abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 563 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Losování o ceny

    4. 5. 2006 | Redakce | Různé | 7184×

    Ve 14:00 začne veřejné losování o ceny ze soutěže, která probíhala v rámci ankety o nejoblíbenější distribuci. LOSOVÁNÍ UKONČENO.

    Úvod

    Celý minulý měsíc (duben) probíhala na portálu abclinuxu.cz anketa o nejoblíbenější distribuci. Šlo již o sedmý ročník a tentokrát jsme přichystali jednu novinku: zájemci měli možnost vyplnit v rámci ankety také svou emailovou adresu, která jim zajišťovala účast v soutěži o několik zajímavých cen. Ve dvě hodiny odpoledne ve čtvrtek 4. 5. proběhne veřejné losování, které určí vítěze této "tomboly".

    Ceny

    Do soutěže věnovaly ceny firmy, které se jako partneři účastnili ankety. Jedná se o plné krabicové verze linuxových distribucí. Kromě toho čeká na jednoho šťastlivce hlavní cena - hudební přehrávač Apple iPod shuffle s kapacitou 1GB. Těm, kteří nevyhrají, budiž alespoň útěchou, že účastí v anketě podpořili tu "svou" (distribuci).

    LOSOVÁNÍ UKONČENO. V závorkách jsou vylosovaná čísla a emailové adresy výherců. Výherci budou informováni.

    Věnovala firma Stickfish

    • Hlavní cena: přehrávač Apple iPod shuffle 1GB (3234, k*****@f*****u.sk)

    Věnovala firma Novell

    • 1x SUSE LINUX 10 (3582, d******@g***l.com)
    • 2x dárkový balíček Novell (trička, hrnky apod.) (18, p***@h*****l.com; 80 p**********@g***l.com)

    Věnovala firma QCM

    • 1x krabice Mandriva Linux 2006 CZ (8, p************@v*b.cz)
    • 2x elektronické předplatné časopisu LinuxEXPRES (26, p***********@s****m.cz; 78, p**********@g***l.com)
    • 3x tričko Mandriva (582, a********@s***z.cz; 1234, d*******@s****m.cz; 1987, x*******@c*****m.cz)

    Věnovala firma LOGIOS

    • 1x Red Hat Enterprise Linux WS + roční předplatné (724, a*********************************@t*******i.cz)

    Losování

    Všechny (platné) emailové adresy účastníků soutěže byly vloženy do textového souboru - na každý řádek jedna (soutěže se zúčastnilo 6013 hlasujících, soubor má tedy 6013 řádků s adresami). Podle vámi určeného čísla řádku v tomto souboru bude vybrán vítěz. Abyste mohli zkontrolovat korektnost losování, zkopírujte si už teď MD5 součet souboru se seznamem účastníků. Po skončení losování bude vystaven samotný soubor a pomocí programu md5sum budete moci zkontrolovat, že se skutečně jedná o jeden a ten samý soubor, a losování tedy nebylo z naší strany nijak ovlivněno.

    Veřejné losování začne ve dvě hodiny odpoledne oznámením v diskuzi pod tímto článkem. V tomto komentáři bude sděleno, o kterou cenu se právě hraje. První odpověď v nově založeném vláknu obsahující číslo z daného rozsahu (1 - 6013), bude považována za určující pro vybrání výherce zmíněné ceny. Stejný postup se bude opakovat vždy po čtvrthodině, během které bude vždy oznámen výherce právě proběhlého "losování".

    Všimnete-li si, že v daném "losovacím" vláknu je už komentář s platným číslem, není třeba zadávat další - platí vždy jen první. Pokud se vám podaří při některém losování uspět a být tím, kdo svým číslem vybere výherce, dejte v dalších kolech šanci ostatním - váš hlas bude ve všech následujících losováních považován za neplatný. Za neplatné bude rovněž považováno každé číslo, které už jednou určilo výherce - tj. jeden člověk nemůže vyhrát více cen.

    MD5

    MD5 součet souboru s emailovými adresami účastníků soutěže je 072147762a8a4970240f2a825230167a.

