Portál AbcLinuxu, 23. dubna 2024 10:15


Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
12.2.2003 00:59 maverick
Rozbalit Rozbalit vše Takovýto provokující článek si zaslouží reakci!
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Kritika mířená do vlastních řad není nikdy od věci, ale rád bych se vyjádřil k některým bodům. "No, teď zjišťují, že i Linux něco stojí. Musíte najmout programátory a potřebujete lidi, kteří rozumějí Linuxu." - Opravdu dobrý admin Linuxu je stejně drahý jako admin Windows. - průměrná úroven administrátora Linuxu je však vyšší(zatím, jak dlouho ještě?) než u Windows - Windows může spravovat "každý", ale na jaké úrovni. A ještě jednu otázku k XFree86 a hardware - Ne že by nebylo co zlepšovat, ale co schází průměrnému uživatli? Co brání nasazení na desktopech? Asi není ideální pro hraní her, ale v kanceláři nejsou potřeba. Která oblast businessu potřebuje lepší X? Na samotných X mě chybí jednoduchý (automatický) přenos zvuku na X terminály.
20.2.2003 14:22 Juno
Rozbalit Rozbalit vše RE:Takovýto provokující článek si zaslouží reakci!
Tak stim bych tak nejak souhlasil. Opravdu mnoho lidi nechape ze slovo free znamena volne siritelny s otevrenym kodem a ne zdarma. Jinak ja si osobne myslim, ze pokud se nezacnou prekladat hry pod linux tak tady bude porad naskok M$. Tady maj peknej naskok diky DirextX. Spousta lidi je strasne linejch a uci se veci ktere se snadno programujou. Coz je zde problem mezi DirexctX a OpenGl. Vemte si kolik z nas ma doma i Wokna uz jen proto, ze si radi zaparime IceWindDale a pod. Dal nevim jak to je s programama jako AutoCAD a pod. Vim, ze Matlab je portovanej na linux, ale ostatni veci ?? Zatim jsem nanarazil na firmu ktera by napsala dobrej ucetni system na linux i kdyby byl placeny a sireny pod GPL.
12.3.2003 13:04 Verner Robert
Rozbalit Rozbalit vše RE:Takovýto provokující článek si zaslouží reakci!
AutoCAD pod Linux, no nedávno jsem se pokoušel sehnat nějaký program a narazil jsem na Varicad, je to ceský prográmek a zdá se mi docela simpatetycký, dokáže přečíst i autokedový soubory, má knihovny, a dokáže i některý výpočty, dá se vněm kreslit jak 2D tak i 3D, a dá se stahnou i plná verze z netu ale je jen ne 15 dní a podle toho co sem zatím stačil zjistit tak stojí s DPH cca 60000 ale jinej cad s temito funkcemi by stál mnohem víc.
12.2.2003 01:08 maverick
Rozbalit Rozbalit vše Linux = svoboda
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Ještě dvě malé poznámky. 1. To co mě na Linuxu nejvíce přitahuje je svoboda. Do jaké míry je to hlavní důvod používání Linuxu u většiny uživatelů? Jsem mladý člověk a nehodlám zbytek života trávit počítáním licencí nainstalovaneho software, klepat se strachy, že jsem udělal chybu a skončím před soudem nebo v kriminále! 2. Podpora u free software je lepší a rychlejší než u komerčního sw.
13.2.2003 19:36 Jakub Vana
Rozbalit Rozbalit vše Linux = svoboda
S tim nelze nez souhlasit ale neni to jediny duvod: neverim ms a verim, ze vokna jsou prospikovana "spionaznim" software, takhle to zni legracne, ale ja nestojim o to, aby Billy vedel, co sem vcera vecerel a nebo jakej mam PIN k uctu. A i kdyby tam nebyl ten spionazni software, tak jsou tak deravi a tak nechutne rozsahli, ze nikdo nikdy nezjisti, co mu kdo s pocitacem delal (myslim pres net).
13.2.2003 19:39 Jakub Vana
Rozbalit Rozbalit vše Linux = svoboda
Omlouvam se za to rozsahli, spravne rozsahla, ale ja bych napsal rozsahly :-) Snad uz tam zadny dalsi chyby nejsou :-)

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.