abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 734 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Návštěvník z Ameriky

    29.1.2008 12:16 | Přečteno: 2195× | Nemám rád... | poslední úprava: 29.1.2008 14:04

    O víkendu jsem se k PC jako vždy moc nedostal. Sobotní odpoledne bylo ve znamení úklidu bytu a tak jsem na tučňáky neměl ani čas myslet. Když byla práce v plném proudu, najednou mojí drahé polovičce zvonil telefon. Přijala hovor a chvíli něco povídala s protistranou, občas se usmála. Když zavěsila, hned mi začala vysvětlovat o co se jedná. Ta protistrana byla její kolegyně z práce a volala kvůli jejímu synovi, respektive kvůli notebooku jejího syna, který na tom po zdravotní stránce nebyl moc dobře. A že by životně nutně potřeboval první lékařskou pomoc (ten noťas). No bať, řekl jsem si, uživatelů s rozbytým PC už u mně bylo požehnaně, protože v širém dalekém okolí není moc lidí co by vědělo co znamená vůbec např. takový výraz jako operační systém.

    Domovní zvonek, jdu otevřít, za dveřmi podivný člověk tak ve věku 25 až 30 let, jak bych řekl já no prostě šampon. Představil se, zjistili jsme že je to onen syn s oním notebookem. A už teď nám bylo jasné, že ten človíček je cizinec, nejspíše Američan, což se potvrdilo. Takže jsme přešli rovnou k věci. Postavil přede mne notebook a zapnul ho. Notebook počal bootovat a podle statistik o trhu s desktopy je každému jasné, jaký operační systém na mě vybafnul. Dodám jen že to byla anglická verze XP. Anžto start trval docela dlouho, navázali jsme nevázanou konverzaci. Prvně jsme zabrousili na téma jeho původu. Ano byl to Američan, původem však z ČR. Před několika lety odcestoval za prací do USA na Floridu a letos jel poprvé zpět na návštěvu za svými rodiči. A vzal si sebou počítač, aby rodině mohl ukázat ty hromady fotek a videí. Bohužel k jeho smůle a jeho vlastní blbosti(vysokoškolské vzdělání v tu chvíli moc neuplatnil) si před odletem nainstaloval antivirus (NOD), poněvadž antivirus který měl nainstalovaný (Norton Antivurus Fuj Edition :+}) již propadnul. No a ve výsledku mu OS nechtěl nabootovat, takže hned po příletu hledal někoho kdo mu to dá dokupy alespoň tak, aby se mohl rodině pochlubit s fotkami. Po chvilce laborování se Okénka opět otevřela a vše jelo. Pokračovali jsme tedy v konverzaci, abychom z něj vytáhli nějaké informace o USA.

    Ale teď to hlavní, kvůli čemu tu píšu tenhle zbytečně dlouhý, nesrozumitelný a trapný zápisek: při konverzaci jsme narazili na odlišnosti v kultuře, ale hlavně - teď se podržte - voni tam nemaj na tý Floridě ani takovou základní věc jako jsou rohlíky a chléb. - držíte se? - Místo chleba tam mají nějaký podivný buchty s ovocnými příchutěmi, který si namažou máslem a daj na to nějakej salám či podobnou uzeninu a tohle jedí. A když se jim ten náš Čecho-Američan snažil vysvětlit co to je ten rohlík, tak tomu nikdo nechápal a nikdo tomu ani nevěřil. Takže teď, když se bude vracet tak s sebou poveze kromě domácí slivovice v originálním a neporušeném balení také hromadu ztvrdlého pečiva. A vnucuje se tedy otázka, jestli nedopadne stejně jako ten čech, který s sebou vezl do USA krabici natáček, o nichž si neznalí celníci mysleli, že jsou to součástky pro výrobu bomby.

    A co z toho všeho vyplývá? Amíci sice vymysleli a udělali pro svět spoustu dobrých ale taky špatných věcí. O tom se nemá smysl hádat. Jenomže ti volodroidi neznaj ani rohlíky ani chleba. A proto nemám rád... Ameriku. :+)


    Poznámka pod čarou: Doufám, že každý chápe, že si v tomto zápisku víceméně dělám srandu (nemám to potvrzené) z USA a jejich občanů. Proto z toho nevyvozujte žádné závěry a rozhodně do diskuze nepište že je to kakanec, že sem vůl a podobně. A za cestyn mě klidně ukamenujte. a tož tak :+)        