    Budete-li chtít po skončení všech losování ověřit, že se skutečně vybíralo podle čísel, která čtenáři zadali v diskuzi, stáhněte si soubor soutez06-ucastnici.txt (odkaz pro stažení bude doplněn po ukončení losování). V adresáři, do kterého jste soubor uložili, proveďte příkaz

    echo "072147762a8a4970240f2a825230167a  soutez06-ucastnici.txt" | md5sum --check

    Poznámka: Všechny adresy v souboru soutez06-ucastnici.txt jsou upraveny tak, aby nebylo možné rozpoznat původní znění, ale přesto šlo zkontrolovat výsledek losování.

    Generální partner

    Red Hat
    Red Hat Již téměř 2 roky provozuje Red Hat Inc. ve spolupráci se společností USU Software svůj vývojový tým v Brně. V současnosti je zde 20 pracovníků, kteří spravují a rozvíjí produkty Red Hat Enterprise Linux a Fedora. Je plánováno explozivní rozšíření týmu tak, aby tým odpovídal celosvětovému růstu Red Hat Inc. Vývojové centrum v Brně bude po centru v USA druhé největší a převezme výraznou část odpovědnosti za další rozvoj produktů Red Hat v oblastech desktop, virtualizace, kernel, red hat network a dalších.

    Hlavní partneři

    Avnet, s.r.o.
    Avnet Partner Solutions Avnet Partner Solutions, technický distributor skupiny AVNET CM se odlišuje od klasického (Broadline) distributora tím, že se zaměřuje na distribuci pouze několika málo vybraných řad výrobků, intenzívní dodavatelské vztahy a vybudování a udržování těsné spolupráce s obchodními partnery. Tyto služby s přidanou hodnotou (Value Added Services) jsou tězistem v distribuci a instalaci komerčních server-systémů a pracovních stanic.

    LOGIOS
    LOGIOS Firma LOGIOS je systémový integrátor, Value Added Reseller a poskytovatel technických a konzultačních služeb. Velkou část svých aktivit realizuje na poli Open Source software a operačního systému Linux. Je významným partnerem společnosti Red Hat, pro jejíž produkty poskytuje obchodní i technickou podporu. Prodává, navrhuje, implementuje a spravuje řešení založená na komerčně vyvíjeném systému Red Hat Enterprise Linux.

    SOFT-TRONIK s.r.o.
    SOFTTRONIK SOFT-TRONIK, a.s. působí na trhu informačních technologií jako Channel Development Provider (CDP) a jeho hlavním cílem je budovat v úzké spolupráci s producenty a obchodními partnery vysoce kvalitní distribuční kanál pro dodávky informačních systémů podniků a organizací. Klíčovým bodem strategie je všestranná podpora partnerů při jejich prosazování se u koncových zákazníků. Společnost SOFT-TRONIK vznikla v roce 1990. Zkušený management firmy a vyškolení specialisté nabízejí partnerům služby, podporu a know-how vysoké úrovně. Kanceláře společnosti naleznete v Praze, Ostravě a Bratislavě. Od roku 2001 je SOFT-TRONIK členem mezinárodního distribučního holdingu DNSint.com, jednoho z největších evropských partnerů společnosti Sun Microsystems. Stal se tak součástí silného nadnárodního seskupení firem, které mají shodnou tržní strategii a vyznávají stejnou filosofii práce s partnery. Finanční síla a zázemí holdingu pak představují garance dlouhodobé, stabilní a výhodné partnerské spolupráce.

    Talents Czech, s.r.o.
    Talents Technology Rychle rostoucí telekomunikační a IT společnosti si musí být jisty, že jim jejich technologické vybavení pomůže předstihnout konkurenci. Úspěšné společnosti rozumí tomu, že jejich technici jsou páteří provozovaných systémů. Talents napomáhá při vyhledávání specialistů vybavených požadovanými znalostmi, zkušenostmi a nadšením pro vytváření špičkových technologií. Talents Technology působí na trhu od roku 1998 jako specialista v oblasti lidských zdrojů, se zaměřením na problematiku IT a telekomunikací.

