abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    21.4. 19:11 | Komunita

    Thunderbird 128, příští major verze naplánovaná na červenec, přijde s nativní podporou Exchange napsanou v Rustu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    21.4. 04:44 | Komunita

    Byly vyhlášeny výsledky letošní volby vedoucího projektu Debian (DPL, Wikipedie). Novým vedoucím je Andreas Tille.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    21.4. 00:11 | Nová verze

    Po osmi měsících vývoje byla vydána nová verze 0.12.0 programovacího jazyka Zig (GitHub, Wikipedie). Přispělo 268 vývojářů. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    20.4. 23:55 | Pozvánky

    Poslední měsíc byl plný zajímavých akcí, o kterých Vám bastlíři z projektu MacGyver mohou povědět, protože se na ně sami vydali. Kde všude byli, ptáte se? Objevili se na Installfestu, Arduino Day, Hackaday Europe a tajném srazu bastlířů z Twitteru. A z každé akce pro vás mají zajímavé poznatky.

    … více »
    bkralik | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 670 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Diskuse byla administrátory uzamčena.

    4.6.2003 09:52 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Hezky....
    Peknej clanek, sice jej asi nevyuziju (ja radsi LaTeX), ale pro zacatecniky se bude hodit. Docela bych se primluvil, aby se cela serie clanku poskladala do jednoho peknyho PDFka a to se nekde tady vystavilo.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    4.6.2003 09:54 met | skóre: 9 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Hezky....
    jojo, dokumentace neni nikdy dost. A OO by to jen prospelo :-)
    4.6.2003 12:07 jan molic
    Rozbalit Rozbalit vše Hezky....
    Zvlaste sekce "formula" - vkladani vzorcu. Muze se na prvni pohled zdat slozite, oproti wordovskemu kreslitku vzorcu, ale kdyz se naucite par prikazu (jako over=zlomek), pisi se v ni vzorce velmi rychle. POZOR! problem je psani reckych pismen. Ta se pisi textove s procentem na zacatku, napr. %alfa, ALE! je to zavisle na lokalizaci OO, takze v ceskych musite zadat %pi s dlouhym i, jinak to nic neudela!!!
    4.6.2003 14:44 xz
    Rozbalit Rozbalit vše Hezky....
    Ještě poznámečka: Ve verzi 1.0.2 (alespoň u SuSE 8.2) pro zápis např. ф (fí) píše zase anglické %phi.
    4.6.2003 15:54 Neni dulezite
    Rozbalit Rozbalit vše Hezky....
    Zavislost na lokalizaci je chyba a vyvojari to jiz jiste opravili - zkuste novejsi verzi.
    4.6.2003 14:18 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Hezky....
    toto planujeme udelat se vsemi nasimi serialy ..
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    4.6.2003 14:48 met | skóre: 9 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Hezky....
    to bude super, diky
    4.6.2003 14:38 Jakub Hegenbart
    Rozbalit Rozbalit vše Hezky....
    No, jestli Latex má konektivitu na databáze a umí přepočítávat spreadsheety... ^_^ Ba ne, v sazbě se na texoidní produkty nehrabe nikdo, ale export do Texu by v OO.o byl docela pěkný...alespooň já bych ho využil - než se naučím Tex. ~_~
    4.6.2003 14:50 met | skóre: 9 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Hezky....
    Podivejte se na seznam dostupnych filtru http://xml.openoffice.org/filters.html je tam writer2latex kdysi jsem ho jen tak zkusil a pokud me pamet neklame, tak slapal - je tusim v jave. Ale uz si to moc nepamatuji.
    5.6.2003 08:45 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Hezky....
