abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 21:22 | Zajímavý software

    TerminalTextEffects (TTE) je engine pro vizuální efekty v terminálu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    včera 17:11 | Pozvánky

    Od čtvrtka 30. 5. do soboty 1. 6. lze v Praze navštívit Veletrh vědy, tj. největší populárně naučnou akci v České republice, kterou každoročně od roku 2015 pořádá Akademie věd ČR. Vstup zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 14:11 | Komunita

    Canonical představil Ubuntu optimalizované pro jednodeskový počítač s RISC-V procesorem Milk-V Mars.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 21:22 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 24.5.1 Havier. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 19:44 | IT novinky

    Společnost xAI založena Elonem Muskem a stojící za AI LLM modelem Grok získala investici 6 miliard dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    27.5. 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    27.5. 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    25.5. 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    24.5. 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    24.5. 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (89%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 958 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    17.3.2008 13:36 RapMan | skóre: 14 | blog: RapMan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    S tou podporou v nezamestnanosti to ma svoji logiku, jako danovy poplatnik schvaluji. Podpora je na preklenuti doby, nez si clovek opet najde praci, ne ze si bude valet sunky v anglii a v CR pobirat podporu.
    Luk avatar 17.3.2008 13:54 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Přesně tak. Takovým bych podporu rovnou odebral. Zvlášť těm šibalům, kteří tady v Česku pobírají podporu a současně pracují načerno v Anglii (tím nechci říct, že je to případ autora blogpostu).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    houska avatar 17.3.2008 15:17 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Jak už jsem psal to dost dobře nejde, k tomu abys mohl pobírat podporu tady musíš docházet pravidelně (tak jednou za týden) na pracák - a v UK to bude asi to samé. Navíc tu převedenou podporu můžeš dostávat max. 3 měsíce.
    17.3.2008 14:18 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Mně je jen záhadou, jak někdo na něco takového vůbec může mít žaludek…
    17.3.2008 14:43 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Kdyz si to dobre naplanujes a mas financni rezervu, tak to zas tak hrozny neni. Chce to dopredu si zjistit, jestli mas vubec sanci nejakou praci sehnat (jaka je poptavka, jakej je plat), pak si zajistit nejaky bydleni (na zacatek treba i levnejsi a jednodussi) a pak si hlavne nastudovat, kde se prihlasit a zaplatit. Pak jsi v pohode. Ale nesmi to bejt stylem "tak jsem se dnes rozhodnul, ze zejtra jedu do GB hledat praci, padnou na to sice moje posledni dva platy, nejakej dobrej haus tam najdu a pak se uvidi".
    17.3.2008 15:04 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Myslel jsem na to chtít za podobných okolností po státu podporu v nezaměstnanosti a ještě se rozčilovat, že mi ji nebudou posílat do Anglie.
    17.3.2008 15:50 Ignor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    A jaké jsou to okolnosti? Já v tom zápisku nevidím nic, co by muselo být v každém případě špatné. Pokud práci nemůže najít tady (hledat si ji mohl už během výpovědní doby nejen ty tři týdny), tak nevím, proč by ji nemohl jet hledat do Anglie a dostávat podporu. Na tom přece stát může jedině vydělat, když si najde práci jinde a tudíž přestane podporu brát. Pokud pro něj není problém získat práci u nás, tak je to samozřejmě něco jiného a takové chování je nepěkné a podporu si nezaslouží a nejspíš i proto tam je požadavek na ty 4 týdny pobytu v ČR. Podle mého názoru by podporu ale neměl dostávat třeba ten, kdo zaměstnání opustí z vlastní vůle. Což bych si tipnul podle "leaving party"*, že je tento případ.

    * soudím podle sebe a podle své ješitnosti, kdybych byl odněkud odejit, tak bych se nějakou leaving party zvysoka vy...kašlal
    18.3.2008 10:28 misch
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Myslel bych si, ze ten kdo pravidelne cte tenhle server (abclinuxu.cz) nemuze mit problem najit praci :-).
    18.3.2008 10:42 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    OK, budu cist pravidelne tenhle server, praci si najit dokazu. Nebudu od statu pozadovat nikdy podporu v nezamestnanosti. Az mi zaridis snizeni dani, abych nemusel platit poplatky na socialni podporu, tak se ozvi. (Tak, super, a ted o tobe uz neuslysim).
    18.3.2008 10:45 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Podle mého názoru by podporu ale neměl dostávat třeba ten, kdo zaměstnání opustí z vlastní vůle. Což bych si tipnul podle "leaving party"*, že je tento případ.
    Hmmm, prestoze praci mam a nerekl bych, ze bych mel nekdy problem, osobne si myslim, ze podporu by mel dostavat kazdej nezamestnanej, pokud splnuje prislusny podminky (pokud vim, alespon 1 cely rok byl zamestnan a nema jiny zpusob obzivy, bude aktivne praci hledat).
    18.3.2008 10:40 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Myslel jsem na to chtít za podobných okolností po státu podporu v nezaměstnanosti a ještě se rozčilovat, že mi ji nebudou posílat do Anglie.
    Myslis okolnosti "hledam si novou praci, minuly roky jsem makal, poctive jsem se nechal statem oskubavat, vcetne poplatku na podporu v nezamestnanosti a ted, kdyz chci zmenit praci a jit do ciziny, tak na prechodnou dobu pozadovat podporu v nezamestnanosti podle stejnych zakonu, podle kterym mi strhavali z myho platu poplatky prave na podporu v nezamestnanosti"? A co ze se ti na tom nezda? Myslis tim, ze by to melo byt spis tak "pracujici obcane, platte poplatky na podporu v nezamestnanosti, abysme meli nejaky prachy na financovani lenochu a podvodniku. Hlavne, cim dyl budete pracovat, tim spis vam pak zadnou podporu nevyplatime, protoze to bude jasne, ze vy si praci dokazete najit a tudiz tu podporu vubec nepotrebujete"?
    17.3.2008 14:40 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Nema to svoji logiku. Kdyz platim 4 roky mesicne na podporu v nezamestnanosti a pak chci odcestovat do ciziny si najit praci tam, tak bych chtel taky rad neco videt z toho, co jsem si "predplatil". Krome toho, 4 tydny neni jedinej podraz. Bohuzel, kdyz chce byt osoba vedena jako nezamestnany a pobirat podporu, tak se musi pravidelne hlasit na uradu pracu. Coz je v pripade hledani zamestnani v zahranici (napr. Irsku nebo GB) docela k nasrani (myslim tim, jezdit kazdy tyden do CR hlasit se na UP). Pak se divi, ze se moc lidi do ciziny nehrne, kdyz jsou u toho taky super podminky.

