abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    EU regulace

    3.6.2017 17:45 | Přečteno: 2766× | Expresivní zabručení | poslední úprava: 3.6.2017 17:45

    V jednom ze svých dřívějších zápisků jsem se zmínil že bych rád použil mobilní internet i v zahraničí u bratrů Slováků. Dnes bych to rád doplnil.

    Internet v zahraničí

    Ještě minulý rok jsem si byl mobilní internet na prodejnu aktivovat. Víceméně ke spokojenosti (či spíše nespokojenosti související ovšem s technickou stránkou). A ještě tak při odchodu jsem si posteskl že by bylo docela fajn když by mi můj balíček fungoval i v zahraničí, třeba na Slovensku které často navštěvuju a ani ho za zahraničí pomalu nepovažuju a utrousil rýpavou poznámku o tom že bude muset zakročit Evropská unie do trhu jinak se toho ani nedočkáme. Bylo mi řečeno že se „na tom pracuje“ s šibalským úsměvem na tváři prodejce. Dodám že v té době jsem ani netušil co se dávno peče. Ostatně kdo by čekal rozdílné ceny (osobně hovory v zahraničí stejně moc nepoužívám ale internet v mobilu je vcelku milá věc) při přejezdu hranice která pomalu ani neexistuje a při výběru toho naprosto stejného roamingového operátora jako v domovské síti, že? Ale dvacet let to byl standard který ani nikomu moc nepřišel, takž proč ne?

    Osedlal jsem tedy svého věrného dvourychlostního oře o výkonu celých dvou statných hřebců a jal se hledat kam až sahá signál. I když na GPRS, internet stále ku mému překvapení fungoval i za hranicí. A to dokonce několik kilometrů. Nabyl jsem tedy falešného dojmu že už se na něčem zapracovalo. A v tomhle falešném dojmu jsem žil několik měsíců. Vysvětlení přitom není vůbec komplikované: Pohraniční vysílače mají vcelku rozumný výkon a GSM není nelicencovaná Wi-Fina. Funkční připojení na pohraniční vysílač ve vzdálenosti 15km přes několik lesů není nejmenší problém. Celé jsem si to ověřil po instalaci aplikace NetMonster. Stačí se tak tedy třeba vyšplhat na nějaký vrcholek úpatí Bílých a Malých Karpat, pokud je dobrá viditelnost a neleží mezi vámi a vysílačem nic jiného než Borská nížina můžete si sednou na lavičku u rozhledny a nabývat falešného dojmu že internetujete v zahraničí i když jste ve skutečnosti připojeni na vysílač vzdálený o pár vesnic od domova.

    Sice závratnou rychlostí 64kbps, ale stále dostatečnou na stáhnutí pár tajlů do Google Maps či na odeslání blogového zápisku na Ábíčku. Ve skutečnosti bez dodatečné aktivace roamingového balíčku si moc dat v zahraničí nenataháte.

    EU regulace

    Dodám ovšem že popisuji stav, který platí teď a už moc dlouho platit nebude. Již od léta minulého roku je schválena regulace z dílen EU, která se na území Evropského hospodářského prostoru pokusí poslat něco jako roaming do historie. V platnost by dle slov mého operátora měla vejít 15.června 2017. Jinýma slovama prostě budete za hovory a SMSky na území Schengenského prostoru platit úplně to stejné co máte vyjednáno doma u svého operátora. Milé. Bohužel toho až tak často nevyužiju, ale je to milé. Ovšem v mém případě je zajímavější, že se tato regulace týká i dat. Nejsem z popisu o moc chytřejší, nicméně vyvozuju z toho že i když bych si možná něco málo připlatit v zahraničí měl nemělo by to být o moc. Další milá změna je, že regualce omezuje horní strop za gigabajt přenesených dat ze současných €51,2 na €7,7 a teď neřeknu jestli jako příplatku nebo koncové ceny v obou případech je to však cena nad kterou se dá začít uvažovat. A jako naprostý bonus přidám to že dle Wikipedie by v důsledku zavádění dalších regulací měla tato cena v čase klesat. Neřeknu jak bude tato regulace v konečném důsledku implementována jestli tedy stále bude aktivní roaming i když za snížené ceny nebo vypadne úplně, ovšem už teď můžu říct že mám v úmyslu za ty dva týdny to zjistit. Dělal jsem si z toho srandu před rokem, stává se to skutečností (snad – zní to až moc dobře na to aby si operátoři nenašli nějakou kličku a nebo to já špatně neinterpretoval) tento rok. A to nejen v rámci bývalé federace, ale celé EU, takže jako třešínku na dortu to ocením i při cestách do Rakous… a to sem si to pod stromeček ani nepřál. :-)

    Volný trh

    A teď pro změnu z toho politického soudku. Z recese sleduju kanál PragerU (dokořeňuju moudry intelektuála PJ Watsona) abych se udržoval v obraze. Přišlo vám někdy že je socialistická propaganda přehnaná až brutální? Inu, get this shit:

    Ani se nedivím že někteří nejmenovaní jedinci co tu mají ve zvyku psát tu stejnou kolovrátkovou propagandu pod několika smyšlenými pseudonymy jednají jak jednají. Já dostávat tuhle rétorickou infografiku ke snídani, asi bych se naučil taky radši hajlovat a věřit svým lžím. Ale zpět k hlavnímu tématu.

    Je-li teorie správná a popisovaný theFREE MARKET je tak dokonalý a jedinečný jak je nám (aspoň nám po roce 89 narozeným) vtloukáno do hlavy, v případě existující konkurence mezi operátory (což u nás jednoznačně je) by měl trh řešit nesmyslně vysoké poplatky za data a hovory jednoduše tak, že se operátoři budou bít o své zákazníky hlava nehlava nabízenými službami a cenami. Že se korporace o své zákazníky mlátí hlava nehlava, takového dojmu jsem skutečně nabyl. Aspoň na tom marketingovém poli a telefonickém prodeji nesmyslů. Ale napadlo vás třeba že takový Deutsche Telekom je vlastně jedna jediná mezinárodní firma s jediným velitelstvím kdesi v Německu a T-Mobile je vlastně jen obchodní značka (brand)? A že s ostatními operátory tomu není o moc jinak? Je tedy úplně jedno kde na světě se nacházíte (T-Mobile neoperuje pouze v Evropě), jste-li pod křídly některého z holdingů peníze za dodatečné služby vždy putují do naprosto stejné peněženky. Z pojmu roaming se tedy spíš stává něco jako technický termín než opravdový mechanismus, který skutečně fungoval v dobách národních operátorů jako byly České Radiokomunikace. Přesto si za celou historii existence mobilních služeb nepamatuju že by některý z operátorů přišel s nadstandardní službou neúčtování poplatků v případě že se nacházíte v jedné a té samé síti i když třeba na jiném území (což od roku 2004 taky u nás není pravda). Nebyl to svobodný trh, ale naopak se zásahem do svobodného trhu musel přispěchat až Sojuz Evropských Socialističeskich Respublik (jak zde někteří s radostí honorují) v rámci politiky sjednocování služeb na svém území a nebýt toho mohli bychom být ještě rádi že neplatíme za roaming při přejezdu z jednoho kraje do druhého. Kde vlastně soudruzi udělali chybu? Protože nadnárodní korporace s jediným HQ (znovu dodám že je jedno jestli v Bonnu nebo Madridu) které plánuje služby a ceny pro své holdingy v závislosti na kupní síle regionu s úmyslem maximalizace zisku z daného trhu mi připomíná centrální plánování víc než co jiného a konkurence neslouží ku prospěchu zákazníka ale naopak jako strop který nesmí plánovač významně překročit. A osobně tento trend pozoruju co jsem na živu. Třeba mám jen špatné pozorovací schopnosti a někdo moudřejší mi to vysvětlí.

    Euroskepticismus

    A regulace roamingu je pouze jedna z ukázek kdy existence nadnárodního celku slouží ku prospěchu obyvatel regionu nad nezávislostí a volným obchodem mezi nimi. Až teprve když jsem se začal pohybovat v zahraničí mírně na západ jsem pochopil (a o tom tu někteří už dlouho mluvili) co znamená pojem život v zaprděné postsocialistické díře. Až dokud to člověk nevidí ani si neuvědomí kolik moc ve veřejné infrastruktuře tu chybí. A čím víc na východ o to víc tristní to je. Chudáci Slováci ještě. Proč tomu tak vlastně v našich (post)socialistických vlastech je?

    Ať se posunu. Byl jsem nucen sehnat si rozlišovací značku státu na své jednostopé vozidlo (bez otázek prosím). Jedna jediná varianta ve velikosti hodící se pro můj účel byla tato. Hurá. Až na to přeškrtnutí. Nezbylo mi tedy nic jiného než se uchýlit k vlastnímu dizajnování. Bohudík to mám vzhledem k faktu že i zákony o silničním provozu se sjednocují o dost ulehčené:

    A při práci na vlajce mě napadlo, proč vlastně tolik lidí nesouhlasí s tím že jsme součástí Evropské unie? Dokonce tak že si s ní dá práci a dá si práci ji ještě přeškrtnout. Všiml jsem si euroskeptiků už u minulého zápisku. Nemyslím to jako provokaci, myslím to jako vážně míněnou otázku. Kudy jedu tam vidím nápis „Financováno z fondů pro Evropský regionální rozvoj“:

    Směrem na Rakousko je valná většina cest ať už jde o cesty ze Záhoria tak z naší strany financováno z větší části z fondů pro regionální rozvoj a ještě vybudováno v rámci partnerství ve spolupráci s Rakouskou stranou. Ostatně region Záhorie je krásnou ukázkou jak by to vypadalo když by si mělo svou infrastrukturu financovat samo. Do dnešního dne se tam jezdí po tom co se za socialismu zbudovalo (a dnes se rozpadá) a region zůstává až na dotované výjimky u hranic izolován i když Železná opona dávno nestojí. My jako obyvatelé z členství v EU pouze těžíme. A nejen finančně. Proč tedy vlastně hodně lidí nesouhlasí s členstvím v ní? Třeba mi to někdo vysvětlí a já si ujasním a ucelím názor jako posledně.


