Portál AbcLinuxu, 19. dubna 2024 01:26

Týden na ITBiz: Podnikové služby a vývoj softwaru

3. 9. 2018 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Podnikové služby a vývoj softwaru  

IT odborníci podle Českého statistického úřadu. Co chystá Apple? Amazon překonal Alphabet. Novinky od Aceru.

Podnikové služby přenášejí zkušenosti s automatizací procesů do softwaru

Zkušenosti z úspěšných projektů robotizace vybraných finančních a HR procesů v pražském centru podnikových služeb SAP Services přispívají k rozvoji platformy SAP Leonardo. Cenné jsou prý zejména analýzy a návrhy nejlepších praktik, postupů a inovací z oblasti HR, stejně jako zkušenosti s využitím prvků umělé inteligence a strojového učení.

ICT odborníci v České republice podle dat ČSÚ

Informační a komunikační technologie (ICT) jsou v dnešní době nedílnou součástí každodenního života. Není se tedy co divit, že roste i potřeba odborníků, kteří by se o ně starali a dále je rozvíjeli. Až by se mohlo zdát, že „ajťákem“ je dnes každý druhý. Často je probíraná také výše jejich platů. Že ICT odborníků není zase až tolik a že nadprůměrné platy mají jen někteří z nich, ukazují následující statistiky.

Synology DiskStation Manager 6.2

Koncem května uvolnila Synology finální verzi svého operačního systému DSM 6.2 pro datová úložiště, který byl v beta verzi k dispozici již od října minulého roku, kdy jsme se mu rovněž věnovali. Během uplynulých měsíci prošel řadou úprav, a tak se pojďme podívat tři měsíce po jeho uvedení, jak finálně vypadají implementovaní novinky.

Které technologie pomohou smazat rozdíly mezi lidmi a stroji?

Rodící se a postupně dospívající technologie, jako je AI, umožní podnikům, aby byly všudypřítomné, vždy dostupné a připojené k obchodním ekosystémům. Hype křivka rodících se technologií letos opět odráží více než 2 000 technologií na všech ostatních hype křivkách publikovaných společností Gartner. Sama pak zahrnuje vybraných 35 technologií, které odhalují pět nových technologických trendů, jež pomohou smazat hranice mezi lidmi a stroji.

Zprávičky

Samořiditelné mohou být i traktory. V české živočišné výrobě se první robotizované stáje objevily před deseti lety.

Češi letos utratili v e-shopech o 11 % víc než loni. Více než 43 % prodejů technického (nepotravinářského) zboží se v ČR uskuteční v internetových obchodech.

Apple chystá tři nové telefony s novým designem i barvami. V nové nabídce bude špičkový iPhone s úhlopříčkou displeje 6,5 palce. Jde o dosud největší telefon firmy.

Roste počet útoků zaměřených na IoT. Nejrozšířenějším malwarem v ČR i ve světě zůstává CoinHive, těžící kryptoměnu Monero.

Od včerejška lze v e-shopech platit pomocí Google Pay. Výhodou tohoto řešení má být úspora času, není nutné pokaždé znovu vyplňovat dlouhé formuláře s platebními údaji.

Marže sázkových firem jsou na internetu proti pobočkám poloviční. Sázkaři online volí nižší počet příležitostí s menší, ale pravděpodobnější výhrou.

Toyota a Uber chtějí autonomní řízení vyvíjet společně. Sériově vyráběná autonomní vozidla mají vlastnit a provozovat nezávislí fleetoví operátoři

S cenami operátorů je nespokojených 44 % lidí, zjistil výzkum. Nejpozitivněji hodnotili ceny mobilních operátorů mladší uživatelé ve věku 15 až 34 let.

Gartner: Huawei je před Applem. Celosvětové prodeje chytrých telefonů během 2. čtvrtletí 2018 rostly o 2 %.

Acer inovuje napříč portfoliem notebooků a all-in-one počítačů Aspire. Novinky: Aspire Z 24, Aspire 7, 5 a 3, vše s novými procesory a podporou asistentky Alexa.

Virus získává údaje pacientů, ČR zatím nezasáhl. Současné útoky jsou úspěšné především ve Windows XP, které jsou ve zdravotnickém sektoru dosud rozšířené.

GPS navigace v chytrých brýlích může ovlivnit fungování mozku. Vědecká studie praví: Už po třech měsících se zhoršuje prostorová paměť.

Bezpečnost má být decentralizovaná. Nový průzkum společnosti Accenture ukázal, že méně než třetina šéfů informační bezpečnosti (CISO) spolupracuje na plánu bezpečnostní politiky firem a rozpočtu.

Cena akcií Amazonu poprvé překonala hranici 2000 USD. Amazon je nyní za Applem druhou nejhodnotnější veřejně obchodovanou firmou z USA. Letos v březnu se mu podařilo překonat Alphabet.

Přibývá malwaru předinstalovaného v mobilních zařízeních. V 1. pololetí 2018 se zdvojnásobil dopad kryptominerů a hackeři stále častěji útočí i na cloudové infrastruktury.

Další články z této rubriky

Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda
Týden na ScienceMag.cz: V kvantovém materiálu objevili částici podobnou gravitonu
Týden na ITBiz: Efektivní podnikání se bez edge computingu neobejde
Týden na ScienceMag.cz: Supravodivost i v silném magnetickém poli

Diskuse k tomuto článku

5.9.2018 10:52 e
Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Podnikové služby a vývoj softwaru
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Technicka: nezasekl se vam tu tak nejak ponekud sloupecek "Piseme jinde" ? Linky na zpravy nekde z kvetna.

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.