abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Mzdy v IT se blíží vrcholu

    7. 5. 2018 | Redakce | Různé | 1814×

    Nejúspěšnějším zakladatelům firem je prý 40+. Firmy hlásí hospodářské výsledky. Kolik vydělávají rizikové akcie.

    Články

    Mladí geniální podnikatelé jsou trochu mýtus?

    Příběhy lidí, jako je Mark Zuckerberg, Steve Jobs nebo Bill Gates, zná každý, nakolik jsou ale typické? Prý moc ne, ani v oboru IT nejsou v průměru nejúspěšnější firmy, které založí lidé mezi 20 a 30.

    Na co si také dát pozor při výběru ERP

    Při výběru podnikového informačního systému ERP se hodnotí především vlastnosti a parametry řešení, jeho dodavatel a samozřejmě cena. Svoji váhu přitom mohou i parametry, které zájemce třeba ani nenapadne sledovat, jako například, výše investic do výzkumu a vývoje, jeho finanční stabilita či akvizice investorem či konkurentem.

    IFS Applications 10 s novým uživatelským prostředím Aurena

    Uživatelské prostředí Aurena je hlavní dominantou nové generace podnikových aplikací IFS Applications 10. Nové podnikové řešení ERP přitom reflektuje i další aktuální trendy, jako jsou automatizace, internet věcí a růst významu poprodejních služeb a servisu pro výrobní organizace.

    Po konvergenci nastupuje hyperkonvergence

    Prodej konvergované infrastruktury roste podle IDC slušně: ve 4. čtvrtletí loňského roku meziročně o 9,1 %, za celý rok pak o 9,4 %. Tomu odpovídají tržby dodavatelů 3,6 miliard dolarů za poslední kvartál 2017, respektive 12,5 miliardy za celý rok. Nicméně – růst trhu se ve skutečnosti týká jeho jediné kategorie, hyperkonvergovaných systémů.

    Mzdy v IT se blíží vrcholu, některé už neporostou

    Nedostatek lidí v informačních technologií způsobil v ČR plošný růst mezd i nefinančních benefitů. I letos se mohou, podle personální agentury Grafton Recruitment, těšit na další zvyšování mezd, byť půjde o jednotky procent. U některých pozic ovšem mzdová úroveň dosáhla na své maximum, takže lze očekávat i stagnaci či dokonce mírný pokles, jak vyplynulo z rozsáhlého průzkumu mezd pro rok 2018.

    DMS pro úsporu i bezpečnost

    Zkratkou DMS se myslí systém pro správu elektronických dokumentů a řízení jejich oběhu pomocí workflow. Co konkrétně DMS firmám přináší, jaké jsou jeho základní vlastnosti a jak jej lze provozovat?

    Jak je to s výnosností rizikových akcií

    Obecná investorská poučka zní: akcie přinášejí statisticky a v dlouhodobém horizontu vyšší výnosy než jiné formy investic, ovšem za cenu většího rizika. Vyšší zisk je právě prémie za riziko a větší nejistotu. Analogicky se předpokládá, že čím rizikovější akcie, tím by měla být (statisticky) opět výnosnější.

    Zprávičky

    Pacienty a lékaře GDPR moc nezatíží, připravit se musí nemocnice. Většina sběru dat ve zdravotnictví je vedena ze zákona a souhlas nevyžaduje.

    T-Mobile US koupí menšího konkurenta Sprint. Analytici se domnívají, že bez T-Mobilu by Sprint měl problém s investicemi do nových sítí.

    V Evropě se bude testovat software, který odhalí zástavu srdce. Software firmy Corti „naslouchá“ hovorům na tísňových linkách a může plnit roli asistenta pro operátora.

    Zisk i tržby Microsoftu překonaly odhady analytiků. Zisk za kvartál 7,42 miliardy dolarů, tržby 26,82 miliardy. Podíl Azure na trhu činí 14 % (32 % má Amazon).

    Turris MOX překročil na Indiegogo 50% požadované částky. Turris MOX nově nabídne i PoE napájení umožňující jeho využití v místech bez přístupu k elektrické síti.

    Zisk Applu vzrostl, firma zvýší dividendu a rozšíří odkup akcií. Tržby ve čtvrtletí končící v březnu stouply na 61,1 miliardy dolarů z 52,9 miliardy před rokem.

    Sociální sítě změní podnikové služby. Sociální média ovlivní nejen obchodní modely, ale budou transformovat i samotné firemní procesy.

    Šéf Xeroxu odstoupí kvůli sporu kolem dohody s Fujifilm. Akcionářům Xeroxu C. Icahnovi a D. Deasonovi se podařilo získat soudní příkaz k dočasnému zablokování plánované transakce.

    Vedení Xeroxu zůstává ve funkcích. Část akcionářů Xeroxu se staví proti navrhované dohodě s japonskou firmou Fujifilm Holdings.

    Xiaomi žádá o vstup na burzu a raketově roste. Firma současně oznámila, že její příjmy loni stouply o 67,5 % na 114,62 miliardy jüanů (384,8 mld. Kč).

    Přibylo exploitu DoublePulsar, šíří ransomware WannaCry. Největší internetovou hrozbou v Česku zůstal v dubnu JS/CoinMiner, který skrytě těží kryptoměny.

    Odbyt smartphonů v prvním čtvrtletí klesl o 3 %. Samsungu odbyt sice meziročně klesl o 2,4 % na 78,2 milionu přístrojů, tržní podíl se ale nepatrně zvýšil.

    Twitter doporučil uživatelům změnu hesel, byla uložena nešifrovaná. Podle interního vyšetřování Twitteru nebyla žádná hesla odcizena, ani je nezneužil žádný ze zaměstnanců.

    Kaprain spojí své kabelové firmy pod značku Nej.cz. Konsolidací vzniká třetí největší společnost na českém trhu, která bude poskytovat služby více než 200 000 lidí.

    Objem přenesených dat v mobilních sítích meziročně vzrostl o 82 %. ČTÚ zveřejnil výroční zprávu za rok 2017. Loni se zastavil propad počtu přenesených čísel

    CoinHive, Rig ek a Cryptoloot. Na vzestupu je malware těžící kryptoměny, který funguje i mimo webový prohlížeč.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.