    Jinak valet si sunky v GB za podporu z CR neni prakticky mozny, takze tohle muze napadnou akorat cloveka bez logickyho uvazovani. Pokud vim, tak max. podpora v CR je kolem 10tis max. (vic proste nedostanes, ani kdybys vydelaval melouny mesicne). To je asi 384EUR. Nejsem sice v obraze, ale pokud si dobre pamatuju, kdyz jsem se zajimal o praci v Irsku, tak se najmy pohybovaly kolem 500-800 Eur/mes. Tipuju v GB to bude podobny, takze by ti ta podpora vysla mozna tak na najem za pulku mesice. Takze do GB/Irska clovek jede spis kdyz uz nejaky prachy ma, ale proc by nemel dostat podporu v nezamestnanosti, kdyz nezamestnanej je , praci si aktivne hleda a ze svyho platu minuly roky platil poplatky na podporu v nezamestnanosti. Jinak dobrej podraz je taky ZL. Pokud mas ZL, ale mas ho jenom na prilezitostny veci, takze vydelek +-0kc a ukoncis pracovni pomer a prijdes se prihlasit na UP, tak pokud se nepletu, jako zivnostnika te nezaregistrujou, takze jdes pozastavit/zrusit ZL, ale smula, protoze podpora se ti pocita z prumernyho prijmu za posledni rok v POSLEDNIM ZAMESTNANI, coz bylo podnika, kde jsi mel ale prijmy jenom drobny, takze podpora bude titerna. Bacha na to. Ono vubec nejlepsi je se na nejaky socilani podpory v CR nespolehat. Muzes se spolehnout, ze te stat obere o podpory pro ruzny vycuranky, ktery podporu berou ale vedle si jeste vydelavaji nacerno, ale kdyz mas neco dostat ty, tak to abys ze sebe taky udelal toho flakace, protoze snaha najit si sam zamestnani se neceni, ale spis tresta (viz. nutnost dochazet pravidelne na UP a tudiz neni mozne hledat praci v cizine).
    17.3.2008 15:18 RapMan | skóre: 14 | blog: RapMan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Predplatil jsis to na zivot v CR, proc by te pak mela CR podporovat, kdyz chces pracovat mimo CR? S tim valenim sunek jsem to myslel obrazne, v blogu nepadlo ani slovo, ze tam chce dotycny pracovat.
    18.3.2008 10:52 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Predplatil jsis to na zivot v CR, proc by te pak mela CR podporovat, kdyz chces pracovat mimo CR? S tim valenim sunek jsem to myslel obrazne, v blogu nepadlo ani slovo, ze tam chce dotycny pracovat.
    No, zalezi na tom. Ono to neni "preplatny na zivot" - je to podpora, tzn. zivnotni naklady v CR to rozhodne nenahradi a jak jsem psal, v GB uz tuplem ne. Kdyz max. podpora by stacila sotva na zaplaceni najmu na 1/2 mesice, tak logickou uvahou dojdu k tomu, ze bud ma teda hoodne penez a stejne by mu ta podpora moc nepridala, nebo je pro nej dulezita i ta podpora a tu praci tam rozhodne hledat bude.