    Mediální partneři

    LinuxBizWorld ComputerWorld linux.cz Svět hardware LinuxEXPRES

    Pořadatelé

    IDG Stickfish
           

    Hodnocení: 88 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    4.5.2006 00:31 domi | skóre: 5 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Ucastni se souteze (jakymkoliv zpusobem) nejaka charitativni organizace? Rad bych vyhru (v pripade vyhry) venoval.
    4.5.2006 01:36 b-644
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    MD5? To je vtip?
    4.5.2006 06:58 helb | skóre: 9 | blog: helb | Kralovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Asi ty vaše vtipy nechápu, na MD5 mi nic moc vtipného nepřijde...
    Ovládání hlasem? cat /dev/dsp > /dev/hda1
    4.5.2006 07:46 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    V čem je problém?
    4.5.2006 09:09 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    V tomto případě to není vtip, protože data jsou v přesně daném formátu - emailové adresy. Jinak je samozřejmě lepší nezkoumat, jestli už to vtip je nebo ne, a používat hashovací funkci, která ještě není zlomená.
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    4.5.2006 10:08 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Pokud vim, tak MD5 je pro ciste textove soubory stale platna.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    4.5.2006 10:16 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Jistě. Tvrdím někde opak? A nikdo se ani nebude snažit, aby se to změnilo, protože pro kryptografi them to it.cký svět už je mrtvá dávno.
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    Pavel Beníšek avatar 4.5.2006 10:16 Pavel Beníšek | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Nevim jestli je dobry napad vystavovat soubor obsahujici emailove adresy :-(

    Nechcete to zmenit na jmeno?
    checking for chicken... must have egg first
    4.5.2006 10:22 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Viz "Poznámka: Všechny adresy v souboru ucastnici.txt jsou upraveny tak, aby nebylo možné rozpoznat původní znění, ale přesto šlo zkontrolovat výsledek losování."
    4.5.2006 10:30 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Však je se podívej, co jsem navrhl já a co mi odpověděli : http://www.abclinuxu.cz/blog/leos/2006/5/1/131040#21

    Ta odpověď je minimálně v části o zakládání nové identity směšná.

    Znovu ale zdůrazňuji, že si nemyslím, že by chtěli podvádět (proč by to dělali?), přestože normálně bych takový způsob losování považoval za způsob jak navodit falešný pocit korektnosti.
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    4.5.2006 10:49 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Ta odpověď je minimálně v části o zakládání nové identity směšná.
    Proč? Pokud chceš naznačovat, že dokud nepozveme notáře, aby na losování dohlížel, tak nebude nikdy jisté, že nefixlujeme, tak to máš pravdu. Ale v rámci možností myslím děláme vše proto, aby to proběhlo regulérně.

    Btw, tvůj návrh jsem pravděpodobně nepochopil, protože mi nepřišel o nic "bezpečnější" než stávající způsob. Kdybys do té diskuze pod blogem odpověděl, mohl jsi to ještě ovlivnit.
    Pavel Beníšek avatar 4.5.2006 10:52 Pavel Beníšek | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Rozhodne nenaznacuju ze Vam neverim ... jen naznacuju ze bych byl nerad na dalsim spamlistu :) pokud z toho nepujde zrekonstruovat puvodni adresu, tak to klidne nechte. pokud ano tak s tim nesouhlasim a zadam o vyrazeni z losovani nebo alepson z toho verejneho souboru.
    checking for chicken... must have egg first
    4.5.2006 11:07 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Rozhodne nenaznacuju ze Vam neverim ...
    To byla nadsázka - a navíc v reakci na Ignora.
    pokud z toho nepujde zrekonstruovat puvodni adresu
    To už je zmíněno v článku.
    4.5.2006 11:10 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    i****.k****@s*****.cz je to ignor knize seznam nebo nekdo jiny? Jsem v tom seznamu nebo ne? Pokud se zase zverejni vic, povede to k tomu, ze ostatni budou vedet, ze jsem se zucastnil souteze. Nove identite muzete sestrojit i historii a id z nejake diry (neaktivni uzivatel), takze proto mi to prislo smesne. Opatreni, ktere lze snadno prolomit nema cenu delat, nebot to vyvolava akorat pochyby.
    Ocenuju, ze poradate anktetu, uprimne obdivuju kolik prace vkladate do abclinuxu vy i L.L., ale kdyby tenhle zpusob mel byt pouzit nekde jinde, hned bych pojal podezreni, ze na tom neco smrdi.
    (btw ja jsem se souteze neucastnil)
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    4.5.2006 11:19 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    i****.k****@s*****.cz je to ignor knize seznam nebo nekdo jiny?
    Možnost duplicit tam pochopitelně je. Ale důležité je to, jestli se adresa, která odpovídá výhercově, skutečně nachází na určeném řádku.
    Nove identite muzete sestrojit i historii a id z nejake diry (neaktivni uzivatel)
    No, to sice ano, ale je to natolik komplikované, že by bylo daleko snazší podvádět jiným způsobem. Pokud nechceme losování provést úplně "za zavřenými dveřmi" a zároveň chceme čtenářům nabídnout určitou míru účasti, připadá mi to takto jako vhodný kompromis.
    4.5.2006 11:47 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Na to bychom si museli založit novou identitu, což by bylo asi z jejího ID a absence jiných příspěvků zřejmé.
    Po tomhle prohlášení, je ale hrozně snadné anketu poškodit. Stačí, když si nějaký vtipálek založí účet a povede se mu pro některou cenu hlasovat první, podezření je na světě.
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    4.5.2006 12:11 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Uff, abych pravdu řekl, tak jsme nepomysleli na to, že by někomu stálo za to něco podobného dělat - zvláště s ohledem na to, že by tím sám nic nezískal. Pokud máš lepší řešení, netaj se s ním.
    4.5.2006 12:36 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Muzu se zeptat, co by tim ten vtipalek ziskal? Proste jen urci viteze a je prece uplne jedno, zda je ten clovek na abicku poprve nebo pomilionte.

