Portál AbcLinuxu, 28. dubna 2024 11:16


Nástroje: Začni sledovat (2) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
26.1.2014 22:34 24horas
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Nevim jestli to tocis ty nebo nejakej tvuj kamos, ale tohle je tak strasne spatny, ze me nenapada jak to popsat.
26.1.2014 22:59 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
říká anonymní troll. Mně se to taky nelíbí a přijde mi to trapné, ale když nedokážu nabídnout kvalitní zpětnou vazbu, tak aspoň neodepisuju.
27.1.2014 18:06 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
S tim souhlasim, vcetne toho, ze se to rozhodne nebude libit vsem, a ze spouste lidi to prijde trapne (mne by asi taky prislo, za stejnych vychozich podminek).
AsciiWolf avatar 26.1.2014 23:03 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
-1
27.1.2014 09:33 24horas
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
+110
27.1.2014 18:04 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
Pripravit na foru nekoho o slova, wow, az takovou silu jsem necekal.
27.1.2014 00:11 Ivorne | blog: Ivorne
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ale zas tak trapný to není. Je to sice trochu moc žánrový, ale má to jistý potenciál.
27.1.2014 18:08 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
V jakem ohledu moc zanrove? Resp. v jakem zanru?
27.1.2014 23:38 Ivorne | blog: Ivorne
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
Na youbute odjakživa poslouchám jen hudbu a přesto mi přijde takhle forma neskutečně provařená. Nějak nenacházím ta pravá slova, kterými bych to popsal.

Všechno je na videu ukázáno se snaží vytvořit dojem čistoty, jasnosti, laboratornosti. Myšlenka převzatá, ale nezbytná. Problém je, že všechny způsoby, jakými je toho dosaženo jsou hrozně neoriginální. Velká bílá stěna pouze s jednoduchými hodinami, dominující barva je bílá, preferovaná barva pro větší předměty je černá/tmavě šedá, zásadním prvkem je nízká, leč ustálená koncentrace malých výrazně jednobarevných předmětů. Samá nuda, už při prvním záběru poznám (z bílé stěny s hodinami a týpkovo ohozu), jak bude vypadat kuchyně.

Rychlé střihy, občasné fórky s grafikou, práce s kamerou. Myšlenka dobrá, ale provedení je opět neoriginální a pekelně předvídatelné. Vidím jednu scénu a už mě nudí druhá scéna, která tam sice ještě není, ale vím na beton, že v mžiku přijde. Video se tváří, že tam o všechny tyhle vychytávky nejde, ale že jde o jakýsi efektivní způsob exprese hlavní myšlenky. Pozitivum je, že se mu skutečně daří o tom diváka přesvědšit. Negativum je, že i když je divák přesvědčen, že sleduje recept, tak ve skutečnosti sleduje ony různé triky a ty ho nudí.

