abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 557 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Podniky by bezpečnost cloudu neměly nechávat jen na poskytovateli

    15. 12. 2019 | Redakce | Různé | 2460×

    Barevný tisk formátu A3 v extrémně kompaktním provedení. Sexy záležitost. Kdy už je čas nasadit manažerské účetnictví. Podniky by bezpečnost cloudu neměly nechávat jen na poskytovateli. Pět úskalí ERP softwaru pro servis. Technologické trendy pro rok 2020 v oblasti správy dat. Změnové řízení přímo v ERP? M Computers představil novinky v superpočítačích.

    Barevný tisk formátu A3 v extrémně kompaktním provedení

    Kompaktní barevná A3 tiskárna OKI C844, dle výrobce nejmenší na trhu, má potenciál zastávat ve firmách roli běžné kancelářské tiskárny a zároveň malého grafického centra pro rychlý tisk firemních propagačních materiálů na vyžádání, včetně specifických oborů, jako je retail. Uplatní se také všude tam, kde je třeba tisknout ve formátu A4 i A3 a zároveň není využití pro velkou a drahou A3 multifunkci.

    Sexy záležitost

    Poznal jsem ji na Harley Days letos v Praze na Výstavišti. Umí toho hodně, uklidnit duši, ale i zachránit život. Tedy, ta krabička Trexee určená pro sledování (nejen) polohy a pohybu, a to snad ve všech směrech.

    Kdy už je čas nasadit manažerské účetnictví

    Manažerské účetnictví je klíčovou součástí strategického řízení firmy. Má však smysl až u firem určité velikosti. Také naše systémy umí pracovat s ním i bez něj. Co vám může přinést jeho zavedení a co může způsobit, když ho ve firmě nebudete mít?

    Podniky by bezpečnost cloudu neměly nechávat jen na poskytovateli

    Odpovědnost za zabezpečení cloudu je věcí samotných firem; stále více z nich si to uvědomuje a nepokládá to pouze za problém poskytovatele cloudu. Organizace Cloud Security Alliance publikovala v této souvislosti studii analyzující bezpečnostní problémy cloudu.

    Pět úskalí ERP softwaru pro servis

    Dříve existovaly situace, kdy implementace ERP softwaru probíhaly špatně, protože technologie prostě nefungovaly tak, jak měly. V poslední době však došlo k pokroku a moderní ERP aplikací fungují mnohem lépe. To však ale ještě neznamená, že implementace vždy probíhají hladce. Přinášíme zkušenosti britské poradenské společnosti Leadent Solutions prezentované na výroční konferenci IFS World Conference 2019.

    Technologické trendy pro rok 2020 v oblasti správy dat

    Z pohledu informačních technologií jsme podle Davea Russella, viceprezidenta firemní strategie ve společnosti Veeam, svědky dvou hlavních trendů, které budou pokračovat i v roce 2020. První ukazuje, že lokální a veřejný cloud budou stále více ve vzájemné rovnováze. Cloud se stává novým standardem nasazení, kdy 85 % firem se dnes označuje za převážně hybridně-cloudové nebo vícecloudové. S tím souvisejí i problémy kyberbezpečnosti a ochrany dat, které jsou i nadále nejzásadnější starostí pracovníků zodpovědných za rozhodnutí v oblasti IT. V roce 2020 budou kybernetické hrozby spíše narůstat než klesat, firmy proto musí zajistit 100% možnost obnovy kritických firemních dat.

    Změnové řízení přímo v ERP?

    Změna jakéhokoliv dokumentu, ať už jde o organizační předpis nebo výrobní číselník materiálu, s sebou nese značnou administrativní zátěž, zvláště když po organizaci obíhají papírové dokumenty. Kdy a jak pomůže ve změnovém řízení software, jsme se ptali Petra Doležala, ředitele divize SAP z S&T CZ.

    M Computers představil novinky v superpočítačích

    Superpočítač už překonal mozek myši a blíží se k výkonu lidského mozku. To ale nebylo na ČVUT CIIRC všechno, co česká firma M Computers která superpočítače dodává především do akademické sféry, společně se společnostmi Nvidia, IBM a Kingston prezentovala. Vonneumannovská architektura už je vyčerpána a nejbližší vývoj už záleží spíše na softwaru.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.