    Kazdopadne hlavni nasi motivaci je transparentnost hlasovani (ze to neni domluvene za zavrenymi dvermi), moznost zapojeni do losovani siroke verejnosti (tri z vas budou "tahat z osudi") a take trocha napeti.

    Pokud se tento koncept neosvedci (jeden krikloun je malo, at udelate cokoliv, vzdy se najde nekdo, kdo bude proti), priste zvolime jinou metodu.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    4.5.2006 19:51 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    A kolik křiklounů je potřeba? Já je seženu. Když si myslím, že je něco špatně nebo nedomyšlené tak se prostě ozvu. A klidně i víckrát, pěkně si zařvu. Někdy je to potřeba, šeptání nikoho neprobudí a ke změně nevyburcuje.
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    4.5.2006 10:50 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Zverejneni sve emailove adresy ve tvaru l***@l******.cz se nebojim ;-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    4.5.2006 11:12 Marian Krucina | skóre: 13
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Žeby leos<a>literak<tecka>cz ? ;-)
    4.5.2006 14:07 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Tak co, vyhrál jsem něco? :-D
    6.5.2006 22:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Ano, $1000000, poslete prosim cislo uctu a pin na adresu redakce, aby vam tam mohli ty penize dat ... :-D
    4.5.2006 14:10 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše 1x Red Hat Enterprise Linux WS + roční předplatné
    Zvolte výherce "1x Red Hat Enterprise Linux WS + roční předplatné". Zadejte číslo od 1 do 6013.
    4.5.2006 14:11 tyctor | skóre: 13
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 1x Red Hat Enterprise Linux WS + roční předplatné
    724
    4.5.2006 14:12 maleprase | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 1x Red Hat Enterprise Linux WS + roční předplatné
    1
    4.5.2006 14:12 Tomas3 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 1x Red Hat Enterprise Linux WS + roční předplatné
    4135
    4.5.2006 14:12 pard | skóre: 17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 1x Red Hat Enterprise Linux WS + roční předplatné
    2804
    David Watzke avatar 4.5.2006 14:13 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 1x Red Hat Enterprise Linux WS + roční předplatné
    1024 ;-)
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    David Watzke avatar 4.5.2006 14:14 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 1x Red Hat Enterprise Linux WS + roční předplatné
    1024 ;-)
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    4.5.2006 14:14 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 1x Red Hat Enterprise Linux WS + roční předplatné
    3217
    4.5.2006 14:15 razor | skóre: 33
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 1x Red Hat Enterprise Linux WS + roční předplatné
    3999
    vencour avatar 4.5.2006 14:36 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 1x Red Hat Enterprise Linux WS + roční předplatné

    2468

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    4.5.2006 14:49 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše 3x tričko Mandriva
    Hraje se o "3x tričko Mandriva". Zadejte do jednoho komentáře 3 čísla od 1 do 6013.