    Hodnocení: 80 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Dalo by se vydělat na výrobě rohlíků v Americe?
     (9 %)
     (23 %)
     (2 %)
     (10 %)
     (56 %)
    Celkem 88 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    29.1.2008 12:26 mseed | skóre: 21 | blog: FastLinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Jeste jsi se mel zeptat na makovy kolace a buchty :)
    satanatas avatar 29.1.2008 12:52 satanatas | skóre: 14 | blog: vše co můžete s klidem hodit za hlavu ze světa linuxu i jiných světů | Graveyard
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    na to už nezbyl čas, amík musel za rodiči
    29.1.2008 14:21 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Mak? To by to dopadlo! Pamatuju si, jak v nejaklem poradu v TV kdosi vypravel, jak chtel vzit znamemu, co zil v USA, mak na makove buchty. A na letisti ho malem zavreli, protoze mak byl pro celniky "surove opium" (obzvlast je sokovalo, ze byl balen ve statnim podniku). Kdyby jim nemecky velvyslanec nevysvetlil, ze v Cechach se opravdu delaji z maku naplne do buchet, kdo vi, jak by dopadl.
    satanatas avatar 29.1.2008 14:36 satanatas | skóre: 14 | blog: vše co můžete s klidem hodit za hlavu ze světa linuxu i jiných světů | Graveyard
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    :+) no to já zase vím, že tam u nich vůbec nevědí, že některé houby jsou jedlé i vícekrát. prostě nehoubaří, protože houby jsou jedovaté. to mi vyprávěl jeden známý, který tam emigroval za totality, že když si vyrazili na houby, že si lidi klepali na čelo co to je za blázny a pak že to přinesli rodině u které byli dočasně ubytováni, ať z toho něco uvaří, tak málem dostali okamžitý vyhazov. srandisti :)

    no ale možná to bylo v kanadě, teď nevím. ale každopádně taky amerika. :-)
    frEon avatar 29.1.2008 23:29 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    no ja sem u americkejch skautu dostal nasivku na kosili za to ze sem jim ukazal ze jsou i houby po kterych neumrete. Bez tech hub bych ji urcite nedostal, protoze jednou jsme byli diky memu kucharskemu umeni vsichni malem bez snidane ;-)
    Talking about music is like dancing to architecture.
    rADOn avatar 29.1.2008 12:31 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Bily pecivo maj na milion zpusobu ale cernej chleba je tezko k sehnani.
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    29.1.2008 12:42 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Takže něco jako ve Francii? Francouzský pečený vzduch chutná celkem dobře, ale po krátké době člověk přece jen začne postrádat něco hutnějšího a tmavšího...
    29.1.2008 23:10 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Ještě jsem to nezkoušel, ale kamoška si peče chleba sama. A dneska na to existují takové chytré mašinky, takže v podstatě stačí nasypat suroviny dle jednoho z mnoha návodů a pustit. A mašinka není drahá ani u nás.
    29.1.2008 23:11 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Akorát nevím jak s rohlíkama. Zatím jsem neslyšel, že by si někdo pekl rohlíky, ale to by taky snad mělo jít.
    Dalibor Smolík avatar 29.1.2008 23:13 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Přibližně před měsícem a půl je pekla moje žena. Tedy - nebyly to rohlíky, ale vanilkové rohlíčky. Nic nezbylo. Mňam :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    frEon avatar 29.1.2008 23:30 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    jo vanilkove rohlicky u me taky vedou
    Talking about music is like dancing to architecture.
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 23:35 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Domácí chleba je výbornej, pamatuju z dětství. Domácí rohlíky bych klidně zkusil, jen jak na to... :-(
    29.1.2008 23:49 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Nevím jak vás ostatní, ale mě diskuze o jídle vždycky přivádějí k šílenství, zvlášť když nějakej dobrák zmíní vanilkový rohlíčky, dá do blogu obrázek svíčkový a tak podobně...
    Quando omni flunkus moritati
    30.1.2008 00:11 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Přítulka na můj dotaz zalistovala sešitem, chvilku klela že to nemůže najít, a pak z ní vypadlo tohle: Slané rohlíky (podle paní Konvičné):
    1kg hladké mouky, 20 dkg tuku (Hera, Lukana...), za 1,- Kčs kvasnic (
    to už asi bude dneska problém, co? :-) Prý jsou to tak dvě kostky droždí.), cukr na kvásek (kvásek se může dělat buď extra v hrnku, nebo udělat ďolík v mouce a sypat to tam - droždí se posype cukrem a zaleje vlahým mlékem, pak se to přikryje a nechá ze vzejít kvásek; na můj dotaz jak se pozná, že vzešel, mi bylo řečeno, že kdo to nepozná, ať se do toho nepouští :-). Prostě se něco změní, no. A pak se z toho začne míchat to těsto.), vrchovatá lžička soli, 1 vejce + 2 žloutky, asi půl litru mléka. Zaděláme tužší těsto (čili kvásek už vzešel), ale ne moc. Vykynuté těsto rozdělíme na šest dílů (bochánků), ty se chvilku nechají kynout, pak vyválíme placku a pomastíme ji, rozdělíme na osm dílů (tady je nakreslená značka jako když se krájí pizza na trojúhelníky). Z dílů smotáme rohlíky, potřeme je bílkem, posypeme solí, mákem, kmínem... O pečení tu nic není, ale já bych to pak asi strčil do trouby. :-) Takže asi tak. Na bližší informace se neptejte, já jen předávám jak jsem nakoupil. O Silvestru, když jsme nesehnali chleba, se nějaká improvizace na tohle téma dělala a nechutnalo to špatně, ale já byl jen čumil...:-)
    30.1.2008 00:20 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    PS: k vykynutému těstu - po promíšení surovin a zamísení těsta je potřeba to nacpat někam do tepla, aby to vykynulo. Mísu přikrýt čistou suchou utěrkou a v žádném případě nedávat do průvanu. Když těsto výrazně zvětší objem, je vykynuto (je to alespoň hodina).

