abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 689 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    KTorrent - BitTorrent pro KDE

    5. 3. 2007 | Petr Šigut | Recenze | 11871×

    Používáte síť BitTorrent? Nebo jste o ni slyšeli a chcete si ji vyzkoušet? V tom případě je dobré mít klienta a ještě lepší dobrého klienta. KTorrent určitě patří mezi ty povedenější.

    V článku nebudu rozebírat, co to je BitTorrent (nejsem ten pravý); něco se lze dozvědět ve slovníku a softwarovém katalogu tady na abíčku (BitTorrent a BitTorrent) nebo na Wikipedii. Každopádně je to druh peer2peer sítě oblíbený v linuxovém světě (nejen) proto, že autor je příznivcem open-source a nevězní svou technologii v řetězech tajením protokolu či zakazováním jiných klientů.

    Instalace

    Ve spoustě distribucí bude KTorrent přítomen v repozitářích. Máte-li smůlu a není, či chcete okusit novou verzi 2.1 (což doporučuji - vylepšena rychlost, spousty oprav, změny rozhraní, ...), která ještě jako balíček není, lze stáhnout zdrojové kódy a zakompilovat si. Přímo na stránkách projektu jsou balíčky pro Ubuntu Edgy a Dapper.

    Zdrojáky mají asi 3,5 MB, kompiluje se klasicky:

    ./configure; make; make install

    Závislosti jsou klasické pro KDE aplikaci - v různých distribucích to bude pojmenováno různě, ale vždy přibližně takto: kde-devel a qt-devel (v Ubuntu Dapper libqt3-mt-dev). Co může zaskočit, je požadavek GMP. V Ubuntu ho uspokojil balík libgmp3-dev.

    Po úspěšné instalaci se program spouští příkazem ktorrent. Objeví se okno ne nepodobné tomuto:

    ktorrent - spusteni

    KTorrent není úplně kompletně počeštěn; přisuzuji to relativní čerstvosti verze 2.1 (doufám, že autorům lokalizace nekřivdím kvůli nějakému mému hybridnímu nastavení - počeštění KDE a spol. mám v pořádku). Nicméně mám pocit, že to na přehlednosti skoro přidává :-). Většina je počeštěna a pojmy, u kterých by to spíše škodilo, zůstávají v originále.

    Hned po instalaci prospěje projít si nastavení - Nastavení - Nastavit: KTorrent.... První položka je Stahování - KTorrent umí omezovat různé parametry odesílání/stahovaní, počet připojení apod., nemusíte tedy pro to používat externí aplikace. Dokonce umožňuje i velmi detailní nastavení rychlosti a dalších parametrů podle času. Viz níže (Moduly).

    ktorrent - nastaveni

    Rozhodně si neopomeňte správně nastavit porty - špatné nastavení může vyústit ve zcela nefunkční program (ta lepší varianta) nebo v pomalu stahující program a stěžování na protokol BitTorrent (ta horší varianta).

    Výchozí hodnoty jsou OK, ale je třeba přizpůsobit tomu pravidla vašeho firewallu (iptables) - například příkazy:

    ($IPTABLES je proměnná s cestou k příkazu iptables a $ETH_NET rozhraní "do internetu".)

    $IPTABLES -A INPUT -i $ETH_NET -p tcp --dport 6881 -j ACCEPT
    $IPTABLES -A INPUT -i $ETH_NET -p udp --dport 4444 -j ACCEPT
    $IPTABLES -A INPUT -i $ETH_NET -p udp --dport 6882 -j ACCEPT

    Výše zmíněné příkazy by měly být vhodné pro příslušně nastavené položky, které najdete v nastavení - Port (6881), Port UDP trackeru (4444) a UDP port pro DHT komunikaci (6881).

    Jestliže jste za NATem, měly by pomoci následující příkazy na routeru:

    $IPTABLES -t nat -A PREROUTING -i $ETH_NET \
     -p tcp --dport 6881 -j DNAT --to 192.168.3.2:6881
    $IPTABLES -t nat -A PREROUTING -i $ETH_NET \
     -p udp --dport 4444 -j DNAT --to 192.168.3.2:4444
    $IPTABLES -t nat -A PREROUTING -i $ETH_NET \
     -p udp --dport 6882 -j DNAT --to 192.168.3.2:6882

    Porty zůstávají stejné a 192.168.3.2 je adresa počítače za NATem ve vnitřní síti na který chceme ony porty přesměrovávat. Přivítám trpkou kritiku zkušených síťařů v diskuzi - nerad bych šířil nějaké bludy.

    S nastavením routeru vám snad může pomoci plugin UPnP, ale nezkoumal jsem blíže, přijde mi to jako zvrhlost...

    Další nastavení se týká využití paměti, rychlosti obnovování GUI, tray ikony, oznamovacích zpráv atp. - nastavte dle libosti a divné věci, o kterých nevíme, co znamenají, neměníme...

    Co přináší závislost na KDE?