    Btw, omlouváme se zpomalení při načítání stránek.
    4.5.2006 15:06 00000 0000 | skóre: 16 | blog: asdf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 3x tričko Mandriva
    245
    4.5.2006 15:12 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 3x tričko Mandriva
    3 čísla.
    4.5.2006 15:10 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 3x tričko Mandriva
    1234 582 1987
    4.5.2006 15:17 Jiří Hlinka | skóre: 29 | blog: zapisky | Teplice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 3x tričko Mandriva
    32, 64, 128
    4.5.2006 15:21 helb | skóre: 9 | blog: helb | Kralovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 3x tričko Mandriva
    57
    314
    2432
    Ovládání hlasem? cat /dev/dsp > /dev/hda1
    vencour avatar 4.5.2006 15:25 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 3x tričko Mandriva

    766 2319 5661

    (Kde přesně je to úzký hrdlo? Takhle nedostupný AbcL jsem ještě neviděl.)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    4.5.2006 15:33 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše 2x elektronické předplatné časopisu LinuxEXPRES
    Hraje se o "2x elektronické předplatné časopisu LinuxEXPRES". Zadejte 2 čísla od 1 do 6013.
    Jiří Poláček avatar 4.5.2006 15:51 Jiří Poláček | skóre: 47 | blog: naopak | Sivice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 2x elektronické předplatné časopisu LinuxEXPRES
    26 78

    Ani mě ta rychlost odezvy nepřekvapuje ...
    Sudoku omrzelo? Zkuste bobblemaze! | Statistiky jsou jak bikiny. Napoví hodně, všechno ale neukážou.
    Jiří Poláček avatar 4.5.2006 15:53 Jiří Poláček | skóre: 47 | blog: naopak | Sivice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 2x elektronické předplatné časopisu LinuxEXPRES
    26 78

    Ani mě ta rychlost odezvy nepřekvapuje ...
    Sudoku omrzelo? Zkuste bobblemaze! | Statistiky jsou jak bikiny. Napoví hodně, všechno ale neukážou.
    4.5.2006 16:15 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: 2x elektronické předplatné časopisu LinuxEXPRES
    5879, 4872
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    4.5.2006 15:52 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Hezký DDOS :-D
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    4.5.2006 16:17 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Losování o všechny zbývající ceny
    Vzhledem k nepříjemným potížím s rychlostí odezvy portálu jsme se rozhodli zbytek losování zhustit do jediného kroku. Teď se tedy hraje o: - 1x krabice Mandriva Linux 2006 CZ
    - 2x dárkový balíček Novell (trička, hrnky apod.)
    - 1x SUSE LINUX 10
    - 1x přehrávač Apple iPod shuffle 1GB Do jediného komentáře zadejte 5 čísel. Budou použita pro vylosování vítězů v pořadí podle tohoto seznamu výher.
    4.5.2006 16:26 -zz-
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o všechny zbývající ceny
    8 80 18 3582 3234
    4.5.2006 16:31 tyctor | skóre: 13
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o všechny zbývající ceny
    1000, 2000, 3000, 4000, 5000
    4.5.2006 16:35 Jan Grmela | skóre: 45 | blog: Kilo šťávy z lachtana | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o všechny zbývající ceny
    312 658 2471 4516 5999
    fredy.cruger avatar 4.5.2006 16:37 fredy.cruger | skóre: 3 | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o všechny zbývající ceny
    viděl bych to asi takhle: 5105; 1468; 775; 619; 533
    ... kill all Win
    4.5.2006 16:50 Drašar | skóre: 27 | Velký Týnec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o všechny zbývající ceny
    421, 812, 1021, 1941, 2489
    Patička
    NbS avatar 4.5.2006 18:59 NbS | skóre: 26 | blog: Linux jako Linux ... vsude je neco jako /etc | Prague
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o všechny zbývající ceny
    227,798,4206,1254 a dodatkove cislo :) 777

    Jsem zvedavej, jestli vyhraju alespon to tricko :)) I kdyz jednou jsem (kdysi davno vyhral - vsadili jsme si s dedou 10kcs u baby tutovky :)))
    Pan Bily byli bily strop, aby byl bily ... (Opravdu si myslite, ze je to spravne) ?
    prometeus avatar 4.5.2006 16:52 prometeus | skóre: 9 | blog: Nielen historický blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    1 2 3 4 5
    Kto vraví pravdu, ten neumrie na chorobu. -- Džingischán
    4.5.2006 17:17 právě nejsem k dispozici | skóre: 2 | blog: Na odpočinku
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Ač nejsem příznivcem přílišných vulgarit, musím smutně konstatovat, že jsem zase vyhrál hovno!