    Jde spis o princip. Pracuju a mesicne platit poplatky statu na ruzny podpory. A kdyz se pak dostanu do situace, ze tu podporu potrebuju i ja, tak bych ji mel dostat. Jinak se taky muzeme dostat k tomu, ze pracujici budou platit zdravotku, socialku a dane, flakaci budou dostavat podporu v nezamestnanosti, v nemoci a socialni podporu. A kdyz pak pujde pracujici k doktorovi, tak mu reknou "vy si hezky zaplatte, mate plat 30tis a vic kc/mes", nebo kdyz budu nemocnej, tak mi reknou, ze prece pracuju a ta podpora v nemoci je pro me pakatel.
    18.3.2008 13:56 RapMan | skóre: 14 | blog: RapMan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Kdyz by nekdo dobrovolne opoustel praci, pocitam s tim, ze byde mit neco na ty zivotni naklady nasetreno, jinak by to byl uplny hlupak. Pokud podporu a penize pro zivot opravdu nutne potrebuje, pak a) by si mel primarne najit praci v miste sveho bydliste a neutracet penize za nejisty vylet do Anglie b) by pro nej nemel byt problem dodrzet zakonne podminky a hledat si praci v Anglii o ty 4 tydny pozdeji
    17.3.2008 15:20 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Nema to svoji logiku. Kdyz platim 4 roky mesicne na podporu v nezamestnanosti a pak chci odcestovat do ciziny si najit praci tam, tak bych chtel taky rad neco videt z toho, co jsem si "predplatil".

    A zkusil jste si spočítat, kolik jste toho za ty 4 roky opravdu zaplatil? Včetně toho, co platí zaměstnavatel, to dělá 1.6 procenta, takže jste si za 4 roky "předplatil" necelý jeden plat…

    17.3.2008 15:45 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    A zkusil jste si spočítat, kolik jste toho za ty 4 roky opravdu zaplatil? Včetně toho, co platí zaměstnavatel, to dělá 1.6 procenta, takže jste si za 4 roky "předplatil" necelý jeden plat…
    Coze??! A na co teda vsechny ty odvody jdou? Nejsem expert, ale nedavno jsme se o tom bavili s kamaradkou ucetni - aby clovek dostal kolem 40 tisic mesicne cisteho, tak zamestnavatele to pracovni misto stoji asi tak 100 tisic mesicne. Kdyz si predstavim ze to takhle jde 4 roky, tak to uz jsou miliony korun odvedene statu! Tak mi prosimvas vysvetlete, kam ty prachy teda mizi a jak to jde dohromady s tema 1.6 procenta (z ceho jako?), o kterych pisete?
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    17.3.2008 15:51 miso | skóre: 36 | blog: iSCSI_initiator_howto | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Iba mala cast tych penazi ide na "socialny fond" alebo nieco take
    Project Satan infects Calculon with Werecar virus
    17.3.2008 15:52 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Něco je daň z příjmu, něco zdravotní pojištění, něco nemocenské, něco důchodové. Příspěvek na státní politiku zaměstnanosti, o kterém je tady řeč, dělá 1.6 procenta (1.2 zaměstnavatel, 0.4 zaměstnanec), jak se můžete snadno přesvědčit.
    Luk avatar 17.3.2008 16:01 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Drtivá většina "odvodů" je důchodové pojištění, tedy platba do průběžného důchodového systému. Aktuálně je to tak, že jeden průměrný pracující financuje jednoho průměrného důchodce.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    17.3.2008 16:15 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Tyy jo, kdyz taak vidim jak velky podil odvodu jde do duchodu (naivne jsem se domnival, ze odvody jsou celkem rovnomerne rozdelene do nemocenskeho, socialniho a duchodoveho pojisteni), a kdyz se tak kouknu kolik penez odvadime statu, a pak vidim kolik dostavaji duchodci pricemz clovek obvykle prozije v duchodu prece jen podstatne kratsi dobu nez prozil v zamestnani... a navic slysim ty neustale poplachy o tom, ze duchodovy system smeruje k bankrotu... wow, svym prostym selskym rozumem proste neprichazim na nic jineho, nez ze do systemu lejeme obri prachy, dostavame z neho par drobaku, a vetsinu ten system spotrebuje sam.

    Prosim opravte me nekdo, nez zacnu mit k tomu nasemu statu jeste negativnejsi vztahe nez dosud.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    17.3.2008 16:35 miso | skóre: 36 | blog: iSCSI_initiator_howto | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Prosim opravte me nekdo, nez zacnu mit k tomu nasemu statu jeste negativnejsi vztahe nez dosud.
    ... ako keby to inde bolo lepsie :-(
    Project Satan infects Calculon with Werecar virus
    17.3.2008 17:16 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    ... ako keby to inde bolo lepsie :-(
    Tohle je IMO plane utesovani. Osobne jsem par let zil v UK, a myslim si, ze urady a obecne statni system vcetne spravedlnosti tam funguje vyrazne lepe nez u nas (i kdyz to jiste neni dokonale). Kez by to u nas fungovalo alespon tak jak u nich. Musime se snazit to u nas vylepsit a utesovat se tim, ze zas mame lepsi pocasi nez oni - a to se jim povede vylepsit jen tezko.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    Bluebear avatar 17.3.2008 20:23 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    urady a obecne statni system vcetne spravedlnosti tam funguje vyrazne lepe nez u nas

