Portál AbcLinuxu, 28. března 2024 12:00

Týden na ITBiz: První ohebný OLED displej z 3D tiskárny

7. 3. 2022 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: První ohebný OLED displej z 3D tiskárny  

Propustnost úložiště je pro rychlost obnovy podnikání klíčová. První ohebný OLED displej z 3D tiskárny. Základem edge computingu zůstane Internet věcí. Splňte výzvy světa práce odkudkoli. Jednoduše. Telekomunikační řešení pro implementaci moderních otevřených sítí. Lenovo představuje přírůstky do portfolia ThinkBook a ThinkPad.

Propustnost úložiště je pro rychlost obnovy podnikání klíčová

Ransomware aktuálně děsí firmy natolik, že se snaží zavádět takové politiky ochrany dat, které budou kombinovat klasické zálohy a nezměnitelné snímky. Společnost Claroty např. nedávno představila výsledky průzkumu, podle něhož až 80 % organizací již zažilo útok ransomwaru a 60 % někdy zaplatilo výkupné (studie byla založena na odpovědích IT profesionálů; řada z postižených firem incident jistě nikomu nereportovala a ve statistikách získaných jinou metodikou se pak neobjeví).

První ohebný OLED displej z 3D tiskárny

Výzkumníci z University of Minnesota Twin Cities použili speciálně upravenou tiskárnu ke kompletnímu 3D tisku ohebného OLED displeje. Tato nová technologie by mohla v blízké budoucnosti umožnit levné OLED displeje, které by si mohl pomocí 3D tiskárny vyrábět kdokoli doma, nebyla by potřeba drahá specializovaná výrobní zařízení s vysokými nároky na čistotu provozu a další parametry.

Základem edge computingu zůstane Internet věcí

Konkrétně se letos edge computing bude nasazovat především pro výrobní operace, správu výrobních prostředků, multikanálové operace, inteligentní sítě a monitorování nákladní dopravy.

Splňte výzvy světa práce odkudkoli. Jednoduše (Avaya)

Zřejmě nejste jediní, kdo se v dnešní době potýká s měnícími se požadavky na způsoby komunikace a spolupráce a kdo hledá efektivní způsob, jak získat moderní komunikační technologie a nástroje pro spolupráci a zároveň využít investice do stávající IT infrastruktury. Řešení nabízí cloud.

Telekomunikační řešení pro implementaci moderních otevřených sítí (Dell)

Dell do svého softwaru přidává nové moduly Dell Bare Metal Orchestrator, které PKS dávají možnost zavést a řídit životní cyklus celé cloudové implementace.

Lenovo představuje přírůstky do portfolia ThinkBook a ThinkPad

Společnost Lenovo představila v rámci veletrhu MWC zcela nový ThinkPad X13s vyvinutý ve spolupráci se společnostmi Qualcomm Technologies a Microsoft. Jedná se o první notebook poháněný procesorem Snapdragon 8cx Gen 31 s operačním systémem Windows 11 Pro. Ultratenký a ultralehký design bez ventilátoru zajistí tichý provoz. Podle dodavatele se vyznačuje výdrží baterie až 28 hodin, umělou inteligencí, rozšířenými možnostmi připojení 5G včetně mmWave a podporou aplikací skrze platformu Microsoft App Assure pro nerušenou práci, bezproblémové zabezpečení a spolupráci.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Americká vláda poskytne Intelu téměř 20 miliard dolarů na podporu výroby čipů v USA
Týden na ScienceMag.cz: Umělá inteligence analyzovala vlastnosti temné energie
Týden na ITBiz: Při virtuálních schůzkách lidé bojují s nudou
Týden na ScienceMag.cz: Očekávaný Weylův polokov prý neexistuje
Týden na ITBiz: 80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.