    :-)
    4.5.2006 17:32 mc_bizon | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    podobne :(
    bazil avatar 4.5.2006 17:47 bazil | skóre: 33 | blog: sluje | Miroslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    nápodobně ;-)
    4.5.2006 19:41 TomCat1 | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Aj já.
    Have you tried turning it off and on again?
    4.5.2006 19:52 Hrabosh | skóre: 26 | blog: HBlog | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny

    Taky sem ho vyhrál! Mám prostě smůlu. Na prezentaci Honeywell & Tyco na VUT v Brně na mě nezbyla ani reklamní taška...

    To jsem psal já ... to není bordel, to je modulární!
    5.5.2006 12:13 edo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    stacilo zabehnout do knihovny a tam za 7 kc barevne zkopirovat ten listek ;-)

    btw o nepruzne lidi s nedostatkem kreativity zajem nemaji :D
    5.5.2006 20:27 Hrabosh | skóre: 26 | blog: HBlog | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny

    Poslechni nejseš Ty ten borec co tvrdil, že tu tašku má pro kamarída a pak si chtěl jít ještě jednou ? :oD

    BTW...kreativita mě definitivně opustila po druhé hodině stání :o)

    To jsem psal já ... to není bordel, to je modulární!
    6.5.2006 14:43 edo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    ee nejsem, zadnu tasku nemam - bylo by to nemoralni :)
    4.5.2006 23:26 niobi | skóre: 10 | blog: Niobi w3b.1og | Liberec city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    a co jsi cekal ??? to je hodne mala pravdepodobnost ze vyhrajes
    Totalni paranoia Linuxaka: emerge -C windows-base/windowsXP-meta MAC-WAR.eu - aneb i na apple je warez :-P
    Jiří Němec avatar 5.5.2006 00:56 Jiří Němec | skóre: 22 | blog: BluPix | Horní Smrčné
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Buď rad, že né tohle z Lamera :-D
    Spock: "Logic, logic, logic. Logic is the beginning of wisdom, not the end.
    6.5.2006 22:30 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    hmmmm tak to ja sem nevyhral ani to hovno...
    4.5.2006 21:09 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    prakticky se nemuzu podivat ani jestli sem vyhral.

    Abicko je od cca 13 hodin az do ted 21 prakticky nedostupne, kazda stranka se mi nacte (pokud vubec) az na paty refresh.
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    5.5.2006 01:02 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    To máš dobrý, já se na ábíčko dostal od 13:00 poprvé (a skoro celou tu dobu su u netu...). ;-)

    Opera načítala stránku hodinu a stejně se k ní dostalo howno. Ping na abclinuxu.cz měl ještě okolo 19.00 přes 70 % packet loss (ze 100 paketů).
    5.5.2006 02:54 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Zajímalo by mě, jestli ábíčko zveřejní průměrné zatížení během těch nekolika hodin. Ale asi to bylo dost, když to nakonec neustál server.
    Quando omni flunkus moritati
    5.5.2006 07:03 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Load se celou dobu pohyboval mezi 10-12.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    5.5.2006 08:10 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    No i tenhle muj (chapej predchozi) prispevek jsem odeslal na desaty refresh a ani jsme nevidel vysledek, myslel jsme ze se ani neodeslal. Je divne, ze je tu jen jednou.... Dost mozna tady byl aspon stokrat a nekdo to promazal.
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    5.5.2006 08:15 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Dost mozna tady byl aspon stokrat a nekdo to promazal.
    Pokud vím, tak ne; včera se děly divné věci. Ale dneska si myslím můžete Abíčko užít rychlejší než kdy bylo.
    4.5.2006 23:20 Jiří Hlinka | skóre: 29 | blog: zapisky | Teplice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Vypadá to, že nový server už je nahozený, snad už nebudou problémy.
    4.5.2006 23:21 Thunder.m | skóre: 35 | blog: e17
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    No a kdy budou výsledky ankety?
    5.5.2006 07:29 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Ve středu 10. 5.
    5.5.2006 10:15 niobi | skóre: 10 | blog: Niobi w3b.1og | Liberec city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    tak to je brzo teda :-D
    Totalni paranoia Linuxaka: emerge -C windows-base/windowsXP-meta MAC-WAR.eu - aneb i na apple je warez :-P
    Andre avatar 5.5.2006 11:41 Andre | skóre: 3 | blog: andreho_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Tak podle tech "zasifrovanych" emailovych adres jsem vyhral to, co obvykle. Velke prd.. Moc dekuju..
    vencour avatar 5.5.2006 12:22 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny

