abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 725 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!

    14. 11. 2012 | Jiří Komárek | Hry a zábava | 4197×

    Provětrat si hlavu a dopřát si pár přesných zásahů do nepřítelova těla nebo naopak nenechat zahálet mozkové závity a postavit kvetoucí impérium? A proč ne obojí zároveň?

    Jak že to tedy funguje? Po stažení, rozbalení, nainstalování a spuštění hry se zobrazí malé okénko, ve kterém se stáhnou aktualizace a hned poté jste přepojeni na stránku, kde vyplníte libovolné jméno a heslo a ocitnete se v hlavním menu. To je přehledně děleno na několik částí, z nichž nás při prvním spuštění bude zajímat nejvíce asi „Tutorial“. Pod touto položkou se skrývá přesně to co byste očekávali: budete provedeni hrou od základních principů po ty složitější. Celým tréningem jsme provázeni jak textovými příkazy, tak mluveným slovem. To je ovšem pouze v angličtině, tudíž pokud tímto jazykem nevládnete, máte bohužel smůlu. Ovšem pro pochopení stačí základy tohoto jazyka či možná ještě méně: vše je totiž i přehledně graficky naznačeno. Až se naučíte základní ovládání hry, můžete vyrazit do boje!

    Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR

    Své první válečné dobrodružství začnete kliknutím na tlačítko „Play“ v hlavním menu. Před vámi se objeví seznam herních serverů s obvyklými hodnotami, z nichž nejzajímavější jsou verze hry (existují totiž i modifikace, o kterých bude řeč později), ping a množství hráčů. Těch se v herním světě pohybuje většinou dostatečně na to, abyste našli protivníky sobě rovné. Na druhou stranu, nečekejte servery přetížené náporem desítek tisíc hráčů, budete-li dělat jejich součet, skončíte pravděpodobně u trojmístných čísel. Vyberte svému srdci nejbližší, připojte se a vyberte si stranu za kterou chcete získat nehynoucí čest a slávu.

    Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR

    Nemáte-li chuť jakkoliv přemýšlet, vrhněte se rovnou do boje a velení a stavbu přenechte na druhých. V FPS části hry se budete prohánět po pláních, sbírat suroviny, získávat pod svoji kontrolu takzvané „respawn“ body, což jsou místa, na kterých se po smrti můžete znovu zhmotnit a samozřejmě a hlavně bojovat s nepřáteli a snažit se zničit jim hlavní budovu, což se rovná vítězství. K tomu však vede dlouhá cesta a nehrajete-li proti naprostým začátečníkům, nějaký čas vám potrvá, než spatříte srdcehřejný obrázek padající nepřítelovy hlavní budovy. Daleko častěji než to uvidíte před sebou obrazovku s informací, že jste byli zabiti, a odpočet sekund do možnosti znovuvzkříšení. Na tom není nic bolestného, pouze budete-li chtít pokročilejší jednotku či některé z vynálezů, bude to bolet vaši peněženku.

    Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR

    Tady se dostáváme k RPG aspektu hry. Každý hráč si díky vynálezům může při znovuoživení vybrat zdarma či za peníze některý z již vynalezených artefaktů. Jedná se o zbraně, prostředky na zvýšení jejich účinnosti či naopak na ochranu. Každý hráč tak získá v boji další možnosti a výhody. Dalším způsobem jejich zisku je boj, kdy se vám po zásahu protivníka zvýší nejen sebevědomí, ale i položka zkušenosti a po dosažení určité úrovně máte možnost povýšit na další level. Takto vylepšená jednotka je nejen graficky zajímavější, ale i v boji odolnější.

    Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR

    Pokud jste však spíše budovatel, můžete po příchodu do pevnosti požádat v hlasování o přidělení pozice velitele. Ten se v době výkonu své pozice nepohybuje po hře, ale jeho pohled se změní z pohledu první osoby na „strategický“ pohled shora. Může poté ovládat dělníky, stavět budovy a v takto postavených budovách zkoumat vynálezy. Když se mu to omrzí, může jednoduše na svoji pozici rezignovat a opět se zhmotnit uprostřed bitevní vřavy. Systém změny z řadového vojáka na velitele a zpět je velice povedený a hra díky této kombinaci dostává zcela jiný rozměr.

    Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR

    Jak již bylo zmíněno, kolem hry bylo vytvořeno několik módů. Ty mění podstatu hry a hlavně vás přenesou z lesů, plání a hor obývanými příšerami, jenž jakoby právě byly popsány perem J.R.R.Tolkiena do zcela odlišného prostředí. Prvním z nich je Samurai Wars, se kterým se podíváte do středověkého Japonska. V dalším z módů, TombStone se dostanete doprostřed šarvátky kovbojů s armádou zombies. Do budoucna je plánován třeba ještě mód ze dne D, nebo-li spojeneckého vylodění u břehů Normandie.

    Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR

    Hra samotná není žádným nováčkem, za sebou má na herní průmysl sáhodlouhou historii. První verzi hry Savage: The Battle for Newerth vydalo herní studio S2 Games již v roce 2003. Freeware se stala v roce 2006 spolu s uvolněním zdrojového kódu. Ve vývoji hry nadále pokračovala komunita kolem webu Newerth.com ve spolupráci právě s S2 Games. Z této koalice vzešlo právě Savage XR, které však již nebylo open source, neboť předchozí verze trpěly problémy s cheatery a toto opatření mělo jejich snahy ztížit.

    Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR Newerth – Savage XR

    Tak co, stále nevěříte, že tohle prazvláštní propojení RTS, FPS a RPG může fungovat? Inu, nemarněte čas úvahami, stáhněte si binárku pro Linux a sami si zkuste vyrazit do temných hvozdů budovat a dobývat.

           

    Hodnocení: 73 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Marián Kyral avatar 14.11.2012 09:11 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    Co takhle na úvod přidat odstaveček, který hru představí? Něco jako: je to RPG s prvky xxx a multiplayerem? Projekt vyvíjí aaa a je dostupný volně (placeně). Takhle to je jen změť screenshotů a nesouvislého textu.
    Peťoš avatar 14.11.2012 10:42 Peťoš | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    tomuto podobnych clanku je na ABC vice a vice. Hlavne obrazky, celkem tvorba tohoto "clanku" zabrala autorovi tak 30 minut. Maximalne.
    14.11.2012 14:18 kapo | skóre: 15 | blog: runtime
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    Přesně! Jsem četl od začátku a hledal tyto informace. A když jsem je nenašel, tak jsem jen prolítl zbytek stránky s obrázky a skončil na komentářích. Jediné plus je informace, že něco jako FPG (FPS s RPG) se jmenuje Savage XR. Na zbytek informací použít google.
    Why make things difficult, when it is possible to make them cryptic... - Aksel Peter Jorgensen
    Fluttershy, yay! avatar 14.11.2012 15:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    Pánové, to byste ten článek nesměli jen proletět, nýbrž přečíst. Na obranu autora musím konstatovat, že tam _je_ napsáno, že jde o multiplayerovou ~FPS s RPG a strategickými prvky. O hře tam toho je relativně hodně.

    Na druhou stranu mě ten článek nebavil. Z toho, co by se mi líbilo, byste se ale nedozvěděli vůbec nic. S láskou totiž vzpomínám na články Mamouliana a ICE z poloviny 90. let.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Marián Kyral avatar 14.11.2012 16:59 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    No a o tom to je. Tyhle podstatné informace by měly být hned na začátku. Momentálně to je jen neutříděná snůška postřehů ze kterých si musím vyzobávat podstatné informace. To že si to budu muset stáhnout, rozbalit nebo jinak nainstalovat je snad samozřejmé. Je tam nějaký tutoriál - fajn. Zcela nezáživné podání zcela samozřejmých věcí.