    Alespoň pro mě je hodně příjemnou vlastností KTorrentu integrace vyhledávání torrentů - klasicky se tak děje přes váš prohlížeč, ale KTorrent k tomu využívá khtml (nebo nějak integrovaný Konqueror, nezkoumal jsem). V praxi to vypadá nějak takto:

    ktorrent - hledani

    Máte tedy prostředí pouze pro hledání torrentů. Po kliknutí na tlačítko Hledat zadáte do formuláře klíčová slova a zvolíte Search Engine - neboli stránku, na které se má daný torrent hledat. Jednotlivé výsledky hledání se zobrazí v tabech. Search Engine můžete přidávat i vlastní, podobně jednoduše jako například ve Firefoxu, stačí v Nastavení - Hledání vyplnit název Search Enginu (libovolné) a adresu, kde za na místo hledaného řetězce (proměnné) doplní slovo FOOBAR. Stejně jako na obrázku, kde přidáváme server Downloadanime.org:

    ktorrent - hle-pridat

    Moduly

    V nastavení KTorrentu najdete i sekci Moduly - nemusíte je nikde stahovat, jsou součástí KTorrentu; jen si volíte, jestli se daný modul načte nebo ne.

    Po označí modulu a kliknutí na Načíst přibude jeho nastavení.

    ktorrent - moduly

    Pro představu si pojďme dva zajímavé moduly představit (některé další jsou načteny ve výchozím stavu):

    Scheduler plugin - užitečná věc hlavně pro ty, které ISP trýzní různým omezováním času, limity apod. Lze si nastavit, od kolika do kolika hodin se může kolik přijmout a odeslat. Můžete si vytvořit i několik profilů. Naštěstí nemusím tento plugin nějak intenzivně využívat...

    ktorrent - omezeni

    Web interface plugin - chtěli byste mít nainstalovaného BitTorrent démona na serveru, který běží 24/7 denně a jen s k němu z vašeho desktopu připojovat a kontrolovat, co stahuje? Tak to vám umožní webové rozhraní jen tak napůl :-). Za prvé nevím, kdo by chtěl na server instalovat KTorrent se všemi jeho závislostmi, a za druhé si přiznejme, že ono webové rozhraní není z nejpropracovanějších. Na druhou stranu se musí nechat, že vše funguje naprosto bez problémů na první pokus bez složitého nastavování, a na telefonické stěžování rodiny/spolubydlících "Ta liška načítá stránky strašně pomalu!" nemusíte zapínat ssh a hned ktorrent zabíjet - ale stačí stop přes web...

    ktorrent - web

    Web interface požadoval nastavenou položku Automaticky ukládat torrenty do.

    Moduly jsou podle mě velmi šikovná věc - každý si zvolí, které potřebuje, program je rychlejší (doufám) a přehlednější (nevidíte nastavení, o které nestojíte).

    A co samotné stahování?

    To nejdůležitější jsem si nechal na konec, ale v podstatě není co rozebírat - vše je velice intuitivní. Buď přes integrovanéé vyhledávání nebo přes prohlížeč si najdete torrent a ten se začne stahovat přes KTorrent... stahování můžete samozřejmě pozastavit. V dolní části aplikace vidíte 5 záložek - Stav, Soubory, Protějšky, Porce, Trackery. Ve Stavu například vidíte, jak velká část torrentu je k dispozici - symbolizováno proužkem s případnými přerušeními. V kartě Soubory máte zase přehled o souborech, ze kterých se torrent skládá. Pravý klik ve frontě na stahovaný soubor vám vyvolá další možnosti - třeba náhled pro video, různé seskupování atd.

    ktorrent - stahovani

           

    Hodnocení: 81 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    atan avatar 5.3.2007 00:09 atan | skóre: 21 | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Ja uspesne pouzivam uTorrent pod wine i s WebUI.
    5.3.2007 00:16 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Zdrojáky mají asi 3,5 MB, kompiluje se klasicky: ./configure; make; make install

    Omlouvám se za první poněkud negativní reakci, ale považuji tohle za

    1) zbytečnou radu pro ty, kteří vědí, jak "ručně" kompilovat, a zároveň, proč tohle ve svém systému raději nedělat

    2) nevhodné pro ty, kteří totéž nevědí

    KTorrent 2.1 je už tak dlouho venku, že by ho ty nejběžnější distribuce měly mít v repozitářích aspoň jako "testing".

    Proč se ozývám: ABCLinuxu dávno nečtou pouze lidé z výše zmíněné skupiny 1, a proto považuji jakékoliv zmínky o tomto předpotopním způsobu kompilace, který je vhodný de facto pouze pro testování na pokusném systému a opravdu speciální případy, za kontraproduktivní pro image Linuxu. Používám Linux už skoro 6 let a NIKDY jsem takto nekompiloval žádný program (ne, to není zcela přesné, jako krvavý začátečník díky podobně popsanému "návodu" jsem to párkrát zkusil, s naprosto žalostnými výsledky vedoucími k hezky zasviněnému neupgradovatelnému etc. systému).

