Portál AbcLinuxu, 26. dubna 2024 03:00


Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
17.7.2003 08:15 beko
Rozbalit Rozbalit vše serial v pdf
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Neplanujete vydat po skonceni serialu jeho kompletnu verziu v pdf? Myslim ze viaceri by to uvitali.
17.7.2003 08:20 beko
Rozbalit Rozbalit vše serial v pdf
tak to som uplny hlubak som to dal k nespravnemu clanku :)
17.7.2003 08:28 Remenec Juraj
Rozbalit Rozbalit vše serial v pdf
Ja uz som sa bal, ze sa nieco pokaslalo a posledne dva clanky maju spolocnu diskusiu ;-)
17.7.2003 11:08 Honza
Rozbalit Rozbalit vše balíček pro Debian
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
přímo na stránce IPE je odkaz http://packages.debian.org/unstable/graphics/ipe.html
17.7.2003 13:34 KejPi
Rozbalit Rozbalit vše Ipe vs. XFig
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Je tu nekdo, kdo by to mohl porovnat? Sam pouzivam xfig a zda se mi docela dobry (prave na technicke obrazky), ale neco mi na nem vadi. Treba podpora cestiny.
17.7.2003 14:46 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
Rozbalit Rozbalit vše Ipe vs. XFig
čeština mi out-of-the-box nefunguje, asi by bylo třeba povrtat se v tom, jak se ten pdfTeX přesně pouští... nejlepší podporu češtiny má nejspíš sodipodi, nicméně zároveň nejhorší spolupráci s TeXem, tj. žádnou v XFigu lze alespoň exportovat obrázek jako eepic a vzorečky/češtinu doplnit/opravit až ve výstupu pokud jde o funkce, tak každému z trojice ipe, sodipodi, xfig něco chybí, takže dost závisí na tom, co chceš kreslit
18.7.2003 03:34 Pavel Píša
Rozbalit Rozbalit vše Ipe vs. XFig
XFig celkem často používám a podpoře češtiny se trochu brání. První a zásadní problém je, že pracuje s v programu zakompilovanou sadou (jmény) Poscriptových a Type 1 fontů. Druhá překážka je specifická podpora X IM (input method). Oba problémy jsem nepříliš čistě vyřešil a mohu řešení nabídnout. Zkoušel jsem ho poslat i autorovi, ale asi se mu příliš nelíbilo, protože mi neodpověděl. Pokud se mi někdo ozve, mohu poslat patch i vyexportovat své binárky na web. Mojí e-mailovou adresu najdete na stránce http://cmp.felk.cvut.cz/~pisa/ Robotům a spamerům zmar.
18.7.2003 14:58 Pavel Píša
Rozbalit Rozbalit vše Ipe vs. XFig
Reaguji na zájem o počeštění xfigu. Patch a binárky z mého počítače najdete na http://cmp.felk.cvut.cz/~pisa/xfig/ Hlavní změna je přidání konfigurovatelné tabulky fontů do transfigu a xfigu. V mé kompilaci je soubor umístěn v /usr/lib/X11/xfig/xfig_font_bind Každá řádka souboru obsahuje následující položky # id[flags] PostScript-Name X11-Name Příklad 0 Times-Roman "-*-times new roman-medium-r-normal--%d- ID určuje číslo fontu v tabulce XFigu, který řádka nahrazuje. Není-li uvedeno, je použita následující hodnota. FLAGS mohou určit další modifikace, zatím použito pouze [noiso], pro zakázání převodu symbolických fontů v fig2dev do národního kódování. Dále je uvedeno poscriptové jméno fontu a poté náhradní X11 jméno fontu, pokud Poscriptový font v X11 není. Zástupný symbol %d je nahrazen velikostí písma. V adresáři /usr/lib/X11/fig2dev/ jsou uloženy překladové