    Tyhle screenshotové články většinou zcela přeskakuji, ale tenhle vypadal slibně. Bohužel zklamal.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 14.11.2012 17:20 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    Je to recenze, ne položka v utříděné herní databázi. Jinak typ hry je vcelku poznat z prvních screenshotů, aniž byste byl obtěžován čtením textu.
    Peťoš avatar 14.11.2012 18:05 Peťoš | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!

    Promin, ale recenzi si ocividne predstavujeme jinak... Recenze hry by -dle meho- mela vypadat takto:

    http://www.mandrivalinux.cz/vendetta-online-vy-a-vasi-nepratele-v-hlubokem-vesmiru/
    http://www.mandrivalinux.cz/smokin-guns-counter-strike-na-divokem-zapade/
    http://www.mandrivalinux.cz/freedroidrpg-megasys-ms-musi-byt-porazen/

    (tyto jsou primo moje, nezminuji jine autory, na jinych, zivych serverech).

    A nejde o to, ze by nas obtezovalo cteni textu. Prave naopak. Neni toho mnoho ke cteni, obrazky jsou hezke ale ty si prohlednu i na strankach se stazenim hry... uz nepisu. Neni na to cas a ani prostor. Ale napsal jsem pomerne dost na to, abych vedel, kolik casu stoji podobny clanek...

    Marián Kyral avatar 14.11.2012 18:13 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    Recenze? Možná se mýlím, ale dobrá recenze by na konci měla mít shrnutí, vypsány klady a zápory plus nějaké celkové hodnocení.
    rADOn avatar 14.11.2012 19:29 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    Sreenshoty do toho prosím netahej. Ne že bysme nevěřili že umíte zastřelit pěkné obrazovky, ale v branži existuje takové pravidlo že téma článku má být poznat už z perexu. V případě her je vždy aspoň naznačen žánr. Pokud kouknu treba na bonusweb:
    Ani slušný scénář nezachránil béčkovou adventuru
    Série Forza patří k nejoblíbenějším závodním projektům vůbec. Zaslouženě. Těžko hledat závodní simulátor
    Problémy technického rázu a místy patetické dialogy, to jsou v podstatě jediné nedostatky třetího dílu akční historické exkurze
    Nejpopulárnější placená západní fantasy on-line hra
    Rád bych konstruktivně navrhnul něco pro tenhle článek, ale opravdu jsem z textu moc nechopil o co jde a obrazovky si na telefonu moc neprohlédnu.

    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    Marián Kyral avatar 14.11.2012 22:35 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    No ony to jsou takové "screenshotové recenze". Nahňápe se co nejvíce obrazovek a k tomu se přihodí pár vět, Nemá to ani hlavu, ani patu :-( Pokud to byly nové verze distribucí, tak mě to nechávalo klidným. Tohle se však nepovedlo. Dokonce jsem si pustil video a nebyl jsem z toho moc moudrý. Mám za to, že hlavní smysl článku je upozornit na danou hru. A to nejlépe tak, že hru představí, shrne o čem je a na co se můžeme těšit.

    Doli, neměj mi to za zlé, ale lepší nebo horší recenze jsou všude kolem nás, takže o tom jak má vypadat recenze má každý alespoň nějakou představu. Navíc, tohle jsem za recenzi nepovažoval až do doby, kdy jsi to takto pojmenoval ty. Recenze by měla hodnotit, tohle je spíše takový "návod". Tady si to stáhněte, rozbalte spusťte, vyskočí okýnko, tam se přihlásíte a začnete tutoriálem. A pokud neumíte anglicky, máte trochu problém.

    Článek jsem si pročetl několikrát, ale stále třeba netuším o co přesně v této hře jde. Nenašel jsem tam jasnou odpověď, jestli se dá hrát offline, nebo pouze na serveru. Tuším, že b) je správně. Abych to zjistil musím pátrat jinde.