    Je otázka, jestli je tohle výhoda. Když tak čtu, kde všude už se v Británii šmírují občané, jak se kdekomu odebírají otisky prstů, vzorky DNA apod., a především jak velkou moc mají úřady v tak citlivých oblastech, jako je rodina a školství, tak se moc bojím. Možná to funguje, ale k žití to IMHO moc není...
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    17.3.2008 23:44 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Když tak čtu, kde všude už se v Británii šmírují občané, jak se kdekomu odebírají otisky prstů, vzorky DNA apod., a především jak velkou moc mají úřady v tak citlivých oblastech, jako je rodina a školství, tak se moc bojím. Možná to funguje, ale k žití to IMHO moc není...
    OMG! No to jsem si mohl myslet, ze se to tady objevi. Zkuste si tam par let zit, vratte se zpatky do CR a pak si o tom povykladame, kde to je a kde to neni k ziti.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    Bluebear avatar 18.3.2008 11:37 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Samozřejmě, zprávy v tisku mohou být zkreslené; beru to v úvahu, ale na druhé straně, všechno si snad nevymysleli.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    18.3.2008 22:35 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    a navic slysim ty neustale poplachy o tom, ze duchodovy system smeruje k bankrotu... wow, svym prostym selskym rozumem proste neprichazim na nic jineho, nez ze do systemu lejeme obri prachy, dostavame z neho par drobaku, a vetsinu ten system spotrebuje sam.

    Trefa! Důchodový státní systém je ve slušném přebytku, jsou v něm miliardy korun ročně korun navíc, které nespotřebují důchodci. Tedy polopaticky: Příjmy jsou větší, než výdaje důchodcům.

    Politikům i bankám se to ale nehodí do krámu a raději rozšíří paniku, že na důchody není, případně nebude, což je blbost. Ale to víte, někdo vydělá víc, když se rozšíří fáma, která se bohužel rozšířila, že důchodový fond je na tom špatně.

    Ba právě naopak! Na důchody stát více vybere, než vyplatí důchodcům. A zbylé miliardy stát rádi politici použijí na svoje techle-mechtle. A čím více budeme věřit, že je nutné omezit důchody - tím více politikům z důchodového fondu zůstane.

    Takže selský rozum Vám jako obvykle napovídá velice správně. Věřte mu rozhodně víc, než televizi, médiím, novinám a hlavně víc, než ekonomům. Vyplatí se to.
    Frt avatar 17.3.2008 16:18 Frt | skóre: 13 | blog: Frtoviny | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    To by znamenalo, ze je stejny pocet duchodcu jako pracujicich. Takze podle mne blbost...
    17.3.2008 16:34 maleprase | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    s prihlednutim k tomu ze prumerny pracujici bere prumerny plat a vetsina pracujicich v cr na prumerny plat nedosahne pak to rozhodne neznamena ze duchodcu je stejne jako pracujicich
    Luk avatar 18.3.2008 10:42 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Samozřejmě, rozložení mezd a důchodů je jiné. Z průměrné mzdy 21692 Kč (rok 2007) se odvede na důchodové pojištění celkem 5640 Kč (26 %). Průměrný starobní důchod v roce 2007 byl 8690 Kč. Jenže ony se z toho pojištění platí i různé další důchody (invalidní, vdovské, sirotčí apod.). Proto je to moje přirovnání zcela na místě.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    19.3.2008 16:11 maleprase | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    ovsem, to ale porad neznamena ze pocet duchodcu je stejny jako pocet pracujicich
    Luk avatar 19.3.2008 20:23 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    A tvrdil jsem snad něco takového? Ne. Tvrdil jsem, že průměrný zaměstnanec živí ze svého pojistného jednoho průměrného důchodce, což přibližně odpovídá skutečnosti.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    17.3.2008 16:32 miso | skóre: 36 | blog: iSCSI_initiator_howto | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Na Slovensku je pomer 4:1 a podla demografickych vypoctov sa pre rok 2030 pocita 2:1 a v CR to bude podobne (1:1 ani omylom ;-))
    Project Satan infects Calculon with Werecar virus
    Luk avatar 18.3.2008 10:42 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Nejlepší je nejdřív mluvit/psát a teprve potom přemýšlet (pokud vůbec). Viz výše.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    18.3.2008 10:58 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Nema to svoji logiku. Kdyz platim 4 roky mesicne na podporu v nezamestnanosti a pak chci odcestovat do ciziny si najit praci tam, tak bych chtel taky rad neco videt z toho, co jsem si "predplatil".

    A zkusil jste si spočítat, kolik jste toho za ty 4 roky opravdu zaplatil? Včetně toho, co platí zaměstnavatel, to dělá 1.6 procenta, takže jste si za 4 roky "předplatil" necelý jeden plat…

    No, pokud jsem si teda predplatil jenom jeden cely plat, tak mi pak teda rekni, kde se berou penize na ty nemakacenka, ktery sice neberou tu podporu tak velkou, ale za to jich je hodne a berou ji delsi dobu. Ty prachy stat nekde vzit musi a kdyby se to skutecne rozpocitalo, tak to stat vezme z dani, ktery jsem taky zaplatil. Samozrejme, jsou lidi, ktery opravdu maji smulu a praci nemuzou najit, ale je taky hodne tech, ktery toho socialniho systemu zneuzivaji. A kdyz pak clovek, ktery naopak ten socialni system svoji praci udrzuje na zivu a nevyuziva ho, jednou potrebu toho systemu vyuzit, tak zjisti, ze tam je tolik prekazek, ktery mu brani ho taky vyuzit.
    18.3.2008 19:01 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    No, pokud jsem si teda predplatil jenom jeden cely plat, tak mi pak teda rekni, kde se berou penize na ty nemakacenka, ktery sice neberou tu podporu tak velkou, ale za to jich je hodne a berou ji delsi dobu.