mapy pro jednotlivá nastavená kódování. Pro správnou funkci vstupu z klávesnice je potřeba nastavit input method v /usr/X11/lib/X11/app-defaults/Fig Pokusil jsem se binárky a všechny soubory z mojí konfigurace uložit do archivu http://cmp.felk.cvut.cz/~pisa/xfig/xfig.3.2.4-lin-i386-cz.tar.gz Příslušné patche jsou v http://cmp.felk.cvut.cz/~pisa/xfig/xfig.3.2.4-patches.tar.gz Po nastaveni export LANG=cs_CZ, export LC_ALL=cs_CZ a spuštění XFigu by mělo jít psát českétexty. Přes fig2dev jde v pořádku česky exportovat do PS a PDF. Psaní češtiny chodí v hlavním okně, psaní v property dialozích zlobí. Bylo by potřeba nastavit UCS16 pro widgety Atheny, ale zatím se mi to nepovedlo. Nastavení fontů http://cmp.felk.cvut.cz/~pisa/xfig/ghost-font-cfg.tar.gz Používám Type 1 URW fonty jak v X11 tak v GhrostScriptu a nahrazuji s nimi většinu proprietárních fontů. Adresář fontů z GhostScriptu mám nalinkovaný do /usr/X11/lib/fonts/GhostScript a přidaný do konfigurace XFree. To umožňuje psát na obrazovce fonty, které pak přímo budou použity a přidány do výstupu. VAROVÁNÍ: MODIFIKACE VZNIKLY PRO MOJÍ POTŘEBU A NERUČÍM ZA PŘÍPADNÉ ZPŮSOBENÉ POŤÍŽE. DOPORUČUJI VŠECHNY SOUBORY, KTERÉ JSOU VERZEMI Z MÝCH ARCHIVŮ PŘEPSÁNY PŘEDEM ZÁLOHOVAT. Většina obrázků na mých stránkách i v mých PDF článcích vnikla s použitím některé z modifikovaných verzí XFigu. XFig naveliko používá i můj kolega v práci. Viz anglické i české manuály na stránkách http://www.pikron.com/en/main_frame_hplc_man.html Dále bych se rád zmínil, že existuje projekt XDraft (http://xdraft.sourceforge.net/). Jedná se o program, který umí načíst i uložit XFig soubory a má poněkud modernější interface v GTK. Zatím ale ještě není v produkční kvalitě. Jsem na tom dost špatně s časem, takže nemohu slíbit příliš velkou podporu a často mám i zpoždění s odpověďmi na e-maily. Zkuste mě v takovém případě upozornit znovu a alespoň vám okamžitě potvrdím, jestli jsem e-mail přijal.
21.7.2003 11:18 maros
Rozbalit Rozbalit vše Ipe vs. XFig (skript)
mozno nieco podobneho: http://www.ktl.elf.stuba.sk/~michalm/projects/fig2eps/ je to skript, ktory prezenie texty vo *.fig suboroch cez latex (cize vzorce, cestina, slovencina, ... budu OK), grafika je ponechana na Xfig. vysledok je ulozeny do eps. na stranke su aj priklady vo .fig a vysledky v .eps
18.7.2003 18:32 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
Rozbalit Rozbalit vše RPM Ipe pro RedHat 9
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Po chvíli blbnutí s Ipe bych řekl, že ovládání je mírně praštěné, ale spolupráce s TeXem se mi líbí. Udělal jsem RPM: http://trific.ath.cx/resources/rpm/ipe/ Enjoy!
24.7.2003 18:52 petrch
Rozbalit Rozbalit vše je dobre, kdyz program vytvari matematik
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
no, kdysi jsem to zkousel kompilovat a bylo nutne upravovat par veci ve zdrojakach a dosel jsem k nazoru, ze nekdy je dobre, kdyz program pise programator, protoze matematici jsou hrozny prasata. debian balicek me potesil. take jsem zvedav, zda je to tak dobre, jak rikaji matousek s nesetrilem.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.