           

    Hodnocení: 75 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Jsem
     (55 %)
     (45 %)
    Celkem 101 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Agent avatar 3.6.2017 18:27 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    3.6.2017 19:58 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Není pravda, že by pravidla pro fondy EU vymýšlel někdo v Bruselu. EU pouze schvaluje pravidla, která si vymyslí samy státy, včetně těch na konkurenceschopnost, ale je v tom poměrně tolerantní a neakceptuje jen úplné hovadiny nebo pravidla, kde je minimální kontrola.
    Grunt avatar 3.6.2017 21:35 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Zajímavé. Se všemi body souhlasím. Hodně zajímavé bude až budeme opravu někoho financovat my (směrem na východ je ještě několik více zaostalých států než jsme my). To bude skoro na Czech-out i po letech dojení. Co se týče dotací pro soukromé subjekty, to nechápu absolutně jak by mělo fungovat. Je to pár dní co jsem se ptal k čemu to má sloužit (bylo mi řečeno že jsem moc blbej na to než abych to mohl pochopit). Půlka firmy je z těchto peněz financovaná a vlastně si vyspělejší země formou daní financují vlastní konkurenci v montovnách z postsocialistických černých děr. Co se rozhleden týče, na ty si já nestěžuju protože mám aspoň kde jezdit a na co šplhat (ty by u nás bez evropských peněz sami od sebe nevznikly). Cyklostezky jsou kapitola sama pro sebe. Ono taky záleží kdo to implementuje. Že se udělá nějaký kus asfaltu vedle silnice co vede odnikud nikam a někomu vyroste vilka v stylu podnikatelského baroka je běžné u nás. Když to ale implementují Rakušáci vznikne označená jednoproudá polní cesta s asfaltem, dvěma pruhy pro cyklisty a jinou verbež po stranách a ještě odpočivadli po stranách aby se měli kde vyhnout ty kamiony co po nich na naši stranu jezdí (u nich se k tomuto účelu staví dálnice rychlostí blesku u nás ty kamiony nemají po čem jezdit tak to berou přes nově zbudované cyklostezky). Přístřešky a lavečky na sednutí nechme stranou. To je standardní all-inclusive. Teda aspoň tam, ne tady. Nevím proč to tam funguje a tady ne.

    Souhlasím s tím avšak na druhou stranu dodám že by mě taky zajímalo jak by tahle díra vypadala když bychom ji měli financovat v dnešní době sami. To by tu zbyla pouze rozpadající se socialistická infrastruktura protože ti socialisti aspoň byly schopni v budovatelském zápalu něco málo zbudovat.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 08:16 John_Pitralon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    No za starých časů postačovala v obci tak jedna cedule "Se Sovětským svazem na věčné časy" nebo něco obdobného. Dneska je takových tabulí jen v jednom malém parku mnoho - typu "Tady SSSR a ministerstvo životního prostředí financovalo výsadbu zeleně", "Tady SSSR pomohl odbahnit koryto potoka", "Tady SSSR dal peníze na cyklostezku" apod. Samozřejmě ne SSSR ale EU, ty cedulky jsou modré a se žlutými pěticípými hvězdami, ale je to stejná neskutečná úchylárna a politická propaganda.
    Grunt avatar 4.6.2017 08:57 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Přesně tohle jsem chtěl napsat. Ono je to jako z Havova díla Moc bezmocných s panem zelinářem, jen s tím rozdílem že s úderným heslem z EU připluli i peníze a většinou i nějaká věc co se ně vystavěla. Docela pokrok od doby kdy se lepili jen hesla a prázdné keci, ne?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 09:21 John_Pitralon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    No dnes je ta propaganda o něco promakanější. Nechápal jsem, že oni vysadí pár stromů a pan ministr životního prostředí Chalupa si tam hned dá pamětní ceduli na kámen ve stylu "Neznámý padlý vojín", kde uvádí, že čerpal strukturální fond EU. To je neuvěřitelná komedie, zvlášť když je to ten samý Chalupa, který pronášel fanatické projevy na sjezdu modrobolševiků.
    4.6.2017 11:16 Mordechuj Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace

    Každá totalita (ve kterou se Velkoněmecká Čtvrtá říše pomalu, ale jistě mění) se vyžívá ve zřizování pomníků sobě sama. Tyhlety zrůdnosti dnes hyzdí nejednu historickou památku a jsem na to už vyloženě alergický. To je hnus velebnosti.

    Teda, to muselo dát příšernou práci. Přitom taková.. Ty Grunte, proč bereš drogy? Radim ti dobře, nech toho, dokud je čas :-)

    .
    Grunt avatar 4.6.2017 11:22 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ty Grunte, proč bereš drogy?
    Já…netuším proč :-( My musíš pomoct, no.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 4.6.2017 11:36 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Boha…„mi“ samozřejmě.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 14:05 John_Pitralon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Je to čistě propagandistický projekt a dost nedůstojná záležitost. My tady nejsme až takové socky, aby tu EU musela stavět zbytné záležitosti typu rozhleden a cyklostezek, zatímco nebožáci v postsovětských zemích EU jsou na tom daleko hůř...
    Grunt avatar 4.6.2017 16:38 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Socky nejsme to je fakt, na opravu vlastního se prostředky vždycky najdou (ostatně musíme držet krok se západem), ale veřejná infrastruktura by velmi silně pokulhávala protože jak už to bývá, pokud je něco všech není to vlastně ničí a moc peněz na zvelebování by se bez dotací ve veřejných rozpočtech nenašlo.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 22:06 John_Pitralon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    To je pravda. Ono bohužel druhá nepříjemná věc je, že je to tu řízené naprostými patláky, kteří tu vybudovali jeden velký bordel a gamblerstán. ČR je snad mistr světa v plošné koncentraci kasin a heren a to je jediné, co tu naši matláci dokázali dovést na světovou úroveň...
    4.6.2017 22:43 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ona je taky EU nestaví. EU poskytuje fondy na podporu cestovního ruchu. Co konkrétně (a jestli vůbec něco) se s tím udělá, je na jednotlivých státech. Že se z toho u nás staví rozhledny v rovině a cyklostezky odnikud nikam, už vadí i Evropské komisi, ale má jen velmi omezené možnosti, co s tím dělat, když bude chtít český stát dál platit nesmysly.
    pavlix avatar 4.6.2017 22:47 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    To jsou jenom výmluvy. To, že EU sesbírá peníze a pak z nich financuje nesmysly je fakt a nejde ho schovávat za to, že si za to údajně můžeme sami.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    4.6.2017 22:56 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    A za to, že sis za tu rychlou předvánoční půjčku, kterou teď nezvládáš splácet, koupil dovolenou, může banka, že?
    pavlix avatar 4.6.2017 23:41 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Bavíme se o projektech, které EU reálně financuje z peněz, které EU reálně vybrala, ne o báchorkách o předvánočních půjčkách.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.6.2017 04:38 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Stejně jako ta banka, ani EU nerozhoduje a nemůže rozhodovat, za co se ty peníze utratí. To je v gesci jednotlivých států, resp. operačních programů, které ty státy zřizují.
    pavlix avatar 5.6.2017 08:43 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Pak to má zřejmě EU špatně ošéfované a nezvládá řídit útratu financí, které vybírá. Pak by možná bylo lepší, kdyby ty peníze nechala tam, kde jsou.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.6.2017 09:45 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Já to nechápu. Tak je EU špatná protože diktuje moc, nebo je EU špatná protože diktuje málo? :D
    pavlix avatar 5.6.2017 10:30 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Nejhorší kombinace obojího. Diktuje státům, že mají vydat peníze a následně je rozdá a nedokáže si ani pohlídat, na co se použijou. Mně to nepřijde zase tak složité pochopit.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.6.2017 11:36 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Neměl by si to stát pohlídat sám? Kdyby diktovali na co přesně ty peníze budou, zvedne to byrokracii v Bruselu a lidi budou nadávat na diktát a na to, že unie rozhoduje o dotacích bez znalosti místních poměrů. Ono je asi jedno co Unie udělá, že jo? Vždycky se najde důvod proč je to špatně.
    5.6.2017 11:42 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ono je asi jedno co Unie udělá, že jo? Vždycky se najde důvod proč je to špatně.
    Ano. To sis vazne doted nevsimla, jak neprekonatelny problem je, ze si EU dovoli dat cedulku k necemu, na co prispela nemalou castkou? Coz je teda prisne vzato nesmysl, protoze ve skutecnosti tam tu cedelku nedala EU a o formach propagace rozhoduji jednotlive operacni programy samy.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    5.6.2017 11:53 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    No, aspoň víme že třeba za Babiše a dotační podvody s Čapím Hnízdem nemůže Babiš, ale Unie.
    Agent avatar 5.6.2017 12:00 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Jaké podvody? Bylo dle zákona. A schvaloval to tuším Bendl (ODS). Jinak Hnízdo je příkladem nesmyslnosti celého tohoto systému. Babiš by si to mohl zaplatit sám ze svý kapsy.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    5.6.2017 13:44 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Pokud máš nějaké důkazy o podvodech, tak jsi zřejmě dál než všichni ti, co to vyšetřujou. Babiše nemusím, ale to člověk, který se v byznysu umí pohybovat a umí čerpat všude, kde to není zakázané. Jako nákup dluhopisů, které původně vymyslel chemik Kalousek pro své kamarády - ostatně doposud nikdo nezveřejnil seznam všech, kteří je nakoupili. A jsou tam daleko větší objemy a daleko zajímavější jména, než Babiš.
    Blaazen avatar 5.6.2017 14:55 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Že to vymyslel Kalousek tvrdí hlavně Babiš. Ale není to pravda. Ani to nevymyslel, ani nebyl první, kdo to použil. Zde.
    5.6.2017 23:55 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Vzdyt sam sebe tim clankem popiras :-)
    xkucf03 avatar 5.6.2017 22:01 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    ze si EU dovoli dat cedulku k necemu, na co prispela nemalou castkou?