    Odkázal jsem vás na zdroj informace o té sazbě, zbytek snadno zvládnete s kalkulačkou. Bylo by tedy vhodné, pokud s mým tvrzením nesouhlasíte, uvést nějaké zdroje informací, na jejichž základě jste dospěl k tomu, že nemám pravdu. Tedy nějaké věrohodné zdroje, ne neurčité (ale o to razantnější) výkřiky z politických diskusních pořadů.

    18.3.2008 19:25 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem

    Tak jsem si ty informace našel za vás. V roce 2006 bylo podle ČSÚ na dávkách v nezaměstnanosti vyplaceno 7.275 mld. Kč. Podle celkového objemu sociálního pojištění a poměrů jednotlivých sazeb mi vychází, že i bez započítání pojištění placeného státem byl objem vybraného příspěvku na státní politiku zaměstnanosti 24.212 mld. Kč, což na zaplacení dávek v nezaměstnanosti (vy říkáte "všech těch nemakačenků") stačí měrou vrchovatou.

    A kdyz pak clovek, ktery naopak ten socialni system svoji praci udrzuje na zivu a nevyuziva ho, jednou potrebu toho systemu vyuzit, tak zjisti, ze tam je tolik prekazek, ktery mu brani ho taky vyuzit.

    Řekl bych, že ty překážky jsou tam právě kvůli lidem, kteří systém chtějí zneužívat. Jak moc jsou účinné, to je jiná otázka.

    houska avatar 17.3.2008 15:15 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Pro to abzs mohl pobirat českou podporu v nezaměstnanosti se musíš registrovat na anglickém úřadu práce, stejně jako v ČR. K tomu navíc Tuto podporu lze v UK dostávat jen 3 měsíce. Takže zase tak super to neni ...
    17.3.2008 13:38 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Ahoj, nevim presne jak mas vse naplanovane a co uz mas zarizene, nicmene pokud ti jde o placeni zdravotniho pojisteni, tak nejdnodussi mas zridit si pojisteni do ciziny a tady zdravotni vubec neplatit. To te bude stat na rok par korun a budes mit klid. Az si najdes praci, tak uz ti zdravotni bude normalne platit zamestnavatel. Ja jsem se nedavno z Anglie vratil. Pobyl jsem temer tri roky a fungoval jsem jako freelancer. Kdyz jsem se pak prihlasoval zpatky na pojistovnu v CR, tak ji stacilo ukazat karticku zdravotniho pojisteni z UK a byl klid.
    17.3.2008 15:14 RapMan | skóre: 14 | blog: RapMan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Pokud vim, tak to jde udelat za predpokladu, ze se tusim behem 3 nebo 6 (nejsem si jisty) vubec do CR nevratis a budes tam v kuse, pak je mozne se od zdravotni pojistovny odhlasit. Cestovni pojisteni pak plati mimo uzemi CR, v CR pak nejsi pojisteny. Nebo je to uz jinak? Co jsem ja zjistoval, tak nejlip vyslo na cestu do Nemecka cestovni pojisteni neplatit, platit pojisteni v CR, a pak s Tebou musi zachazet jako se clenem EU, tedy na co doplaci Nemec, na to doplacim taky.
    houska avatar 17.3.2008 15:21 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Jako nejjednodussi vypada platit si zdravotni pojisteni tady (cca 1000Kc/mesic) az do doby nez najdu praci.
    Pry se vyplati si sem priject nechat opravit napr. zuby.
    18.3.2008 01:28 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Vyplati se prijet nejen na zuby, vetsina lidi si vubec neuvedomuje kolik cini spoluucast v Evrope a z jakych castek se pocita. Casto se vyplati prijet s chripkou, natoz s cimkoliv vaznejsim (rozbory krve, zlomeniny...).

    Cestovni pojisteni v zadnem pripade nezaklada pravo odhlasit se z lokalniho pojisteni. Cestovni pojisteni kryje jen drobnosti, s cimkoliv vaznejsim je pacient vracen do statu puvodu a v nem musi mit pojisteni nebo si platit vsechno sam. Jedina moznost kdy se lze odhlasit z lokalniho pojisteni je uzavreni pojistky u cizi pojistovny, ale musi to byt skutecne zdravotni pojisteni a placene castky jsou zpravidla vyssi nez u nas (snad mimo rumunska). Pokud se ralizuje leceni v jinem state, tak ho stejne plati kmenova ceska pojistovna a cestovni pojisteni jen dorovna rozdil mezi nakladem v CR a v zahranici.

    Jinak cely napad s uradem prace jsem nepochopil. Kdyz prijde IT pracovnik na urad prace, tak dostane 100 nabidek, kdyz je odmitne tak ho vykopnou a nic nedostane. Jestli fakt nas system podporuje to, ze ITak zustane 3 mesice na urade prace, odmitne kazdou praci a bude pobirat nejvyssi podporu, tak je to s nim jeste horsi nez jsem si myslel. Ale myslim ze to tak neni.

    Podpora nezamestnanosti je tady primarne pro ty, kdo nemohou novou praci najit, protoze jsou starsi, umi jen veci o ktere neni v regionu zajem apod. Bohuzel na ni parazituji i ruzni nemakacenkove u kterych je tezke nastavit system tak, aby byl spravedivy a soucasne nezneuzitelny.

