Portál AbcLinuxu, 13. května 2024 20:39

Týden na ITBiz: Investice do datových center loni zvýšili nejen poskytovatelé cloudu, ale i samotné podniky

20. 6. 2022 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Investice do datových center loni zvýšili nejen poskytovatelé cloudu, ale i samotné podniky  

I tenké filmy mědi mohou odolávat oxidaci, slibují menší energetické ztráty. Canyon: sledování trendů a otevřené vztahy s partnery je klíčem k úspěchu. Investice do datových center loni zvýšili nejen poskytovatelé cloudu, ale i samotné podniky. Poptávka zákazníků donutí výrobce automobilů zintenzívnit agilní vývoj. Doba strávená útočníky v napadené síti se prodloužila o 36 %.

I tenké filmy mědi mohou odolávat oxidaci, slibují menší energetické ztráty

Měď jako kov relativně levný, dobře elektricky vodivý a tažný/tvarovatelný je základem současných elektrických systémů a celého navazujícího průmyslu (polovodiče, nanoelektronika, optoelektronika…). Patří mezi ušlechtilé kovy a jako taková je chemicky celkem stabilní, navíc se pokrývá tenkou vrstvou oxidů, která před dalšími reakcemi chrání (pasivace). Nicméně oxidace/koroze i tak mohou vlastnosti mědi zhoršovat a zvyšovat její elektrický odpor. Čím menší jsou součástky z mědi, tím relativně podstatnější to znamená problém.

Canyon: sledování trendů a otevřené vztahy s partnery je klíčem k úspěchu

Globální scénář vývoje trhu spotřební elektroniky a souvisejících produktů se rychle mění. Očekává se, že v příštích letech bude nabírat na síle. Budování úspěšné značky vyžaduje monitoring prodejních kanálů a rozvoj vztahů s partnery, které pomohou rychle proniknout na nové trhy, rozšířit působení a získat značné příjmy.

Investice do datových center loni zvýšili nejen poskytovatelé cloudu, ale i samotné podniky (Synergy)

Konečné údaje Synergy Research Group za rok 2021 ukazují, že celosvětové výdaje za hardware a software pro datová centra vzrostly oproti roku 2020 o 10 %, a to především díky prudkému 20% zvýšení výdajů na infrastrukturu veřejného cloudu.

Poptávka zákazníků donutí výrobce automobilů zintenzívnit agilní vývoj (Western Digital)

Po celá léta předpovídali mnozí pesimisté ze Silicon Valley, že digitální technologie povedou k masivnímu rozvratu automobilového průmyslu a srazí toto odvětví na kolena. Přijetím nových technologií a investicemi do nich však automobilky do značné míry přetvořily samy sebe.

Doba strávená útočníky v napadené síti se prodloužila o 36 % (Sophos)

Sophos zveřejnil studii Active Adversary Playbook 2022, v níž podrobně popisuje chování útočníků, které tým Sophos Rapid Response zaznamenal v roce 2021. Zjištění ukazují 36% nárůst doby pobytu útočníka v napadené síti, přičemž medián doby pobytu útočníka činil v roce 2021 15 dní oproti 11 dnům v roce 2020. Zpráva také odhaluje dopad zranitelností ProxyShell v Microsoft Exchange, které někteří zprostředkovatelé počátečního přístupu (Initial Access Brokers, IAB) využívali k průniku do sítí a následnému prodeji tohoto přístupu dalším útočníkům.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek
Týden na ScienceMag.cz: O krok blíže k molekulárním počítačům
Týden na ITBiz: Kvalita a přesnost dat generovaných AI rozhodne o důvěře zaměstnanců v umělou inteligenci
Týden na ScienceMag.cz: Kosmologové se opět zkouší vypořádat se s problémem Hubbleovy konstanty
Týden na ITBiz: GenAI má na evropském trhu umělé inteligence zatím jen velmi malý podíl

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.