    To je asi jako kdybych okrádal lidi, část peněz prožral nebo přeposlal kamarádům a zbylou část rozdal náhodným lidem a tvářil se, jako že jsem ten největší dobrák pod sluncem a rozdávám to ze svého – a proto tam chci mít cedulku se svým jménem.

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Grunt avatar 5.6.2017 22:26 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Lepší návrh?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Agent avatar 5.6.2017 11:57 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Je rozdíl mezi diktovat a pohlídat. To snad chápe i žák zvláštní ZŠ. Ale jinak je ten celej systém na palicu. Pokud si maj státy samy rozhodovat o tom, co a kam pujde, tak potom je celej ten přerozdělovací kolotoč zbytečnej, to ty prachy můžou rovnou nechat těm státům a nemusí to jít oklikou přes nějaký ouřednictvo buhvi kde. Jak to naznačil Sešívaný, když už přerozdělování, tak na celoevropské projekty s mezinárodním přesahem sloužící celé EU.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    5.6.2017 13:16 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ty fondy slouží hlavně k tomu, aby bohatší státy podporovaly rozvoj těch chudších, asi jako za první republiky byl fond pro rozvoj Slovenska, takže těžko mohou zůstat peníze v jednom státě.

    EU samozřejmě sleduje, na co ty peníze jdou, proto se EK nelíbí, že se z fondů na podporu cestovního ruchu u nás staví cyklostezky, které nikam nevedou, ale má omezené, co s tím může dělat. Může třeba domlouvat státům, aby upravily pravidla pro příští období, může nějaký operační program neschválit či pozastavit jako celek (což je dost silný zásah a EK to dělá, až pokud tam dochází ke korupci či obcházení pravidel) nebo může snížit podíl, do kterého bude věci spolufinancovat (třeba operační program, ze kterého stavěl Babiš Čapí hnízdo, už poskytuje dotace jen do výše 15 %).
    pavlix avatar 5.6.2017 13:58 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ty fondy slouží hlavně k tomu, aby bohatší státy podporovaly rozvoj těch chudších, asi jako za první republiky byl fond pro rozvoj Slovenska, takže těžko mohou zůstat peníze v jednom státě.
    Teorie moc hezká, ale když musí všechny státy včetně chudších dodat peníze, ty se po cestě různě poztrácejí a na konci je jenom malá část z nich vynaložena účelně, může být bilance i horší než kdyby k žádné takové solidaritě nedošlo.

    Navíc pokud chtějí bohatší státy podporovat ty chudší a nechtějí si hlídat, na co se ta podpora použije, tak to můžou prostě poslat do rozpočtu. Jenže to by bylo příliš transparentní, jejich občané by věděli, kolik se utratilo za „chudý východ“ a celé by to podléhalo daleko širší kritice než pokoutné přerozdělování a ztrácení peněz.

    Celá ta věc na mě působí dobrým nápadem se značně zpackanou implementací.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Grunt avatar 5.6.2017 20:05 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ty fondy slouží hlavně k tomu, aby bohatší státy podporovaly rozvoj těch chudších, asi jako za první republiky byl fond pro rozvoj Slovenska, takže těžko mohou zůstat peníze v jednom státě.
    Kacířská myšlenka: Jde to zajistit i jiným způsobem než rozdáváním peněz? Ono se totiž zdá že ani s těmi penězi k tomu vyrovnávání moc nedochází.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    6.6.2017 01:14 smazáno | skóre: 18 | blog: smazáno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    ty zakladni myslenky EU (volny pohyb osob atd.) a jejich uspesne vymahani(!) (moje kacirska myslenka :) ... ze by prave ty dotace slouzily k onomu uspesnemu vymahani - budete zlobit - sebereme vam dotace a to vas uz bude sakra stvat, protoze jdou do vasich kapes) CR posunuly za tech par let obrovskum zpusobem smerem k civilizovanemu svetu ... i kdyz je to tu stale strasny "vychod"
    pavlix avatar 6.6.2017 01:56 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Myslím, že bys měl někdy cestovat víc na východ, ono by tě to přešlo. :D Já neříkám, že je ČR kdovíjaký zázrak, ale nemůžu říct, že bych se v Anglii vždycky cítil líp a o Německu se snad radši bavit nebudeme. Máme tu svoje problémy, ale že by to v západní evropě bylo nějak civilizovanější, se mi fakt nezdá. A ty dotace z EU rozhodně do našich kapes nejdou, pokud zrovna osobně nedělám školení pro někoho, kdo čerpá.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    pavlix avatar 5.6.2017 13:54 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Pokud si maj státy samy rozhodovat o tom, co a kam pujde, tak potom je celej ten přerozdělovací kolotoč zbytečnej, to ty prachy můžou rovnou nechat těm státům a nemusí to jít oklikou přes nějaký ouřednictvo buhvi kde.
    Bingo!
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Agent avatar 5.6.2017 12:05 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ono je asi jedno co Unie udělá, že jo? Vždycky se najde důvod proč je to špatně.

    V podstatě ano, je to celý nesmysl. Unijní uředníci nemaj dostatečný znalosti místních poměrů, takže by o tom rozhodovat neměli. A pokud si to maj rozhodovat sami státy, tak ty prachy není potřeba posílat do Bruselu, můžou zustat rovnou tady.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Rezza avatar 5.6.2017 12:13 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Nejvtipnejsi na tom je, ze po Brexitu prvni co UK vlada slibila bylo to, ze nahradi EU dotace za UK dotace. Predstava, ze kdyby fakt nekdy nastal nejaky Czexit, ze AB si to tady nerozebere z mistnich dotaci, je fakt strasne usmevna. Ja nejsem uplne fan dotacnich programu, ale pokud se udelaji dobre, tak maji smysl a ta snaha pomoct dostat chudsi regiony na stejnou startovaci caru s bohatsima je dobra.
    pavlix avatar 5.6.2017 14:02 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Taky si myslím, že opatrné a omezené dotace můžou hodně pomoct, ale určitě to není o tom, že se pošle pár peněz a vyhoďte si je do vzduchu. Mělo by to jít jen na projekty celoevropského významu a jejich dílčí projekty. A hlavně by se měly projekty po dokončení vyhodnocovat a udržovat, ne že postavím z EU peněz cyklostezku a pak ji zruším, protože je potřeba na její konec umístit stroje firmy, co tam těží šutry.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.6.2017 14:27 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ono by nebylo vubec spatne nastudovat si alespon nejake uvodni materialy k nejakemu operacnim programu, nez se k tomu zacnes vyjadrovat.
    Taky si myslím, že opatrné a omezené dotace můžou hodně pomoct, ale určitě to není o tom, že se pošle pár peněz a vyhoďte si je do vzduchu.
    Jednotlive operacni programy nastavi sve priority, jinymi slovy, to, do ceho se maji investivat penize a kolik a co to ma prinest. Tyto materialy musi byt podlozene a nasledne je musi schvalit Brusel jako smysluplne, pricemz, jednim kriterii je, ze u jednotlivych projektu musi byt vysledky meritelne.
    A hlavně by se měly projekty po dokončení vyhodnocovat
    Mozna te to prekvapi, ale nejdrive jsou vsechny projekty zaplaceny z narodnich penez, a teprve pokud vyhodnoceni ukaze, ze podminky jsou splneny, dojde k proplaceni castky z EU, jinak EU neposle ani korunu.
    a udrzovat
    U vetsiny projektu je petilete obdobi udrzitelnost behem nichz musi prijemce dokazovat, ze dana investice naplnuje cile dane v projektu. Pokud ne, dojde na vraceni penez. Mimochodem prave proto se Babis priznal k vlastnictvi Capiho hnizda az po peti letech.

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    pavlix avatar 5.6.2017 14:40 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ono by nebylo vubec spatne nastudovat si alespon nejake uvodni materialy k nejakemu operacnim programu, nez se k tomu zacnes vyjadrovat.

    Chápu, že zkusit mě shodit na neznalost je asi nejlacinější způsob, jak se vyhnout přemýšlení a relevantním reakcím, ale smůla. Já jsem zde v diskuzi reagoval na několik komentářů a jejich vyznění. K tomu nepotřebuju studovat žádné operační programy. A popravdě řečeno, jestli se tím budu někdy zabývat, bude se to týkat vzdělávání a někoho si na to najmu, zatím se spokojím s tím, že mi občas pár EU peněz spadne do klína.
    Tyto materialy musi byt podlozene a nasledne je musi schvalit Brusel jako smysluplne
    Nevím, jak Brusel, ale já třeba zrovna tu cyklostezku přerušenou činným lomem jako smysluplný projekt nevyhodnocuji.

    Je mi líto.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    xxx avatar 5.6.2017 15:21 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Tak on Brusel schvali jako smysluplne i soukrome penziony spolufinancovane z ROPu. Jen to musis umet smysluplne okecat, postavit bezbarierove, eko, votunit to drevenou sochou za skoro mega (umelecka hodnota), atp. On uz ti nejakej konzultant rad poradi.

