Portál AbcLinuxu, 29. března 2024 14:24

Týden na ITBiz: Čeká nás kybernetická studená válka?

18. 11. 2019 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Čeká nás kybernetická studená válka?  

Chytrá domácnost není luxus. Čeká nás kybernetická studená válka? „Velký“ Azure lokálně od DataSpringu. Roundtable on Innovations v Praze. Synology 2000 – strategie datového managementu budoucnosti. Fujitsu Forum 2019 – důvěra a hodnoty.

Chytrá domácnost není luxus

Pod pojmem chytrá domácnost si každý představí něco jiného – pro jednoho je to dům navržený od začátku s centrálním ovládáním, který je schopen nejen zajistit pohodlí obyvatel, ale sám řídit spotřebu energií, druhému stačí pro naplnění chytré domácnosti několik přístrojů, které může ovládat přes mobil. V praxi tedy chytrá domácnost zahrnuje jak statisícové investice již při stavbě nemovitosti, tak několik zařízení nebo vybavení za pár tisíc.

Čeká nás kybernetická studená válka?

V kyberbezpečnostní vizi pro rok 2020 předpovídá Check Point, že s růstem mezinárodního napětí bude přibývat státy sponzorovaných kybernetických útoků proti vládám, kritickým infrastrukturám a důležitým organizacím. Výzkumníci také upozorňují na očekávané kybernetické incidenty a technický vývoj.

„Velký“ Azure lokálně od DataSpringu

DataSpring, jako jeden z mála poskytovatelů skutečného cloudu u nás přechází z technologie Microsoft Azure Pack (WAP) na Azure Stack, na které postavil vlastní službu s názvem pleAzureStack. Migrace prvních služeb z WAPu na Stack začala v říjnu 2019. Proč ke změně technologií DataSpring přistoupil a co tento krok znamená, vysvětluje Vojtěch Vojík, obchodní ředitel firmy.

Roundtable on Innovations v Praze

Udělá státní až evropská podpora evropský průmysl konkurenceschopnějším? Nizozemská ambasáda uspořádala ve spolupráci s Aspen Institute CE a českým Ministerstvem průmyslu a obchodu kulatý stůl, kde si zástupci průmyslu a veřejné sféry předávali zkušenosti, jak uchopit Průmysl 4.0 a internet věcí (IoT). Jedním z účastníků byl Peter van Harten, který nám odpověděl na několik otázek.

Synology 2000 – strategie datového managementu budoucnosti

Synology představila v říjnu 2019 strategii datového managementu budoucnosti na výroční akci Synology 2020 – nová platforma s cílem posílit možnosti uživatele pro lepší přehledy o datech a připojení do cloudu.

Fujitsu Forum 2019 – důvěra a hodnoty

Fujitsu Forum 2019 v Mnichově proběhlo plně v duchu digitální transformace, inovací, umělé inteligence a využívání digitálních technologií a dat. V digitální transformaci se soustředí na sedm klíčových technologií.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Americká vláda poskytne Intelu téměř 20 miliard dolarů na podporu výroby čipů v USA
Týden na ScienceMag.cz: Umělá inteligence analyzovala vlastnosti temné energie
Týden na ITBiz: Při virtuálních schůzkách lidé bojují s nudou
Týden na ScienceMag.cz: Očekávaný Weylův polokov prý neexistuje
Týden na ITBiz: 80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.