    Z mého pohledu: raději méně obrázků a pokud jich je moc, stačilo by do článku vybrat jen pár a na konec pak vložit galerii, kde by měl každý obrázek v případě potřeby krátký popis (Jednu nebo dvě věty). Přečtu si článek a pokud mě to zaujalo, kouknu do galerie.

    Současná situace, kdy se mi každý obrázek otevře zvlášť mi moc nevyhovuje. Tak nějak jsem si zvykl na ty ajax galerie, kdy otevřu jeden obrázek a pak už jen listuji kliknutím na "next".
    Fluttershy, yay! avatar 14.11.2012 22:49 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    Recenze by měla hodnotit, tohle je spíše takový "návod".

    S tím se dá bohužel souhlasit.

    Nenašel jsem tam jasnou odpověď, jestli se dá hrát offline, nebo pouze na serveru. Tuším, že b) je správně. Abych to zjistil musím pátrat jinde.

    Obávám se, že zde bude chyba na přijímači:

    Své první válečné dobrodružství začnete kliknutím na tlačítko „Play“ v hlavním menu. Před vámi se objeví seznam herních serverů s obvyklými hodnotami, z nichž nejzajímavější jsou verze hry (existují totiž i modifikace, o kterých bude řeč později), ping a množství hráčů. Těch se v herním světě pohybuje většinou dostatečně na to, abyste našli protivníky sobě rovné. Na druhou stranu, nečekejte servery přetížené náporem desítek tisíc hráčů, budete-li dělat jejich součet, skončíte pravděpodobně u trojmístných čísel. Vyberte svému srdci nejbližší, připojte se a vyberte si stranu za kterou chcete získat nehynoucí čest a slávu.
    Z mého pohledu: raději méně obrázků a pokud jich je moc, stačilo by do článku vybrat jen pár a na konec pak vložit galerii, kde by měl každý obrázek v případě potřeby krátký popis (Jednu nebo dvě věty). Přečtu si článek a pokud mě to zaujalo, kouknu do galerie.

    S tím nesouhlasím, protože při zdejším rozložení stránky by to byl prostě blok textu, což se mi blbě čte.

    Současná situace, kdy se mi každý obrázek otevře zvlášť mi moc nevyhovuje. Tak nějak jsem si zvykl na ty ajax galerie, kdy otevřu jeden obrázek a pak už jen listuji kliknutím na "next".

    Jo, to by nebylo špatné, kdyby ten skript, který zobrazí obrázek na popředí, uměl i přejít na další obrázek.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Marián Kyral avatar 15.11.2012 07:27 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    Nenašel jsem tam jasnou odpověď, jestli se dá hrát offline, nebo pouze na serveru. Tuším, že b) je správně. Abych to zjistil musím pátrat jinde.

    Obávám se, že zde bude chyba na přijímači:

    Své první válečné dobrodružství začnete kliknutím na tlačítko „Play“ v hlavním menu. Před vámi se objeví seznam herních serverů s obvyklými hodnotami, z nichž nejzajímavější jsou verze hry (existují totiž i modifikace, o kterých bude řeč později), ping a množství hráčů. Těch se v herním světě pohybuje většinou dostatečně na to, abyste našli protivníky sobě rovné. Na druhou stranu, nečekejte servery přetížené náporem desítek tisíc hráčů, budete-li dělat jejich součet, skončíte pravděpodobně u trojmístných čísel. Vyberte svému srdci nejbližší, připojte se a vyberte si stranu za kterou chcete získat nehynoucí čest a slávu.
    Ok, dá se to z toho odhadnout. Ale někde by tam mohlo být zmíněno, že se jedná pouze o online multiplayer a hra jednoho hráče není možná.
    Z mého pohledu: raději méně obrázků a pokud jich je moc, stačilo by do článku vybrat jen pár a na konec pak vložit galerii, kde by měl každý obrázek v případě potřeby krátký popis (Jednu nebo dvě věty). Přečtu si článek a pokud mě to zaujalo, kouknu do galerie.