Doporučoval bych, aby se autoři v dalším videu pokusili vynalézt metodu, která skutečně umožní divákovi efektivně sledovat recept (tedy upoutání pozornosti diváka na důležité a zajímavé části receptu). Postprocess efekty bych omezil pouze na ty nejpraktičtější (loading screen neplní funkci, kterou se snaží plnit). Prostředí je vpodstatě dobré, jen bych odstranil ty nejprofláknutější prvky, jako jsou hodiny a propisky v náprsní kapse. Spíše bych použil předměty, které vědomě částečně naruší (nebo parodují) budovaný výraz prostředí (světlost, laboratornost). Minimálně nějaká kytka by byla hodně kompromisní (působí lidštěji a přitom vpodstatě nenarušuje zamýšlený dojem), ale nebál bych se i něčeho výraznějšího.
27.1.2014 23:45 Ivorne | blog: Ivorne
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
Jo a taky ta hudba mě neskutečně ubíjí. Mám chuť urvat si uši. Hlavně ten začátek a konec je neskutečně dotěrný kýč. (předpokládám, že kritiku té hudby si nebudeš brát tolik osobně, takže jsem se s dovolením nebál použít silnější výrazy)
28.1.2014 20:01 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
Mel to byt nejaky ne extra vyrazny podkres, aby moc neodvadel pozornost od obsahu :), chapu, ze ten styl nesedne kazdemu a neberu si to osobne, muj hudebni vkus je prinejmensim podivny.
28.1.2014 19:58 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
Diky za feedback :). Ta forma opravdu provarena je, jen jsem si nemyslel, ze ve videich o vareni, proto jsem se nebal ji pouzit. Je to dano vyvojem, kdy tohle je treti a kdyz kazde vypada jinak, tohle byla posledni nepouzita forma, ktera me napadla. Tady je zajimave, jak spousta veci byla dana tim, co jsme meli k dispozici, nikoliv nejakym umeleckym zamerem (ve kterem zadna hloubka nebyla, umysl byl proste udelat video o vareni nejak netypicky). A mozna je to take tim, ze ja jsem minimalista a takhle ta kuchyn proste vypada, zdi mam bile a barevne predmety v podstate zadne :). V porovnani s temi dalsimi dily by to pak melo vyznit jinak (protoze kuchyne je stale stejna a meni se zbytek). Ono tam o ne ale opravdu nejde, je to zase snaha o ozvlastneni, byt za pouziti technik, ktere jsou videni na spouste jinych mist (treba hodiny jsem videl kdysi davno v Simpsnech, kde takhle sestrihali falesne Homerovo doznani). Dalsi video v nejblizsi dobe nebude, mimo jine proto, ze uz jsme si vyzkouseli vse, co jsme chteli a nez riskovat stereotyp, radeji se na to vykaslu uplne. Loading screen ma pusobit jako oddelovac sekci/casu/mist. Tedy diky za podnety, ale pokud budeme jeste nekdy neco tocit, bude to snaha nikoliv o evoluci stavajiciho, ale zase o test neceho jineho.
27.1.2014 00:15 w4rr10r
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Sorry 4 bad englando pls no copy pasterino
27.1.2014 18:07 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
"Nerozumim reci tveho kmene" by taky stacilo ;).
27.1.2014 09:57 Honz
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Proč nejíst čekuládu tak, jak je a místo toho vyrábět jakousi blču...?
Max avatar 27.1.2014 11:03 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
Proč nejíst vše v naturální podobě? : koloběh hovna v přírodě
Zdar Max
Měl jsem sen ... :(
27.1.2014 18:10 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
Tak za me: je toho vic a chut te cokolady si to uchova (jde poznat z jake cokolady je to delane), plus je to jemnejsi nez kosticky cokolady a dle predchoziho to (opet u me) vydrzi o neco dele, nez nacnuta tabulka cokolady.
PepaSFI avatar 28.1.2014 17:51 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
já bych to měl obráceně. Čokoládu mám rád ale nesežeru jí moc najednou. Ulomím si kousek nebo dva denně. Včera jsem sněd poslední kousek z 80% který jsem si koupil dvě dávky někdy před vánocema. Ale kdybych si udělal tenhle míšuňk tak to asi zdlábím najednou. Video řek bych hezký, bavilo mě to a hlavně to dávalo smysl. Jo jistě, je to trošku amatérský, profesionál by víc rozhazoval rukama, ukazoval by na kameru značku kastrólu a doporučil by místo čokolády kečup nebo sojovku.
Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
28.1.2014 20:05 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
Tak to ja mam na cokoladu extremne korozivni ucinky a obvykle se podivuji nad tim, proc delaji neco tak zbytecneho, jako znovuuzaviratelny obal. Tohle ma pak ze 100 g cokolady asi 450 g a to nedam v kuse ani ja :). Jsem rad, ze vybudilo pozitivni emoce :). Ano, jsem amater, melo by byt amaterske.
bertone avatar 27.1.2014 13:13 bertone | blog: Bertone | Bratislava
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
diky, variť to nebudem, ale bavil som sa dobre
27.1.2014 18:11 hibiki | skóre: 5 | blog: Hibikiho
Rozbalit Rozbalit vše Re: IT v kuchyni (sladkosti)
V tom pripade to splnilo svuj ucel :), jsem rad, ze se libilo.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.