    Já "střílel" čísla naslepo.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.5.2006 13:00 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Takovychto urazenych reakci je tu povicero. Treba u tohoto mam skoro pocit, ze to autor mysli vazne. Pouceni pro priste: zadne ceny.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    5.5.2006 13:25 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Přesně tak, anebo ještě lépe, ať je dostanou admini, anebo autoři :-D

    BTW: taky jsem nic nevyhrál a ani soubor jsem ještě neviděl, čísla jsem střílel naslepo, ale stejně se na mě nedostala řada. Pro mě je důležitější spíše to, jak dopadne anketa.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    vencour avatar 5.5.2006 14:28 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny

    Co radši příště rozdat 100x samolepku s tučňákem místo věných cen? Tu jen tak neseženu - jako je třeba ta u MDV 2006 v krabici.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.5.2006 14:48 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Problem je, ze cena postovneho, obalky, prace (vypsani adresy, vlozeni samolepky, zalepeni obalky, odnos na postu, fronta na poste) je neumerna cene samolepky.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    5.5.2006 14:52 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    To je pravda.

    Tak byste je třeba mohli...rozhazovat z letadla? :-)
    I am Jack's wasted life.
    5.5.2006 14:57 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    To by nas Bursik dal ukrizovat :-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    8.5.2006 15:41 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Nemá tu moc...zatím :-)
    I am Jack's wasted life.
    vencour avatar 5.5.2006 20:36 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny

    Máš pravdu, že je to dost nelaciné, ale tak by jich mohlo bejt jen 50, navíc do hodiny času (samotná příprava) by se to mělo zvládnout, ne? Když už byste to chtěli posílat. Navíc by to bylo třeba posílat v nějaké lepší obálce, aby se to nepomačkalo. Případně někdo by si to moh rovnou osobně vyzvednout.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.5.2006 14:43 hydrandt | skóre: 35 | blog: Kanál | Herzogenburg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    No teda, ty jsi nic nevyhrál? To je teda smůla, to ti řeknu...má vůbec ještě cenu žít?
    I am Jack's wasted life.
    David Ježek avatar 5.5.2006 14:44 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    smarja, vyhral-nevyhral je mi fuk, pro me osobne budou 10.5. odmenou vysledky teto ankety. estli dostane krabicovou mandrivu nekdo jiny nez ja, to je mi uplne fuk. kdybych ji chtel, tak jsem si ji uz davno koupil, vzdyt narozdil od placenych os stoji zlomek ceny.
    Andre avatar 5.5.2006 17:14 Andre | skóre: 3 | blog: andreho_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    To nebylo urazene..ani vazne.. Ale jakoze smutna reakce nevyhravajicich by mela byt.. ne? hehehe..
    5.5.2006 22:26 Mortal | skóre: 26 | blog: mortals_log
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    sakra proč jste použili zrovna hvězdičky
    víte jak se to blbě grepuje?
    já si snad budu muset vzpomentou na regulární výrazy

    jsem si dal do palice, že objevím všechny řádky které by mohli být můj mail, příště si asi vymyslím lehčí hlavolam :-)
    V pekle jsou samé diskety a ďábel je velká disketová mechanika
    5.5.2006 22:36 Mortal | skóre: 26 | blog: mortals_log
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    dobrý už to mám, 23 možností
    ale za to jak jsem to vyřešil se fakt stydim, určitě to jde nějak elegantně...
    V pekle jsou samé diskety a ďábel je velká disketová mechanika
    9.5.2006 14:30 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    Mohli použít třeba opačný lomítka. ;-)
    bambas avatar 10.5.2006 21:41 bambas | skóre: 20 | blog: bambasovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Losování o ceny
    tak jsem vyhral zase govno... :)

    Born to be Slackware

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.