abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 743 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Restrukturalizace ÚVT MU 2012

    30.1.2012 16:40 | Přečteno: 2701× | Unsorted


    Události kolem restrukturalizace ÚVT
    Vážené kolegyně a kolegové,

    dovoluji si Vás informovat o událostech na MU, které svým významem přesahují rámec MU. Nejde o to kdo bude ředitelem ÚVT, ani o to, jaké úpravy v jeho činnosti by měly být provedeny. Jde o způsoby, které podle našeho názoru nepatří na akademickou půdu.

    Prosím podívejte se na

    http://uvtmu2012.aspone.cz/

    prohlédněte si menu.

    Pokud se odhodláte podpořit naši petici, budu rád. Stejně mě potěší, když zašlete tuto petici svým kolegům, které by mohly problémy u nás řešené zajímat.

    S pozdravem bývalý ředitel ÚVT MU

    Václav Račanský.
           

    Hodnocení: 83 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    30.1.2012 17:35 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Restrukturalizace ÚVT MU 2012
    MU a ÚVT, a čím to, že mne ihned napadla Mládkova písnička "Zkratky"?
    30.1.2012 17:38 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Restrukturalizace ÚVT MU 2012
    Jinak co si pamatuji, tak při zavádění IS se tenkrát s námi taky nikdo moc nebavil, jestli na to máme odpovídající vybavení a možnosti přístupu. Zkrátka - vše se jede přes web a vy se starejte.
    30.1.2012 17:56 lečbych
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Restrukturalizace ÚVT MU 2012
    V době, kdy sem ještě dělal na VÚVR, tak se skoro žádné zkratky nepoužívaly a bylo to tak lepší.
    30.1.2012 19:55 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Restrukturalizace ÚVT MU 2012
    V OÚNZ na WC chytil mistr TBC?
    30.1.2012 17:54 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Restrukturalizace ÚVT MU 2012
    no snad by mohl nekdo (klidne i anonymne - a hele, k cemu je ta anonymita dobra) v kostce napsat, o co jde. Boj o koryta? Co sem videl, tak v nejakym tom papiru pisou, ze misto 178 zamestnancu jich bude jen 92 a vlastne to dosahnou tak, ze vykopnou 70 externistu. Dobry!?
    30.1.2012 20:25 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Restrukturalizace ÚVT MU 2012
    Co jsem z odkazovaných dopisů pochopil, tak rektorátu vadí, že ÚVT je příliš drahý (jednotlivé fakulty si platí jeho služby), že prý si z těchto příjmů dotuje výzkum, anižby by produkoval patenty a publikace, a protože je personálně propojen s Fakultou informatiky (jeho zaměstnanci učí či vedou diplomky, nebo obráceně někeří doktorandi jsou jeho zaměstnanci), tak že ostatní fakulty dotují Fakultu informatiky. Asi rektorátu 100 miliónů ročně za provoz univerzitní sítě, informačního systému, brněnské metropolitní sítě, telefonní sítě, systému řízení přístupových bodů (dveře na ISIC), celouniverzitní počítačové studovny, bezpečnostního týmu a tak dále přijde moc.
    31.1.2012 10:13 Marek 'marx' Grác | skóre: 21 | blog: Paralelný blog | Brno / Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Restrukturalizace ÚVT MU 2012
    ÚVT nespravuje celú univerzitnú sieť, v podstate ich úloha končí na prvom switchi na fakulte (všetko ostatné si fakulta platí sama). Pri prístupových bodoch na ISIC je to opäť tak, že všetky lokálne nastavenia (+ peniaze za nový bod) si platí každý sám. Po prechode na VoIP, v dobe keď je medzi fakultami "nevyužitá" optika osobne nevidím skutočné dôvody na veľké investície do infraštuktúry (z hľadiska napr. pedagogickej fakulty, kde sa ešte poriadne neprešlo z CRT monitorov :) ). Investície typu malá domov: UVT vyvinie, vytvorí sa firma (spin-off) a od nej sa kúpi technológia bez súťaže mi neprišli rozumné nikdy.
    Prcek avatar 30.1.2012 23:48 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Restrukturalizace ÚVT MU 2012
    Problém je v tom, jak se celá ta věc stala. Kvestor Vitula (respektive rektor na kvestorovo doporučení) odvolal ředitele a vedení ústavu na základě doměnky, že se možná někde utrácí peníze na jiné věci než k čemu byly určeny. Nebyl učiněn žádný audit. Informace které kvestor měl, vylákal pokoutně od ekonomického náměstka. Podle vlastních slov kvestora se k těmto informacím dostal tak, že pokládal nesouvisející dotazy, ze kterých si pak odvodil finanční poměry na ústavu - toto mělo zřejmě suplovat audit!

    Ten samý den kdy bylo odvoláno vedení (ředitel se zrovna vrátil z dovolené), se už začalo se stěhováním zaměstnanců podle nově nalajnovaného schematu. Kvestor s rektorem však zatvrzele trvají na tom, že jediné k čemu formálně došlo byla výměna vedení. Nové vedení má začít pracovat na restrukturalizaci ústavu, aby se zprůhlednily finanční toky. Nové vedení ovšem nezačalo plánovat restrukturalizaci, nýbrž ji začalo provádět. A to stylem "uděláme to rychle, než si lidi uvědomí, co se děje".

    Následně se pak ale na světlo dostal dokument, který byl datován měsíc zpět, ze kterého v podstatě vyplývá, že se celá akce připravovala tajně dopředu, že se počítalo s vyhazovy zaměstnanců (i když to kvestor popírá) a že se nemělo čekat na vyjádření akademického senátu, který v té věci měl rozhodnout. V podstatě zavádění politických intrik do akademického prostředí.

    Ale o co jde kvestorovi, to fakt nevím. Oficiálně o blaho univerzity, ale ve skutečnosti - kdo ví - je to politik.
    Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
    31.1.2012 09:59 Arnošt Málek | skóre: 17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Restrukturalizace ÚVT MU 2012
    Dost mě překvapuje osoba kvestora - od začátku jsem nechápal, proč takového ... někdo vůbec angažuje. Podle mého to je člověk, který defacto nic moc neumí - zkuste si vyjet jeho jméno přes vyhledávač a zjistíte, že to je normální politický "xindl" ... proč takového člověka angažuje MU, to nechápu. Takový člověk podle mého na akademickou půdu nepatří.
    31.1.2012 10:05 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Restrukturalizace ÚVT MU 2012
    Nikde není řečeno, že osoba a akademickým vzděláním má organizační schopnosti a naopak. Neschopných pitomců s titulem jsem za svůj život už potkal dost.
    31.1.2012 15:11 Arnošt Málek | skóre: 17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Restrukturalizace ÚVT MU 2012
    S tím souhlasím. Já jsem ale nepsal o akademickém vzdělání ;-) ale o tom že dle mého názoru nepatří na takový post, potažmo akademickou půdu ... to není o vzdělání.
    31.1.2012 18:32 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Restrukturalizace ÚVT MU 2012
    Asi by se to melo zprivatizovat, aby tam byl konecne poradek. Jiste mnozi reknou, ze to privatizace nezajisti... Nezajisti, ale uz to bude soukromy problem, ktery nebude financovan z verejnych zdroju.
    31.1.2012 19:44 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Restrukturalizace ÚVT MU 2012
    Joo, bude to soukromý problém financovaný z veřejných zdrojů… čeština pro to má krásný výraz, který možná ustrnul v devadesátých letech, ale dotyčná činnost v žádném případě… jak jen se to…
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.