abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 559 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Oracle Autonomous Database

    4. 10. 2017 | Richard Voigts | Reklama | 2458×

    Společnost Oracle na konferenci Oracle Open World představila novou službu Oracle Autonomous Database Cloud založenou na revoluční autonomní databázi s umělou inteligencí, která nepotřebuje administrátora, aplikace Oracle Adaptive Intelligent Apps a novou licenční politiku pro přechod do cloudu.

    Nová databázová platforma Oracle 18c je první na světě a (zatím) jediná, která dostala plnou automatizaci, založenou na strojovém učení a umělé inteligenci. Databázový cloud Oracle Autonomous Database Cloud se díky tomu stane podle Larryho Ellisona, předsedy představenstva a technologického ředitele (CTO), první stoprocentně automatizovanou autonomní databází.

    Administrátorské dilema

    Veškerá administrace eliminuje 100 procent lidské práce pro správu, a tím nejen lidské chyby, ale i škodlivé, zákeřné chování. „Odborníci na databáze se nyní mohou skutečně soustředit spíše na jiné dovednosti. Dojde tím k posunu směrem k návrhu databáze, návrhu schématu, různým druhům analýz dat a zapojení technik strojového učení,“ zdůraznil Larry Ellison.

    oracle

    Plná automatizace

    Databáze se dokáže automaticky upgradovat, nasazovat záplaty a za běhu se optimalizovat. Není vyžadováno ani testování výkonu administrátorem. Díky plně automatizované elasticitě může také přidat počet procesů, procesorů (CPU) v cloudu, když roste zátěž, nebo naopak. K tomu Larry Ellison dodal: „Naše nová platforma je pružná, a to doslova a ihned. Nikdy není třeba poskytnout více výpočetních zdrojů, než úloha opravdu vyžaduje.“

    Výpadky této databáze budou podle společnosti Oracle kratší než 30 minut za rok a podnikům tato platforma garantuje lepší návratnost investic ve srovnání s konkurenčním Amazonem. Ellison představil rovněž nové automatizované bezpečnostní aplikace, které dokáží v reálném čase detekovat útoky a řešit případné související problémy.

    Levnější a rychlejší než Amazon Relational Database Service

    Larry Ellison také prezentoval vyšší garantovanou dostupnost služeb (SLA) Oracle Autonomous Database Cloud (99,995 %) oproti 99,5 % u Amazon Relational Database Service (RDS) a vyšší rychlost (5-8krát). Jsou to sice působivá srovnání, pro české poměry však spíše zatím ilustrativní.

    Do cloudu si přineste svoji už koupenou licenci

    oracle

    Podle nové licenční politiky Oracle lze buď platit formou pay-as-you-go, nebo odhadnout plánovanou zátěž a platit formou kreditů. Podnikům, jež mají zakoupené licence a databázovou platformu už instalovanou „doma“ (on-premise), Oracle usnadňuje přechod do cloudu licencí BYOL – Bring Your Own Licence, která znamená slevu za již zakoupenou licenci.

    Aplikace pro nejdůležitější obory

    Oracle Adaptive Intelligent Apps je sadou aplikací, rovněž založených na umělé inteligenci Oracle. Tato sada zahrnuje aplikace pro řízení financí, lidských zdrojů, dodavatelských řetězců, výroby, prodeje i zákaznické zkušenosti.

    Kdo si může dovolit Oracle?

    Oracle přináší podle Marka Hurda, výkonného ředitele Oracle, novinky ve všech oblastech cloudu – IaaS (infrastruktura jako služba), PaaS (platforma jako služba), SaaS (software jako služba) a DaaS (data jako služba) a má nejkompletnější sadu aplikací SaaS.

    Mark Hurd také sdělil, že cloud změnil IT: „Zatímco dříve si mohla dovolit podobná řešení pouze firma s IT personálem, už ho nepotřebuje. Technologie Oracle si dnes může dovolit firma jakékoliv velikosti.“

    oracle

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.