abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 700 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Android tethering chat

    27.7.2021 19:17 nemam
    Android tethering chat
    Přečteno: 327×
    Hoj, napadla me takova vec. Android je linux, snad, pokud se to sem nehodi, tak to smazte.

    Nicmene. Existuje pro android app, ktera by byla schopna pri zapnutem tetheringu, ktery nikam nevede, nema tedy dalsi spojeni na net, zprostredkovat lokalni server, treba jednoduchou chatovou aplikaci, kde by si pripojeni mohli psat? Hledal jsem, nenasel jsem.

    By to mozna nebylo blby na anonymni srazy nekde lokalne.

    Jeden spusti tethering s wifinou s konkretnim smluvenym nazvem, a appku, ktera bude servirovat jednoduchou webovou aplikaci, kde se prichozi pripoji a muzou se domluvit, kde se vlastne nachazeji, aniz by si museli sdelit telefonni cislo, deanonymizovat se na jinych webovych aplikacich, mit aktivni mobilni data, atd.

    Existuje neco uz hotoveho, nebo si to mam vygooglit a napsat?

    Az tak neuzitecny mi to v jistych pripadech neprijde.

    Diky za nazory.

    Odpovědi

    27.7.2021 20:12 z_sk | skóre: 34 | blog: analyzy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Android tethering chat
    Napr. spusti webový server v mobile a používateľ sa pripojí na stránku.

    Ak budeš niečo programovať, tak spúšťaj apku (adresa pre server) na adrese 0.0.0.0, tj. sa všetci môžu na nu pripojit, a usetris si zbytočne viazanie na IP interface, keď aj tak sa mňou všetci pripojiť.
    debian.plus@protonmail.com
    28.7.2021 09:40 nemam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Android tethering chat
    TVL takze me staci vlastne jen webserver, ktery dokazu nakonfigurovat na 0.0.0.0, aby poslouchal na libovolne adrese. To se divam na playstore a tam je toho jak blazen hotoveho, vcetne treba podpory treba PHPka, sql atd. Hele diky za nakop. Toje dobry tohle. Poexperimentuju. Mozna jeste nejaky nakop, jak rict wifi klientovi, aby se pripojil na IP tetheringoveho rozhrani a otevrel mu browser nejlepe a nabidl nejaky index.php, nebo default.html nebo proste neco. To bude asi podobny princip, jako maji wifiny web, kde odsouhlasis podminky a pak ses na netu. Tak tahle appka bude vlastne v roli toho odsouhlasovatka asi. Dalsi nakopy vitany. Uz tohle mi pomohlo. Nebudu muset mozna nic velice programovat, webserveru jako hotovych appek je dost. Takze jen obsah a to uz bude brnkacka. hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ... zajimavy.

    Nejaky tip na schopnou kombinaci, apache / php? SQL pro tyto ucely ani nepotrebuju. Staci mozna i HTML a poresit javascriptem, i kdyz asi nejaka komunikace mezi tema klientama a serverem bude muset byt, mozna ajax by to i dokazal poresit. Nedokazu si to ted predstavit, musel bych polaborovat a potestovat.

    Jendа avatar 29.7.2021 02:33 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Android tethering chat
    Já měl problém v tom, že to odmítalo zapnout APčko, když nebylo aktivní mobilní připojení, protože Android.

    Jinak bych to řešil tak, že bych použil jednu z možností, jak si nainstalovat Debian (příklad) a tam pustil webserver nebo IRC nebo Jabber nebo něco.

    Ta věc s webovou stránkou se jmenuje captive portal, a nevím, jestli to zvládneš udělat, protože bych po zkušenostech s Androidem čekal, že určitě nebude mít standardní iptables, ale bude to nějak domrvené.
    29.7.2021 07:27 nemam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Android tethering chat
    Asus ZenFone 2 a stary uz neaktualizovatelny Android 5.0. Mobil je pouzivan spis jako tablet, nemam v nem SIM, neumi tedy data ani volat jinam nez na nouzovou linku. Tethering mi zapnout jde, i kdyz neni konektivita nikam. Mozna nove verze to maji nejak zakazane. Na playstore jsou nejake appky tykajici se captive portal. Otazka jak to funguje.

    Termux by mohl byt taky zajimavy...

    Hm prozkoumam.
    29.7.2021 13:19 nemam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Android tethering chat
    Nasel jsem Tiny Web server

    Parada, nastavis adresar, kdyz ses mobilem na wifi jako wifi klient, tak v poho, on ma adresu takovou, jakou ma aktualni wifi klient na mobilu. Pres wifi z jineho stroje se pripojis na port http://ad.resa.mobi.lu:8080, vidis obsah adresare, ktery nastavis jako server path. V poho. Das si tam trebas index.html, vidis v browseru obsah tohoto index.html.

    No ale... vypnes wifi, nahodis AP, zapnes webserver a on sedne tvrdosijne adresu 127.0.0.1.

    Zkousis z kompu se na to AP pripojit wifinou. Pripojis se na AP mobilu pres wifi, v poho. Zjistis dle routingu, ze IP toho AP je 192.168.43.1 a tak zkusis http://192.168.43.1:8080 a nende.

    Samozrejme, pac ten tiny web server se proste posadi na 127.0.0.1 a posloucha jen tam.

    Chm... Pokrok by byl, ale najit nejaky webserver, ktery skutecne bude poslouchat na 0.0.0.0 a pak jsem castecne vyhral.

    Asi.
    29.7.2021 13:42 nemam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Android tethering chat
    Nasel jsem Apache2 web server : static content hosting

    Tak tento, když zapnu AP i když nikam dál nevede, tak sedne na 192.168.43.1:8080 a poslouchá tam, takže jedu.

    Tak to je super.

    Pokud by to drželo 192.168.43.1, a neměnila se na tom AP, tak to je jakš takš řešení. Hm... možná.

    Krok 2, jak řešit komunikaci mezi browsery. Umí websockets browser to browser komunikaci? Jakože jeden browser bude server a ostatní klienti?

    Ty jo.. Jdu studovat. :D Má li někdo nápady, vítám.
    29.7.2021 20:36 nemam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Android tethering chat
    Krok 2 - komunikace mezi browsery. Že by?

    https://webrtc.github.io/samples/src/content/datachannel/messaging/

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.