    A nemyslim ze je to v Britanii jinak. Tam zase urad prace hodi X nabidek, uchazec rekne, sorac, ale ja je nechci, chci jen ty prachy a smula. Myslim ze jeste uslysi neco o vyzircich z vychodu.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    18.3.2008 10:45 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Tady bych s Vámi dost nesouhlasil.
    1. Cestovni pojisteni v zadnem pripade nezaklada pravo odhlasit se z lokalniho pojisteni.
      Podle mě to není pravda, jelikož já osobně jsem si před těmi cca třemi roky kdysi zřídil cestovní pojištění a na zdravotní pojišťovně mě bez jakýchkoliv problému odhlásili. Okopírovali si moje cestovní pojištění a bylo mi sděleno, že toť vše. Princip je takový, že pokud jste odhlášen ze zdravotní pojišťovny v ČR, tak musíte platit pojištění nějakým jiným způsobem (např. cestovní poj, zaměstnavatel v UK, atd.). Kdyby jste nebyli schopni po opětovném příjezdu do ČR prokázat, že jste byli pojištěni, muselo by být pojištění v ČR zpětně doplaceno.
    2. Casto se vyplati prijet s chripkou, natoz s cimkoliv vaznejsim (rozbory krve, zlomeniny...)
      Opět nesouhlas. Po příjezdu do Anglie se mi as po měsící pobytu udělal "abces" (nejsem si jistý spellingem - jedná se ale o infekční nádor) na zadku :-). Fakt nářez. Horečky, nemožnost se hýbat, prostě hrůza. Podstoupil jsem operaci v nemocnici a celkem jsem si tam pobyl 5 dní. Jednání s českou pojišťovnou byla trošku pakárna, jelikož nebyli schopni si nic zařídit. Nicménně ani to nakonec nebylo potřeba, jelikož celé ošetření bylo zdarma. A to vbůbec nezmiňuji fakt, že jsem ještě denně docházel celý měsíc na kontroly. O víkendu docházela sestra za mnou.
    3. Co se týče podpory nezaměstnanosti v UK, tak na to rovnou zapomeňte. Musíte mít odporacováno minimálně jeden rok v UK, abyste nějakou podporu vůbec dostal.
    Na závěr bych ještě rád dodal, že pokud má někdo v plánu odcestovat do UK a tam pobírat podporu, tak to tu raději rovnou zůstaňte doma a nedělejte v cizině ostudu. Už takhle je hnus, když narazíte na individua, kteří jen přemýšlí, jak by koho co nejjednoduššeji obrali a vůbec se tak neštítí činit na vlastních spoluobčanech.

    Plno hodnotných informací můžete načerpat na tomto portále www.pohyby.co.uk, ale jak říkám, bacha na podvodníky. Hodně štěstí.
    18.3.2008 11:24 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem

    3. Co se týče podpory nezaměstnanosti v UK, tak na to rovnou zapomeňte. Musíte mít odporacováno minimálně jeden rok v UK, abyste nějakou podporu vůbec dostal.

    Na závěr bych ještě rád dodal, že pokud má někdo v plánu odcestovat do UK a tam pobírat podporu, tak to tu raději rovnou zůstaňte doma a nedělejte v cizině ostudu. Už takhle je hnus, když narazíte na individua, kteří jen přemýšlí, jak by koho co nejjednoduššeji obrali a vůbec se tak neštítí činit na vlastních spoluobčanech.

    Ale jo, ona jde prevest podpora v nezamestnanosti. Taky jsem se o to zajimal, ale je tam fakt ta podminka 4 tydnu v CR byt registrovany. Sice uz si presne nevzpominam, ale ta podpora se pak i v tej cizine dava ve vysi, v jakej byla v CR, takze ani takhle na tom zbohatnout nejde.
    houska avatar 18.3.2008 12:51 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Na závěr bych ještě rád dodal, že pokud má někdo v plánu odcestovat do UK a tam pobírat podporu, tak to tu raději rovnou zůstaňte doma a nedělejte v cizině ostudu.
    jak sam pises oono to dost dobre ani nejde ... ceskou podporu v UK muzes pobirat jen 3 mesice (a navic je to v pomeru k anglickym cenam v podstate pakatel) a na anglickou musis mit odpracovanej ten rok ...
    18.3.2008 14:32 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Tak jsem se na to ptal nejpovolanejsich na MZCR.

    Ad1. Pokud nekdo povolil odhlaseni na zaklade cestovniho pojisteni, tak se jednalo o chybu urednika. Neco takoveho neni mozne, navic je to nebezpecne, protoze cestovni pojisteni ma casto nizke limity, treba na zubni osetreni okolo 5000 Kc, coz je na slozitejsi veci malo. Neporidite si z nej bryle a jeho podminky jsou takove, ze pokud to zdravotni stav umozni a bude to levnejsi, tak pojistovna necha pacienta prevezt do zeme puvodu, aby nemusela platit drahou peci v zahranici.

    Odhlasit se je mozne jen z titulu prihlaseni ke zdravotni pojistovne v jinem state EU a nebo pri uplnem vycetovani mimo EU. Je vsak obecne lepsi platit tech cca 1075 korun mesicne, coz je poplatek pro lidi co nemaji v CR zdanitelne prijmy, a mit se kam vratit, kdyz by se neco stalo.

