Portál AbcLinuxu, 18. května 2024 10:21


Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
12.3.2006 15:30 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
Rozbalit Rozbalit vše Re: Komunity
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Obsah by byl čtitelný pro všechny, přidávat a měnit ho by bylo umožněno jen registrovaným, jen těm, kteří se dokážou slušně bavit. Zajímavé je také sledovat, komu to překáží.

Když přijdete do divadla a začnete na představení hulákat, taky vás vyvedou, a to jste si ješte i zaplatil. Když začnete něco podobnýho dělat na diskotéce dostenete ještě i přes hubu. Demokracie není anarchie, jak si to nekteří představujou.

Vas podstatny omyl je, ze se zde se "hulaka" na predstaveni divadla. Ne, tady se hulaka v osobnim malem boxu ve foyeru, ktery ma pro sebe rezervovany kazdy navstevnik divadla a kam musi clovek nejdrive vlezt, aby se tam dostal a mohl si "hulakace" poslechnout, pripadne mu zanadavat.

Vy tomu rikate anarchie, kdyz ma kazdy osobni prostor, kde si muze delat po libosti, co se mu zlibi. Ja presne tomuhle rikam svobodna spolecnost a prostor pro rozvoj spolecnosti - i komunity. A ta svoboda je presne v tom, ze nikdo neomezuje osobni prostor hulakajicich, kdyz neomezuji oni prostor verejny.

Bohuzel, zastanci "vycisteni" komunity do techto osobnich prostoru lezou a pak se jimi citi byt natolik rozruseni, ze navrhuji osobni prostory zrusit a vrati se k prostoru pouze kolektivnimu, kontrolovanemu, nebo osobni prostory take kontrolovat, coz je prakticky totez.

Jestli jste to totiz nezaznamenal, jedna se v techto "komunitnich" valkach na abicku momentalne pouze o zapisky v osobnim blogu. Kdo je necte (vlastne jednoho konkretniho autora), je o toto "hulakani" uplne ochuzen a muze si vychutnat predstaveni...

... tedy mohl by, kdyby nebyla vetsina hercu a divaku narvana v osobnim boxu ono "hulakace" a nehulakala tam vesele s nim :P
12.3.2006 16:05 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Komunity
K tomuhle se připojuji, nemyslím si, že by dění v blozích zbytek Ábíčka nějak ovivňovalo.

(Zaujala mě podobnost slova $ten_o_kterem_se_nemluvi s výrazem hulákat, myslím, že to má cosi do sebe ;-))

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.