    Proto prosba pro další případné autory populárních článků, nechte si prosím configure, make i make install od cesty. Děkuji vám za všechny začínající uživatele ;-)
    5.3.2007 00:24 pacholeq | blog: odpor_je_marny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    kompilaci se ve spouste pripadu nevyhnes a kdyz uz zacnes kompilovat tak si muzes vyrobit balicek pro tvoji distribuci , pokud to je mozny a tim pada to zasvineni
    5.3.2007 00:29 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    kompilaci se ve spouste pripadu nevyhnes a kdyz uz zacnes kompilovat tak si muzes vyrobit balicek pro tvoji distribuci , pokud to je mozny a tim pada to zasvineni
    1) píšu, že jsem se "ruční" kompilaci za 6 let zdárně vždycky vyhnul

    2) způsob, jak vyrobit balíček pro svou distribuci, ale právě není ten v článku popisovaný
    5.3.2007 00:59 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    způsob, jak vyrobit balíček pro svou distribuci, ale právě není ten v článku popisovaný
    Nebo aspoň odkázaný - pro Debian je něco anglicky tady: http://www.debian-administration.org/articles/336 (AFAIK na ábíčku nic podobného nevyšlo, na druhou stranu přeložit tohle by neměl být problém).

    Pro distribuce založené na RPM na ábíčku vyšel seriál Rukověť baliče.
    Quando omni flunkus moritati
    Zdenek.Z avatar 5.3.2007 00:40 Zdenek.Z | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Proč bych se jí neměl vyhnout? Dobře, u některých málo známých programů, které v mém distru nejsou. Pokud existuje balíček v repozitářích pro distro, tak je to taky nesmysl. Pokud ho nainstaluju "standardní cestou" z repository, připravuju se o většinu výhod, jako automatické řešení závislostí, úspora času, jednotné a automatické upgradování. Tohle považuju opravdu za blbost do článků uvádět. Komu to pomůže? Pokročilému uživateli to nepomůže, ví jak má instalovat. Začátečník to buď nezvládne (nemá potřebné závislosti a hlavičkové soubory) nebo si tím zaprasí systém.
    5.3.2007 00:38 kill bill
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Tak to si mozes akurat tak pre seba nechat. Uz len to, ze pouzivas linux 6 rokov a v zivote si nekompiloval, a ak hej, tak si sa hned rozplakal, ze ti to nevyslo. Je to klasicky postup a je stale vyuzivany a nielen pri linuxov, totiz aj na *BSD, kde pouzivas porty, cize zdrojaky, ktore si tymto klasickym sposobom skompilujes a tomu ver, ze k ziadnemu znefunkcneniu nedojde.
    Zdenek.Z avatar 5.3.2007 00:49 Zdenek.Z | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Nedojde k znefunkčnění systému. Ale uživatel si tím zkomplikuje situaci. Prostě každá distribuce, příp. unix má nějaký doporučený "ideální" způsob instalace -- v rpm/deb based distrech to je přes repository. Má to svůj důvod a svoje výhody, proč se to dělá. Kompilace by měla mít důvod, pokud se v nich provádí. Uživatel Gentoo si taky nebude stahovat rpm a rozbalovat si ho do /.

    A člověk, který nekompiluje to nemusí dělat proto, že se toho bojí, ale třeba proto, že má distro se spoustou software v repository a není blbej, aby pořád sledoval stránky každého programu, který používá a pokaždé si novou verzi stahoval, kompiloval, řešil závislosti apod. Kompilace je způsob získání binárky ze zdrojáku, nikoliv způsob, jak se dostat do "klubu zasvěcených".
    5.3.2007 00:53 Thaweg | skóre: 16 | blog: Herbatka | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    To je jak do dubu, furt. Však nikdo neříká, že je kompilace na nic, jenom se občas (podle mě správně) podotkne, že pokud tvoje distribuce používá nějaký balíčkovací systém, kompilace většinou jenom přidělává práci (a znehodnocuje ten balíčkovací systém). Samozřejmě, jsou případy, kdy se kompilace hodí, neříkám, že ne.
    5.3.2007 01:07 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Rozdíl mezi systémem portů na BSD a různými distribucemi Linuxu je v tom, že v BSD jsou porty doporučeným způsobem instalace software. To znamená, že pro všechny programy správci dotyčného *BSD mají definovaný make uninstall (možná deinstall? teď si nevzpomenu) a zároveň jsou schopni ohlídat, aby mezi jednotlivými programy nedošlo ke kolizi ve jméně souboru.

    Nic takového v Linuxu neplatí, configure && make && make install si v systému může dělat co se jim zlíbí, přepisovat, co se jim zlíbí a prostě v distru nadělat pěkný bordel.
    Quando omni flunkus moritati
    6.3.2007 14:12 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    KTorrent 2.1 je už tak dlouho venku, že by ho ty nejběžnější distribuce měly mít v repozitářích aspoň jako "testing".
    ... a dobře ví, proč ho mají jen jako testing (jeden či druhý příklad)

    doporučovat instalovat takovou sračku, s prominutím[*], navíc obcházením instalačního systému distribuce, je hloupé

    [*] opravdu proti ktorrentu nic nemám, ale některé verze se prostě nepovedly a 2.1 je bohužel jednou z nich
    Mikos avatar 6.3.2007 16:09 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Podle vás možná sračka, podle mě nejlepší torrent klient pod Sluncem. Jinak s ani jedním z těch uváděných bugů jsem se nesetkal.