    No a po peti letech sundas cedulku o spolufinancovani, a sochou muzes treba zatopit... :-)

    Please rise for the Futurama theme song.
    pavlix avatar 5.6.2017 16:34 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Říkám si, jestli nejsem debil, že jsem nic takového ještě neudělal. :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.6.2017 23:57 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Takhle se třeba v Chomutově vesele stavěly hotely, přesně tímto způsobem, a přesně na to se specializujou poradci
    5.6.2017 17:44 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Chápu, že zkusit mě shodit na neznalost je asi nejlacinější způsob, jak se vyhnout přemýšlení a relevantním reakcím, ale smůla

    Svou neznalosti se shazujes maximalne tak sam, kdyz tvrdis, ze by se melo neco delat, kdyz se to vlastne dela uz od zacatku.
    K tomu nepotřebuju studovat žádné operační programy.

    Mozna by sis rozsiril obzory, coz je dobre, obzvlast, chces-li se k tomu vyjadrovat.
    Nevím, jak Brusel, ale já třeba zrovna tu cyklostezku přerušenou činným lomem jako smysluplný projekt nevyhodnocuji.
    No, vidis to, dalsi neznalost. Brusel schvaluje cely operacni program jako koncepcni material, myslim, ze je tam dokonce limit nejak kolem 300 stran. Kazdopadne obsahem techto materialu je napriklad, ze cilem je zvysit vzdelanost v tom a tom sektoru, zlepsit dopravni dostupnost, protoze to a to, atd.

    Nejaka cyklostezka je pod rozlisovaci schopnosti rozhodovani na evropske urovni. O tom, zda cyklostezka plni ucel nebo je nutne vrati dotaci, rozhoduji monitorovaci organy na narodni urovni, a pokud se ukaze, ze tyto organy neplni svou ulohu, EU nema problem cely operacni program zastavit, jak uz treba zjistili v Usti. Jelikoz o tebou zminovanem pripadu nic nevim, nemam zadnou vetsi potrebu se k tomu vyjadrovat.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    pavlix avatar 5.6.2017 17:52 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Čím se budu nebo nebudu zabývat, není tvoje starost. Své sdělení jsem vysvětlil nejvíce, jak jsem mohl. Nicméně zjevně nechceš chápat, ale kopat, což nehodlám legitimizovat dalšími reakcemi. Sorry. Bye.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.6.2017 18:18 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Omlouvam se, jestli jsem se te dotkl, kdyz jsem poukazal na to, jak skutecne funguji evropske fondy a jak se tve predstavy miji s realitou.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    pavlix avatar 5.6.2017 13:53 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Neměl by si to stát pohlídat sám?
    Pokud by si to měl stát hlídat sám, pak k tomu nepotřebuje EU a nemusejí se ty peníze přerozdělovat přes EU rozpočet a současná byrokracie kolem dotací se může zrušit a třeba bychom na tom nakonec byli všichni líp.
    Ono je asi jedno co Unie udělá, že jo? Vždycky se najde důvod proč je to špatně.
    Nevím proč bych měl adorovat akce, které zaslouží kritiku jenom proto, abych neranil city lidí, kteří si myslí, že jsou aktivity pod hlavičkou EU nějak vyňaty ze seznamu věcí, které je vhodné kritizovat. #sorryjako
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Agent avatar 4.6.2017 10:55 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    jak by tahle díra vypadala když bychom ji měli financovat v dnešní době sami. To by tu zbyla pouze rozpadající se socialistická infrastruktura protože ti socialisti aspoň byly schopni v budovatelském zápalu něco málo zbudovat.

    Jo, to bych taky rád viděl. Mé přání je, abychom dokázali lépe hospodařit a nespoléhali se na druhé, byli zase více samostatní. V prvé řadě by se měli (do)vyšetřit všechny tunelářské kauzy, zloděje zavřít, nebo rovnou zastřelit, aby ostatní viděli, že když něco podobného provedou, tak prostě musí počítat s následky. Okrádání opravdu ve velkém řádově v miliardách bych stavěl na stejnou uroveň jako vraždu. Myslím si, že bychom si vystačili sami, ale to asi bude ještě trvat, než se začnem chovat více zodpovědně.

    Už muj děda říkal, že čech potřebuje nad sebou karabáč. Vidím to i v práci, největší zlo si dělaj češi sami sobě. Dokud to vedli němci, byla celkem pohoda, jak vedení převzali češi, začlo silně přituhovat. Tahle naše hnusná povaha mě fakt sere.

    Teď se straší slunečníma erupcema, kolapsem civilizace následkem zhroucení elektronických systémů. Jsme na to připraveni nebo se budeme stále spoléhat na druhé, na nějaké dotace a fondy (které beztak nebudou fungovat)?
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Agent avatar 4.6.2017 10:59 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Hodně zajímavé bude až budeme opravu někoho financovat my (směrem na východ je ještě několik více zaostalých států než jsme my). To bude skoro na Czech-out i po letech dojení.

    Z toho je vidět, že to zas tak výhodné není. Teď něco dostanem, pak budem muset vracet a dotovat jiné, takže nula od nuly pojde.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    4.6.2017 11:00 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Už muj děda říkal, že čech potřebuje nad sebou karabáč. Vidím to i v práci, největší zlo si dělaj češi sami sobě. Dokud to vedli němci, byla celkem pohoda, jak vedení převzali češi, začlo silně přituhovat. Tahle naše hnusná povaha mě fakt sere.
    To není problém jen Čechů, ale všeobecně všech slovanů.
    Grunt avatar 4.6.2017 11:10 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Až na Rusáky. A Srby.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 11:30 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Kolik kilometrů jsi skrz Rusko a Srbsko projel? Kolik kilometrů z toho jsi se koukal do okolí kolem silnice, na domy, infrastrukturní stavby, do příkopu, po parkovištích, po lidech, po jejich oblečení, po stavu jejich majetku, zkrátka po stavu všeho okolo?
    Grunt avatar 4.6.2017 11:35 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    0km. Proč?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 11:40 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Já jen jestli tvrzení, že Rusáci a Srbové sami sobě umí vládnout je založené na osobní zkušenosti nebo na zprávách z Aeronetu.
    Grunt avatar 4.6.2017 11:44 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Aha. Tak jestli umí vládnout to nevím. Vím jen že historicky obě země/království nebyly podřízené podobně jako třeba to naše.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 15:42 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Turci (Osmanská říše) v Srbsku a Mongolové (Zlatá Horda) v Rusku se nepočítají?
    Grunt avatar 4.6.2017 15:45 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    OK, tak je to problém všech slovanů a tečka.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 4.6.2017 11:34 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    To, to bych taky rád viděl.
    Se stačí podívat na Ukrajinu (či jinou post-sovětskou enklávu, akorát nejsou v Evropě a jsou pod vlivem Ruska). Je to post-sovětský satelit který začínal úplně stejně jako my nebo Slováci. Silnice připomínají tankodrom (stejně jako u nás, hodně infrastruktury tam bylo vybudováno v době Sovětského svazu a od těch dob se jen lepí), o cyklostezkách snad v životě neslyšeli, korupce prorostlá od nejvyšších pater až po nejnižší policejní úředníky, ekonomika jde nějakých 20 let těžce do háje. Podle toho co jsem četl a zaslechl to není žádná radost tam žít. Dokonce uspořádali revoluci aby na ty dotace mohli aspoň pomyslet. Proč si dělat iluze že by na tom ČR byla v případě nezávislosti nějak jinak? Stačí si vzpomenout na divoká léta privatizace.
    Už muj děda říkal, že čech potřebuje nad sebou karabáč. Vidím to i v práci, největší zlo si dělaj češi sami sobě. Dokud to vedli němci, byla celkem pohoda, jak vedení převzali češi, začlo silně přituhovat. Tahle naše hnusná povaha mě fakt sere.
    Ono je to bohužel tak že většina čecháčků považuje Němečky za vyšší sociální vrstvu a těm se odpovídá s úsměvem na tváři a kecy se nechávají do hospody. Bohužel musím dodat že to vnímám podobně. Na tom karabáči něco bude.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 14:25 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Je to post-sovětský satelit který začínal úplně stejně jako my nebo Slováci.

    V kterém roce byla Ukrajina na stejné úrovni jako my?

    Grunt avatar 4.6.2017 14:27 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    1989?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 14:38 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Tak třeba HDP na obyvatele v roce 1990 u nás byl proti Ukrajině více než trojnásobný. Dobře si pamatuji, že sovětští důstojníci se rádi hlásili ke službě v ČSSR, protože my jsme pro obyvatele SSSR byli něco jako západní Německo pro nás.
    Grunt avatar 4.6.2017 14:56 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    To vím. Ale na konci socialistické éry to tady stále blíže vypadlo k té Ukraijině (prostě sovětská zástavba, která na některých místech zůstala dodnes) než třeba k Rakousku. Vždyť v roce 1989 jsme byly sousedé. Jinak pěkné grafy přesně demonstrující co jsem měl na mysli. Akorát na Ukrajině je to minimum (a ostatně taky maximum) mírně jinde než v našem případě a pokud bychom nebyly součástí EU ten graf by se blížil mnohem více tomu Ukrajinskému vlnobití než tomu pěknému kopečku co začal stoupat od r. 1995 u nás.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 4.6.2017 15:39 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Jinak při rozpuštění mělo celkové GDP Ukrajina větší než my (ostatně to taky byla sovětská výrobna zbraňové techniky a oceli). A Slovensko nebyla o moc menší díra. Doporučuju srovnat ty když ne nás. Obě jsou to díry v zemi akorát jedna je v EU a jedna ne.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 16:44 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Jinak při rozpuštění mělo celkové GDP Ukrajina větší než my (ostatně to taky byla sovětská výrobna zbraňové techniky a oceli).