    A mám dodat, že recept diktovala jedna osoba schopná práce s kynutým těstem druhé osobě schopné téhož. Takže některé věci holt berou jako samozřejmost a neřeší to ani v receptu. Například to pečení. :-)
    29.1.2008 12:39 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Co v Americe, ale v Olomouci říkají rohlíky houskám!

    Nevím sice jak teď, ale v roce 1991, když jsem tam bručel na Klášterním hradisku to platilo na 100%. Všude samé housky. Jednou se zdálo že by přece.. Stál jsem trudný ve frontě v bufáči a tu jsem zaslechnul od někoho kdo byl přede mnou že bere rohlíky. Rozradostněn jsem vybafnul na prodavačku že bych si také dva vzal.. ..a ona vytáhla opět ty odporné housky a ještě se na mě dívala úkosem, když jsem jí řekl že tohle nejsou rohlíky a že to tím pádem nechci.
    29.1.2008 13:07 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Proč si stěžuješ... housky jsou stejně lepší než rohlíky :-)

    Ale úplně nejhorší (kromě trpaslíků) byly ty tzv. hvezdičky, kterými se za socialismu housky suplovaly. Sehnat tenkrát pořádnou pletenou housku, to nebylo (v Praze) nic snadného.
    možná ze sebe udělám křupana, ale pořád to nechápu a asi nikdy nepochopím. sem člověk světa neznalý, za celý svůj krátký život sem nebyl dál než na Slovensku nebo v Rakousku. u nás byli vždycky rohlíky. rohlík pro mě znamená taková ta hnědá podlouhlá věc vznikající zatočením placatého těsta a následným upečením. stojí něco málo přes dvě koruny české. houska naproti tomu může vzniknout vícero způsoby - buď se těsto rozdělí na několik válečků, které se pak spletou podobně jako vánočka, nebo ještě jinak, ale to si nedovedu představit.:+)

    tak a teď mi teda řekněte, jestli to je nebo není pravda, někteří Čechové mi tvrdili, že jsem vůl, že jsem blbý Moravák, že je to přesně obráceně.
    29.1.2008 14:38 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: rohlík vs. houska
    U nás v Bohnicích je houska toto. Naproti tomu Houska je toto. :-)

    Rohlík možno uzřít třeba zde.
    no tak to by souhlasilo, a pro jistotu než sem psal ten předchozí příspěvek, tak sem juknul na google obrázky a tam sem si vyhledal housku a rohlík :-) nicméně mám pořád jisté pochybnosti.
    Dalibor Smolík avatar 29.1.2008 22:05 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: rohlík vs. houska
    Nojo, Houska. To je také toto, že :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.1.2008 22:35 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: rohlík vs. houska
    To jsem si mohl myslet, že si na tuhle hovadinu zase někdo vzpomene. Doporučuju - když už - přečíst včetně závěrečné poznámky.

