Portál AbcLinuxu, 29. března 2024 00:10

Týden na ITBiz: Když IT v podniku dosluhuje

16. 10. 2018 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Když IT v podniku dosluhuje  

Recenze Synology DiskStation DS1618+. Odolná technika IT pro práci v terénu. Přichází Java SE 11.

Jak se pozná, že IT v podniku dosluhuje?

Téměř vždy samozřejmě existuje nějaký novější systém/verze softwaru, jak ale poznat, že podnikové IT by si žádalo zásadnější řez? Kdy se stává pro normální fungování firmy brzdou? Andrew Froehlich na Informationweek.com uvádí následující varovné příznaky. Jde pouze o signály, není nutné reagovat na každý z jednotlivý nich. Řada faktorů ostatně působí proti upgradům – ať už jde o kapacity oddělení IT (nebo jeho ochotu), otázku nákladů či priority vedení firmy.

Synology DiskStation DS1618+ poroste s vámi

Synology dlouho chyběl v nabídce 6šachtový model pro běžného zákazníka, respektive model, který by oslovil jak náročného domácího uživatele, tak SMB firmy. Jediným modelem byl DiskStation DS3018xs, a ten je určen přece jenom náročným korporátním uživatelům. V 5adě Plus, která cílí sice na malé firmy, ale jedním z hlediska je i cena, chyběl NAS, který by vyplnil mezeru mezi 4 a 8diskovými modely.

Epson ctí svoje hodnoty

Když společnost Epson před nějakými sedmi lety uvedla na trh první podnikové inkoustové tiskárny WorkFoce, už byla ve světě dávno jedničkou v projektorech. Letošní Technologické dny v Praze na Žofíně, které se konaly 1. a 2. října potvrdily, že Epson na svých hodnotách v oblasti inkoustového tisku a projekční techniky trvá. Inkoustový tisk je mj. úspornější než laserový a prakticky za sebou nezanechává ekologickou stopu.

Synology v rytmu SSS

Synology se řídí heslem Solid – Streamlined – Smart pro IoT a smart home, řekl Igor Cejkovský na semináři, který se konal začátkem října 2018. Janka Chytráčková a Lubomír Tomány k tomu zdůraznili, že zde představují novinky, které ještě nebyly jinde uvedeny.

Terénní podmínky vyžadují odolnou IT techniku

Když se společnost Hoover rozhodla pro technologické investice za účelem podpory svých servisních techniků, vybrala si tablety od společnosti Panasonic. Robustní zařízení s dotykovou obrazovkou technikům pomáhá poskytovat prvotřídní služby, které zákazníci společnosti Hoover očekávají.

Zprávičky

10 let Spotify: služba změnila způsob distribuce hudby. Počet platících klientů Spotify strmě roste, firma ovšem dosud nikdy nevykázala zisk.

Nintendo příští rok uvede na trh novou verzi konzole Switch. Switch lze používat nejen jako tradiční konzoli připojenou k televizoru, ale i jako přenosný přístroj.

Streamování je dnes nejrychleji rostoucí oblast prodeje hudby. Na českém trhu je jednoznačně nejpoužívanější platformou Spotify, následovaný Apple Music a Google Play Music.

V Litvě budou pokutováni za nevhodné používání mobilu i chodci. V Litvě tvoří chodci 38 % obětí, jež při nehodách přijdou o život. Průměr EU přitom je 20 %.

BIS přispěla k odkrytí a vypnutí hackerských serverů Hizballáhu. Falešné profily půvabných dívek navazovaly mnohoslibné konverzace s muži z Evropy, ale také ze Středního a Blízkého východu.

Facebook uvádí na trh první přístroj pod vlastní značkou. Zařízení Portal je určeno pro videohovory. Je vybaveno kamerou k automatickému zabírání a zaostřování lidí, kteří se během hovoru pohybují.

Britský soud odmítl žalobu na Google za shromažďování dat. Google umísťoval na zařízení uživatelů s prohlížečem Safari cookies pro sledování reklam, které jsou ve výchozím nastavení blokovány.

Google zatajil problém s ochranou údajů uživatelů Google+. Google o problému neinformoval. Právní oddělení varovalo vedení firmy, že by to vyvolala okamžitý zájem regulátorů.

Oracle uvádí Java SE 11 s podporou až do roku 2026. Dlouhá doba podpory uvolňuje podnikům ruce z hlediska migrace, vývojáři mají naopak rychlý přístup k novinkám.

ČR se přidala k opozici vůči návrhu EU na digitální daň. Některé země chtějí, aby změny v EU postupovaly v souladu s globální reformou zdanění digitálních aktivit.

Odborníci vytvořili učebnice informatiky pro nový koncept výuky. Nová koncepce informatiky by měla vést ke změně výuky ve všech předmětech: dějepisu, zeměpisu, cizích jazycích i češtině.

Google představil nové telefony Pixel a svůj první tablet. Za devět měsíců do konce června firma dodala na trh 2,53 milionu přístrojů Pixel 2 a Pixel 2 XL.

It-sa 2018: IT musí být sichr. Bezpečnostní veletrh it-sa se letos v německém Norimberku koná už podesáté. S téměř 700 vystavovateli se jedná o jednu z největších akcí svého druhu v Evropě, během pěti let se zvětšila dvojnásobně a místo jedné výstavní haly nyní obsadila tři. Ústředním tématem it-sa byla letos opět „Sicherheit“ neboli bezpečnost, naopak módní blockchain na tisíc způsobů či kryptoměny moc vidět nebylo.

MPSV má na prodloužení smlouvy na systém dávek čas do 30.11.. OKSystem zajišťuje systém pro agendu dávek či zaměstnanosti od roku 1993.

Hackeři už letos ukradli kryptoměny za téměř miliardu dolarů. Trvale se prý zvyšuje počet „menších“ krádeží v rozmezí 20 až 60 milionů dolarů.

Facebook opravil bezpečnostní chybu ve své aplikaci WhatsApp. Aplikaci WhatsApp využívá zhruba 1,2 miliardy lidí a mnohde je považována za klíčový komunikační i obchodní nástroj.

Kyocera kupuje svého partnera Janus. Společnost JANUS bude nově přejmenována na KYOCERA Document Solutions Czech.

Apple kupuje část evropského dodavatele čipů Dialog. Apple již dlouhou dobu využívá čipy Dialogu pro správu energie v iPhonu i iPadu.

České firmy dominovaly v žebříčku Deloitte CE Technology Fast 50. Fast 50: Nejrychleji ve střední Evropě rostl český výrobce 3D tiskáren Prusa Research.

Google se odvolal proti rekordní pokutě od EK za Android. Případ je poměrně složitý a mohlo by trvat i několik let, než soudci rozhodnou.

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Americká vláda poskytne Intelu téměř 20 miliard dolarů na podporu výroby čipů v USA
Týden na ScienceMag.cz: Umělá inteligence analyzovala vlastnosti temné energie
Týden na ITBiz: Při virtuálních schůzkách lidé bojují s nudou
Týden na ScienceMag.cz: Očekávaný Weylův polokov prý neexistuje
Týden na ITBiz: 80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.