abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 26
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 714 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Výsledková sezóna

    29. 7. 2018 | Redakce | Různé | 2100×

    Jak si stojí Apple, Microsoft, Amazon, Facebook či Twitter? Platy žen v IT. Hybridní cloud.

    V IT prý ženy vydělávají více než muži

    Data personální agentury Grafton Recruitment naznačují, že v některých oborech již v otázce ohodnocení postupně dochází k narovnání. Například obor informačních technologií začíná být v odměňování žen a mužů dokonce přívětivější k ženám.

    Hybridní cloud může znamenat skoro cokoliv

    Prakticky ze všech průzkumů vychází, že podniky využívají především hybridní cloud, eventuálně mají pro cloud hybridní strategii. Problém je, když se zodpovědných lidí zeptáte, jak by hybridní cloud definovali.

    Acer TravelMate P2 – jistota na kancelářský stůl

    Počátky řady TravelMate se datují ještě do doby, kdy jste na noteboocích místo značky Acer našli hlavičku Texas Instruments. Vždy to byly modely, které neuchvátily svými extrémními parametry, ale představovaly plnohodnotné stroje s dobrým poměrem výkon/cena. Toho se drží i současná generace TravelMate P. Takže pokud hledáte „tažného koně“ vaší kanceláře, už nemusíte.

    2D materiály: Černý fosfor a topologické izolátory

    2D materiály už zdaleka neznamenají jenom samotný grafen. Rovněž množství jejich aplikací i dalších vlastností je velmi široké, najdeme mezi nimi vodiče, polovodiče, topologické izolátory i látky feromagnetické. Tentokrát o 2D formě černého fosforu, topologickém magnetu a galliu při 30 Cº.

    Zprávičky

    Coca-Cola připojí 300 000 chladicích boxů v Evropě k internetu. Smart chladicí boxy umožňují i interakci prostřednictvím mobilních aplikací.

    Která IT firma dosáhne jako první hodnoty bilionu dolarů? Především hodnota Microsfotu za posledního čtyři a půl roku, kdy firmu vede Satya Nadella, výrazně vzrostla.

    Francouzský Atos koupí americký Syntel za 3,6 miliardy dolarů. Atos akvizicí získá napojení na některé významné americké firmy, jako je American Express.

    Malware HeroRat ovládne přes aplikaci Telegram mobil nebo tablet. Objevena byla nová skupina malwaru Android RAT (Remote Administration Tool), které napadají aplikaci Telegram pro mobilní zařízení s operačním systémem Android, následně přebírají kontrolu nad zadáváním příkazů a neoprávněně manipulují s daty uživatelů.

    V e-shopech platí kartou už více než pětina Čechů. Kartou platí v e-shopech již 22 % Čechů, oproti loňskému roku je to o čtyři procentní body více.

    Společnost Alphabet ve druhém čtvrtletí pokračovala v růstu. Tržby dosáhly částky 32,66 miliardy dolaru, z 86 % se na nich podílely výnosy z reklamy.

    Asi 50 prodejen Euronics se do konce roku změní na Datart. Spojením vznikne na českém a slovenském trhu síť prodejen, které každý rok navštíví více než 22 milionů zákazníků.

    C-Roads: Dálnice komunikuje s vozidly. Vláda schválila materiál k inteligentním systémům v dopravě. Jedním z hlavních bodů programu na rozvoj inteligentních dopravních systémů je projekt C-Roads vytvářející dálnici komunikující s projíždějícími vozidly.

    EK: Philips a další tři firmy zaplatí pokutu 111 milionů eur. Firmy neumožňovaly maloobchodním prodejcům stanovovat vlastní ceny, určovaly minimální prodejní cenu.

    V roce 2025 bude každé připojené autonomní vozidlo generovat 1 TB dat měsíčně. Výrobci se snaží získávat se snaží zpracovávat data generovaná z připojených aut a využívat je ke zlepšování zákaznické zkušenosti.

    Výrobce obrazovek LG Display se propadl do ztráty. Čínští výrobci zvyšují kapacity a nadbytek displejů LCD snižuje ceny a marže.

    Na oběžnou dráhu směřují další čtyři satelity systému Galileo. Z kosmodromu Kourou ve Francouzské Guyaně včera odstartovala raketa Ariane 5, které má na oběžnou dráhu vynést čtyři další satelity evropského navigačního systému Galileo.

    Čínský výrobce čipů Tsinghua se dohodl na koupi Linxensu. Převzetí francouzského podniku se má stát testem postoje evropských regulátorů k čínským investicím.

    Oracle nabízí blockchain jako službu. Platforma Oracle Blockchain Service podle dodavatele urychluje transakce a zvyšuje jejich bezpečnost.

    Manažerům v IT pomáhá k úspěchu studium MBA. Po specialistech z oblasti IT je vysoká poptávka, ale nabídnout kombinaci odbornosti a manažerských dovedností umí málokdo. V konkurzech na pozice manažerů a lídrů uspějí ti, jež mohou nabídnout prokazatelné výsledky, nadstandardně vyjednávat, komunikovat a řešit problémy.

    Facebooku klesly tržby i zisk, zvýšily se náklady. V letošním roce vzrostla cena akcií o 23 %, po konci obchodování poklesla dnes o 7 % na 201,40 dolaru.

    Akcie Facebooku na burze ztrácejí téměř pětinu hodnoty. Hodnota majetku zakladatele a šéfa firmy Marka Zuckerberga v důsledku toho klesla o téměř 16 miliard dolarů.

    Qualcomm nepřevezme NXP, nemá souhlas čínského regulátora. Postoj čínských úřadů vzbuzuje spekulace, že je odplatou za americká cla.

    Veeam Backup pro Microsoft Office 365 v2. Veeam Backup pro Microsoft Office 365 verze 2 přináší podle poskytovatele zajištění dostupnosti a vylepšuje ochranu dat služeb SharePoint Online a OneDrive for Business.

    Čtvrtletní zisk Amazonu poprvé překročil 2 miliardy dolarů. Na účet Amazonu jde zhruba polovina on-line výdajů spotřebitelů v USA.

    Twitter v rekordním zisku, ale akcie spadly. Akcie sociální sítě Twitter oslabily před začátkem obchodování o 20 % poté, co firma ztratila milion měsíčních uživatelů.

    O2 zvýšila v pololetí díky balíčkům čistý zisk na 2,78 mld. Kč. Společnost prý dokazuje, že by svými čísly měla uhájit nastavenou dividendovou politiku i do dalšího roku.

    Kvůli technologickým firmám oslabily oslabily americké akcie i dolar. Index technologického trhu Nasdaq se propadl o 114,77 bodu, neboli 1,46 procenta, na 7737,42 bodu.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.