    PS: tak Mácha a stroj času, jo...? :-)
    Dalibor Smolík avatar 29.1.2008 23:11 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: rohlík vs. houska
    Samozřejmě, žë jde o hovadinu. Ale v době svého vzniku (tj. na konci devadesátých let 20. století :-)) to byla docela mediální bomba :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.1.2008 23:14 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: rohlík vs. houska
    No jak pro koho.

    Nemám rád ufology. :-)
    Dalibor Smolík avatar 30.1.2008 08:44 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: rohlík vs. houska
    Proč? Já jsem například na vlastní oči viděl létající talíře.
    Měsíc po svatbě.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    30.1.2008 09:44 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: rohlík vs. houska
    Tak brzy? Já se svou ženou žiju skoro deset let, ale létající talíře jsem ještě neviděl. Že by to bylo tou svatbou, kterou za sebou nemáme...? :-)
    Dalibor Smolík avatar 30.1.2008 11:37 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: rohlík vs. houska
    No, to byla trochu stará anekdota o pilotovi proudové stíhačky, u nás talíře ve skutečnosti nelétají (zatím, prvních 30 let), jen občas hlasitější slova :-) - ale k těm rohlíkům .. To je věc, která mi v zahraničí chyběla. Ze všeho nejvíc jsem však postrádal docela obyčejný český chléb s máslem.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.1.2008 13:40 myšák | skóre: 26 | blog: EmentuX | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Ale úplně nejhorší (kromě trpaslíků) byly ty tzv. hvezdičky, kterými se za socialismu housky suplovaly. Sehnat tenkrát pořádnou pletenou housku, to nebylo (v Praze) nic snadného.

    Myslíš "kaiserky"? Ty byly/jsou dobré ... teda pokud si člověk nekoupí dva dny starou mrchu vytaženou z mrazáku a nastraženou na chudáka spotřebitele coby čerstvé pečivo :-(

    Je nesmírně těžké být idiotem, konkurence je obrovská...
    29.1.2008 16:00 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Název "kaiserky" neznám, ale podle toho, co mi ukázal Google Images, to asi nebude ono. A nebo jsou ty novodobé hvězdičky/kaiserky mnohem hezčí. Ty staré a nedobré už jsem hodně dlouho neviděl prodávat - asi proto, že oproti houskám stály vážně za prd.
    otula avatar 29.1.2008 21:11 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    tzv. hvezdičky, kterými se za socialismu housky suplovaly. Sehnat tenkrát pořádnou pletenou housku, to nebylo (v Praze) nic snadného.
    Když jsem byl na gymplu, kupoval jsem si pletýnky úplně běžně - to bylo v Kyjově.
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    satanatas avatar 30.1.2008 11:40 satanatas | skóre: 14 | blog: vše co můžete s klidem hodit za hlavu ze světa linuxu i jiných světů | Graveyard
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    jéé, z kyjova zrovna píšu :+)
    otula avatar 30.1.2008 12:13 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Já jsem v Kyjově prožil velkou část svého mládí, a jinak pocházím ze Ždánic :-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    satanatas avatar 30.1.2008 12:28 satanatas | skóre: 14 | blog: vše co můžete s klidem hodit za hlavu ze světa linuxu i jiných světů | Graveyard
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    to si děláš kozy. já sem se přestěhoval do Ždánic tak před rokem a půl :+) a jinak pocházím z Bukovan.
    otula avatar 30.1.2008 15:51 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    No tak až potkáš někoho, kdo se mi podobá, tak je to brácha :-D
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    29.1.2008 13:39 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    To mas stejny jako posun vyznamu v pripade dvojice limonada - sodovka. V urcitych krajich se tato dvojice nazyva sodovka - sifon, takze obcas dochazelo k legracnim situacim, kdyz si nejaky zatvrzely odpurce preslazenych pitiv objednal sodovku a pak nestacil zirat na to, co dostal :-)
    otula avatar 29.1.2008 21:08 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    A nebo naopak, když jsme jako děcka jeli do Prahy a dali jsme si sodovku - a ti srandisti nám dali sifon :-D
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    30.1.2008 08:16 iMHO | blog: iMHO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    A proto piju pivo, to je vsude stejny. Teda az na tohle ... :- )))
    =^..^= AmigaPower® avatar 30.1.2008 08:49 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Holba je náhodou dobrý pivo! jestli se chceš poblít, doporučuju tohle (nejhorší sračka), nebo jakýkoliv jiný polský...
    30.1.2008 09:04 iMHO | blog: iMHO
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Ja po Holbe mel kdysi opravdu hustou sracku (paradox?!? :- )). Ale je fakt, ze to bylo v podivnem kempu s linejma vrchnima a vycepnim, ktery cistil trubky asi stejne casto, jako svoje zuby - tzn nikdy. Asi si Holbu zas nekde dam, rad si davam ruzna "mistni" piva, kdyz nekam jedu. Polskem budu projizdet cestou na Ukrajinu, takze jako ridic radeji nic z jejich produkce neochutnam. A na ukrajine jedine vodku, tam pivo taky ne.
    Pravák Bob avatar 30.1.2008 13:28 Pravák Bob | skóre: 13 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Náhodou ukrajinské pivo je fajn, doporučuju Oboloň. Z polských jsem pil jen Lecha, a taky nebyl špatný.
    knowledge brings fear
    Dalibor Smolík avatar 30.1.2008 14:03 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Před dvaceti lety jsem byl nucen pít albánské pivo (nic jiného nebylo). To byla chuťovka. Jednou jsem dopil lahev a něco jsem měl v puse. Když jsem to vyplivnul, zjistil jsem, že to byl šváb :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.1.2008 13:43 vagojan | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky

