abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 699 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Prognóza na další 4 roky

    10.6.2010 15:19 | Přečteno: 1621×

    Nová vláda slibuje podstatné škrty, takový malý odhad co vás čeká. Předem proč se škrty dělají. S krizí v Řecku poklesla ochota půjčovat peníze, český stát tak nemá z čeho financovat deficit. Protože nemůže tisknout peníze (vlastně může, ale dělá se to oklikou a pár let to trvá) potřebuje obnovit důvěru investorů. Prostě teď musíme sekat dobrotu, aby nám zase půjčily. Za šrkty stojí také snaha zmenšit dluh, ale ta asi nehraje takovou roli (tipuji tak 1:10). V praxi tedy nejde moc o to dluh snížit, ale postavit potěmkinovu vesnici pro věřitele.

    První je redukce počtu úředníků. Všimněte si že se zas tak moc nemluví o úspoře financí, důležité je "redukovat počty". Naprosto chybí plán které úřady zeštíhlit více, zrušit nebo sloučit. Fakt nechápu proč by katastr nemovitostí měl nést nasledky škrtů stejně jako ministerstvo kultury, Ústav pro Studim totalitních režimů, památkáři nebo úřad pro kontrolu léčiv(hádejte který je zbytnější).

    Jak tato redukce vypadají bylo možné vidět v Telecomu nebo České Poště. Tedy každý úřad dostane pokyn vyházet 10% lidí a rozhodnutí se nechá na místním bossovi. Vyházejí se řadový lidé na přepážkách a na nejnižších pozicích. Chod mnoha úřadů se tím ještě více zhorší. Například otevírací doba bude jednu hodinu týdně, nejsou přece lidi.

    Další roztomilá věc je outsourcing. Moje kamarádka byla v rámci úsporných opatření vyhozena, její práce je ale důležitá a musí se udělat. O měsíc později se tedy uspořádalo výběrové řízení na externí firmu které vyhrála. Teď sedí na stejné židly, ale bere 150% původního platu.. Takhle to dopadlo v Irsku, v Čechách při započítání korupce bude "úspora" minimálně 200% :-)

    "Krize" je takové nádherné slovo které přímo vybízí ke "krizovým opatřením". Nová vláda má tak nádhernou možnost propasírovat ještě větší monstr projekty typu indoš které krizi "vyřeší". Řekl bych že teď je opravdu dobrá doba pro stavbu kanálu Labe-Odra-Dunaj.

    Boj s korupcí byl jedním z hesel letošních voleb. Podobná situace byla například s nástupem Zemana a jeho akcí čisté ruce. Korupční potenciál ODS a TOP09 je dobře znám, nepředpokládám že VV zůstanou příliš pozadu. Takže se udělá pár kosmetických úprav, vyhodí pár lidí a pojede se dál. O transparentosti a volném přístupu ke smlouvám uzavřených státem (nebu auditům!) si budeme moci dále nechat jen zdát (btw proč je třeba smlouva o úklidu komunálního odpadu tajná??).

    Monstr projekt pro odstranění ekologických škod si zaslouží samostatný odstavec. Autorům asi došlo že tentokráte si ukrojili příliš velký krajíc a zařadili zpátečku. Navíc v téhle levotě jede jenom jedna partaj a další by si také rádi ukousli. Podle mě se tedy celý projekt rozdrobí na menší. Celé se to patřičně zamotá, aby nebylo možné říci kolik která část stojí. Dále se zapojí pididotace od EU, aby bylo možné říct že "velká část je placena EU" a "musí se to realizovat teď, jinak přijdeme o dotaci". Rozdrobením bude také možné nechat nažrat koaliční partnery.

    Státní instituce poslední dobou stále více svých povinností přesouvá na občany. Fikce doručení u datových schránek je nádherný případ, stát není schopen doručit rozsudek a tak to prostě vzdal a zavedl že se to "jako doručilo". Navíc s šibeniční lhůtou a fiktivním odvoláním. Takto lze doručovat i do záhrobí, pokud je adresát po smrti a v systému je chyba.

