abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 763 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: programujete nekdo v C-sharpu?

    17.6.2004 19:17 Martin B.
    programujete nekdo v C-sharpu?
    Přečteno: 186×
    Chtel bych se naucit v C#, ale nechci mit mit s windows. Stahnul jsem si mono, ale co me nemile prekvapilo, generovane soubory maji priponu exe a dll, a vevnitr maji napsano "This program cannot be run in dos mode". Kompilace je nicmene bleskova, start programu je bleskovy, odezva bleskova, coz se o Java+swing programech rozhodne rict neda. Pokud nekdo programujete v nekterem z techto jazyku desktopove GUI aplikace, muzete se rozdelit o sve zkusenosti? Znate nekdo nejaky dobry GTK+ wrapper pro Javu? Diky.

    Odpovědi

    17.6.2004 19:31 Michal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: programujete nekdo v C-sharpu?
    Ten zmatek na zacatku se jmenuje stub a musi tam byt kvuli kompatibilite s windows (tam se spousteji .NET programy primo pres spusteni .exe a ten musi mit nejaky tvar).

    Jinak .NET povazuju za velmi vydarenou platformu. Programuje se mi v tom moc dobre. Lepe nez v Jave. Jeden priklad za vsechny- callbacky se mi libi vice nez anonymni vnitrni tridy pro handlery udalosti...
    17.6.2004 21:53 Pavel Stržínek | skóre: 11 | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: programujete nekdo v C-sharpu?
    Kdo tě nutí v Javě používat anonymní vnitřní třídy pro listenery událostí? Můžeš si nadefinovat libovolný listener, třeba implementovat listener v samotné třídě, jejíž prvky budou události vyvolávat.

    Stejně tak v C# můžeš klidně event delegovat handleru, který máš ve vnitřní třídě.

    Řekl bych, že zrovna v tomto MS okopíroval Javu i s chlupama, akorát přejmenoval listener na handler a přidal možnost použití inkrementálního operátoru +=. Jo a trochu si to zjednodušil, protože vypustil nutnost implementovat interface event handlerů, takže může v kódu vzniknout pěkný maglajz a na první pohled nemusí být jasné, co že je to za metodu s tím parametrem MouseEventArgs...
    18.6.2004 09:30 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: programujete nekdo v C-sharpu?
    Souhlasim. Nedavno jsem programoval nejakou Swing aplikaci a ty vnitrni tridy jsou des a hruza, aspon v tomto kontextu. Mit jednu tridu pro kazdou udalost? Brrr. Kod je pak neprehledny a ta rezie je priserna. Mam pocit, ze AWT+Swing je ucebnicovy antipattern.

    Java 3 by mela prinest uplne jiny model a tyhle dve API deprecovat, pokud chce byt konkurenceschopna i na desktopu. Coz rikam jako clovek, jez pouziva denne nekolik kvalitnich aplikaci napsanych v Jave.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    19.6.2004 14:37 Pavel Stržínek | skóre: 11 | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: programujete nekdo v C-sharpu?
    no, holt Swing je MVC, a to s sebou samozřejmě režie přináší...

    Ale pokud jde o rychlost, a nemusí to běžet úplně všude, proč nepoužít Javu s SWT?
    19.6.2004 20:02 Lukáš Zapletal | skóre: 42 | blog: lzapův svět | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: programujete nekdo v C-sharpu?
    "Mit jednu tridu pro kazdou udalost? Brrr."

    To ale prece musis mit i v CSharpu, ne? Tady jsem to nejak nepochopil... Jinak, SWING je podle meho velmi dobre udelana, prevazuje tam pocet dobrych napadu pred temi spatnymi. Jiste, mohlo to byt lepsi, ale co by nemohlo, ze?

    Podle me by se Java 3 API mela predelat, klidne at je to nekompatibilni.
    18.6.2004 15:26 Martin B.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: programujete nekdo v C-sharpu?
    Dekuju za odpovedi, ptam se proto, ze stojim pred rozhodnutim v cem zbastlit pomerne rozsahly GUI program. Musi to bezet i ve windows (v Linuxu primarne), musi to mit rychou odezvu (hlavne takovy ten "pocit" rychle odezvy). Z vyberu vypadly C++ a python (z nejakeho zahadneho duvodu lezi zakaznikovi v zaludku) zustaly java a mono.

    Radeji bych to udelal v Jave, protoze ji umim, vim ze beha rychle, ale protoze se spousti pomalu a ta odezva je hrozna, tak asi zkusim mono+gtk#. Zachranou by bylo, kdyby existoval nejaky provereny, stabilni a udrzovany binding GTK pro javu. Nasel jsem http://java-gnome.sourceforge.net/, jenze neznam nikoho kdo by v tom delal, ani znamou/oblibenou aplikaci, ktera je v tom napsana, takze mi to ztezuje pozici pro vyjednavani. Mel by tu s tim nekdo nejake zkusenosti?
    18.6.2004 15:36 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: programujete nekdo v C-sharpu?
    No, pouzivam VELMI narocne GUI Java aplikace a subjektivni pocit je, ze odezva je dostatecna. Holt chce to ale rychle CPU a hlavne more pameti. Pak i mensi aplikace typu XXE (Xml editor) ci Squirrel (database browser) jsou velmi svizne, skoro na urovni nativnich aplikaci.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    18.6.2004 15:41 Martin B.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: programujete nekdo v C-sharpu?
    Mimochodem zkousel jsem gtk# z druhe betaverze, bud neco delam spatne, nebo to nefunguje:
    mcs -r gtk-sharp -r glib-sharp main.cs
    
    error CS0006: Cannot find assembly `gtk-sharp.dll'
    Log:
     
    error CS0006: Cannot find assembly `glib-sharp.dll'
    Log:
     
    Compilation failed: 2 error(s), 0 warnings
    
    Taky jsem nikde nenasel Mono Handbook ke stazeni, pouze online. Poradite?
    19.6.2004 22:50 Anselm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: programujete nekdo v C-sharpu?
    mcs -pkg:gtk-sharp main.cs
    18.6.2004 16:59 Tux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: programujete nekdo v C-sharpu?
    Mnoo když o tom premýšlím, možná by nebylo od věci zkusit SWT. Nevím, nezkoušel jsem v něm vyvíjet, ale fakt je, že Eclipse chodí celkem hodně svižně.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.