Portál AbcLinuxu, 28. března 2024 13:17

Týden na ITBiz: 3D tisk umožní lepší design, zvládne i lesk

22. 3. 2021 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: 3D tisk umožní lepší design, zvládne i lesk  

Při pokusech o obnovu selhává 58 % záloh dat. Nová generace serverů PowerEdge pro AI a edge computing. OKI C650: Nejmenší výkonná barevná A4 tiskárna na světě. HPE se SimpliVity posiluje v edge computingu. 3D tisk umožní lepší design, zvládne i lesk. Nejčastější hrozby dneška. Stačí antivirus?

Při pokusech o obnovu selhává 58 % záloh dat (Veeam)

Podle studie Veeam Data Protection Report 2021 selhává až 58 % záloh dat. Problémy s ochranou dat pak narušují plány firem na digitální transformaci. 30 % dotazovaných top manažerů připouští, že jejich iniciativy digitální transformace se během posledních 12 měsíců zpomalily nebo zastavily.

Nová generace serverů PowerEdge pro AI a edge computing (Dell)

Se sedmnácti novými servery Dell EMC PowerEdge směřuje Dell Technologies k autonomní infrastruktuře pro lepší efektivitu IT, podporu AI a edge computingu. Podle výrobce se jedná o nejprodávanější servery na světě, při vývoji nové generace se uplatnilo 1 100 amerických patentů.

OKI C650: Nejmenší výkonná barevná A4 tiskárna na světě (OKI)

Model OKI C650 je určen pro malé kanceláře s nedostatkem prostoru, kde je třeba rychle tisknout velké objemy dokumentů. Podle výrobce, který jej díky rozměrům 29 x 39,5 x 43 cm označuje za nejmenší výkonnou barevnou A4 tiskárnu na světě, je vhodný například pro maloobchod, zdravotnictví, stavebnictví, vzdělávání, hotely či restaurace.

HPE se SimpliVity posiluje v edge computingu (HPE)

Hewlett Packard Enterprise (HPE) představila novinky v řešení HPE SimpliVity, které je určené pro zpracování dat na tzv. okraji sítě (edge) v podnikovém ekosystému IT, či pro menší součásti organizace jako je centrální IT infrastruktura. Mezi vylepšeními nechybí pokročilá ochrana dat s možností přímého zálohování do HPE cloudu. Firma také přidala podporu kontejnerů pro spouštění nativních cloudových aplikací pro usnadnění digitální transformace.

3D tisk umožní lepší design, zvládne i lesk

Dnešní průmyslové zboží stejně jako třeba uživatelské rozhraní musí být hezké, jen tak je konkurenceschopné. U hmotných objektů představují hlavní vizuální vlastnosti tvar, barva a lesk. 3D tisk měl s poslední vlastností dosud problém. U průmyslových meziproduktů či prototypů to nevadilo, ale pokud šlo o výrobky pro koncové uživatele mimo technických nadšenců, předměty bylo třeba dodatečně ručně upravovat, brousit, natírat či leštit.

Nejčastější hrozby dneška. Stačí antivirus? (Sophos)

Odborná počítačová vydavatelství, a nejen ta, každodenně dostávají zprávy o vzrůstajícím počtu útoků, zejména využívajících často používané pojmy a jména, jako například koronavirus, volby, jiné události, celebrity atd. Jak se k tomu staví ve společnosti Sophos odpovídá Kevin Isaac, Senior Vice President Sales, Sophos EMEA.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Americká vláda poskytne Intelu téměř 20 miliard dolarů na podporu výroby čipů v USA
Týden na ScienceMag.cz: Umělá inteligence analyzovala vlastnosti temné energie
Týden na ITBiz: Při virtuálních schůzkách lidé bojují s nudou
Týden na ScienceMag.cz: Očekávaný Weylův polokov prý neexistuje
Týden na ITBiz: 80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.