    Podobných roztomilostí bude stále přibývat. Hlavně v souvislosti s vyházením lidí z úřadů. Brzy čekám zrušení osoby blízké u dopravních přestupků. Presumpce viny bude aplikovaná stále více, třeba u nepovolených skládek, péče o děti, podezření z korupce, softwarového pirátství, péče o nájemní dům apod.

    Vláda bude muset zvýšit daně, ale pokud možno nenápadně a nepřímo. Ideální způsob bude převést některé povinnosti na města a dát jim volnější ruku při vybírání poplatků. Předpokládám že se vrátí pravomoci městské policii, podstatně se zvedne daň z nemovitostí a různé komunální poplatky. Také ekoligie je skvělá výmluva pro další daně, například za vlastní studnu, špinavou vodu či kadibudku.

    Nová vláda bude vyžadovat spoustu "důležitých témat" pro odvedení pozornosti. Někdo vyhrabe že John chodil v mládí do pionýru a toto bude zabírat 20% času ve sněmovně (ala Čuňek).

    Je pravděpodobné že další vláda bude levice, takže bude třeba ji zanechat pár pukavců. Zavedení školného splatného za několik let je jednou z takových věcí. V účetnictví toto bude figurovat jako budoucí příjem a tím se fiktivně sníží dluh, ale vymahatelnost toho bude velmi problematická. První populistický krok bude tyto dluhy zrušit, navíc si nedokážu představit vymáhání od studenta fildy nebo kunshistorie.

    Exelentní pukavec bude zrušení superhrubé mzdy (respektive ne zrušení, ale převedení části daně ze zaměstnavatelů na zaměstnance). Je to hodně pravicové, v podstatě prd to znamená (daně furt stejné) a autor si okamžitě připíše zásluhy za zvýšení průměrného platu o 30%. Pro budoucí levicovou vládu to pak bude časovaná bomba, protože lidé si uvědomí kolik opravdu platí na daních.        

    Hodnocení: 90 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    10.6.2010 15:47 Jirkus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Trochu více optimizmu! V tomto volebním období se situace obyvatel konečně vylepší. Konečně se zbavíme dluhů a nezaměstnanosti.
    kotyz avatar 10.6.2010 17:21 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    lol, vazne tomu veris? naivko :-D
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    10.6.2010 21:32 mimi.vx | skóre: 37 | blog: Mimi.VX | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    rekl bych ze tento komentar byla cista ironie...
    USE="-gnome -kde";turris
    Jan Zahornadsky avatar 10.6.2010 17:57 Jan Zahornadsky | skóre: 22 | blog: hans_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Konkrétně čím se sníží dluhy a nezaměstnanost? Tím, že se zavede co možná nejvíc nových daní, ať už víc nebo míň na očích, ať už víc nebo míň přímých? To by ale mohlo platit za předpokladu, že ten systém nespolkne s velkou rezervou jakékoli množství peněz, co se do něj nasype, ať už je to 40% nebo 230% národního HDP.

    To pak může rovnou stát najmout stovky lidí co budou chodit po ulicích a rozbíjet okna. To podpoří zaměstnanost... Jednak té bandy, ale i sklářů. Ani k tomu nejsou potřeba vyšší daně.

    Stát mi nemá co kecat do mých peněz ani života, protože pokud v této zemi je nevyléčitelně špatný hospodář (ať si na bilbórdy napíše kdo chce co chce), tak je to právě on.

    Jinak, original poster to moc hezky napsal! ;-)
    Actually, I was half an hour into the pointer scripting documentation when she got dressed and left.
    10.6.2010 15:59 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Ať už to dopadne jakkoliv, je jasné, že něco dělat musíme. Současná situace, kdy naši životní úroveň financujeme z půjček, je dlouhodobě neudržitelná. Možná některé škrty nebudou úplně promyšlené, ale lepší, než nedělat nic a doufat, že zdroje tu jsou.
    10.6.2010 16:13 Trained.Monkey | skóre: 12 | blog: monkey
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Jo "neco" se deje, jenze je to jenon predstirani opravdovych skrtu.
    10.6.2010 16:20 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Myslím, že i na to dojde. Situace je taková, že peníze nejsou a donedávna úspěšná strategie splácení starých půjček novými už také nebude možná.
    10.6.2010 18:04 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky

    Zvlastni, nakolik je mozne lidem vymyt mozek.

