných statistik, pojmů apod. to bylo vážně zajímavé… závěrečné téma Kriminalita mladých Japonců končilo barvitou diskuzí o rozdílech mezi “západní” a “východní” pornografií. Ehm. ^_^’ Další potenciálně zajímavou součástí byla (povinná) týdenní bloková výuka se stařičkým japonským politologem, která mě ale z větší části zklamala, protože jsem se nestihl většinu té politologické části a zbytek jsem buď znal, nebo šlo o mudrování nad ideálním státním zřízením, což mě fakt nebaví. Také proto byla normální výuka zkrácená a moc se toho nestihlo. Jsem rád aspoň za povinnou četbu, které jsem si nasyslil hromadu na prázdniny.

    Závěr

    Vypadá to, že v druháku už se bude trochu víc programovat. Zatím to, upřímně řečeno, nebylo zase tak moc náročné. (Akorát mě štvou ty dvě dvojky.) Na druhou stranu se obávám, že nebudu mít tolik času na volitelné předměty, o kterých jsem dřív nevěděl. A je škoda, že tu není větší nabídka volitelných informatických předmětů.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr, obrázek 1

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Sešívaný avatar 20.6.2012 23:44 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Já jsem slyšel, že na KI PřF UPOL je celková úmrtnost (od prváku do páťáku) nějakých 80 %, takže 50 % po prváku odpovídá.
    Fluttershy, yay! avatar 21.6.2012 00:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    V letošním třeťáku z původních nastoupivších 80+37 dělalo v letním semestru bakalářku 15+5 (devět dodělalo, pokud se nemýlím).
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.6.2012 00:03 Martin Petr | Třinec/Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Existuje nějaký důvod, proč používáte grafickou knihovnu specifickou čistě pro LispWorks a ne nějakou přenositelnou mezi implementacemi? LispWorks si profesionálové v Lispu hrozně vychvalují, ale existuje kvantum knihoven použitelných i z jiných implementací. SBCL, ClozureCL, CLISP a další jsou dneska na špičkové úrovni, tak nechápu tu nutnost se omezovat zrovna na LispWorks.
    Fluttershy, yay! avatar 21.6.2012 00:15 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Prý když se psala, bylo Allegro komerční a jediná další varianta bylo právě tohle. Profesionálové ať si to klidně vychvalují, ale mě se to na 64bitovém aktuálním Kubuntu ani nespustí.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.6.2012 00:03 Michal2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Hm, dve radoby-kamuflovane zminky sebeukajeni v jinak slusnem textu... K provedeni psychoanalyzy myslim ani neni treba doktora Freuda. Tam asi moc holek nechodi, co? :-p
    Fluttershy, yay! avatar 21.6.2012 00:19 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Kam? Na informatiku jich nastoupilo docela dost (většina nevydržela, některé byly fakt extrémně blbé), na TeXu a na asijských studiích měly majoritní zastoupení. Ale nevím, proč to cpeš někomu s poruchou osobnosti. ^-^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.6.2012 08:20 zirapha | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    To mi pripomina zapocet na vyske z programovania v C. Dievcina predo mnou odovzdala disketu so zadanim. Skusajuci otvoril, bolo tam len #include <stdio.h>. Pyta sa jej:
    - To ste robila sama?
    - Ano
    - Nikto vam nepomahal?
    - Nie
    - Urcite?
    - No, trochu mi pomohli
    - Dajte index...
    
    21.6.2012 10:35 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    podle popisu je i nadale hodne v kurzu to objektove orientovane xxxx.

    Zajimalo by me, zda je tento pristup i kriticky komentovan, zda se rozebira jestli to vubec neco prineslo, jake vyhody a nevyhody a pod.
    22.6.2012 19:44 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Pokud vím, Václav Klaus se ještě nevyjádřil, takže problematika je skutečně ještě otevřena.