    Ale naprosto souhlasím s tím, že uvádět instalaci pomocí ./configure && make && make install je nejen zbytečné, ale pro neznalé začátečníky i škodlivé. Obcházet balíčkovací systém je Zlo (TM).
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    7.3.2007 13:24 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Podle vás možná sračka, podle mě nejlepší torrent klient pod Sluncem.
    mluvím o konkrétní verzi, ne o programu obecně
    Obcházet balíčkovací systém je Zlo (TM).
    Zlo určitě používá MSI ;-)
    12.3.2007 13:02 georw
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    "podle mě nejlepší torrent klient pod Sluncem" . tak to si este nepoznal uTorrent :)))
    5.3.2007 00:19 pacholeq | blog: odpor_je_marny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    kdyby nekdo hledal toho demona s web rozhranim , tak doporucuju todle : http://www.torrentflux.com/ komplet v php v multiuzivatelskym stylu , kazdej ma svuj 'home'
    5.3.2007 00:24 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Na KTorrentu se mi nelíbí, že si nepamatuje naposledy stahované torrenty, pokud dojde např. k restartu systému (anebo jsem to ještě nenašel, restart pouze grafického prostředí anebo jen odhlášení uživatele evidentně nevadí) - musím je potom vždycky přidat znovu ručně (proto se vyplatí si soubory .torrent uložit na disk). Azureus si tohle např. pohlídá (uloží).

    Víte někdo, jak docílit podobné "paměti" i u KTorrentu?
    5.3.2007 01:07 randy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    coo?? to sa mi este nikdy nestalo :)) vzdy si vsetko pekne zapamata.. kedze je to sikulka :)) jedina chybka, ktoru som postrehol bola neschopnost nacitat velke mnozstvo stahovanych suborov z torrentu ... ale..to sa po case opravilo a tak som s nim veeeelmi spokojny ;)
    5.3.2007 01:08 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Jak si nepamatuje naposledy stahované torrenty? Jako že to, co stahuješ, po restartu zmizí a nestáhne se to?
    Quando omni flunkus moritati
    5.3.2007 01:12 Thaweg | skóre: 16 | blog: Herbatka | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Na KTorrentu se mi nelíbí, že si nepamatuje naposledy stahované torrenty, pokud dojde např. k restartu systému
    Nesouvisí to náhodou s umístěním adresáře, kam si KTorrent odkládá temporary soubory? Protože pokud je to nastaveno někam do /tmp, při bootu se to promázne (mám pocit, že to jde někde nastavit). Mám tu teď KTorrent 2.1 (Mandriva Cooker) a tmp je nastaveno (defaultně) na ~/.kde/share/apps/ktorrent. Takže by to snad už mizet nemělo (přesně nevím, ještě jsem nerestartoval, KT jsem instaloval shodou okolností dneska odpoledne :-)
    5.3.2007 09:52 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Na KTorrentu se mi nelíbí, že si nepamatuje naposledy stahované torrenty, pokud dojde např. k restartu systému
    Nesouvisí to náhodou s umístěním adresáře, kam si KTorrent odkládá temporary soubory? Protože pokud je to nastaveno někam do /tmp, při bootu se to promázne (mám pocit, že to jde někde nastavit). Mám tu teď KTorrent 2.1 (Mandriva Cooker) a tmp je nastaveno (defaultně) na ~/.kde/share/apps/ktorrent. Takže by to snad už mizet nemělo (přesně nevím, ještě jsem nerestartoval, KT jsem instaloval shodou okolností dneska odpoledne :-)
    Díky, to bude tím. Mám /tmp na jiném oddílu (sdílený více distribucemi) a proto tam občas přesměruji dočasné soubory od některých programů, když už tam to prázdné místo je. V případě KTorrentu to tedy není to pravé ořechové :-) Hodím si dočasné soubory na nějaké trvanlivé místo a při nejbližší příležitosti to vyzkouším.

    (Ve skrytu duše jsem nevěřil, že by tohle byla normální funkce KTorrentu, ale nejsem zas takový stahovací ani restartovací freak, aby mě to moc rušilo, proto jsem to prostě neřešil. Až teď díky článku jsem si na to vzpomněl.)
    5.3.2007 08:12 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Na KTorrentu se mi nelíbí, že si nepamatuje naposledy stahované torrenty,
    S podobným chováním jsem se také nesetkal. KTorrent mi prostě sedí v trayi a vždycky, když je zrovna zapnutý počítač, tak stahuje, co je ve frontě. Chyba musí být v nějaké specifickém nastavení u tebe.
    5.3.2007 01:36 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Ktorrent ma stve v tom, ze kasle na upload/download ratio nastavene pri danom konkretnom torrente pocas stahovania. Co znamena, ak si nastavim pomer na 1.2, tak sa uplatni jedine v pripade, ze som stiahol torrent relativne rychlo (rychlejsie ako som ho zdielal) a potom este chvilu zdiela, aby sa dosiahol pomer.