    Z OO pouzivam jen Calc a to prave na ty tabulky, ktery pak placnu do LaTeXu a grafy necham Gnuplotu.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    4.6.2003 12:04 Remenec Juraj
    Rozbalit Rozbalit vše EN/CZ
    Ludia, aky je vas nazor na to, ze v clanku pouzivam screenshoty z EN OpenOfficu ?
    4.6.2003 15:52 Neni dulezite
    Rozbalit Rozbalit vše EN/CZ
    Prijde mi to uplne zcestne. Proc se ptate?
    4.6.2003 18:44 David Hauzar | skóre: 26 | Vimperk
    Rozbalit Rozbalit vše EN/CZ
    Je to jen detail, na druhou stranu pokud bude serial cist nekdo s lokalizovanymi OO, na rychlosti cteni anglicke screenshoty zrovna nepridaji (ceske nazvy se musi dohledavat v textu). Vzhledem k tomu ze je tento clanek ve slovenstine, je urcen temer vyhradne pro slovenske a ceske ctenare a vetsina z nich ma OO lokalizovany. Podle me by bylo lepsi pouzivat ceske screenshoty a anglicke nazvy davat u popisu do zavorek. Jak jsem ale rekl na zacatku - je to jen detail.
    5.6.2003 09:35 FFirewall | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše EN/CZ
    Pridam taky polinko na tohle tema: vzhledem k dobre praci vyvojaru na lokalizovane verzi OOo si myslim, ze kazdy cech alebo slovak, ktery pouziva OO, jej ma na svem PC v lokalizovane verzi. Takze by byly vhodnejsi ukazky, komentare, etc., v cestine ci slovencine. Jak psal clovicek prede mnou, anglicky original by se hodil sekundarne do zavorky.
    5.6.2003 16:16 Radek Vybíral
    Rozbalit Rozbalit vše EN/CZ
    Tak přesně tento názor sdílím i já. Snažil jsem se autora trochu "popíchnout", samozřejmě v dobrém a nabídnul pomocnou ruku při úpravě pro české uživatele. Ještě je dle mého soudu čas na to předělání. Další díly by mohly být již plně lokalizovány. Důležité je také to, že díky aktivitám Pavla Janíka se česká verze stala oficiální součástí CVS stromu, takže každá další verze by měla být už nativně česká, viz http://cs.openoffice.org/news/20030530.html Také předpokládám, že se bude k OOo dostávat stále více lidí, kteří byli nuceni používat M$. A ty jsou v ČR jednoznačně nejvíce používané.
    4.6.2003 14:11 hugis
    Rozbalit Rozbalit vše specialne znaky
    mam otazku, dost casto vkladam do dokumentu specialne znaky a nebavi ma, to stale klikat. otazka zie ci sa da dako vlozit znak aj pomocou klavesnice? napr. v davnych dobach, ked som este frcal na ved viete ktorom operacnom systeme som vkladal znaky cez lave ALT plus dake cisielko, ale z tych kodov co mi hadze OO moc mudry nie som. ps: tiez pouzivam anglicky oo takze, mi anglina na obrazkoch vyhovuje...
    4.6.2003 14:43 Jakub Hegenbart
    Rozbalit Rozbalit vše Jo a pokud jde o vzorce...
    ...tak nejrychlejší je psát je ručně. Proč bych měl při psaní "x na druhou" někam klikat, když stačí napsat "x sup 2" ? Já už jinak vzorce ani nepíšu - klikátkem si jen zjistím, jak že se ten prvek píše, zapamatuju si to a už to tam mastím přes kláveznici myška nemyška ^_^ Word se mi hnusí už jen proto, že tohle neumí. A jak říkám, Tex si nechám na prázdniny. Ale určitě na něj taky jednou dojde.
    4.6.2003 15:24 Remenec Juraj
    Rozbalit Rozbalit vše Jo a pokud jde o vzorce...
    No nemusis nikde klikat, pokial ovladas TeX - vacsina syntaxi je rovnaka aj v OO. Ale toto ma byt serial najma pre uplnych zaciatocnikov. Nema ani tak za ulohu ucit, ako skor rozburat barieru medzi POuzivatelom a tymto systemom.
    5.6.2003 06:39 Vojta
    Rozbalit Rozbalit vše TeX vs OpenOffice