    Nicméně je to velmi dobrá otázka na davkola. Vzhledem k tomu, jak tam mají podrobné pitvající předměty, tak by se takové věci (na rozdíl od jiných škol) skutečně probírat mohly.
    Fluttershy, yay! avatar 22.6.2012 21:26 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    V zásadě ano. Semestr je krátký, ale nezanedbatelná část je věnována tomu, jak něco nedělat. Ostatně zkouška je v prvé řadě ze slušného návrhu — za prasení jsou téměř fyzické tresty. Ačkoliv nevím, zda by to v reálu splnilo očekávání položená otázkou.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.6.2012 22:15 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    V zásadě ano. Semestr je krátký, ale nezanedbatelná část je věnována tomu, jak něco nedělat. Ostatně zkouška je v prvé řadě ze slušného návrhu — za prasení jsou téměř fyzické tresty. Ačkoliv nevím, zda by to v reálu splnilo očekávání položená otázkou.
    Jenom jak, nebo i proč?
    Fluttershy, yay! avatar 22.6.2012 23:55 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Nedokážu zpětně posoudit.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.6.2012 14:51 Hans
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    No, jestli jsi mel v prvnim semestru vsechny zkousky hotove v polovine zkouzkoveho a ted mas z Algebry na treti pokus D, tak to musi byt opravdu drasticka obtiznost.
    Plus kdyz je tam odpad 50+ % tak si nejsem jisty jestli ma vubec cenu abych tuhle skolu zkousel :D
    21.6.2012 17:47 karl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Na informatických školách není D z matiky špatná známka. Většina studentů bude spíš potřebovat znalosti z matiky aplikovat než dokázat a vysvětlit do detailů (obojí je obvykle potřeba na lepší známku). Já jsem z matiky nikdy nic lepšího neměl a nemám pocit, že bych měl nějaké zásadní mezery.
    22.6.2012 00:06 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Já jsem z matiky nikdy nic lepšího neměl a nemám pocit, že bych měl nějaké zásadní mezery.
    presne tak, ja matice taky nikdy nerozumel a pritom pri praci v lese diky tomu zadne zasadni mezery taktez nepocituju...
    GeoRW avatar 22.6.2012 10:33 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    no on ocividne myslel ucit sa naspamat teoriu a dokazy ku kazdej vete, bez toho A-cko ani B-cko nedostanes, ale v zivote pri praktickej aplikacii je ti to na 2 veci ;-)
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    GeoRW avatar 22.6.2012 10:34 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    inak ja som sa tie dokazy na skusku naucil, ale uz asi o tyzden som to komplet zabudol a nikdy v zivote to potrebovat nebudem
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    22.6.2012 11:28 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    rikam snad neco jineho? ;-)
    22.6.2012 12:38 Jirka Keresteš | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Tak pokud se to ucis nazpamet jako basnicku, tak to opravdu k nicemu neni. IMHO se dukazy zkousi proto, aby se clovek naucil logicky premyslet a presne vyjadrovat, coz je pro praktickou aplikaci v zivote dulezite. Potom totiz staci umet aspon ideu dukazu (tj. mit tuseni, jak to vlastne funguje) + pripadne nejaky pouzity trik a zbytek se uz nejak vymysli na miste ;-)
    A physics book seems to be a mathematician's worst nightmare.
    Fluttershy, yay! avatar 22.6.2012 14:56 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    ...no a já jsem ani nedostal čas to na místě vymyslet. -_-
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Saljack avatar 21.6.2012 18:26 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Já třeba na FELu dal všechny zkoušky napoprvé a průměr mám celkem dobrý, ale algebru jsem dělal třikrát a to ještě s odřenýma ušima za E. Ne že by algebra nebyla potřeba, ale sama o sobě je k obrovskému ho... Člověk to pochopí až teprve když se s tím setká v praxi. U nás odpadlo na algebře snad i více než 50%, někde to tu David již psal.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    kyknos avatar 22.6.2012 12:13 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    D? E? co to je?

    Za nás tedy bývalo Ajednička, B= dvojka, C=prošel s odřenýma ušima, D=neprošel a E neexistovalo :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    22.6.2012 13:14 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    uz se to pouziva v cele evrope a puvodne je to myslim prevzate z usa
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    25.6.2012 17:37 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    No tak jestli to je z USA, tak to pak jo. :-)
    Fluttershy, yay! avatar 21.6.2012 23:07 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Ještě jednou si přečti to o tom třetím pokusu. ^,~
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Agent avatar 21.6.2012 21:31 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Jo ono D je za 2. Já myslel, žes měl 4 :-)
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Vojtěch Trefný avatar 21.6.2012 21:35 Vojtěch Trefný | skóre: 24 | blog: Blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    D je 2- (A = 1, B = 1.5, C = 2, D= 2.5, E = 3)
    kotyz avatar 21.6.2012 22:24 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    To sme u nás na západě neměli, tam byly normálně čísla. A teď asi nebude nic, prej se tam pár fakult zruší...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    22.6.2012 09:50 Michal2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Krasa toho prirazeni je, ze si kazdy muze udelat takove, jak mu vyhovuje. Studenti to vidi takto:

    A = 1, B = 1.25, C = 1.5, D= 1.75, E = 2

    a zkousejici takto

    A = 2 (na jednicku umi jen Buh a zkousejici), B = 3, C = 3.25, D= 3.5, E = 3.75

    :-)
    Saljack avatar 22.6.2012 11:43 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Co je tohle za blbost, vždyť se z těch písmen pak počítá průměr a je dáno jaké písmeno je co.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    22.6.2012 14:13 karl
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Hlavně v případě ECTS nejde ani tolik o číselné vyjádření známky, ale o to kolik procent probírané látky student musí znát (nebo spíš kolik studentů je lepších než on, ale to se těžko implementuje). V různých zemích a školách to můžou mít jinak.
    kyknos avatar 22.6.2012 15:28 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    to mě teda čekají novoty :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    22.6.2012 00:23 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    ávěrečné téma Kriminalita mladých Japonců končilo barvitou diskuzí o rozdílech mezi “západní” a “východní” pornografií
    Chapadla? Hádám, že jsi diskuzi rozproudil ty :-D. Měla k tomu vyučující nějaké zajímavé informace?
    Fluttershy, yay! avatar 22.6.2012 10:50 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Ne; hádáš špatně; ano.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.6.2012 23:38 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Aha já jsem to jen předpokládal podle toho, že jsi psal, že tam byly skoro samý holky, protože bych tě jinak musel požádat o kontakty na tu tazatelku :-D :-D. A byly tam nějaký zajímavosti? Já jsem si například tuhle v souvislosti se zatčením těch dlouho stíhaných útočníků z tokijského metra (tuším) přečetl seznam všech kterým hrozí/hrozil trest smrti a byl tam tuším nějakej co tvrdil, že začal zabíjet kvůli kresleným komixům :-O.
    skunkOS avatar 22.6.2012 11:15 skunkOS | skóre: 27 | blog: Tak nějak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    Zatím to, upřímně řečeno, nebylo zase tak moc náročné.:: To přide kolego, to přide :D:D
    http://martinrotter.github.io
    Fluttershy, yay! avatar 25.6.2012 16:47 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.6.2012 16:49 Lol Phirae | skóre: 23
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    když už to konečně zkončí to zkončilo
    No, a tady jsem zkončil já... :-(
    Fluttershy, yay! avatar 25.6.2012 19:24 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Informatika na KMI UPOL: report za 2. semestr
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.