    Pred ctyrmi roky bylo absolutne nezbytne nutne snizit dane, abychom udrzeli firmy, zvysili rust HDP, vybrali vice dani a vyrovnali rozpocet. Letosni hit, ktery propaguji titiz, kteri tak spektakularne uspeli minule, je skrtani na socialnich vydajich a statnich urednicich, cimz jako ted uz opravdu zachranime rozpocet.

    Nemene zajimave je, ze ackoliv se ti nejhorlivejsi ohaneji utahovanim opasku, tak navrhovana opatreni obvykle v jejich pripade zadnym uskromnovanim se nejsou. Takze si snizime dane (poctive vydelavame), seskrtame uredniky (to my nejsme) a davky na socky (to taky nejsme), mozna si sem tam priplatime na zdravotnictvi (ale dostaneme za to daleko kvalitnejsi sluzby, takze ve vysledku vydelame), priplatime si neco na duchody (ale budeme je mit mnohem vyssi), budem platit skolne (ale dostanem na to pujcku (protoze bojujeme proti zadluzovani), skoly se zkvalitni a po vystudovani ji hrave splatime z vysokeho platu, ktery nam nase skvele vzdelani zajisti), atd.

    Copak se asi bude dit, az dojde na opravdove setreni a propadu zivotni urovne bez nadeje na budouci vzdusne zamky? Stale bude vira v nizke dane pro nejbohatsi tak pevna jako dnes? Co presvedceni, ze podnikatelsky stav je spolecenskou zakladnu, ze ktere vse ostatni vyrusta?

    10.6.2010 18:23 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Co presvedceni, ze podnikatelsky stav je spolecenskou zakladnu, ze ktere vse ostatni vyrusta?
    ty si dovolujes zpochybnovat historickou ulohu podnikatelske tridy? nejsi ty nahodou komunista? :-]]
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    10.6.2010 20:24 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Nevím, kdo z nás má vymytý mozek. Realita je taková, že peníze nejsou. Takže musíme snížit výdaje a (nebo) navýšit příjmy. Takhle jednoduché to je. Někteří jedinci si myslí, že situaci lze řešit dalším zadlužováním nebo tisknutím peněz, ale to je omyl. S daněmi je to tak, že každé navýšení daně zvyšuje výnosnost daňového úniku, takže je potřeba postupovat velmi opatrně.
    10.6.2010 22:01 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky

    On chce nekdo snizovat vydaje a navysovat prijmy?

    Dalsi omyl je, ze situaci lze resit setrenim a splacenim. Ty dluhy (nejen statni) jsou nesplatitelne, takze bud je muzeme umazat inflaci, nebo bankroty a dluhovou deflaci. Teoreticky existuje i treti moznost, marginalizace dluhu vysokym rustem ekonomiky, ale to je v soucasnosti situaci skutecne jen teorie.

    Nicky726 avatar 12.6.2010 00:31 Nicky726 | skóre: 56 | blog: Nicky726
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Ale no ták...
    Enjoy the detours. There you’ll find the things more important than what you want. (Hunter x Hunter)
    10.6.2010 16:06 gentus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky

    Hmm, moc pekne.... a nedaleko od pravdy.

    10.6.2010 16:10 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky

    Jeste bys mel zminit rozsahlejsi smirovani obcanu a podpora soukromych bezpecnostnich agentur dik VV.

    10.6.2010 16:25 AHAHA | skóre: 7 | blog: ZZZ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Byt politikem a cist toto, tak me to totalne demotivuje.
    11.6.2010 04:21 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Politici to vědí. Také 90% svého úsilí věnují tomu, aby to nevěděli lidé a aby si toho nevšimli. To je celá pravda.

    Politici také vědí, že nejsnáze se dá manipulovat a lhát mladému člověku, ideálně studentovi. S prominutím, každý dvacetiletý člověk (stejně tak jako já kdysi) má plus mínus naprosto nulové zkušenosti – a nulové životní zkušenosti.

