Portál AbcLinuxu, 20. dubna 2024 05:22


Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
5.9.2018 08:55 sfdgfnhgjh
Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ScienceMag.cz: Trendy umělé inteligence
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
"Na Lipně vymřeli síhové, přibývá candátů a sumců. S českým síhem však ještě není konec, daří se mu v nových důlních jezerech Medard a Most."
Coprosím?
Fluttershy, yay! avatar 5.9.2018 09:26 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ScienceMag.cz: Trendy umělé inteligence
RTFA…?

Lipno, největší přehradní nádrž v České republice, od přítoku až k hrázi celý tento týden brázdí výzkumné lodě. Hydrobiologové z Biologického centra Akademie věd ČR ve spolupráci s Jihočeským územním svazem Českého rybářského svazu tu provádějí komplexní průzkum rybí obsádky. Dobrou zprávou při předešlých dvou průzkumech v roce 2016 a 2017 bylo, že populace candáta, která byla před několika lety téměř zdecimována přelovením, se regeneruje. To ovšem neplatí o populacích síha. Letos se definitivně potvrzuje, že tato chladnomilná lososovitá ryba, která je indikátorem čisté vody a málo narušeného životního prostředí, z Lipna úplně vymizela.

(…) stejná situace nastala i v dalších sledovaných českých nádržích (Římov, Žlutice) a v některých evropských jezerech. S českým síhem však ještě není úplný konec. Daří se mu v nových důlních jezerech Medard a Most, kde českobudějovičtí vědci uskutečňují unikátní experiment s nasazením síha do zatopených povrchových dolů.

🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.