    Technologie výroby amerického pečiva je levnější než naše. Protože je v americe bohužel technologie výroby amerického piva levnější než naše, a také méně energeticky náročná a tak se nám ji snaží vnutit komise EU.

    Zlaté české (slovenské a bavoské) pivo a chléb.

    Chleba, kvásek, žádné droždí a chemie, složitá a pomalá výroba. A nemůže jí dělat každý nevzdělaný blbec, co se zaučí za hodinu.

    Pivo, vaření sladiny na dva nebo tři rmuty, místo na jedno svaření v invertoru. Mladina vařená aspoň s příměsí chmele.. a ne jen s výtažky. A ležení trvající několik dní a ne pár hodin v tanku.

    Zatím ještě vlastní stravovací kultruru máme.. otázkou je na jak dlouho.

    ono bylo málo času, takže sem z něho moc nedostal, zvlášť když mluvil tak divně. ale na pivo sem se ho zeptal v poslední chvíli a samozřejmě sem z něj nedostal nic víc než úšklebek. to je jasný, to každý zná to jejich pivo ne-pivo. a prý ten jejich budwaiser voní jako náš budvar, ale chutná jako moč. :+)
    29.1.2008 13:48 Zdenek Slama | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Ahoj, tak to ani nemusis do Ameriky!

    Jsem V Irsku osmy rok a pod pojmem chleba si predstavuji tu hnusnou buchtu na toasty a rohlik jim vydrzi cerstvy pul dne.

    Pecivem tam neprorazis, protoze co se jidla tyka, tak budou tak zvykli na sve, ze jenom nekolik velmi malo jedincu bude ochotno experimentovat.

    Americani jsou mozna trochu jini, ale kdyz jsem Irum udelal svickovou s knedlikem, tak jejich reakce byla "vypada to dobre, voni to, ale ne diky, my zustaneme u svych nechutnych mackanych brambor."