    Je potřeba si uvědomit, že celkové HDP má dost omezenou vypovídací hodnotu o tom, jak se v dané zemi žije. Např. Rusko má výrazně vyšší HDP než Lucembursko. Ale podstatné je HDP na obyvatele a tam už je to jiná pohádka.

    Grunt avatar 4.6.2017 16:58 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Já se taky nedohaduju. No tak či tak ten graf ukazuje že dle HDP se na Ukrajině žilo něco málo po roce 1986 furt o něco lépe než kdykoliv jindy poté.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Agent avatar 4.6.2017 17:21 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ono je otázka, ta korupce, životní úroveň a pod. do jaké míry to souvisí s mentalitou národa, případně s tím, pod koho spadáme, nebo na dalších okolnostech. 40 let jsme spadali pod Rusa a přesto to tu bylo asi lepší než v Rusku. Připadá mi, že čím víc na východ a jih, tim je to horší, ale proč, to nevim.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Grunt avatar 4.6.2017 17:38 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ono je otázka, ta korupce, životní úroveň a pod. do jaké míry to souvisí s mentalitou národa
    Řeknu to asi tak: Kousek odsuď je menší vesnička na Slovensku a ta měla městskou část (Farské se to jmenuje) uprostřed lesa. Odstěhovali a izolovali tam veškeré Romské osazenstvo. Doprostřed lesa. Za ty roky ač je to k údivu to tam nezdemolovali, ale naopak si baráčky pospravovali, udělali pěkné kované brány a obecně vcelku zvelebili. Můžu to zajet někdy vyfotit. Je to fakt moc pěkné (a hlavně romantické). Jenže je to furt pár pěkných baráků uprostřed lesa kam vede panelka a štěrková cesta a kdyby tam ty panely za socialismu nepoložili tak tam dodteď nejsou. Prostě tohle je naše mentalita. A je marné si dělat iluze že by to tady u nás vypadalo jako ve Švýcarsku být nezávislosti na EU. Spíš si myslím že by to naopak mělo k Ukrajině blíže než k čemukoliv jinému a za panelky já bych vraždil. Na vlastním soukromničit dovedeme, ale prostě by tu nezbyl nikdo kdo by měl starost o vše co není soukromé.
    40 let jsme spadali pod Rusa a přesto to tu bylo asi lepší než v Rusku.
    Dodám že než jsme spadali pod Rusa, tak jsme patřili mezi nejrozvinutější země v Evropě. Jenže to byla zásluha R-U víc než naše. Těžko říct jestli těch 40.let socialismu zanechalo takový dopad na mentalitu a nebo tu byla odjakživa.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    3.6.2017 19:28 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    TLDR; ale od doby platnosti první fáze regulace stojí 1 MB dat v EU zahraničí cca 1Kč, což v případě O2 je stejně drahé, jako když se koupí evropský datový balíček.

    Osobně jsem od vzniku regulace žádný evropský datový balíček už nekupoval a v zahraničí si datoval jako v Čechách, akorát jsem si vypnul data na pozadí a z účtů za telefon jsem se teda nehroutil.
    Grunt avatar 3.6.2017 21:38 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Je to možné. Jak říkám, já ani doteď nevěděl že se to nějak reguluje. Prostě stačí přijet do zahraničí a už to prská o jiném balíčku ale kolik stojí, po tom jsem nepátral.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Petr Tomášek avatar 3.6.2017 19:33 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Tak ona hlavně EU vadí českým (a rusko-českým) mafiánů, což je hlavní důvod, proč jsou češi masírování masivní proti-EU-propagandou. A nelze se divit, že velká část populace česka holt na to nemá, aby si dokázala udělat samostatný, médii a putinboty nevnucovaný názor...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    Agent avatar 4.6.2017 10:37 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Jedinej propagandou zmasírovanej názor tu máš ty sám. TVL co ty dokážeš vyplodit za hnoje, to by se jeden posss...mál...
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    3.6.2017 19:53 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    S tou značkou, na registrační značku je zakázáno cokoliv lepit, takže jediné legální způsoby u těchto starých značek jsou buď homologovaný rámeček s modrým pruhem (ale to se IMO dá sehnat jen na auto) nebo standardní bílý ovál.
    Grunt avatar 3.6.2017 21:45 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    u těchto starých značek jsou buď homologovaný rámeček s modrým pruhem
    Ten se pro tyhle malé značky nedělá. A cokoliv co jede do zahraničí musí mít značku státu a SPZ.
    nebo standardní bílý ovál.
    Těch mám několik. Není to kam nalepit. A ty malé na tom nedrží. Leda bych si to nalepil na zadek. Bylo mi řečeno že takhle je to lepší než vůbec nic a úplně nejlepší by to bylo z reflexního materiálu. No mám co mám a lepší to asi nebude. Můžu si ještě koupit vlajku.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    PepaSFI avatar 4.6.2017 11:19 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    já teda ještě nezažil že by na Slovensku někoho zajímalo jestli mám někde nějakou cedulku. Obzvlášť na tom samoprcu to bude asi dost nepravděpodobný. Podle zákona by byl správný jen ten ovál CZ. Lepnul bych ho na zástěrku a víc neřešil. Na registrační značku se kromě schválených a určených věcí jako je nálepka STK nesmí nic lepit, dá se to považovat za úmyslné snížení čitelnosti což je skoro to nejhorší čeho se můžeš dopustit.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Grunt avatar 4.6.2017 11:25 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Kdo mluvil o Slovensku?
    Lepnul bych ho na zástěrku a víc neřešil.
    Zkoušel sem. Nedrží to tam a ten velký se tam nevleze. Musel bych ho tam přišít nebo něco.
    Na registrační značku se kromě schválených a určených věcí
    Ok a ten EU proužek s označením země se tam dostane jak?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    PepaSFI avatar 4.6.2017 12:04 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    ten EU proužek je tam z výroby, je schválený, je od nevím už kterého roku součástí vzhledu značky a značka je na něj přizpůsobená, je delší než byly ty starší bez proužku. Pokud máš značku která byla vydaná ještě bez EU, nesmíš na ni nic lepit. Dokonce i šroubky které se nachází v ploše značky by měly mít barvu okolní plochy.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Grunt avatar 4.6.2017 12:15 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Pokud máš značku která byla vydaná ještě bez EU
    Mám značku která se vydávala bez EU proužku, vydává bez EU proužku a bez EU proužku bude vydávat, protože není určena pro osobní vozidla ale pro moped a jiné malé lehké stroje. Mam zažádat na ministerstvo nech mi tam proužek přimalují nebo mám vzít lihovky a dokreslit si ho tam sám když na ni nic nesmím lepit?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    PepaSFI avatar 4.6.2017 12:41 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    když se značka vydává bez toho eurobazmeku, tak je prostě bez toho. Registrační značka není moje, mám ji přidělenou a je mi fuk co na ní je nebo není. jakou si ji udělali, takovou ji mají. Já ji jen vozím a dle možnosti udržuju. Ani jsem se neobtěžoval řešit zelenou emisní nálepku. Technik na STK ji nesundal ani nepřelepil a já ze zákona nemám právo jakkoliv zasahovat do identifikátorů vozidla. A zrovna tak nebudu nic přelepovat a měnit ani na europroužku ikdyž s lecčím v EU nesouhlasím. To bez tý modrý věci nemůžeš spát nebo máš bolestivé svědění konečníku nebo co?
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    7.6.2017 11:45 Kůrovec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Jako vlajku EU? Úplně tě vidím, jak bys za okupace hajloval a slavil, ze jsme se stali součástí tehdejší evropské unie :-/
    pavlix avatar 7.6.2017 12:17 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Tehdejší říše měla trochu jiné právní a občanské zvyklosti než ta současná. Tím neříkám, že je ta současná skvělá a dokonalá, ale srovnání opravdu nesnese.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.6.2017 14:12 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Tehdejší říše měla trochu jiné právní a občanské zvyklosti než ta současná. Tím neříkám, že je ta současná skvělá a dokonalá, ale srovnání opravdu nesnese.

    Ono si naši němečtí a francouzští přátelé uvědomili, že ovládnutí Evropy vojensky je velmi obtížné, nákladné a krvavé. Nemluvě o tom, že úspěch není zaručen a agresor může utrpět katastrofální vojenskou porážku. Proto je lepší to udělat ekonomickými a politickými prostředky. A nikoliv přímo, ale přes Brusel. Nakonec se tento neakceschopný moloch sesype stejně jako Třetí říše nebo Napoleonova tažení. Jen to snad nebude tak krvavé.

    Grunt avatar 8.6.2017 09:25 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Jako vlajku EU?
    Ne, myslel jsem národní vlajku a vlajku značky výrobce, ale obávám se že ty tomu milý anonyme rozumíš líp… takže jdu shánět vlajku EU.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    3.6.2017 22:55 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Mel bys prestat pit benzin s m2t grunte. Svou ubohost si timto pozvedl na novou uroven. Nikdy jsem si o tobe nemyslel nic dobreho, ale ze si takovy nuzak a niemand, to by mne nenapadlo. Koncim veskere diskuse s Tebou a loucim se s pranim vseho zleho tobe i tve rodine.
    3.6.2017 23:11 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Jeste dluzno dodat, ze pokud ti tva vlast nevoni, muzes se odstehovat pryc. Treba do bruselu. Pro mladeho komsomolce se jiste nejaky ten urad najde.
    Grunt avatar 4.6.2017 09:38 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Mel bys prestat pit benzin s m2t grunte.
    Čeho?
    Koncim veskere diskuse s Tebou a loucim se s pranim vseho zleho tobe i tve rodine.
    Nemám ponětí čím jsem si to vysloužil, ale mockráte děkuji. To je prostě dárek za dárkem.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 07:47 John_Pitralon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Provozní dotace mezi státy jsou už z principu nesmysl a úchylárna. Těch asi půl milionu úředníků EU ani neví, komu ty peníze ve skutečnosti dávají, jestliže jsou schopni to v klidu poslat Babišovi na Čapí hnízdo, což není nic jiného než další provozní dotace Agrofertu...
    4.6.2017 08:39 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Odpor k EU je tu zkrátka proto, že většina lidí si nechce nechat zničit svou zemi, protože ji zkrátka mají rádi, byť to může být pro zdejší anarchisty těžko pochopitelné. A samozřejmě vadí i různé zákazy a směrnice, které z Bruselu přicházejí a které naši politici rádi plní na 150%, aby nepřišli o dotace (třeba povinný poslední rok školky). Tohle nařizování čechům silně připomíná předchozí časy, kdy jsme byli podřízeni Rusku.

