Portál AbcLinuxu, 20. dubna 2024 04:15

Týden na ITBiz: CIO se budou muset vypořádat s technickým dluhem

28. 2. 2021 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: CIO se budou muset vypořádat s technickým dluhem  

Hrátky s magnetickými víry. Monitor s integrovanou kamerou pro pohodlné videokonference. Výroba i kancelářské obory se více zaměřují na IT. Veeam uvádí novou V11 s více než 200 vylepšeními. Ulovte a zlikvidujte kyberhrozbu se Sophos Academy! Nejnovější ThinkPady slibují vyšší produktivitu. CIO se budou muset vypořádat s technickým dluhem.

Hrátky s magnetickými víry

Skyrmiony jsou víry překlápějících se spinů, vlny nebo pseudočástice, o nichž se uvažuje jako o možném základu elektroniky nové generace. Pro manipulaci se skyrmionem totiž potřebujeme velmi malou energii (např. v podobě změn vnějšího elektrického pole), příslušné spintronické součástky by se tudíž vyznačovaly nízkou spotřebou a jejich miniaturizaci by tolik neomezovaly požadavky na chlazení.

Monitor [Viewsonic VG2440V] s integrovanou kamerou pro pohodlné videokonference

Zatímco u notebooku je webkamera standardem, v případě počítačových monitorů ji najdeme méně než u 1 % modelů. Až do koronakrize totiž kombinace displeje a kamery nebyla nijak poptávána. Kdo potřeboval kameru k desktopu, zakoupil ji samostatně nebo dal přednost all-in-one řešení.

Výroba i kancelářské obory se více zaměřují na IT

Ať už jde o průmyslovou výrobu nebo kancelářské obory, všichni dnes svoji efektivitu a konkurenceschopnost v mezinárodním prostředí posilují využíváním nejmodernějších technologií, od chatbotů, přes automatizaci a umělou inteligenci až po Embedded vývoj.

Veeam uvádí novou V11 s více než 200 vylepšeními

Novou verzi řešení ochrany dat pro cloudová, virtuální, fyzická a podniková prostředí Veeam Backup & Replication V11 oznámila společnosti Veeam Software. S více než 200 novými funkcemi a vylepšeními je toto jediné řešení pro komplexní správu dat dostatečně výkonné a flexibilní, aby poskytovalo ochranu v každé fázi životního cyklu dat a zároveň zvládlo všechny výzvy vícecloudových prostředí pro platformy AWS, Microsoft Azure a Google Cloud. Veeam vydal verzi V10 s více než 150 novými vylepšeními před 10 měsíci, doposud zaznamenala přes 700 000 stažení.

Ulovte a zlikvidujte kyberhrozbu se Sophos Academy!

Moderní kybernetické hrozby nám nedávají na výběr. Organizace se musí aktivně chránit i pomocí lovců hrozeb. Chcete se také stát jejich skutečným lovcem? Zaregistrujte se na Sophos Threat Hunting Academy 2021.

Nejnovější ThinkPady slibují vyšší produktivitu

Lenovo představuje notebooky ThinkPad s procesory Intel Core vPro 11. generace a nejnovější generaci mobilních procesorů AMD Ryzen 5000 Series s vylepšenou konektivitou, technologií pro spolupráci a komunikaci.

CIO se budou muset vypořádat s technickým dluhem

Agilita vs. roztříštěnost firemního IT, často přehnaná očekávání kvůli úspěšné reakci na pandemii, odpovědnost za spokojenost zaměstnanců. Jak se mění pracovní náplň šéfů podnikového IT (CIO)?

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda
Týden na ScienceMag.cz: V kvantovém materiálu objevili částici podobnou gravitonu
Týden na ITBiz: Efektivní podnikání se bez edge computingu neobejde
Týden na ScienceMag.cz: Supravodivost i v silném magnetickém poli

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.