    Ale ak pomaly taham torrent, tak kludne odoslem 3x viac dat ako stiahnem. Predtavoval by som si, ze tento pomer nikdy pocas zivota torrentu neprekroci.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    5.3.2007 09:50 Bart
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Nesnasim BitTorrent klienty :)
    Rezza avatar 5.3.2007 10:08 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Bohuzel KTorrent je nepouzitelny - na vetsine privatnich trackeru kam chodim, ma ban... Resi to uTorrent pod Wine, stejne i tak je to best klient! (I kdyz i tam bych par veci zmenil)... A idealniho klienta si asi budu muset napsat sam :)
    emorjino avatar 5.3.2007 10:25 emorjino | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Z jakého důvodu má ban? Používám KTorrent už docela dlouho, ale s tímto jsem se ještě nesetkal
    Mám rád Kubuntu, KDE (AmaroK obzvlášť), Firefox, Jabber, Wikipedii, Last.fm, Frozen Bubble.
    5.3.2007 10:32 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Z jakého důvodu má ban?
    Protože něco takového (Linux) můžou používat jen nebezpeční hackeři? Není radno si pouštět jejich proradné nástroje byť jen na torrenty :-D
    10.3.2007 12:48 dan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Ban ma myslim z duvodu spamovani serveru castymi dotazy. A tak radi misto nej pouzivat napriklad rtorrent.
    11.3.2007 13:29 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Ban ma myslim z duvodu spamovani serveru castymi dotazy.
    defaultní nastavení hlásit se jednou za hodinu je "spamování častými dotazy"? LOL, to jako servery běží nějaké 386, které víc klientů neutáhnou?
    12.3.2007 13:13 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Defaultní nastavení se změnilo, dřív to bylo jenom několik minut (napamatuju si přesně, ale s 95% pravděpodobností to bylo v intervalu od 2 do 10 minut.)
    Quando omni flunkus moritati
    Mikos avatar 5.3.2007 10:51 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Tak takové trackery bych už z principu nepoužíval, ať by na nich bylo cokoliv zajímavého. Když jsou jejich správci takoví omezení ignoranti, tak si nezaslouží nic jiného než opovržení.
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    5.3.2007 11:58 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Bohuzel KTorrent je nepouzitelny - na vetsine privatnich trackeru kam chodim, ma ban...
    Nepoužitelné jsou tedy ty trackery, ne? :-)
    5.3.2007 11:50 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Smrt torrentu!!! az nekdo napise protokol co nebude prenaset milion pidi packetu a nebude tim totalne likvodovat WiFi spoje, dejte mi vedet.

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    5.3.2007 11:57 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Občas používám BitTorrent přes wifi a žádné likvidace jsem si nevšiml... V čem je problém?
    5.3.2007 13:06 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Take jsem si vsiml, ze sdilet jedno bezdratove pripojeni s torrentarem (obe stanice jsou pripojeny ke spolecne zakladne bezdratove), je bes a hruza. I kdyz si dotycny omezi propustnost dat na mene nez polovinu bezne prenosove rychlosti, ten druhy se muze rozloucit napr. s poslouchanim online radia, i kdyz na pasmu je jeste teoreticky misto.

    Nemam to podlozene daty, jen zkusenosti.
    5.3.2007 14:13 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    AFAIK je problém v tom, že některý wifi hardware prostě nezvládne tu spoustu paketů - místo aby jich poslal víc v jednom rámci, tak je posílá po jednom a dochází ke kolizím.
    Quando omni flunkus moritati
    Luboš Doležel (Doli) avatar 5.3.2007 18:34 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Takový HW měl v dávné minulosti můj ISP. Tak jsem prostě jednoho dne spustil pořádnou packet storm, odezva šla nad 60 sekund (!) a od příštího dne měli všude jen kvalitní HW.

    Bylo to značně rychlejší, než je jen dokola upozorňovat e-mailem.
    5.3.2007 19:10 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    odezva šla nad 60 sekund
    LOL, to jsi čekal tak dlouho ? ;-)
    Quando omni flunkus moritati
    Luboš Doležel (Doli) avatar 5.3.2007 19:41 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Spíš se divím, že ping čekal tak dlouho :-D
    Luboš Doležel (Doli) avatar 5.3.2007 19:44 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Teď si to pletu s pingem ve Windows, ten by nečekal...
    5.3.2007 16:23 Bart
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    plne souhlasim. take s tim bojuji :)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 5.3.2007 18:30 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Smrt nekvalitním WiFi! (WiFi spoje mého ISP udrží snad cokoliv.)
    Mikos avatar 5.3.2007 21:05 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Přesně tak, dostává mě jak se tu někteří "wifisti" rozhořčují nad tím "proradným Torrentem", když problém je jen a pouze na jejich straně (či straně jejich ISP) a né na straně Torrentu. Když si pořídím připojení nějaké kapacity, tak mám také právo tu kapacitu naplno využívat a né se strachovat, abych náhodou moc nezatížil hardware toho "chudáčka providera". Tohle si má zařídit nějak on sám, mě jako klienta to zajímat nemusí a ani nemá.

    Tedy né že mě by se to týkalo, já mám kabelovku :-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    5.3.2007 21:14 wifi suxxx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    smrt wifi!!!
    5.3.2007 12:24 jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    No já si myslím, že torrenty není moc dobré používat, neboť jse někde četl, že policie si vede záznamy o lidech, kteří používají p2p klienty. Dokonce jsem četl (snad mluvčí policie ČR to byla - už nevím), že není možné, aby lidé kteří používají p2p klienty nevěděli, že páchají nelegální činnost.
    Mikos avatar 5.3.2007 13:16 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    :-D

    Člověče, Torrent je jen prostředek, stejně jako třeba HTTP nebo FTP, na tom nic nelegálního není ;-)

    K čemu ho použiješ už je jiná věc, ale samotný Torrent je zcela v pořádku.