    A vyměnit bezpečnost za pár polních cest může jen blb.
    Agent avatar 4.6.2017 10:34 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Asi tak nějak. Co mě ještě vadí, je, že tu vládnou jacísi komisaři, které jsme si nevolili. V poslední dobou ono vyhrožování ohledně uprchlíků. Mě by v podstatě nevadilo tady přechodně ubytovat klidně 50 000 migrantů. Myslím si, že toto by naše zem zvládla, nejsem zas takovej nelida a necita, problém je, že oni sami tu nechtějí být a to je máme jako uvázat za nohu ke kandelábru nebo jim dát na nohu kouli na řetězu aby tu zůstali? I když mi je přijmem a oni utečou, tak my stejně dostanem flastr, že jsme si je tu nenechali... WTF?
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    4.6.2017 11:25 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Komisaři jsou jmenováni vládami států EU a potvrzeni hlasováním o důvěře Evropským parlamentem, jsou tedy nevolení úplně stejně jako ministři v české vládě.
    Rezza avatar 4.6.2017 11:40 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    +1.
    Agent avatar 4.6.2017 16:51 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    A to se mi moc nelíbí. Komisaře by neměla jmenovat vláda, která může za chvíli padnout. Takový komisař IMHO nemá dostatečnou legitimitu. Buď jej mají mezi sebou vybrat naši zastupci v EP, nebo bychom si jej měli zvolit sami jako prezidenta.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    4.6.2017 22:30 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Jakým způsobem jsou komisaři navržení, si určují jednotlivé státy, klidně k tomu mohou být volby, pokud si to tak Česko určí. Ministři se ale taky nevolí, jmenuje je premiér dle svého uvážení. Většina států preferuje jmenování vládou, protože nechce řešit, že by byl zvolen někdo, kdo se nebude líbit předsedovi komise, a tak dostane nějaké nezajímavé portfólio.

    Komisaři nezastupují své státy, ale předsedu komise (de facto premiéra EU), kterého volí na návrh Evropské rady Evropský parlament. Ve srovnání s tím, jak se ustanovuje česká vláda, je Evropská komise o trochu více demokratická, protože se složení mnohem častěji musí potvrzovat hlasováním parlamentu a předseda komise má dané, koho tam může jmenovat, rozhoduje jen o tom, co budou dělat.
    4.6.2017 14:30 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Mě by v podstatě nevadilo tady přechodně ubytovat klidně 50 000 migrantů. Myslím si, že toto by naše zem zvládla.

    Můžete přesněji specifikovat, co znamená "zvládnout", případně "nezvládnout"? Protože ono by se klidně dalo říct, že v Evropě jsme v minulém století zvládli dvě světové války. Ale rozhodně to neznamená, že bychom si to měli zopakovat, i když jsme to zvládli.

    Grunt avatar 4.6.2017 11:13 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Odpor k EU je tu zkrátka proto, že většina lidí si nechce nechat zničit svou zemi, protože ji zkrátka mají rádi, byť to může být pro zdejší anarchisty těžko pochopitelné.
    Validní argument, který ovšem mám problém pochopit i když se za zdejšího anarchistu nepovažuju. Jak EU ničí vlastní zemi? Je možné to rozvést?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 11:43 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Například penězi, kterými sem plynou, dokázala rozdělit českou společnost.
    4.6.2017 11:45 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Lid musí být vždy rozdělen. Když ho nerozdělí peníze z unie, tak ho rozdělí zákaz kouření, podnikatelé, senila na hradě, krabice od vína, odposlechy z ovlivňování médií, ....
    4.6.2017 11:55 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Kvůli zákazu kouření nebo odposlechům se nezabíjí, ale pro peníze lidé zabíjejí dost často.
    Grunt avatar 4.6.2017 12:19 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ono je to vidět i na anketě. Téměř 50:50. Jenže peníze nejsou letecké pumy.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 12:18 Russian propaganda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Dotacemi, poškozují volný trh. Migranty, zabíjejí pracovníky a tím snižují produktivitu práce.
    Grunt avatar 4.6.2017 12:37 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    A žerou koťátka k večeři. Svou pochybnost o funkčnosti volného trhu jsem zmínil již výše v zápisku samotném. To není v mém případě validní argument.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Rezza avatar 4.6.2017 11:53 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ja jen porad nedokazu pochopit, ze to operatori nechali zajit az tak daleko a nechali se zregulovat. Zvlast kdyz jedna z realnych obav byla, ze velke skupiny skrze tuhle regulaci znici mensi operatory, protoze pro ne je ten EU roaming prakticky zadarmo (jeste kdyz jsem mel TMO, tak cesta na FOSDEM byla TMO CZ, TMO DE, TMO NL, TML BL). A porad nedokazu pochopit, ze to, ze si lidi pri prejeti hranic vypnou telefony, je pro ne vyhodnejsi nez rozumne nastavene ceny, aby jejich sluzby lidi pouzivali a platili za ne :). Ano, bylo par zakazniku, kteri museli a byli ochotni akceptovat vysoke ceny, ale opravdu jich bylo tolik?

    Jinak ted v letadle - GSM na palube, 1 MB za 249 Kc :D.
    Grunt avatar 4.6.2017 12:21 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ja jen porad nedokazu pochopit, ze to operatori nechali zajit az tak daleko a nechali se zregulovat.
    Období od ohlášení až do doby platnosti regulace = čistý profit. Moje jediné vysvětlení. Jinak si to vysvětlit nedovedu.
    A porad nedokazu pochopit, ze to, ze si lidi pri prejeti hranic vypnou telefony, je pro ne vyhodnejsi nez rozumne nastavene ceny, aby jejich sluzby lidi pouzivali a platili za ne
    O nikom takovém teda nevím.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Josef Kufner avatar 4.6.2017 12:40 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Pokud jedeš mimo Evropu, je obvykle nejvýhodnější českou SIM vyndat a pořídit si místní. Roaming je obvykle tak předražený, že vůbec nemá smysl.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Rezza avatar 4.6.2017 15:52 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ale ten cisty profit tam proste neni, protoze lidi vypnou data a maximalne omezi pouzivani telefonu. A nejak neverim, ze tech lidi, kteri tohle nedelali bylo tolik, aby to vyrovnalo ty ztraty za ty prvni. Mozna jo. Ty ceny jeste nedavno i v EU byly natolik prestrelene, ze... Prvni setkani s tim bylo, kdyz jsem potreboval ve Spanelsku najit jednu ulici na mape a N900 si v roamingu aktualizovala cache apt :). Jedna ulice me stala 1500...
    Grunt avatar 4.6.2017 15:59 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ale ten cisty profit tam proste neni, protoze lidi vypnou data a maximalne omezi pouzivani telefonu.
    No tak asi ne. Nebo já nevim. V každém případě doufám že už to bude minulostí.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 4.6.2017 12:22 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Jinak ted v letadle - GSM na palube, 1 MB za 249 Kc :D.
    Tohle bych zreguloval.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 13:25 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    K tem eveopskym datum - je tam maly hacek v tom, ze operator za situace kdy spotrebovavate vice dat/hovoru v zahranici nez doma muze tyto data/hovory omezit...
    Grunt avatar 4.6.2017 13:32 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Příloha:
    Předpokládám že je řeč o té klauzuli s FUP:
    Pokud máte v tarifu datový limit, můžete bez příplatku datovat až do výše tzv. FUP limitu stanovený Evropskou unií. Jakmile překročíte FUP limit, který je stanovený níže uvedeným vzorcem, začneme vám účtovat příplatek ve výši 0,2 CZK/MB bez DPH.
    Třeba jsem jen vážně blbej ale já ten jejich vzoreček absolutně nechápu. Může mi to někdo zkusit vysvětlit?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    xxx avatar 4.6.2017 17:38 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Nevim proc si stezujes, ze se cesty na Zahorie rozpadaj. Holt projebali 39.000E na rozhlednu, tak nezbylo na zaplatovani vymolu.
    Please rise for the Futurama theme song.
    Grunt avatar 4.6.2017 17:56 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Rýpnutí dobré :-) Ale cesty jsou bohužel to nejmenší. Celému regionu by docela prospělo nějaké připojení na západního souseda - Rakousko kam by mohlo na odbyt zboží a pracovní síla. No nemám to ještě projeté až po Blavu, ale pokud nepočítám pontonový most který jim Rakušáci předělali na pevný most a cyklomost svobody tak jediné spojení se západem zajišťuje jedna stupidní kompa :-D. Za téměř třicet let od svržení Železné opony která jim v tom bránila nejsou schopni zajistit decentní spojení se svým bohatším sousedem. To je prostě kocourkov mezi borovicemi. Bohudík aspoň za tu stupidní rozhlednu ke které člověk musí po tak rozmlácené cestě že doma může měnit tlumiče a to ještě dodám že k rozhledně samotné žádná decentní cesta ani nevede! Jak to tam stavěli je mi dodnes záhadou. Cesty tam by vydaly asi na samotný blog.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    xxx avatar 4.6.2017 17:59 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    To neni rypnuti. To je v kostce odpoved na otazku, co lidi na te EU stve.
    Please rise for the Futurama theme song.
    Grunt avatar 4.6.2017 18:01 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Nebýt EU, situace by nebyla jiná a akorát by chyběla ta rozhledna. To je protiargument, takže stále nechápu co je štve.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 18:18 smazáno | skóre: 18 | blog: smazáno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Kolik lidi v cesku vubec vi co to je EU?
    Grunt avatar 4.6.2017 18:21 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Vzhledem k tomu že jim financuje rozvoj vlastní země a ty vlajky jsou na každém druhé projektu od silnic až po veřejné osvětlení, tak IMHO asi hodně.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 18:48 smazáno | skóre: 18 | blog: smazáno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Myslel jsem to tak, ze lidi nestve EU jako takova (protoze ani nevi jak EU doopravdy funguje/co to je EU), ale stve je nejaka jejich predstava EU (protoze jim ten pohled vnuti media zejo).
    Grunt avatar 4.6.2017 18:50 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    ale stve je nejaka jejich predstava EU (protoze jim ten pohled vnuti media zejo).
    Možná to chápat začínám.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 19:22 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Taky tomu pomáhá, že se z toho dělá ten velký strašák, který někde z venku diktuje nějaká nařízení a jiné nesmysly, která se tu musí uvést v praxi. Je to univerzální omluva pro politiky, jak něčím omluvit něco, co někdo považuje za blbost a taky je specialitou té naší vlády, že všechny tyto regulace z unie vezme a ještě dvakrát tolik zhorší a zmrví, než jak bylo požadováno původně.