    Podobnou zkusenost udelaly take nektere OPerky, kdyz uvarili neco extra, co vybocovalo z normalu a setkali se jenom s odmitnutim. :-(
    satanatas avatar 29.1.2008 13:55 satanatas | skóre: 14 | blog: vše co můžete s klidem hodit za hlavu ze světa linuxu i jiných světů | Graveyard
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    no jo no, všude dobře doma nejlíp :+) a to platí - nemůžu to sice potvrdit, ale vy určitě jo. a řekl bych, že ať člověk přijede kamkoliv, tak tam na něho bude číhat nějaká taková záludnost, to jenom mě to připadalo divný u toho amíka, že jsou tak hrdí na svůj národ a jsou tak vymakaní a nemají ani rohlík. :-)
    29.1.2008 14:51 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Taková velmoc a nemají H.
    satanatas avatar 29.1.2008 15:07 satanatas | skóre: 14 | blog: vše co můžete s klidem hodit za hlavu ze světa linuxu i jiných světů | Graveyard
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    jo tak o Ruské federaci, či předcházející SSSSR napíšu něco příště, taky o tom vím velký kulový stejně jako u tohoto blogu, takže by to mohla být docela sranda.
    29.1.2008 14:00 cenda | skóre: 24 | blog: dedalebedanebohurvajs | Planá nad Lužnicí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Ve slově ztvrdlého ve větě:"Takže teď, když se bude vracet tak s sebou poveze kromě domácí slivovice v originálním a neporušeném balení také hromadu ztvrdého pečiva", ti chybí písmenko "l".
    satanatas avatar 29.1.2008 14:06 satanatas | skóre: 14 | blog: vše co můžete s klidem hodit za hlavu ze světa linuxu i jiných světů | Graveyard
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    díky, opraveno. a ty jsi to fakt četl až po sem? se ti divím, horší volovinu sem napsal snad jen do poslední slohovky tak před čtyřmi a více lety.
    29.1.2008 15:23 springer | skóre: 10 | blog: engineering
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    doufam, ze to zastrene zesmesnovani USA presto nepovede k tomu, ze pan Svejnar prohraje. Jedno jake jidlo Americane pozivaji, Klaus musi z Hradu ...
    kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
    29.1.2008 15:55 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    A pokud nepůjde Klaus z hradu, tak budeš hned vědět, kde se stala chyba. Můžou za to rohlíky. Švejnarovi třikrát fuj -- když někdo jí americký pečivo, tak to nemůže bejt hodnej člověk!
    29.1.2008 17:33 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Ha konečně jsem pochopil Švejnarovu motivaci stát se u nás prezidentem, ono s mu stýská po normálním rohlíku :-) a já blbec to nemohl pořát pochopit.
    Dalibor Smolík avatar 29.1.2008 16:02 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    A vnucuje se tedy otázka, jestli nedopadne stejně jako ten čech, který s sebou vezl do USA krabici natáček, o nichž si neznalí celníci mysleli, že jsou to součástky pro výrobu bomby.
    To já jsem si s sebou vezl do Washingtonu svazek klíčů. Imigrační úředník zděšeně vzal do ruky můj dozický klíč a zeptal se co to je. Když jsem mu řekl, že je to klíč od branky do zahrad, vyvalil na mě upřímně oči a řekl: vy jste v Evropě vlastníkem středověkého hradu? :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.1.2008 16:22 springer | skóre: 10 | blog: engineering
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    ted si ale pane kolego vymyslite - prumerny americky celnik preci vubec nevi, co stredoveky hrad je ...
    kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
    29.1.2008 16:59 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Urcite vi, to je takova ta stavba z dob, kdy svet lezl po stromech. Neco tak okolo roku 1750...
    Dalibor Smolík avatar 29.1.2008 21:58 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Ale ví. To byl specialista - imigrační úředník. Jinak vůl jako lev :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    29.1.2008 16:06 pert
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Rohlíky se nepečou ani v celé Evropě, natož v Americe. Pečou se převážně ve Střední Evropě (na území bývalé Rakouské monarchie). Viz historie rohlíku na wikipedia.org: "Traduje se, že rohlíky začal vyrábět jeden vídeňský pekař na počest vítězství nad Osmanskou říší v roce 1683, kdy Turci obléhali Vídeň a jejich útok byl odražen. Začal tedy vyrábět pečivo ve tvaru půlměsíce, což je symbol islámu. Jedná-li se o pravdu a nebo pouze o legendu, je však dneska složité dohledat."

    Teď přemýšlím nad tím, aby nás přívrženci islámu neukamenovali za to, že jim "žereme" půlměsíc coby symbol islámu. :-X
    29.1.2008 21:32 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Já jsem někde četl/slyšel, že rohlíky tou dobou již existovaly, ale byly rovné... teprve po odražení Turků někoho napadlo je ohnout.
    Quando omni flunkus moritati
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 19:06 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    V Polsku taky nejsou rohlíky, nikomu nemůžeš vysvětlit co to je a párku v rohlíku říkaj francouzkej hot dog (Carrefour, hnusné nasládlé "pěnové" kvadrátové pečivo s klasickou českou dírou uprostřed, zafoliovaný v kompletu s párkama, snad do mikrovlnky). Jinak normální housky tady jsou. Na loupáky, knedlíky, bramborovou kaši a podobný dobrý věci taky zapomente. Řízek (nevim jak to dělaj, protože ta ňam, ňam skořápka je mastné, tenké něco, přilepené na masu) jsou schopný vám úplně normálně podat s rejží nebo kolínkama!!! Ku*va! Dal bych si klasickej suchej křupavoučkej rohlííííík... :-(
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 19:11 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Zapoměl jsem na hlavní věc! A to na smažák! To když jedem s mladou do Prahy, tak se u prvního fuj tajxl bufáče nažerem tak že je nám až blbě...