    Politici se snaží vyvolávat kouř a mlhu, poukázat na nepodstatnou věc, aby si lidé nevšimli toho podstatného. Řecko se jim hodí – ovšem ve výsledku nebude šetření, či snížení státního dluhu, ale další budování penězovodů do vlastních kapes, byť třeba oklikou přes cizí firmy.

    Mnoho lidí si myslí, že když něco nefunguje, stačí tam nacpat dolarovou vycpávku a bude to zázrakem fungovat. Takže školy chtějí zlepšit zavedení školného (což jim přeju, není nad to, když si nabijou hubu přímo titíž mladí lidé, co jsou pro). A x dalších věcí podobně. Až pak zjistí, že to nefunguje, budou dělat, že to není ta pravá příčina.

    Vlastně je to docela sranda to sledovat. Já mám před sebou odhadem takových 20 let života, maximálně umřu někde v kanále, nic horšího se mi nestane. Ale Ti mladí, co si vysnili svět podle uvědomělých agitačních novin a televize a věří všemu co se tam píše – Ti to odnesou na plné kule.
    11.6.2010 08:18 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Jóó tak to naprostej souhlas. :-)
    10.6.2010 16:40 spectrum | skóre: 29 | blog: spectrumblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    A taky se bude vyvlastňovat. Dokáže mi někdo vysvětlit jak je možné dnes legálně něco někomu sebrat a přitom říct, že to je normální a nic se vlastně neděje, brát vyvlastnění jako samozřejmost, která je běžným postupem?
    Luk avatar 10.6.2010 16:44 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    První je redukce počtu úředníků. Všimněte si že se zas tak moc nemluví o úspoře financí, důležité je "redukovat počty". Naprosto chybí plán které úřady zeštíhlit více, zrušit nebo sloučit.
    Úplně primární je vůbec definovat, co by měly vůbec ty úřady dělat, jaký mají smysl. Tedy na co všechno má být potřeba povolení, registrace, kontrola, co všechno statisticky zpracovávat, jaké peníze na co přerozdělovat - a vždy hlavně proč. Teprve když se vyřeší toto, lze řešit, kolik bude na co potřeba úředníků.
    Fakt nechápu proč by katastr nemovitostí měl nést nasledky škrtů stejně jako ministerstvo kultury, Ústav pro Studim totalitních režimů, památkáři nebo úřad pro kontrolu léčiv(hádejte který je zbytnější).
    Dohadovat se o potřebnosti/zbytnosti úřadů je nesmysl. Je třeba se bavit o potřebnosti agend. Například SÚKL vznikl proto, aby zajišťoval kontrolu bezpečnosti léčiv a jejich schvalování. Do jaké podoby nabubřel, vidíme dnes zcela zřetelně. Pokud se definují konkrétní úkoly, které mají úřady plnit, pak už je vcelku druhotné, jak budou tyto úkoly přiřazovány jednotlivým úřadům a jakou strukturu úřady budou mít.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    10.6.2010 16:51 Trained.Monkey | skóre: 12 | blog: monkey
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Fakt nechapu proc SUKL nezrusit a seznam schvalenych leciv neprebirat treba z Nemecka nebo Polska. 'Definice konkretnich ukolu' nas dostala tam kde jsme.
    Luk avatar 15.6.2010 23:15 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Ehm, to si rovnou můžeme nechat od Němců či Poláků vládnout :-D Jinak čistě technicky, přebírání seznamu odněkud má své podstatné nevýhody, například zdaleka ne všechny přípravky výrobci uvádějí na všechny trhy - zejména se to týká místních výrobců vyrábějících generika. Když už, tak by mohl být celounijní orgán pro toto, když už máme tu unii.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    10.6.2010 16:53 midi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Obecne vlada resi dalsi a dalsi zakony, ktere situaci nijak nezjednodussi ba naopak znepruhledni. Misto zjednodusovani a zpruhledneni agendy se vse naopak zhorsuje a utahuje. NECHAPU!!! (bananistan v akci)
    10.6.2010 17:05 Eso Rimmer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Zajimave, ze si vsichni furt stezuji a pritom takhle dobre jsme se jeste nikdy nemeli. Meli by udelat vladu a statni aparat ze vsech lidi co si stezujou a brzo by nastal naprosty blahobyt.
    Bluebear avatar 10.6.2010 23:56 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Zajimave, ze si vsichni furt stezuji a pritom takhle dobre jsme se jeste nikdy nemeli.