    Příkladem třeba oblíbená norma na zakřivení banánů, pořád každý euroskeptik říká "k čemu proboha? banán je prostě banán", ale už neřeknou, že před implementací EN normy tu byla ČSN norma, která řešila to samý. A k čemu normu na zakřivení banánů? Protože existují stroje na loupání banánů a tak je logické na to udělat nějakou normu.
    Grunt avatar 4.6.2017 18:15 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Jinak bylo několikrát řečeno že čekat na peníze od EU je nesmysl. Jenže bez nich všechno leží 30 let tak jak se postavilo obce nejsou schopné vlastními silami nic decentního vymyslet. Je to docela solidní rozdíl když člověk přejede na druhou stranu řeky Moravy (Rakousko) a vyloženě čumí čeho tam jsou i v těch největších dírách schopni dosáhnout i bez eurofondů.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    5.6.2017 11:34 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    a vyloženě čumí čeho tam jsou i v těch největších dírách schopni dosáhnout i bez eurofondů.
    Nebude to tim, ze je to placeno z dani? Z tech dani, o kterych si nekteri nasi spoluobcane mysli, ze je nemusi platit, kdyz se jim to zrovna nehodi.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Grunt avatar 5.6.2017 12:43 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Daně se platí všude stejné. Jenže tam jsou z těch daní schopni zajistit i nějakou výstavbu. Nad rychlostí s jakou jsou schopni postavit dálnici mi zůstává rozum stát (u nás ještě ani není rozhodnuto přes které chráněné území dánlnice povede a oni ji finišují u hranice s tím nech si my Nord Autobahn napojíme kam chceme až se rozhodneme). Proto je do nebe volající že člověk odvádí poměrně vysoké daně státu, ten ještě dostává dotace ale na té veřejné infrastruktuře to není moc znát.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.6.2017 22:49 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    EU ale nerozhoduje o tom, že se bude stavět rozhledna místo silnice. O tom rozhodl někdo ze Slovenska.
    xxx avatar 4.6.2017 23:44 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    To neni tak uplne pravda vzhledem k tomu, ze pravidla pro ono rozhodavani pripravil nekjdo jinej, ze?
    Please rise for the Futurama theme song.
    5.6.2017 04:51 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ta pravidla určuje zřizovatel operačního fondu, což je příslušné ministerstvo.
    5.6.2017 10:16 smazáno | skóre: 18 | blog: smazáno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    No EU by si mohla pohlidat, ze ten odpadni pristup ceskych ministerstev nebude tolerovat ... a idealne sbohem a satecek CR a pak by EU byla super :).
    5.6.2017 13:24 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    To by snad mohlo být v příštím období (od roku 2020). Bohatým státům, které platí většinu těch fondů, se to taky nelíbí.
    xxx avatar 5.6.2017 11:46 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    A ta pravidla si zcela samo urci ministerstvo. Predpokladam, ze objem, penez, ktere budou ve fondu si taktez zcela vymysli ministerstvo.
    Please rise for the Futurama theme song.
    5.6.2017 13:28 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    O výši financí rozhoduje EU na základě toho, jak rozvinuté jsou regiony, jichž se ty operační programy týkají, a prognóz využití financí v návrhu příslušného operačního programu.
    4.6.2017 20:16 Z
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    "v případě existující konkurence mezi operátory (což u nás jednoznačně je)"

    U nás je konkurence leda tak na papíře. Pod pojmem konkurence si představuji to, co mají v Polsku.
    4.6.2017 22:01 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    My jako obyvatelé z členství v EU pouze těžíme. A nejen finančně.

    Myslels to jako vtip, nebo skutečně netušíš, jaké jsou principy financování v EU. Úvodní výhodné příjmy celkem logicky v budoucnu nahradí proud peněz opačným směrem
    Grunt avatar 4.6.2017 22:36 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    A obavám se že někteří naši občané to nerozdýchají.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Agent avatar 5.6.2017 11:54 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    A ty se divíš? Ten proud opačným směrem už tu dávno je. Co myslíte, proč tu jsou všechny ty řetězce, firmy jako VW, Bosch a další? To jsou stovky miliard co na nás vydělávaj. Já dělám v německý firmě za čtvrtinovou mzdu oproti mému německému kolegovi a to ten němec ještě nemá takový hoňky.

    A pak nám milostivě pošlou pár drobtů a ještě se tváří, že nám buhví jak pomáhaj.

    Takže kdo z koho ve skutečnosti těží?
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Agent avatar 5.6.2017 12:12 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Jako já neříkám, mám aspoň solidní práci, ale vadí mi, když mi někdo pak tvrdí, že EU nám tady zafinancovala buhvíco, přitom jsou to peníze, které jsme jim tady vydřeli my a pak nám zpětně něco málo z toho vrátí.

    Jestli je někdo čistým plátcem, tak jsme to v prvé řadě my a nějaký kecy o dobrotivosti EU ať si každej strčí někam ;-)
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    pavlix avatar 5.6.2017 14:09 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ten propočet docela sedí. Na druhou stranu co tady chceš s tím dělat... Jediné, co mě napadá je individuálně hledat práci, kde západní firma zaplatí víc než doposud, a tím otáčet penězovody po jednotlivých lidech a peníze tady utrácet. Problém je, když tady necháš většinu peněz v bydlení a do místní ekonomiky už se toho moc nedostane.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.6.2017 18:33 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Takže ubytovací služby nejsou součástí místní ekonomiky, nebo jak mám ten tvůj komentář chápat?
    pavlix avatar 8.6.2017 11:49 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Tak ubytovací služby jsou součástí místní ekonomiky, pokud se bavíme o malých rodinných penzioncích, ale to asi není to, o čem zde byla řeč.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.6.2017 12:45 Vantomas | skóre: 32 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Dokud ty peníze tečou do společností, které jsou vlastněna a daněna alespoň v rámci unie, tak je to za aktuálního stavu stejné jako kdyby zůstaly doma. Mnohem horší je odliv kapitálu přes velkou louži, kde jediný co s nimi máme harmonizováno jsou copyrightová a patentová práva... To samé lze říct o ropě, dávno jsme měli alespoň část nahradit lokálními zdroji (sever Evropy) a zbytek nakoupit jako unie.

    Ale chápu, že jiným mocnostem se nelíbí, aby nejsilnější ekonomika na světe začala lépe spolupracovat a tak to ze všech stran rozbíjí jak jen můžou.
    pavlix avatar 4.6.2017 22:12 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    My jako obyvatelé z členství v EU pouze těžíme.
    Určitě. Já jako obyvatel z členství v EU těžím, to ano. Ale já jsem trochu zvláštní obyvatel, trochu cestuju po EU, dodávám svoji práci do EU, pracuju pro firmy, které fungují po EU, a dokonce si někdy i skoro přímo sáhnu na peníze od EU díky tomu, že podporuje vzdělávání zaměstnanců. Většina obyvatel tady ale z EU nijak zvlášť netěží.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    xkucf03 avatar 5.6.2017 08:20 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    A při práci na vlajce mě napadlo, proč vlastně tolik lidí nesouhlasí s tím že jsme součástí Evropské unie? Dokonce tak že si s ní dá práci a dá si práci ji ještě přeškrtnout. Všiml jsem si euroskeptiků už u minulého zápisku. Nemyslím to jako provokaci, myslím to jako vážně míněnou otázku. Kudy jedu tam vidím nápis „Financováno z fondů pro Evropský regionální rozvoj“

    Protože to přerozdělování způsobuje1 závislost na Bruselu a ohrožuje naši suverenitu. Je to jako kdybys bral roky z Ruska plyn se slevou – nejdřív je to fajn, ale postupně si na to ekonomika zvykne, ustálí se to a už to vlastně žádné zlepšení nepřináší… zato ty najednou koukáš, že jsi závislý na někom venku a musíš poslouchat, co ti nařizuje.