    (mimochodem, klasickou tatarku tady seženete jen Helmans (je málo kde), protože do všech co se dělaj tady cpou neskutečný % žampiónů, čím totálně změněj chuť a u některejch výrobců je to % takový, že se to nedá žrát...
    29.1.2008 19:14 lacik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Ve Vídni jsem k řízku (Wienerschnitel) dostal taky rejži. A kupodivu, nebylo to až tak špatné. Nezvyklé určitě, ale docela dobré.
    29.1.2008 19:39 vice | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Nemusíte tak daleko, stačí na Slovensko.
    Není důležité co se stane, ale jak se to vysvětlí.
    =^..^= AmigaPower® avatar 29.1.2008 20:02 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    ...musel jsem udělat vlastní zápisek do blogu o žrádle, trpim... :-(
    Grunt avatar 30.1.2008 17:59 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Ve Vídni jsem k řízku (Wienerschnitel) dostal taky rejži. A kupodivu, nebylo to až tak špatné. Nezvyklé určitě, ale docela dobré.
    Také jsem zkoušel podobné rakouské speciality…kdyby k tomu řízku přinesli alespoň tu rýži.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    otula avatar 30.1.2008 18:21 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Oni Němci i Rakušáci mají ve zvyku (i když asi to neplatí obecně, abych nebyl hned kamenován) mít veliký flák masa, a k tomu jako přílohu zeleninu. To, čemu se říká příloha u nás, moc nepoužívají
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Grunt avatar 30.1.2008 19:04 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Přesně do černého. Jen by mě zajímalo co ta byla ta zeleno-žlutá hmota, jež nazývají přílohou. Nebo ještě zajímavější je Schweinebraten mit Knödel und Sauerkraut(vepřo-knedlo-zelo?).
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    otula avatar 30.1.2008 19:10 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Stardict tvrdí, že je to vepřo-knedlo-zelo :-)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Grunt avatar 30.1.2008 20:42 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Stardict
    Stardict?Německý?A to prosím kde?
    vepřo-knedlo-zelo :-)
    Spíše vepřo-zelo-kndelo
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    otula avatar 30.1.2008 21:02 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Stardict?Německý?A to prosím kde?
    No, tak jsem hledal, a kde jsem ho ulovil, fakt nevím. Ale klidně ti ho pošlu mailem (kdyžtak mi napiš přes formulář tady na ábíčku)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    AltOS avatar 30.1.2008 10:30 AltOS | Jizak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Joojooo cece, ted zobu v praci cerstvy, krupavoucky, takovy ten tenky, slany rohlik (nekde mu rikaj pivni). Rohliiiiiik!
    30.1.2008 10:38 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Rohlíky, knedlíky, loupáky, to chápu - ale bramborovou kaši? Tu snad musí mít všude, ne?

    Jinak co se týče příloh, tak německá specialita je přikusovat k párkům vánočku. Moje babička to dělávala, zvykla si když před válkou dělala v Chebu.
    freshmouse avatar 29.1.2008 19:25 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Chleba tam mají, ale ne tmavý, jen světlý -- takový, jakému říkáme toustový (možná se tam mezi zdravou výživou objeví i nějaký celozrnný kousek pečiva). Rohlíky nemají, ale mají bagety. Ostatně jako spousta dalších zemí na Západě (a možná i na Východě), vím o Itálii, Británii a dalších.
    JiK avatar 29.1.2008 22:21 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Chleba tam mají, ale ne tmavý, jen světlý....
    Ale prdlajs. Nebyt Panery, tak se odsud s manzelkou davno odstehujem. Kamarad se Stuttgartu odesel z departmentu fyziky na UC Berkeley zpatky do Evropy prave kvuli tomu chlebu. A to presto ze na tam delalo nekolik lidi s nobelovkou a v nemecku dostal asi 1/2 plat.
    AltOS avatar 29.1.2008 22:44 AltOS | Jizak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Souhlasim. Trebas v Californii se dal sehnat skoro jakykoliv druh chleba/peciva. Ale ve zcela bezne siti, jako byly Albert's (zkoupilo Lucky's), VONS, JONS, COSCO, atd. (ekvivalent nasim super/hypermarketum) to proste nebylo.