    S tím nesouhlasím, protože při zdejším rozložení stránky by to byl prostě blok textu, což se mi blbě čte.

    No to asi souvisí s mým rozlišením. Já vidím tři obrázky, tři řádky textu, tři obrázky, další tři řádky textu... Ony ty obrázky nejsou nutné. I bez nich lze udělat souvislejší text přehledný a snadno čitelný. Stačí použít vymoženost jménem odstavec ;-) Třeba v jaderných novinách bývá těch obrázků minimálně a čte se to jedna báseň.
    Současná situace, kdy se mi každý obrázek otevře zvlášť mi moc nevyhovuje. Tak nějak jsem si zvykl na ty ajax galerie, kdy otevřu jeden obrázek a pak už jen listuji kliknutím na "next".

    Jo, to by nebylo špatné, kdyby ten skript, který zobrazí obrázek na popředí, uměl i přejít na další obrázek.

    Možná by to nebylo až tak těžké to tam dodělat. Šikovných programátorů tu je jistě více než šikovných autorů textů.
    Fluttershy, yay! avatar 15.11.2012 08:43 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    • Kvůli právě tomuto webu se mi často nechce měnit velikost okna prohlížeče.
    • V JN jsou často citace a jiná zvýraznění textu.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Marián Kyral avatar 15.11.2012 11:00 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    S tím rozlišením to nebylo na tebe. To bylo spíše na mně, že jej mám moc velké a tyhle články pak nevypadají moc dobře ;-)
    JN byl jen příklad. Další příklady jsou třeba knihy a povídky.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 15.11.2012 00:04 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    OK, tak začněte někdo psát něco lepšího. Teď obecně (není to případ tohoto autora). Já z autorů mámím články horem dolem a jsem rád, když to má po roce úspěch.

    A když tohle někomu řeknu, tak se typicky dočkám odpovědi "že na to nemám" nebo "že na to nemám čas". Mě nikdo psaní článků taky neučil a čas nemám posledních několik let, přesto musím zvládat obojí. A když se najdou lidi, kteří jsou ochotní to dělat pro peníze, tak se to ostatním typicky nelíbí. A ti, co to pro peníze dělat nechtějí, zase nehnou brvou.

    Bohužel je to přesný odraz komunity - stejně jako ve vývoji open source dělá skutečnou práci jen velice úzká skupina lidí a zbytek mrmlá.
    Marián Kyral avatar 15.11.2012 07:16 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    Já to bohužel nebudu. Už několik let mám rozepsán blog o Race for the Galaxy UI a dle všeho jej asi ani nikdy nedokončím.

    Jinak koukal jsem na ostatní články autora a tomu předchozímu se nedá nic vytknout. Je tam úvod, je tam závěrečné hodnocení. Rozumně strukturováno. Pěkně jsem si početl.

    Oproti tomu, současná "recenze" působí jako úlet, experiment případně totální zatmění mysli autora :-( Možná že za těch pár měsíců zapoměl, jak to psal posledně.
    rADOn avatar 15.11.2012 15:49 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    … a zbytek mrmlá.
    Tak to neber jako mrmlání ale jako bugreport. "Chceme stostránkové elaboráty s grafy a poznámkovým aparátem"? WONTFIX, chápu. Ale doplnit pár slov do perexu snad není tak moc. A že si o to lidi celkem slušně napíšou místo aby někde bokem trousili pomluvy, to je přece taky obraz komunity. Tak si to neber osobně.
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    Marián Kyral avatar 15.11.2012 17:24 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    Tohle nedělám často, ale: +1
    Luboš Doležel (Doli) avatar 14.11.2012 17:20 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Newerth – Savage XR: seber kladivo, vylešti zbroj a vyraž!
    Jestli je to tak snadné, tak velice rád články přivítám.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.