    Ad2. zrovna anglie ma nastesti dost socialisticke zdravotnictvi, takze pokud je clovek ve statni nemocnici, tak skutecne neplati nic za pobyt a ani za leky, ktere dostane primo v nemocnici. To ale neplati v jinych statech EU a podle mezinarodnich smluv dostane pacient peci za stejnych podminek jako nativni obcane, takze vcetne vsech plateb, pokud jsou v danem state vybirany.

    Kazdopadne se doporucuje se v anglii prihlasit, ono to casto ani neni jinak mozne pokud clovek nedela nacerno. Socialni a zdravotni pojisteni je tam jen jedno a bez cisla socialniho pojisteni se obtizne cerpaji i jine vyhody, jako ucet v bance, prihlaseni elektromeru, telefonu a tak podobne. Pokud je clovek v anglii prihlasen, pocitaji se mu odpracovana leta na duchod a jeste dostava k duchodu zajimavy bonus, protoze se mu bude pocitat z anglickeho prijmu. Tento bonus ale bude s tvrdnouci korunou ponekud klesat a uvidime kde bude koruna pri zmenene meny, mozna to az takovy bonus nebude.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    18.3.2008 21:07 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Tak jsem se na to ptal nejpovolanejsich na MZCR.
    Prosim neberte si to osobne, ale tohle me pobavilo. Jestli se chcete take pobavit, pockejte nejakou dobu a bezte se na totez zeptat jeste jednou. Mozna budete mit stesti, ale moje zkusenost s "nejpovolanejsimi" v CR je vesmes takova, ze dostanete na stejnou otazku ruzne vzajemne si odporujici odpovedi... obcas dokonce od tehoz urednika.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    18.3.2008 11:15 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Vyplati se prijet nejen na zuby, vetsina lidi si vubec neuvedomuje kolik cini spoluucast v Evrope a z jakych castek se pocita. Casto se vyplati prijet s chripkou, natoz s cimkoliv vaznejsim (rozbory krve, zlomeniny...).

    Cestovni pojisteni v zadnem pripade nezaklada pravo odhlasit se z lokalniho pojisteni. Cestovni pojisteni kryje jen drobnosti, s cimkoliv vaznejsim je pacient vracen do statu puvodu a v nem musi mit pojisteni nebo si platit vsechno sam. Jedina moznost kdy se lze odhlasit z lokalniho pojisteni je uzavreni pojistky u cizi pojistovny, ale musi to byt skutecne zdravotni pojisteni a placene castky jsou zpravidla vyssi nez u nas (snad mimo rumunska). Pokud se ralizuje leceni v jinem state, tak ho stejne plati kmenova ceska pojistovna a cestovni pojisteni jen dorovna rozdil mezi nakladem v CR a v zahranici.
    Tohle muzu potvrdit. Mam ted zdr.pojisteni v cizim state (ne-EU), mam nejnizsi variantu. Platim mesicne tusim asi 3000kc (prepocet) a mam spoluucast, ted si nejsem jistej kolik, ale vyplati se mi nechat si udelat vysetreni a rozbor krve v CR a zaplatit to hotove, nez davat spoluucast.
    Jinak cely napad s uradem prace jsem nepochopil. Kdyz prijde IT pracovnik na urad prace, tak dostane 100 nabidek, kdyz je odmitne tak ho vykopnou a nic nedostane. Jestli fakt nas system podporuje to, ze ITak zustane 3 mesice na urade prace, odmitne kazdou praci a bude pobirat nejvyssi podporu, tak je to s nim jeste horsi nez jsem si myslel. Ale myslim ze to tak neni.
    Samozrejme, ze dobrej ITak si praci najde hned. Ale napriklad ja jsem mel jednou preklenovaci obdobi asi 3 tydny, kdy jsem praci nemel. Proste jsem v jedne praci skoncil (bylo to "nahla smrt":-)) a novy misto jsem nemel. Zasel jsem se zaregistrovat na pracak a zacal jsem hledat praci (to bylo jeste v CR). Samozrejme nabidku jsem dostal asi za tyden s nastupem zacatkem mesice, takze ty tri tydny jsem jeste chodil na pohovory, co jsem mel rozjednany, kdyby se treba naslo neco dalsiho.

