Portál AbcLinuxu, 10. května 2024 17:56

Týden na ITBiz: Koronavirové akvizice – kdo koho koupí v ICT? Cisco Nokii?

8. 6. 2020 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Koronavirové akvizice – kdo koho koupí v ICT? Cisco Nokii?  

Ochrana dat z pohledu Veeam. Která jsou nejprodávanější zařízení pro kancelářský tisk. Průzkum CxO: Zastaralé technologie a nedostatek dovedností brzdí digitální transformaci a modernizaci IT. Jaké notebooky a PC se nyní nejvíce prodávají? Koronavirové akvizice – kdo koho koupí v ICT? Cisco Nokii?

Ochrana dat z pohledu Veeam

Studie Veeam 2020 Data Protection Trends Report naznačuje, že podniky po celém světě pracují na digitální transformaci, ale potýkají se se zastaralými řešeními na ochranu a správu jejich dat. Kromě toho je alarmující nedostatek personálu pro práci na nových úkolech (25 % odpovědí) a nedostatek schopností či odborných znalostí IT personálu (44 % odpovědí). Jak je na tom z pohledu Veeam Česká republika jsme se ptali Martina Štětky, regionálního ředitele Veeam Software pro střední a východní Evropu.

Která jsou nejprodávanější zařízení pro kancelářský tisk

Jaké tiskárny a multifunkce patří v současné době na českém trhu mezi nejprodávanější? Oslovili jsme přední výrobce a zjišťovali, co se nejlépe prodává ve firemním sektoru i pro domácí kanceláře.

Průzkum CxO: Zastaralé technologie a nedostatek dovedností brzdí digitální transformaci a modernizaci IT

Studie Veeam 2020 Data Protection Trends Report naznačuje, že podniky po celém světě pracují na digitální transformaci, ale potýkají se se zastaralými řešeními na ochranu a správu jejich dat. Ochrana dat se musí posunout na vyšší úroveň inteligence, aby podporovala transformační potřeby a nasazování hybridních a multi-cloudových řešení.

Jaké notebooky a PC se nyní nejvíce prodávají?

Které modely přenosných i stolních počítačů patří v současné době mezi nejprodávanější v korporátním sektoru i pro domácí kanceláře? Svoje aktuální bestsellery představují společnosti Acer, Dell, Fujitsu a Lenovo.

Koronavirové akvizice – kdo koho koupí v ICT? Cisco Nokii?

Rob Cox se ve svém komentáři pro Reuters zabývá otázkou, jaké akvizice vyvolá koronavirová krize. Po krizích pravidelně dochází k tomu, že poražené firmy jsou – relativně levně – kupovány vítězi. Koronavirus z tohoto hlediska k ICT nemá na první pohled zvláštní vztah – jistě došlo k narušení dodavatelských řetězců, výroby i poptávky z koncového i podnikového sektoru, zasaženy jsou však primárně jiné obory podnikání, eventuálně se krize (jako téměř vždy) může kvůli náhle problematickým úvěrům přenést do finančního sektoru. Jenže poslední vývoj v západním světě např. zesílil protičínské postoje. Z toho alespoň podle R. Coxe může vyplynout, že USA a/nebo EU nyní nebudou bránit fúzím, které by jinak neprošly kvůli souvisejícímu omezení konkurence na trhu. Do hry vstoupí i obavy, aby slabší hráče nakonec ještě nekoupili čínští investoři.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ScienceMag.cz: O krok blíže k molekulárním počítačům
Týden na ITBiz: Kvalita a přesnost dat generovaných AI rozhodne o důvěře zaměstnanců v umělou inteligenci
Týden na ScienceMag.cz: Kosmologové se opět zkouší vypořádat se s problémem Hubbleovy konstanty
Týden na ITBiz: GenAI má na evropském trhu umělé inteligence zatím jen velmi malý podíl
Týden na ScienceMag.cz: Upřesnili limity pro klidovou hmotnost neutrin

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.