    Porovnavate nesrovnatelne. Potrebujete-li komunikovat s "beznymi" uzivateli, pouzivani "standardu" doc a xls se nevyhnete. Pokud mate dostatek casu a trpelivost na osvetu, je to neco jineho. :-) Kratke dokumenty do rekneme 2-3 stranek pisu vetsinou v OO, delsi prace samozrejme sazim v LaTeXu. Kazde ma sve vyhody a je dobre umet si vzdy vybrat co je pro dany ucel lepsi. Dik za tip na filtr do LaTeXu, urcite vyzkousim. Vojta PS: Taky se vzdy divite, jak snadno lze zadelat v linuxove komunite na flamewar?
    5.6.2003 08:55 Gana
    Rozbalit Rozbalit vše tabulky
    Docela by mě zajímalo, jak naformátovat ve Writeru tabulku, zatím mi tento úkon příjde jako zcela nemožný. Taky bych rád věděl k čemu jsou ve Writeru kotvy, když si je zaprvé nemůžu chytit tam kde já chci a za druhé stejně nefungují tak jak mají
    5.6.2003 09:35 Remenec Juraj
    Rozbalit Rozbalit vše tabulky
    :-) Velmi dobra otazka ! Na rovnaky problem som narazil aj ja a pravdupovediac - nepodarilo sa mi ho poriesit - radsej som ho vynechal, nakolko som si nebol isty, ci naozaj predsa len neexistuje nejaky sposob.
    5.6.2003 09:39 FFirewall | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše tabulky
    Ja se vytvareni tabulek primo ve Writeru (ci kdekoli jinde - Wordu, 602Textu) vyhybam jako cert krizi. Protoze na tabulky jsou vzdy tabulkove procesory (tedy Calc/Excel/602Calc). V nich by se mela tabulka vytvorit, a potom soupnout do textoveho editoru na misto urcene. :-)
    12.7.2003 08:26 IRo
    Rozbalit Rozbalit vše tabulky
    Ja scela bezne pouzivam tabulky ve writeru, a musim rict ze nes jsem si zvykl na formatovani trvalo to :) Ale resim jiny problem tabulek a to vypocty. Mam dve bunky s cisli treti bunka je soucetem predchozich hodnot a nasobkem desetineho cisla. Ctvrta bunka "=bunka3" je naplnena hodnotou 10*vetsi nez je spravny vysledek. Setkal se nekdo jiz stim?
    5.6.2003 09:41 Remenec Juraj
    Rozbalit Rozbalit vše Vysvetlenie EN/CZ screenshotov
    CHCEL BY SOM VSETKYCH INFORMOVAT O TOM, PRECO SOM SA V SERIALI ROZHODOL POUZIT EN SCREENSHOTY. NA TUTO TEMU SA MI V POSLEDNYCH HODINACH DOST ZAPLNILA EMAILOVA SCHRANKA. DOVOD JE TAKY, ZE PRED UVEREJNENIM II CASTI SERIALU SOM UROBIL PRIESKUM NA CO MI VACSIA CAST LUDI POVEDALA, ZE BY BOLO LEPSIE UVEREJNIT EN SCREENSHOTY. DOVOD: Zaciatocnik sa v CZ/SK verzii zoorientuje lepsie (aj bez navodu) ako v EN verzii OO. PO UVEREJNENI III CASTI MI PRISLO PRESNE 6 MAILOV S PRIPOMIENKOU PRECO SOM NEPOUZIL CZ VERZIU SCREENSHOTOV. PO MOJOM UVEREJNENI KOMENTARU S OTAZKOU CO SI MYSLITE O EN VERZII SCREENSHOTOV MI PRISLO NASLEDNE DALSICH 8 MAILOV, ABY SOM TOTO NEMENIL, LEBO IM TO MAXIMALNE VYHOVUJE. VYSLEDOK: Vacsina prekricala mensinu ;-)
    9.6.2003 13:17 bob
    Rozbalit Rozbalit vše Vysvetlenie EN/CZ screenshotov
    ... a co mlcici vetsina? ;)
    9.6.2003 15:54 Remenec Juraj
    Rozbalit Rozbalit vše Vysvetlenie EN/CZ screenshotov
    :-) Mlciaca vacsina, nech radsej dalej mlci, lebo by len zbytocne priniesla do tejto problematiky dalsi chaos. ;-)
    11.6.2003 17:58 djurikam
    Rozbalit Rozbalit vše cislovanie stran
    sorry, mozno trochu blba otazka, ale dost vela ludi, co si u mna robia seminarky a pod., sa ma pyta, kde sa tu nastavuje cislovanie stranok(vacsinou to riesime manualne v zapati:-( ). ak by niekto vedel poradit....
    24.6.2003 19:03 alex
    Rozbalit Rozbalit vše cislovanie stran
    Menu Insert->Footer...->Default. Pak umistit kursor na prislusne misto v zapati a vlozit cislo stranky pomoci Insert->Fields->Page Numbers.

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.