Portál AbcLinuxu, 25. dubna 2024 00:37

Týden na ITBiz: Jak uspět na trhu SaaS – prostor je i pro jednoduchá jednoúčelová řešení

19. 7. 2020 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Jak uspět na trhu SaaS – prostor je i pro jednoduchá jednoúčelová řešení  

Monitor Dell P2421 – skvělých 16:10 do kanceláře a home office. Endian – jednoduché a bezpečné UTM. Čas na vzdělávání je právě teď. SonicWall a Arcserve pro bezpečnost dat od partnerů distributora Entec. Jak uspět na trhu SaaS – prostor je i pro jednoduchá jednoúčelová řešení.

Monitor Dell P2421 – skvělých 16:10 do kanceláře a home office

Na první pohled je monitor Dell P2421, představený letos v květnu, další kapka v moři obrovské nabídky 24palcových displejů určených pro kancelářské použití, které se mezi sebou liší často pouze rozdílem ceny v desetikorunách. Ve skutečnosti P2421 ukazuje rozdíl mezi tím, když se řekne monitor do kanceláře a kancelářský profesionální displej. Monitor Dell P2421 totiž patří k malé skupině monitorů, které nabízejí poměr stran 16:10, místo obvyklého 16:9, což oceníte zejména při práci s dokumenty nebo pracovní plochou rozdělenou na několik oken.

Endian – jednoduché a bezpečné UTM

Endian poskytuje integrovaná softwarová a hardwarová řešení, která maximalizují efektivní zabezpečení. se stává lídrem v oblasti průmyslové bezpečnosti IoT.

Čas na vzdělávání je právě teď (Business Institut)

Pokrok v informačních technologiích je tak rychlý, že celoživotní kontinuální vzdělávání je základem úspěchu už nejméně od 90. let. Efektivní cestou, jak si rozšířit vzdělání, zvýšit kvalifikaci a cenu na trhu práce, je MBA studium. Je vhodné pro zaměstnance na vedoucích pozicích, majitele firem, start-upové podnikatele i freelancery. Prestižní Business Institut dokonce nabízí MBA programy, které je možné absolvovat plně online, takže můžete začít již dnes.

SonicWall a Arcserve pro bezpečnost dat od partnerů distributora Entec

Předchozí období nás celosvětově vystavilo problémům nejen každého z nás osobně, ale i firmy. V souvislostí s Covid 19 jsme si vytvořili návyk na maximální bezpečnost v každodenním osobním životě, zároveň se ale násobně zvýšily požadavky na bezpečnost firemního prostředí.

Neskutečně rychlý nárůst vzdálených uživatelů klade vysoké nároky jak na kapacitu a kvalitu sítí, tak na jejich zabezpečení. Jak tomu čelit vysvětlují Vladimír Brož, Channel Account Manager SonicWall a Petra Lichtenbergová, Sales Manager Solutions, Entec, distributor s přidanou hodnotou, a za příklad řešení berou firewall SonicWall a zálohovací software Arcserve pro backup and recovery.

Jak uspět na trhu SaaS – prostor je i pro jednoduchá jednoúčelová řešení

Trh SaaS dosáhl v loňském roce hodnoty 100 miliard dolarů, letos toto číslo nejspíš vzroste, protože koronavirová krize se zrovna tady moc nepodepíše (možná i naopak). Jenže 39 % z této částky získají pouzí 3 dodavatelé, Microsoft, Salesforce a Adobe (u Microsoftu jde opravdu o nabídku SaaS, nikoliv celou platformu Azure). Samozřejmě i trh se softwarem pro platformu PC byl v minulosti koncentrován, nicméně svět SaaS se liší. Jak zde mohou uspět nezávislí dodavatelé softwaru, nad touto otázkou se na InformationWeek zamýšlí Phil Alves, CEO firmy DevSquad.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda
Týden na ScienceMag.cz: V kvantovém materiálu objevili částici podobnou gravitonu
Týden na ITBiz: Efektivní podnikání se bez edge computingu neobejde

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.