    Jinak ale pokud vim, tak klidne ITak muze byt nezamestnany, pobirat podporu a na pohovorech delat machra stylem "no, chci o 20tis vic, nez nabizite, nocni nedelam, prescasy taky ne". Takhle ho vzdycky odmitnou a on zustane na podpore. Jenze to by se ITakum nevyplatilo, protoze IMHO i nejnizsi plat, kterej by firma dala nejakymu PHPckari po gymplu za psani jednoduchych web aplikaci pri 8 hodinovej prac dobe je vyssi, nez podpora, nehlede na to, ze cerstvy absolvent gymplu by zadnou podporu nedostal, protoze jeste rok nepracoval. Takze proto ITak na podpore neni vetsinou vubec, pripadne jenom kratkou dobu, ale jsou tam lenosi, ktery nechteji makat a socialni davky a podpora jim daji dohromady vic, nez by dostali v praci, kde by navic museli jeste makat min.8 hodin denne.
    Podpora nezamestnanosti je tady primarne pro ty, kdo nemohou novou praci najit, protoze jsou starsi, umi jen veci o ktere neni v regionu zajem apod. Bohuzel na ni parazituji i ruzni nemakacenkove u kterych je tezke nastavit system tak, aby byl spravedivy a soucasne nezneuzitelny.
    No, ja bych rekl, ze podpora v nezamestnanosti je obecne pro kazdeho, kdo pracoval a o praci prisel a aktivne hleda novou praci.
    A nemyslim ze je to v Britanii jinak. Tam zase urad prace hodi X nabidek, uchazec rekne, sorac, ale ja je nechci, chci jen ty prachy a smula. Myslim ze jeste uslysi neco o vyzircich z vychodu.
    Urcite to bude stejny. Mozna to chce lepsi kontroly a podminky, aby se nevyplacelo na tej podpore zustavat. Jak jsem psal, pro ITaka je podpora min. Ale pro nejakyho kopace nebo zednika muze byt min.podpora v nezamestnanosti + nejaka dalsi soc.podpora + podpora na deti/bydleni (nevim, na co vsechno se podpora dava) o hodne vyssi nez plat, ktery by dostal, kdyby sel makat. A pritom maji treba tihle lidi na podporach super vybaveni bytu, auto, chatu atd. Kdyby dostavali opravdu jenom minimum, nebo spis treba zakladni potraviny misto penez, tak by se jim to nevyplacelo a sli by radsi makat. Misto 8 tisic mesicne by jim "stat" mohl platit nejake levne bydleni se zakladnim zarizenim, a zarizovat nakup zakladnich potravin. Kdyz dostavaji penize, tak si je setri na nakup veci, a makaji "nacerno" a z toho maji dalsi penize.
    18.3.2008 21:22 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Jinak cely napad s uradem prace jsem nepochopil. Kdyz prijde IT pracovnik na urad prace, tak dostane 100 nabidek, kdyz je odmitne tak ho vykopnou a nic nedostane.
    Prosim nezapominejte, ze ne kazdy kdo cte abicko je IT pracovnik. Nevim jak autor blogpostu na ktery tu reagujeme, ale ja napriklad nejsem. Ze na svem pocitaci uzivam a spravuju si Linux neznamena, ze me nejaky silenec zamestna jako linuxoveho admina.

    A kdyz jsem byl jednou nucen zaregistrovat se na uradu prace, tak mi zadnou praci nenasli... nemusel jsem nic odmitat. Vlastne neznam nikoho komu urad prace neco vhodneho nasel. A to se nejedna o nejake kopace, ale o lidi minimalne s maturitou, nekdo i s vysokou. Ne vsechny obory jsou tak zadane jako IT a ne vsude je to jako v Praze. I kdyz pravda, uplne posledni dobou je to mozna uz jine, furt slysim jak nejsou lidi, mozna uz i na tom ostravsku vas urad prace zavali nabidkami, nevim... jestli mam zastarale info tak me prosim omluvte.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    20.6.2008 20:19 lkjlk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Presne tak, tu reakci pred tim psal nekdo z Prahy s velmi omezenym rozhledem (koncicim par km za hranicemi Phy). Ve zbytku repulibky muze byt dost problem i pro schopneho Linuxaka s praxi najit slusnou (platove, naplni) praci.
    17.3.2008 14:46 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Ja osobne bych ti doporucoval, pokud jeste nemas vubec nic konkretniho, abys zustal na pracaku v CR, pobirej si hezky podporu, chod na pravidelne "cajove dychanky", nech si platit statem zdravotni pojisteni (ktery sis predplatil) a hlavne kontaktuj hodne pracovnich agentur v GB, domluv si pohovory (nejlepsi bud ve stejny den, nebo aspon na jeden tyden), pak si tam sezen na ten tyden levny ubytovani a let (nebo dojed busem) jenom na ten tyden - kdyz to bude vypadat dobre, tak tam muzes zustat, kdyz ne, tak se vratis.
    houska avatar 17.3.2008 15:24 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    Nic konkrétního ještě nemam, mám za sebou pár pohovorů po telefonu. Domluvené jedno interview.
    V plánu mam tam zůstat 3 měsíce, během kterých si musím najít práci. Na delší dobu nemám peníze.
    18.3.2008 11:19 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Anglie: pruda pred odjezdem
    No vida, takze jsme mel pravdu, ze si tam nejedes valet sunky a podporu nechces na financovani dovolene.

    To je taky dobrej zpusob, pohovor po telefonu. Zkus ten interview domluvit co nejvic, at se zvysi sance. Pokud bys tam chtel opravdu zustat na delsi dobu a nevadila by ti treba i podradnejsi prace, tak muzes zkusit hledat i nejakou manualni praci, abys tam mohl byt a neprodelaval jsi na tom jenom a pritom muzes hledat dalsi prace. Jednak si zlepsis jazyk, dostanes se trochu do zivota v tej oblasti a navic to bude i lip pusobit na zamestnavatele a mozna i pers.agentury, kdyz se jim budes moct prijit ukazat osobne, kdyz budes moct rict "jasne, ziju v tomhle meste, muzu priject kazdy den odpoledne".

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.