Portál AbcLinuxu, 27. dubna 2024 07:16

Týden na ITBiz: Bezpečnostní specialisté čelí stresu a vyhoření

29. 8. 2021 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Bezpečnostní specialisté čelí stresu a vyhoření  

Bezpečnostní specialisté čelí stresu a vyhoření. Závislost zákazníků na aplikacích a digitálních službách vzrostla. Vývojáři jsou pro podniky stále důležitější. Pozice IT oddělení ve firmách posiluje, šéfové IT mají důležitou roli na jednáních vedení.

Bezpečnostní specialisté čelí stresu a vyhoření

Společnost VMware zveřejnila svou sedmou celosvětovou studii o bezpečnostních hrozbách Global Incident Response Threat Report, kde analyzuje, jak útočníci přetváří moderní bezpečnostní prostředí. Studie popisuje vzestup destruktivních útoků, kdy útočníci využívají pokročilé techniky k cílenějším, důmyslnějším napadením.

Závislost zákazníků na aplikacích a digitálních službách vzrostla

Společnost Cisco AppDynamics vydala nejnovější výzkumnou studii z řady App Attention Index, která ukazuje, že od počátku pandemie COVID-19 výrazně vzrostla závislost spotřebitelů na aplikacích a digitálních službách. Celosvětová studie, která zkoumala digitální chování více než 13 000 spotřebitelů, také odhalila, že spotřebitelé mají nulovou toleranci vůči neuspokojivému fungování aplikací a automaticky z toho viní samotnou aplikaci nebo jejího poskytovatele, bez ohledu na to, v čem problém skutečně spočívá.

Vývojáři jsou pro podniky stále důležitější

Společnost zveřejnila IDC výsledky své každoroční studie o vývoji softwaru. Průzkum (PaaSView and the Developer 2021: Executive Summary) byl proveden mezi vývojáři softwaru, odborníky na DevOps i IT manažery.

Pozice IT oddělení ve firmách posiluje, šéfové IT mají důležitou roli na jednáních vedení

Společnost Pure Storage představila výsledky své celoevropské studie mezi vedoucími pracovníky v oblasti IT. Dle studie pandemie způsobila radikální změnu ve vnímání IT v organizacích. Názor vedoucích pracovníků v oblasti technologií je nyní považován v debatách o firemní strategii za klíčový. Průzkum, který se zabývá motivací a prioritami šéfů IT a pokrokem dosaženým v posledním roce, je založen na rozhovorech s 504 vedoucími IT pracovníky z evropských firem.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda
Týden na ScienceMag.cz: V kvantovém materiálu objevili částici podobnou gravitonu
Týden na ITBiz: Efektivní podnikání se bez edge computingu neobejde

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.