abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 759 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz.cz – Spor o MongoDB, multifunkce Konica Minolta bizhub C308 v testu, Facebook důkladně vyšetří obvinění ze zásahu do zpráv, budoucnost leží podle IBM v datech

    23. 5. 2016 | Redakce | Různé | 2072×

    Jak postupovat při publikování bezpečnostních zranitelností, Google zablokuje reklamy na některé půjčky, Apple investuje miliardu dolarů do čínského konkurenta Uberu, tisíce zákazníků bezdrátových sítí napadl virus, Lenovo přesouvá do Maďarska výrobu serverů a úložišť pro EMEA, konference Cloud computing v praxi nabídne pohled, zkušenosti i trendy.

    Bezpečnostní přehled: Spor o MongoDB

    Měli by se dodavatelé databází snažit o bezpečnější výchozí nastavení? Jak ochránit bankomaty? Jak postupovat při publikování o bezpečnostních zranitelností? Smí výzkumník zkoušet neautorizovaný přístup na kompromitovaný server?

    Konica Minolta bizhub C308: Efektivní a výkonný kancelářský dříč

    Rychlá robustní a především moderními funkcemi nabitá A3 multifunkce je nezbytným nástrojem pro zefektivnění práce s dokumenty. Konica Minolta letos přišla s novinkami pro formát SRA3 a jednu z nich jsme měli možnost si osahat v praxi.

    Odolné tablety Panasonic slouží u záchranky Jihomoravského kraje

    Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje využívá při záchraně lidských životů odolné tablety Panasonic Toughpad FZ-G1 s Windows 8.1.

    Lenovo spustí v Maďarsku výrobu produktů pro podniková a datová centra

    Výrobce přesune na starý kontinent mimo jiné produkci x86 serverů, celého portfolia úložišť a síťových zařízení pro datová centra.

    Budoucnost leží podle IBM v datech

    Tradiční nástroje business intelligence fungují tak, že dopředu musíte vědět, jakou informaci či report chcete z BI získat. Naproti tomu analytický nástroj Watson Analytics od společnosti IBM umí data sám prozkoumat a uživateli sám nabídne zajímavé informace skryté v datech. K dispozici je navíc bezplatná verze Watson Analytics v cloudu.

    Glosa: Rozložení klávesnice QWERTY ovlivňuje, jaká slova se nám líbí

    Jaká písmena převládají v kladně hodnocených titulech na Amazonu?

    Konference

    Konference Cloud computing v praxi nabídne pohled zkušenosti i trendy

    Praktické aspekty využití cloudu, to je zastřešující téma, jemuž se bude věnovat konference Cloud computing v praxi 26. 5. 2016 v pražském Kongresovém centru Vavruška na Karlově náměstí.

    IT-SA bude opět na podzim

    IT Security Expo and Congress se bude opět konat v Norimberku 18. až 20. října 2016.

    Výběr ze zpráviček

    Zuckerberg: Facebook důkladně vyšetří obvinění ze zásahu do zpráv

    Nejmenovaný bývalý pracovník zpravodajské sekce Facebooku firmu obvinil, že její editoři rutinně vyřazovali z trendů konzervativní témata a protlačovali tam věci, které software do trendů na základě popularity nezařazoval.

    Google zablokuje reklamy na některé půjčky

    Google na své reklamní síti již dále nebude zobrazovat reklamy na půjčky s vysokým úrokem a krátkou dobou splacení, které cílí na lidi v nouzi.

    Americký CERT varuje před dávno známou chybou v systémech SAP

    Computer Emergency Response Team USA oficiálně oznámil, že 36 velkých, převážně mezinárodně působících firem provozuje zranitelné systémy SAP.

    Počítače a tablety Dellu dostanou lepší podporu

    Možnost obrátit se na vyškolené techniky kdykoliv a kdekoliv na světě nabídne zákazníkům Dellu – včetně těch českých – služba Premium Support.

    Celkem 13 procent českých firem se setkalo s počítačovým zločinem

    Jde o nadprůměrné číslo jak z pohledu celosvětového průměru, tak regionu střední a východní Evropy.

    Apple investuje miliardu dolarů do Didi Chuxing

    Tato firma podobně jako třeba Uber nabízí uživatelům svezení automobilem pomocí aplikace.

    Twitter přestane započítávat fotky a odkazy do počtu znaků

    Uživatelé sociální sítě získají již brzy větší flexibilitu při psaní tweetů, které dosud měly limit počtu znaků 140 znaků.

    Tisíce zákazníků bezdrátových sítí napadl virus

    Od minulého týdne vyřadil virus z provozu tisíce přípojek koncových zákazníků bezdrátových sítí postavených na zařízeních firmy Ubiquiti.

    Nokia se prostřednictvím licenční dohody vrací na trh s mobily

    Telefony a tablety pod značkou Nokia má vyrábět finská firma HMD Global Oy.

    Alza.cz končí se srovnávačem cen Heureka, připojí se k ní možná další e-shopy

    Podle Alzy ztrácí populární český srovnávač cen nezávislost díky akvizici investiční skupinou Rockaway (i když se schvalování transakce antimonopolním úřadem protahuje).

    Groupon žaluje IBM kvůli porušování patentů

    Patent se vztahuje k technologii, která pomáhá firmám oslovovat zákazníky v závislosti na tom, kde se v dané chvíli nacházejí.

    IDC: Apple klesl na trhu s nositelnou elektronikou na třetí místo

    Z druhé příčky jej vytlačil čínský výrobce Xiaomi, jedničkou zůstal americký Fitbit.

    Gartner: Prodej smartphonů v prvním čtvrtletí vzrostl

    Celosvětový prodej koncovým uživatelům se v letošním prvním čtvrtletí meziročně zvýšil o téměř čtyři procenta na 349 milionů přístrojů.

    Facebook, Twitter a YouTube čelí stížnostem na nenávistný obsah

    Tři francouzské protirasistické organizace podají stížnost na provozovatele internetových sítí Facebook, Twitter a YouTube.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.