    Clovek musel chodit do tzv. "European markets", jako napr. Lazy Acres, apod. (http://www.lazyacres.com/ - btw. koukam, ze ti uz taky zmenili image :/ )

    Samozrejme ale ty ceny za kvalitni chleba byly takove, rekneme ne vsem dostupne ($3-4+ cca '99-'01).
    30.1.2008 07:22 miro | skóre: 19 | blog: miro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Som v Texase treti tyzden, este nejaky cas tu budem. Toastovy chlieb mi po prvych dvoch tyzdnoch liezol hore krkom, neviem ho uz ani citit. Normalny chlieb tu nemaju, pecivo len nejake sladke blbosti, strasne drahe. Bagety tu maju, lenze aj u nas som mal spotrebu tak jednu bagetu za pol roka a stacilo mi.

    Zlate dobre rozky a poctivy slovensky chlieb (aj cesky by som prezil, keby mi ho niekto donesie :)

    Ostatne zradlo takisto zavela nestoji, same fastfoody. Mexicania maju len palive jedla, cinania tu varia nic moc (v Prahe varia omnoho lepsie), a amici zeru len hamburgery. Coho som sa obaval, to som tu aj nasiel... Clovek musi varit sam, ak sa chce najest. Lenze to sa da maximalne cez vikend :(
    JiK avatar 30.1.2008 14:55 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    tak zkus najit polskej shop, polaci jsou vsude na svete. Nebo zidovskej, mozna tam nekde mate wegmans foods, madarske klobasy jsou vyborne a levne z internetu pres Bende.com, urcite najdes i italske deli a v milionu levnych obchodu, kde nakupuji vasi mistni latinos maji trebas i drzky na klasickou drzkovou polivku. Kdo tvrdi, ze neco nejde tak se jen malo snazi nebo malo vi.
    30.1.2008 18:24 miro | skóre: 19 | blog: miro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Nieco budem musiet najst. Zatial ale akosi nie je cas. Rano o pol osmej do prace, o siestej-pol siedmej nazad a to uz sa cloveku nechce este ist behat a nieco hladat... Takze sa len dvakrat do tyzdna zastavim v samoobsluhe co je po ceste :-(
    satanatas avatar 30.1.2008 11:44 satanatas | skóre: 14 | blog: vše co můžete s klidem hodit za hlavu ze světa linuxu i jiných světů | Graveyard
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    jo a ještě na jednu důležitou věc co tam nemají(na Floridě) jsem zapomněl - tvaroh! z toho byl úplně na větvi.
    Dalibor Smolík avatar 30.1.2008 13:07 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Nojo, buchty s tvarohem ale hlavně s mákem tam mít nebudete :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    JiK avatar 30.1.2008 14:58 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    mak se da koupit snadno, jako koreni. A v tom malickym libanonskym obchode, co je na asi 3 mile od naseho baraku je to i levny. Ale bez mlynku na mak je to stejne nahovno...
    Dalibor Smolík avatar 30.1.2008 15:11 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Já jsem jednou objevil malý obchůdek a bufet s pečivem, jehož spolumajitelem byl Čech někde ve Franklinu, Indiana. Měli tam klasické makové buchty, tvarohové a marmeládové koláče. Bylo to moc milé.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    30.1.2008 16:14 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Dá se namlít i v mlýnku na kafe, pokud ho máš...
    Quando omni flunkus moritati
    30.1.2008 18:30 miro | skóre: 19 | blog: miro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Keby len tvaroh. Oni tu nemaju poriadne jogurty (zlaty dobry jihocesky, juj), len nejake odtucnene sprostosti, ktore zase presladzuju aby to amici papkali. A skusil som hned prvy tyzden spravit halusky, maju v obchode 'cottage cheese' tak si hovorim ze by sa to mohlo podobat na bryndzu. No ked som to otvoril, ostalo to tak - nejaka odtucnena brecka co sa na syr ani tvaroh ani bryndzu vobec nepodoba. Este tyzden to bude kvasit v chladnicke a potom to asi vyhodim. Halusky nakoniec boli bez bryndze, esteze sme nasli kyslu kapustu (zeli). Prezrali sme sa paradne :-)
    otula avatar 30.1.2008 18:40 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Cottage má k bryndze zatraceně daleko :-D Ale mně chutná. (Mně chutnají ale asi všechny sýry, a to jsem si jednou ve Francii koupil i sýr, proti němuž jsou olomoucké tvarůžky hmota bez chuti a bez zápachu :-D)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    freshmouse avatar 30.1.2008 23:25 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Návštěvník z Ameriky
    Cottage je vynikající, taky si ho rád dám.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.