    Prosím nějaký důkaz. Data, která by to podpořila. Pokud si stojíš na slově nikdy, tak od počátku lidské civilizace.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    tmr avatar 11.6.2010 17:16 tmr | skóre: 17 | blog: Offtopic | Praha 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Dokazat to asi pujde tezko, taky zalezi na definici "mit se dobre". Kdyz se to vezme pouze ekonomicky, tak bych rek zadne lepsi obdobi v historii nebylo.
    11.6.2010 08:47 zulu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Souhlasím, ale ty dluhy bude jednou někdo muset zaplatit.
    11.6.2010 12:04 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    V našem finančním systému existuje jenom pár vlád které nejsou zadlužené(austrálie třebas myslím). Náš stát defakto nikdy v historii od svého vzniku nesplatil všechny dluhy... A ber v uvahu že peníze jsou jenom jedny, ty které vytvoří stát, tedy krom těch virtuálních, které tvoří banky. :-))) Dluh je základem penězotvorby v našem systému a myslet si že dluh se jednoduše splatí je nesmysl, ačkoliv ze stavu naší společnosti radost nemám... "Vyrovnané" rozpočty jsou samozřejmě možné.
    11.6.2010 13:13 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Vidím to stejně. Taky mne sere zadlužování, ale zároveň neberu ty politické kecy o odlužování. To bohužel nebere žádné vlády, to jsou jenom sliby
    Nobody can give you as much as I can promise you
    10.6.2010 17:21 Jimmy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Zrušení superhrubé mzdy , tedy převedení části daně ze zaměstnavatelů na zaměstnance, pokud se povede, bude krok který levice bude mít velmi nerada. Rázem se totiž ukáže, že naše daně nejsou ale vůbec malé jak si spousta lidí myslí a možná se začnou ptát zda opravdu musíme za stát platit tolik co platíme.

    Když si to totiž spočítáte, tak dojdete k hrozivým číslům.
    Minimální plat 8000 Kč měsíčně.
    Základ pro výpočet daně 10 800,00 Kč
    Čistá mzda 7 120,00 Kč
    Celkové zdanění 34%

    Průměrný plat 25000 Kč měsíčně.
    Základ pro výpočet daně 33 500,00 Kč
    Čistá mzda 19 295,00 Kč
    Celkové zdanění 42%

    Bohatý plat 100 000 Kč měsíčně (dle ČSSD)
    Základ pro výpočet daně 134 000,00 Kč
    Čistá mzda 70 970,00 Kč
    Celkové zdanění 47%

    Až i těm chudým dojde, že i jim stát bere 2/5 platu, tak doufejme, že pochopí, že nic není zadarmo jak se nás levice snaží často přesvědčovat.

    PS: K těm daním si ještě připočtěte DPH a spotřební daně.
    JiK avatar 10.6.2010 17:34 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    nejen DPH a spotrebky, ale i silnicni dan, dan z nemovitosti, poplatky za psy a jine obecni dane, kolky, poplatky za sluzby uradu, jako je treba vydani ridicaku ci pasu....Jeden cesky kolega v dansku to pocital, a vyslo mu, ze kdyz se vylovi na svetlo bozi to schovane zdaneni, jsou v CR priblizne stejne dane jako v Dansku, kde je to nad 50%. Rozdil byl asi 2% ale uz nevim, jestli ve prospech Danska ci CR.

    10.6.2010 19:13 asdf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Daně v Dánsku nad 50%? Jedna paní povídala, tj. český kolega to počítal. Doufám, že se tím neživí.
    10.6.2010 17:46 Jirkus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Mě zase jako starýmu komunistovi není jasné proč kvůli důchodové reformě se bude muset přispořovat do nějakého nově vytvořeného penzijního fondu. Proč zase vznikne zbytečně nový úřad? Proč nejde jednoduše každému zvednout o potřebnou částku soc. pojištění které je k tomu do dnešního dne určeno?
    Jan Zahornadsky avatar 10.6.2010 18:05 Jan Zahornadsky | skóre: 22 | blog: hans_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Mně není jasná ta asymetrie, kdy není z platu potřeba platit "dětské pojištění", které by si stát vzal a v případě, že by se někomu narodilo dítě, by mu posílal "před-chod".

