Portál AbcLinuxu, 19. března 2024 10:48

Týden na ITBiz: Ransomware stále hitem

7. 12. 2020 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Ransomware stále hitem  

Ransomware stále hitem. Otevřený hybridní cloud se rozšiřuje na okraje. ERP systém, který umí řešit problémy. Zákony informatiky: Když Brooksův zákon neplatí.

Ransomware stále hitem

Zpráva Sophos 2021 Threat Report poskytuje komplexní pohled na trendy v kybernetických útocích, od lovců hrozeb a expertů na rychlou reakci, cloudové zabezpečení i umělou inteligenci společnosti Sophos. Ukazuje „trojrozměrnou“ perspektivu bezpečnostních hrozeb a trendů od jejich vzniku po dopady v reálném světě.

Otevřený hybridní cloud se rozšiřuje na okraje (Red Hat)

Red Hat představil nové vlastnosti platforem Red Hat Enterprise Linux (RHEL) a Red Hat OpenShift. Tato vylepšení mají za úkol pomoci organizacím rozšířit jejich nasazení otevřeného hybridního cloudu o edge computing. RHEL přidává vlastnosti navržené pro zvýšení stability a zachování nezávislosti výpočtů při menších nárocích na hardware, zatímco Red Hat OpenShift nabízí architekturu pro vzdálené výpočetní uzly.

ERP systém, který umí řešit problémy (Asseco Solutions)

Helios Nephrite, to je název nového produktu pro velké firmy z dílny Asseco Solutions. V mnohém se vymyká zaběhnutým zvykům ostatních podnikových informačních systémů, vysvětluje Jiří Brych, produktový manažer.

Zákony informatiky: Když Brooksův zákon neplatí

Steve McConnell, autor několika věhlasných knih, tvrdí, že Brooks klade příliš velký důraz na komunikaci a její podíl na projektovém čase (komunikační režie projektu) a též na posloupnost projektových fází, kdy jednotlivé úlohy běží vždy za sebou, nikoli vedle sebe (waterfall).

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Při virtuálních schůzkách lidé bojují s nudou
Týden na ScienceMag.cz: Očekávaný Weylův polokov prý neexistuje
Týden na ITBiz: 80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace
Týden na ScienceMag.cz: V magických číslech pro počty protonů a neutronů v atomových jádrech začíná být zmatek
Týden na ITBiz: ChatGPT 4 se už blíží splnění Turingova testu

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.