    [1] vedle rozkrádání, ekonomické neefektivity a narušování rovnováhy, to teď nechme stranou

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    5.6.2017 10:28 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Jsou tu i další problémy související se současnou podobou EU.
    1. Umožňuje velkým státům, aby rozkazovaly malým. Bez EU by nebylo myslitelné, aby nám Německo určovalo, kolik máme přijmout imigrantů. Německé zákony neplatí na našem území od května 1945. Ale když to protlačí přes Brusel, tak to je jiná situace.
    2. Umožňuje politikům dělat nepopulární věci, ale přitom za ně nenést odpovědnost (my to nechceme, ale z Bruselu nám to nařídili).
    JiK avatar 5.6.2017 19:43 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Kdyby nekdo lakomym holandanum v roce 1985 rekl, ze budou platit ze svych uspor penze reckym duchodcum, protoze si tam zvolili komunistickou vladu a promrdali penize, asi by Vam rekli, ze jste byl moc dlouho na slunci, a ze mate omezit ten Heineken...byla to jina unie.

    Dnesni vedeni EU je sraz vylizanych eurobolseviku, intelektove kvality srovnatelne s Bilakem, Husakem a Strougalem, kteri nastesti skodi jen stredne, protoze jejich debilita je skoro vzdy predstizena implementacni neschopnosti a impotenci.

    Empiricky to ukazuji vsechny ty mohutne uspechy, ktere v posledni dobe dosahli, at uz Lisabonska agenda 2000, kdy jsme do roku 2010 predehnali celou zemekouli, nebo lidem tolik milovana Evropska ustava, nebo 142. ale-fakt-uz-opravdu-posledni balicek Reckych dluhu, skvele zvladnuta invaze ilegalnich migrantu, neprobehnuvsi Brexit, a jine...
    6.6.2017 11:37 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Kdyby nekdo lakomym holandanum v roce 1985 rekl, ze budou platit ze svych uspor penze reckym duchodcum, protoze si tam zvolili komunistickou vladu a promrdali penize, asi by Vam rekli, ze jste byl moc dlouho na slunci, a ze mate omezit ten Heineken...byla to jina unie.

    Ono je to ještě horší. Kdyby někdo v roce 2010 tvrdil, že za několik let vyhlásí ve Francii výjimečný stav, který potrvá minimálně rok a půl, také by mu všichni vysmáli. Půldruhého roku trvající výjimečný stav? Ve Francii? To je nesmysl, takové věci se dělají v banánových republikách, ale v tvrdém jádru EU? Vyloučeno.

    Rezza avatar 5.6.2017 12:10 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Ja nevim, EU prerozdeluji 1% HDP. Coz jsou obri penize z pohledu cisla, ale prd z pohledu zbytku. Zvlast kdyz to srovnam s tim, ze samotny stat prerozdeluje skoro pulku, tak bych radsi byl jen v EU nez v CR :D.
    5.6.2017 14:02 smazáno | skóre: 18 | blog: smazáno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    byt pouze v EU a ne v CR je krasny ideal :-D
    pavlix avatar 5.6.2017 14:10 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Tak zase můžeš být jen v EU a ne ČR, pokud si najdeš zemi, u které nebudeš mít pocit, že tě vysává. :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Grunt avatar 5.6.2017 19:44 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    vedle rozkrádání, ekonomické neefektivity a narušování rovnováhy
    Jenže to je u nás standard i bez EU.
    a ohrožuje naši suverenitu
    Jakou? My nějakou máme nebo jsme někdy měli? Suverénní evropské státy jsou Švýcarsko, Lucembursko nebo třeba Monako, ale my vždycky byly přicmrdávači a vždycky budem… jedno jestli tu a nebo onu stranu.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    pavlix avatar 5.6.2017 20:37 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Švýcarsku bych i věřil, ale co je v Lucembursku tak úžasného, že by fungovalo i nemít výsadní postavení v EU?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Grunt avatar 5.6.2017 20:47 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    HDP. Ale jinak nic. Vlastní neznalost. Chtěl jsem se zeptat odkdy je Lucembursko v EU, ale…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    7.6.2017 18:37 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Jenže to HDP je z velké částí tvořeno finančními službami, které by těžko provozovali kdyby netežili z volného toku kapitálu v EU.
    Grunt avatar 8.6.2017 09:04 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    No spíš jsem považoval Lucembursko za suverénní stát a tak nějak si neuvědomil, že je to jeden ze zakládajících členů EU. A mimo jiné jsem nemyslel Lucembursko, ale Lichtenštejnsko. Ale tohle platí pro všechny pidi-zemičky s vysokým HDP, takže je to úplně jedno.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    JiK avatar 5.6.2017 19:26 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Socialismus je uspesny, a zdravy. Podarilo se mu treba snizit body mass index (BMI) u cele, drive obezitou nebezpecne ohrozene, populace Venezuely.

    Socialismus bez vyjimek uspel i v Africe, v Asii, a v Evrope, zde si na nej take nostalgicky vzpominame, jak jsme vyvazeli nase spickove pocitace do zaostale Britanie, a jak nasi soudruzi z NDR inspirovali pouzitim modernich nekovovych materialu zahnivajci autoprumysl klerofasitickeho zapadniho Nemecka, a koneckoncu, jsme tu na IT serveru, takze i algoritmy, a programovaci jazyky se dodnes pisou ze sentimentu bud azbukou nebo aspon rusky, ze?

    :-)
    Grunt avatar 5.6.2017 19:35 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    A něco k tématu?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    8.6.2017 08:59 starej kus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Tak pokud se dobře pamatuju, tak minimálně v Algolu se azbukou syntaxe psát dala.
    7.6.2017 21:27 johny vyzirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    naivita nekterych respondentu je skutecne do nebe volajici. Chteli by, aby to (TM) fungovalo tak nejak dobre a EU byla prinosem pro _vsechny_ a podobne nesmysly. Panove, jsme v kapitalismu. To neni zaopatrovaci ustav, nybrz neustaly boj, zer nebo chcipni.

    Zcela spravne to odhadl uz kdysi davno Klaus a v posledni dobe pan Babis. EU je konstrukt elit, ktery samozrejme slouzi k obohacovani techto elit a ochuzovani vetsiny obyvatel. Ani my obcane nejsme sami sobe bratri a sestry, nybrz jsme konkurenti v boji o zdroje a prostredky. Predstava, ze EU bude delat neco pro nas obycejne obcany je detinska.

    Je treba byt 'chytrejsi' (nekdo rika vychcanejsi) nez ti ostatni v Evrope. Jestlize se kazdy z nas chce mit dobre, tak to pujde jen za cenu, ze nekdo jiny bude v bahne. To co nas muze v nasi vlasti spojovat, je snaha, aby se ti chudaci nachazeli mino hranice nasi zeme. (jinak budeme muset mit kazdy v predzahradce ostreho vlcaka)

    To, ze se nas evropsky financni hazard a ztraty s tim spojene dal prehodit na Reky, je mistrovska ukazka, ja se to dela. Rekove, kteri si pry zili nad pomery jiz po nekolikate snizuji penze (samozrejme jen tem nejmene majetnym) a prodavaji letiste a jinou infrastrukturu za babku nadnarodnim korporacim. Zase na to nevydelavame my. To je chyba, ktera plyne z neznalosti a z naivnich predstav o nejake spolupraci a solidarite.

    Ucme se u pana Babise. Na EU neni treba nadavat, je treba lobovat , aby se tam delaly narizeni PRO nas. Narizeni, ktere budou delat problemy nasim konkurentum. Nebo si snad skutecne nekdo mysli, ze rozhoduje kvalita nejakeho produktu? V soucasnem stadiu koncentrovaneho kapitalismu rozhoduji diskriminacni normy a omezeni, ktere skodi konkurenci.

    Ale i kazdy z nas muze prispet k tomu, abychom se nestali za nejakou dobu temi, kteri to vsechno plati. Dnes je to tak, ze vetsina z nas dela pro Nemce, nemecke firmy. Je treba se kazdy den pozorne divat, jak to ti Nemci delaji, Nekdo by si myslel, ze je treba si okouknout tu nemeckou technologii. To je nesmysl, technicky se nemame koho obavat. Zakaznicke udaje, ceniky, referencni projekty - to je treba si z te dnesni vynucene 'spoluprace' odnest, abychom mohli v budoucnu prebrat Nemecku cast jeho zakazek.

    Vim, ze rada lidi tohle vse povazuje jaksi za 'nekorektni'. Nekdo takovy by si mel uvedomit, v jake dobe zije.

    Obcane, Vzpamatujte se! Havel uz je davno na vecnosti.
    Agent avatar 9.6.2017 13:41 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Havel uz je davno na vecnosti. - Zaplatpanbu. Aspoň nějaká pozitiva tu jsou. Já nak za zbytek příspěvku +1
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    9.6.2017 16:50 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    + 1
    9.6.2017 18:06 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    koukam sraz bolseviku :) svobodomyslni lide si havla vazi
    PepaSFI avatar 9.6.2017 19:03 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    no já si vzpomínám na to jak se Karel Kryl s Havlem mírně řečeno nepohodl když viděl co se kolem něj děje a odjel zpátky do Mníšku pod Alpou
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    pavlix avatar 10.6.2017 00:44 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    svobodomyslni lide si havla vazi
    To si myslím, že neplatí. Nevidím důvod, proč si vážit českého (československého) prezidenta bez vztahu k vlastní zemi.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    10.6.2017 19:20 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: EU regulace
    Nevím, jestli jsi bolševik, ale rozhodně jsi srab, který se bojí přihlásit a stát si za vlastním názorem. Nádhernou manipulaci provádíš vystupováním za nějakou abstraktní skupinu - ostatně svobodomyslný nebyl ani tvůj Václav, který jenom plnil pokyny svých bolševických a stbáckých nadřízených.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.