    Přitom o mých rodičích je to bez diskuse správně. Stát předpokládá, že jim nedám ani korunu, tak mi bude z platu strhávat desátek? Aby ho okleštil a přeposlal v obálce s nápisem "důchod"?

    Jinak než mě někdo nařkne, z otco/matkovraždy, u dětí je přeci zajištěno, že pokud není nikoho, kdo by se o ně staral, stát to převezme na sebe. Ale pouze v případě, že nikdo takový není, jinak se mají lidi (docela logicky) o své potomky povinnost starat sami. Proč to nefunguje o důchodů?

    Hm, buď to a nebo mám dneska extrémní nálady a testosteron rush.
    Actually, I was half an hour into the pointer scripting documentation when she got dressed and left.
    11.6.2010 08:35 Dan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Proč? Protože stát je nejhorší hospodář. A taky proto, že čím více peněz teče přes stát tím větší pocit moci mají politici, úředníci a korupce jen kvete. Ideální by bylo, kdyby peníze tekly přímo tam kam mají bez státu jako prostředníka, ale to bychom tu měli tisíce daní, takže je nutné hledat kompromis. Podle mě by stát (rozuměj politici, úředníci)měl přerozdělovat co nejméně peněz. Pouze by měl stanovovat pravidla.
    10.6.2010 18:02 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    me by zajimalo, jak dlouho tato vlada vydrzi... minuly tyden vytahli na svet napad udelat z julinka opet ministra zdravotnictvi, zacatkem tydne zase skolne a vcera zvyseni DPH... a to je teprve ctvrtek... desim se toho, co jeste stihnout vymyslet do patku...

    toto je teprve spravna vlada sebevrahu! (cti idiotu)
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    10.6.2010 21:27 yossi | blog: Q_and_A | Ba'aretz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Stredná európa je podľa mňa najbohatší región sveta. Máme sa relatívne dobre a zároveň je tu možné také kradnutie.

    Sociálne výdavky vôbec nie sú také vysoké ako sa zdá. Hlavné náklady tvorí prebujnelá štátna správa, odrb-tendre a kamarátkšefty.
    10.6.2010 21:38 mimi.vx | skóre: 37 | blog: Mimi.VX | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    +1
    USE="-gnome -kde";turris
    11.6.2010 04:25 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    S prominutím poslouchám často v diskusích Slováky, a nějak mám pocit, že si v leččems zachovali selský rozum. Až na to Euro, to byla kokotina na kvadrát.
    11.6.2010 08:57 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Ad Euro - je to věc názoru. Já vidím jako kokotinu na kvadrát úmyslé setrvávání na samostatné měně, které jen dává prostor k většímu odrbávání o prachy.
    11.6.2010 11:34 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Souhlas, už abychom tu také měli Euro.
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    JiK avatar 11.6.2010 11:53 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    nemuzes se dockat, az misto dovolene budes dolu na jih, k mori a za slunickem, posilat jen plody sve prace? Nebo snad veris, ze ti opaleni splati neco z toho co si pujcili?
    11.6.2010 13:15 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    ad Euro - taky si nejsem jistej, jestli to bude opravdu fungovat. Proto fůra evropských zemí spíš z celé EU jenom vyzobává třešinky, ale celý systém nepřebírá (Anglie, Skandinávie)
    Nobody can give you as much as I can promise you
    11.6.2010 08:39 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Prognóza na další 4 roky
    Přimlouvám se za ten pukavec se zrušením superhrubé mzdy (s tím souvisí zvýšit hrubé mzdy o 30% a všechny odvody odečítat od hrubé mzdy). Konečně i ten nejzabedněnější odborář uvidí rozdíl, mezi tím co "dostal" (od zaměstnavatele) a tím, co dostal (po zdanění).

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.