Portál AbcLinuxu, 19. dubna 2024 22:32

Týden na ITBiz: Skryté příkazy v šumu nebo hudbě

14. 5. 2018 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Skryté příkazy v šumu nebo hudbě  

Jak ovládnout digitální asistenty. Symantec má problémy s účetnictvím. Brexit a doména EU. ZTE přerušila hlavní podnikání.

Články

Česká umělá inteligence s IBM Watson pro služby B2B

Poskytujete nějaké služby? Víte, jak jsou s nimi vaši zákazníci spokojeni? Víte, jak na nich vaši zaměstnanci pracují? Víte, kolik už vyčerpali ze zakázky, aby pro vás byl zákazník rentabilní? Jste si vědomi, že by mohl od vás odejít, ještě než projeví svoji nespokojenost?

Britové prý přijdou o domény .eu

Brexit vstoupil i do světa domén. Evropská komise prohlásila, že po vystoupení Británie z EU v roce 2019 již britské subjekty nebudou smět užívat doménu .eu a registraci tedy nepůjde prodloužit. Správce domény Eurid nebyl o tomto rozhodnutí informován.

Zprávičky

Buffett dál investuje do Applu, koupil dalších 75 milionů akcií. Buffett se k technologickému sektoru dlouho stavěl skepticky, pak se z něj ale stal velký fanoušek Applu.

Apple zrušil plán na stavbu miliardového datového centra v Irsku. Každé desáté pracovní místo v Irsku vytvářejí nadnárodní společnosti typu Applu.

Alibaba prudce zvýšila tržby, zisk ale klesl. Tempo růstu čtvrtletních tržeb již dva roky přesahuje 50 %.

Čínská ZTE chce získat zpět přístup k americkým technologiím. Washington zavedl sedmiletý zákaz prodeje součástek a softwaru firmě ZTE minulý měsíc.

Čínská ZTE kvůli americkému zákazu přerušila hlavní podnikání. Washington zavedl sedmiletý zákaz prodeje součástek a softwaru firmě ZTE minulý měsíc.

Gates se přidal ke kritikům bitcoinu. Bill Gates prý sám kdysi dostal nějaké bitcoiny k narozeninám, o několik let později je však prodal.

České firmy kybernetické útoky nehlásí. Podle celosvětové studie poradenské společnost PwC je obětí kybernetické kriminality čtvrtina oslovených firem.

Tržby T-Mobile rostly o 0,5 %. T-Mobile oznámil hospodářské výsledky za první čtvrtletí letošního roku, uvádí růst fixních služeb a IPTV.

Vodafone kupuje největší českou kabelovou společnost UPC. Součástí dohody za 18,4 miliardy eur jsou rovněž aktivity UPC v Maďarsku a Rumunsku a německá společnost Unitymedia.

Walmart koupí za 16 miliard dolarů kontrolní podíl ve Flipkartu. Přestože Flipkart vykazoval ztráty, peníze do něj investovaly i Microsoft, Tencent nebo Softbank.

Akcie Avastu se začnou prodávat za nižší cenu. Avast by při uvedené ceně dosáhl po vstupu na burzu kapitalizace 2,5 miliardy liber (přes 73 mld. Kč).

Akcie Avastu jsou na burze v Londýně, zahájily poklesem. Avast loni zvýšil konsolidované výnosy o 91 % na 653 milionů dolarů. Firma se ale propadla do ztráty.

Od konce května si účet na sociální síti zřídí jen starší 16 let. Do schválení zákona o GDPR budou platit pravidla z unijní směrnice.

Prodej chytrých telefonů v Evropě ve čtvrtletí rekordně klesl. Největším prodejcem v Evropě zůstal Samsung, přestože jeho prodej se snížil o 15,4 %.

Další phishingová kampaň nabízí iPhone za 1 Kč, tváří se jako od Alzy. Českem se šíří podvodná SMS kampaň, kdy obsahem zprávy je výzva k vyzvednutí balíčku z e-shopu Alza.

Akcie Symantecu ztrácejí více než třetinu hodnoty. Symantec zřejmě nestihne termín pro zveřejnění své výroční zprávy a možná bude muset přeúčtovat finanční výsledky.

Virtuální asistenti reagují na skryté příkazy, člověk je neslyší. Vědci z Berkeley tvrdí, že instrukce zakomponovali do nahrávek hudby či mluveného slova.

Další články z této rubriky

Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda
Týden na ScienceMag.cz: V kvantovém materiálu objevili částici podobnou gravitonu
Týden na ITBiz: Efektivní podnikání se bez edge computingu neobejde
Týden na ScienceMag.cz: Supravodivost i v silném magnetickém poli

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.