    A navíc tu šíříš FUD :-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    5.3.2007 14:21 jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Já o tom vím, ale policie o tom asi ještě neví...
    Mikos avatar 5.3.2007 14:41 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Koukám že FUD umíte šířit docela hezky, nechcete se nechat zaměstnat u Microsoftu nebo SCO? Doporučuji spíš ten Microsoft, SCO za chvilku zkrachuje...
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    David Ježek avatar 5.3.2007 18:48 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    hmm, zejmena kdyz si nekdo "pologramotnej" da neco "stahnout v tej opere", tak ten ani nema ze sve omezenosti sanci poznat, ze zrovna tu vec sosa torerntem.
    5.3.2007 13:55 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Pan autor, Vas raz zavru :-)

    Keby Vam teraz niekto klopal na dvere a zdalo by sa, ze je za nimi viac ludi (nedajboze v ciernom), neotvaral by som :-)
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    Mikos avatar 5.3.2007 13:59 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Od kdy je stahování Ubuntu nelegální? ;-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    5.3.2007 14:11 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    a odkedy je downloadanime.org legalne?
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    Mikos avatar 5.3.2007 14:31 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Na screenshotech vidím pouze stahování ISO image Ubuntu. A na tom přidat si nějaký downloadanime.org server do vyhledávačů nic nelegálního není :-P
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    5.3.2007 15:38 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    OK :-) davam ruky prec :-) ale na downloadanime maju aj nejake flac nahravky, musim to poriadne obzriet..
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    mikirc avatar 5.3.2007 18:53 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    ktorrent pouzivam asi stejne dlouho jak linux a jsem velmi spokojen samozrejme jsou veciktere bych aj vylepsil ale to uz bude spis moje rozmazlenost :D za tu dobu co mam linux jsem nejak zpohodlnel
    Byl jednou jeden...
    5.3.2007 19:27 pj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    to GUI je fakt hnusny, takovy typicky linuxovy ;-) vsechny ovladaci prvky obrovsky, velikansky a kostrbaty fonty, tfuj!
    5.3.2007 19:56 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Typicky linuxový? To je hezky řečeno. Tak se podívej na screenshot u záznamu: KTorrent... třeba ti pak něco dojde :-) (např. o "kostrbatých" fontech).
    DjAARA avatar 5.3.2007 20:08 DjAARA | skóre: 32 | Praha|Náklo|Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Jojo, to je tak, když někdo používá hnusné kostrbaté fonty z Windows (Bůh ví co je to za fonty, ale zatím jsem měl v Linuxu vždy pěknější fonty než ve Windows. Ale třeba jsou to jen nějaké bitmapové potvory.). A přitom máme takových pěkných fontů ;-).
    5.3.2007 20:50 phax7 | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Mám notebook - LCD, takže třeba to bude tím, ale ty fonty považuji za překrásné; s rozmazáváním na mě nechoďte:) Jestli někdo přijde a ukáže mi jak je nastavit lépe tak mu zaplatím cestu ke mně, jídlo a něco malého navíc. (zpětně;)
    19.3.2007 00:23 SigTERM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    No, mam dojem, ze tenhle vzhled je proste lepsi... KTORRENT SCREENSHOT
    Bezvadna prace firmy MonoType na fontech ktere pouzivaji Windows, se proste nezapre... I na strankach FreeType se doctete, ze BCI je superior oproti anti-aliasingu...
    6.3.2007 10:18 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Fonty z Windows jsou pro zobrazování na obrazovce o deset tříd kvalitnější než cokoli, co je jinak k dispozici pro Linux. Na těch obrázcích vypadají velice dobře (i když myslím, že to může být ještě lepší a míň zubaté - s menší velikostí písma a asi jiným fontem). Ta otřesná "linuxová písma" se musejí rozmazávat, aby se na ně vůbec dalo koukat, tedy aby se ta otřesnost tím rozmazáním zamaskovala. Ale já osobně se na rozmazaná písma můžu koukat maximálně tak jenom těch screenshotech (a někdy ani to ne). Číst text s takovým písmem bych nemohl.
    Mikos avatar 6.3.2007 11:06 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Nemohu souhlasit, DejaVu fonty (vycházející z Bitstream Vera) se mi líbí nesrovnatelně více než Microsoftí fonty. Jinak ne-antialiasované fonty přímo nesnáším, na ty se zas nedokážu koukat já.
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    6.3.2007 16:10 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    DejaVu a Vera právě bez antialiasingu vypadají katastrofálně. Ty microstoftí jsou dělány tak, aby i bez antialiasingu vypadaly dobře.
    Mikos avatar 6.3.2007 16:13 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    No jak říkám mně se bez antialiasingu nelíbí žádný font, ani ty microsoftí. Takže tohle pro mě argument není (já na ne-antialiasovaná písma velmi nerad koukám, je to z mého pohledu prostě hnusné). Ale chápu že pokud antialiasing nemáte rád, můžete mít jiné preference...
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    6.3.2007 10:34 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Nevím, jestli jsem měl jenom smůlu, ale pro mě je jediný spolehlivý klient originální BitTorrent. Ostatní - ať už KTorrent, nebo BitTorrent klient z Opery - mi fungovaly tak napůl, buď stahovaly nízkoou rychlostí, nebo vůbec nestahovaly a čekaly a čekaly a nic...
    6.3.2007 19:23 vlk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    jednoznacne nejlepsim (a zaroven multiplatfornim) torrent klientem je azureus ... ani jediny konkurent mu neslape na paty - kdo nezkusil, necht vyzkousi, zpet se jiz nevrati...

    KTorrent a podobne "hracky" nemaji s torrent klientem nic spolecneho - nemam absolutne moznost cokoliv podrobneji nastavit
    David Watzke avatar 6.3.2007 19:46 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Jistě, pane osvícený...
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    6.3.2007 20:03 vlk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    pokud znate jiny torrent klient ktery se alespon vzdalene blizi moznostem vyse uvedeneho azurea, rad se poucim. ja jsem zatim zadny nenasel.
    Mikos avatar 6.3.2007 20:23 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Já Azureus používal dlouho a pak jsem právě přešel na KTorrent a jsem s ním mnohem spokojenější než s Azureem, vaše teorie tedy není správná, jsem příkladem potvrzujícím opak ;-)

    Jinak Azureus nemá nic nevíc co by mi v KTorrentu scházelo. Naopak v Azureu byla hromada zbytečností, které jsem v životě nepotřeboval. KTorrent má vše potřebné - podporu DHT (narozdíl od Azureu si nehraje na vlastním písečku a používá standardizované DHT, které je ve všech ostatních klientech kromě Azurea), podporu šifrovaných spojení, podporu peer exchange, multitracker torrentů a UDP trackerů, umožňuje stahování jednotlivých souborů z multi-tracker torrentů a prioritizaci jednotlivých souborů, nyní od verze 2.1 obsahuje i podporu pro RSS feedy.

    Opravdu mi v něm neschází vůbec nic. A proti Azureu má ještě jednu podstatnou výhodu - rychlost a nenáročnost na systémové prostředky (Azureus je Java monstrum).
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    David Watzke avatar 6.3.2007 20:26 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Přesně tak...
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    6.3.2007 22:00 vlk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    ano, Azureus je v Jave a proto take mnohem "narocnejsi" na vykon stroje ... coz je ovsem velmi relativni, nebot v dobe kdy je bezne dostupny dvou (a vice) jadrovy procesor a 1GB RAM je jiz temer standardem tak proste toto kriterium ztraci smysl ... (sam jej provozuji na 20Mbps spoji a ackoliv bezne mam linku vytizenou naplno a otevrenych nekolik desitek tisic connection tak to na zatizeni stroje proste znate neni) ... zde by snad mohla byt ona vyhoda jinych klientu pro slabsi stroje.

    Nicmene, to, ze klient nabizi mnoho voleb je dle meho nazoru jednoznacne klad (pokud nechci, nic me nenuti je pouzivat, pokud chci, mam moznost), podpora DHT je samozrejme i ona "standardni" nicmene ta nativni je fajn bonus, nebot velmi mnoho lidi pouziva Azureus take a pak je stahovani znatelne rychlejsi ... s beznym klientem je problem dostat se pri stahovani torrentu nad 5-6Mbps, tentyz torrent s Azureem mohu stahovat kolem 10-12MBps... moznost mnoha pluginu, za velkou prednost povazuji (diky Jave) nezavislost na platforme ...

    Ted jsem schvalne vyzkousel KTorrent a presne jak zde nekdo zminoval, nastavim-li pomer napr. 1.5 tak se toto kriterium uplatnuje az PO stazeni souboru .. pokud je download pomaly a upload rychly, klidne se dostanu behem downloadu na pomer mnohonasobne vyssi ... jde o to, ze jsem zatim (s vyjimkou Azurea) nenasel torrent klient, ktery by se choval presne dle meho nastaveni a mohl si v nem nastavit prakticky vse od jeho identifikace az po velikost bloku. V zadnem pripade jej vsak nikomu nevnucuji, jen si myslim, ze kvalitnejsi klient pro torrent neexistuje (ano, existuji jednodussi, ktere nekomu mohou vyhovovat vice, zejmena pokud dane problematice az tak nerozumi)
    6.3.2007 22:22 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    nebot v dobe kdy je bezne dostupny dvou (a vice) jadrovy procesor a 1GB RAM je jiz temer standardem tak proste toto kriterium ztraci smysl
    Dostupný a téměř standardem možná, ale to neznamená, že a) takový stroj všichni mají

    b) všichni chtějí tu paměť a výpočetní výkon vyplýtvat na běh JVM
    za velkou prednost povazuji (diky Jave) nezavislost na platforme ...
    Nezávislost na platformě není díky Javě? Stejně tak je možné napsat platform-independent aplikaci třeba v C++ a na všech relevantních architekturách/OS to poběží (relevantní myšleno vzhledem k tomu, kde se bude provozovat ten Azureus)
    Quando omni flunkus moritati
    7.3.2007 12:42 JirkaH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    A jak se takova nezavysla app v C++ pise? Stejne to musite napasovat na nejaky wxWidgets nebo qt ci gtk.
    Vykook avatar 8.3.2007 10:21 Vykook | skóre: 23 | blog: Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    qt je taktez multiplatformni takze to neni problem
    Nejde nám o dobro druhých. Nejde nám o bohatství. Jde o čisté opojení mocí.
    9.3.2007 11:15 JirkaH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Noaco ze je multiplatformi, to je java taky. A stejne ho jako tu javu musis do tech jednotlivych systemu kde to ma bezet narvat.
    9.3.2007 18:26 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Nicméně to poběží nativně (bez zbytečného overheadu za VM) a bude potřebovat podstatně méně paměti.
    Quando omni flunkus moritati
    mikirc avatar 7.3.2007 17:19 mikirc | skóre: 19 | blog: MikiSoft | Vsetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    a nebo ty si nezkusil nic jineho, ja mel ho mel azureus na doporuceni asi 1hodinu pak jsem byl rad zejsem ho dostal z pocitace nebo to byl podes div se mi z toho PC nezkroutilo co jsem do nej nainstaloval za srac**
    Byl jednou jeden...
    Prcek avatar 8.3.2007 00:36 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Ja se musim Azurea zastat - slouzi mi dlouho a dobre.

    BTW ty hvezdicky tam ani nemusely byt, protoze to slovo co zbylo je na stejne urovni jako to puvodni ;-).
    Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
    9.3.2007 17:13 JirkaH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    jake stracky jestli se muzu zeptat? java runtime + azureus. Nebo sem neco prehledl?
    7.3.2007 20:32 Honey | skóre: 9 | blog: honey | Rudolfov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    A jak poznam, ze mam nastavene porty spravne (uz jsem si neco na routeru nastavil)? Ono mi to teda stahuje, ale nevim jestli to stahuje dostatecne efektivne - tim myslim na plny vykon. Prijde mi to dost pomale - vetsinou tak 5KB/s i na docela dost frekventovane torrenty.
    make: *** [all] Error 2
    8.3.2007 13:46 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    A jak poznam, ze mam nastavene porty spravne (uz jsem si neco na routeru nastavil)?
    zeptáš se někoho "na druhé straně barikády", jestli je schopen se ti na ty porty připojit ...
    Prijde mi to dost pomale - vetsinou tak 5KB/s i na docela dost frekventovane torrenty.
    to "dost frekventované" může být naopak problém - pokud nemáš fakt dobrou tlustolinku, tak je vysoce vhodné omezit počty spojení ... každé spojení má nějakou režii, a když jich je moc, tak nakonce po lince běhá více dat režijních nežli užitečných a v konečném důsledku jde rychlost úplně "do kytek"

    další oblíbený problém je, že drazí poskytovatelé velmi rádi nabízí linky se silně omezenou odchozí rychlostí - jenomže to nemá vliv jenom na množství dat odeslaných zpět ostatním torrentistům (podle čehož se mimochodem může řídit, kolik a jak rychle ti ostatní budou poskytovat), ale i na odesílání potvrzovacích paketů na příchozí data; a jestliže chodí pomalu potvrzení, odesílatel musí snížit rychlost posílání dat k tobě (to je přímo vlastnost protokolu TCP)

    btw, k tomu nastavení routeru ... nevěř autorovi článku, jestliže píše:

    "S nastavením routeru vám snad může pomoci plugin UPnP, ale nezkoumal jsem blíže, přijde mi to jako zvrhlost..."

    - UPnP mi u ktorrentu chodí bez problémů (tedy proti nějakému AP od OvisLinku), pokud máš router, co UPnP umí, tak se vykašli na nějaké nastavování, prostě si na něm zapni podporu UPnP, v ktorrentu aktivuj UPnP plugin a tradá jedeme :-) (pokud sdílíš router s někým jiným, kdo taky torrentí, tak si ještě změň používané porty, ať nejste v kolizi)
    8.3.2007 21:13 Honey | skóre: 9 | blog: honey | Rudolfov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Díky za rady ;-) Teď už v tom mám jasno.
    make: *** [all] Error 2
    26.6.2008 18:56 Urso
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Proč je na firewallu povolován port 6882?
    10.3.2007 18:06 mikro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    patrim medzi "normalnych" userov p2p, cize obcas nejaky torrent, obcas linuxdcpp... a musim povedat, ze ktorrent 2.1 (prave sa stiahol update z repositarov) ma NEUVERITELNE milo prekvapil -- ani nepamatam, ci som niekedy v starom ktorrente videl tak rychlo nieco stahovat (ako napr. teraz -- 280 KB/s len tak fici).

    Netusim, co tam inzinieri z NDR bud v starej verzii pokaslali alebo v novej pridali, ale ten pokrok v rychlosti stahovania je fakt obrovsky (predtym som sa vacsinou smoulil na nejakych par KB/s, woooow, ide to 40 KB/s a teraz -- stovky len tak lietaju ;-)

    Nechce sa mi verit, ze by to bola nahoda (hlavne ked to pozorujem aj pri starych torrentoch ;-)
    David Watzke avatar 10.3.2007 18:57 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    Já s ním odjakživa (od prvních verzí) stahuju klidně 650 KB/s (moje maximum)...
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    2.5.2008 00:37 Guci | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KTorrent - BitTorrent pro KDE
    No zlatej deluge ;-)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.