Portál AbcLinuxu, 30. května 2024 02:36

Green Fiction - Ve jménu zelené

15. 5. 2017 | Redakce
Články - Green Fiction - Ve jménu zelené  

Společnost Greendata od druhé půlky května rozjíždí kampaň Green Fiction. Na všechny nové zájemce o cloud hosting, serverhosting i rackhousing čekají až do konce června 2017 zvýhodněné podmínky pro přechod pod tuto zelenou IT firmu.

Reklamní spot a marketingová podpora se obrací zejména na IT profesionály se společenskou odpovědností, protože právě jejich představitelé patří k jejím nejčastějším zákazníkům.

Od poloviny května do konce června 2017 nabízí Greendata v rámci kampaně Green Fiction cenově zvýhodněné datové služby cloud hosting, serverhosting i rackhousing. Do konce června si zákazníci datacentra můžou pronajmout služby se slevou 10 % platnou až do konce roku 2017. A to ještě není všechno. Aby byla akce ještě zajímavější, Greendata nabízí svým nově příchozím zákazníkům prodlouženou záruku svých služeb s možností okamžitého odstoupení od smlouvy díky Garanci 100% záruky na vrácení peněz.

Green Fiction

„Kampaní Green Fiction chceme oslovit zákazníky, kteří chtějí změnit poskytovatele, ale bojí se dalších závazků. Protože věříme našim službám, nabízíme prodlouženou garanci s možným okamžitým vyvázáním,” říká jednatel společnosti Greendata Zdeněk Maršál s tím, že vzhledem k růstu digitalizace a blížícího se nástupu GDPR je o služby Greenhousingu stále větší zájem.

Ve jménu zelené – není bezduchý marketingový slogan

Společnost Greendata se zavázala ke snižování spotřeby energie ve vlastních datových centrech, a to zejména vytvořením exkluzivního systému pro volné chlazení a vytápění. PUE (Power Usage Effectiveness) je index používaný k měření energetické účinnosti datového centra. Díky úsilí o snížení spotřeby energie a zejména elektřiny dosáhla společnost Greendata hodnoty PUE mezi 1,3 a 1,4.

Zelené vychytávky

Mezi hlavní zelené vychytávky firmy patří vytápění a chlazení. Pro vytápění kanceláří firma využívá filtrované odpadní teplo ze serverů. Tento proces šetří energii a výrazně snižuje emise CO2 a znečišťující látky. Naopak chlazení je ve většině ročních období řešeno přísně kontrolovaným volným chlazením s částečnou, ale regulovanou příměsí klimatizací.

Další články z této rubriky

Květnový výprodej na Goodoffer24 nabízí Windows 11 Pro za €20 a mnoho dalších slev
Získejte Windows 10 jen za €14 nebo Windows 11 za €20 ve velkém květnovém výprodeji na Goodoffer24
Jarní výprodej s až 91% slevou: originální a permanentně aktivovaný OS Windows 10 jen za €14, Office za €24!
Speciální jarní slevy na software, Windows 11 za €21 na Goodoffer24
Goodoffer24 uvádí v březnu výprodej Windows 11 za €20 a mnoho dalších slev

Diskuse k tomuto článku

cezz avatar 15.5.2017 17:20 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
Rozbalit Rozbalit vše Re: Green Fiction - Ve jménu zelené
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
V dobe, ked mozem mat do minuty spusteny VM niekde v cloude mi pride trochu cudne, ze musim vyplnat formular aby som sa vobec dozvedel cenu za cloud hosting..
Computers are not intelligent. They only think they are.
16.5.2017 03:19 rum
Rozbalit Rozbalit vše Re: Green Fiction - Ve jménu zelené
Ano, u takove firmy si take NIC NEOBJEDNAM.
16.5.2017 12:01 R
Rozbalit Rozbalit vše Re: Green Fiction - Ve jménu zelené
Bud rad, ze nemusis doporucene posielat ziadost s overenym podpisom.
16.5.2017 12:32 archen | skóre: 4
Rozbalit Rozbalit vše Re: Green Fiction - Ve jménu zelené
Presne, to je pro me taky indikator demence(pozn. slovo demence pouzivam pro sebe i rodinne cleny casto, tak nebrat osobne)...
EmperorWantsToControlOuterSpaceYodaWantsToExploreInnerSpaceThat'sTheFundamentalDiffBetweenGoodandBadSidesOfTheForce
17.5.2017 08:21 cronin | skóre: 49
Rozbalit Rozbalit vše Re: Green Fiction - Ve jménu zelené
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Toto má byť motivácia pre zákazníka? Podniká firma v oblasti environmentálneho poradenstva? Alebo ako B2B konzultačná spoločnosť optimalizuje prevádzku datacentier? Lebo ako používateľa cloudu ma zaujíma portfólio služieb, ich dostupnosť a suma na faktúre. Koľko elektriny na to poskytovateľ potrebuje mám na háku napriek tomu, že sa považujem za relatívne environmentálne uvedomelého.
cezz avatar 17.5.2017 10:45 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
Rozbalit Rozbalit vše Re: Green Fiction - Ve jménu zelené
Ono je napokon suma na fakture celkom dobrym indikatorom, kolko elektriny poskytovatel spotrebuje. :-)

Ono aj to PUE 1.3 - 1.4 ktorym sa tu chvalia sice je pod priemerom v odvetvi, ale poskytovatelia ako Google, alebo Amazon reportuju PUE pod 1.2, cize opat ziaden zazrak. (Google tusim reportoval 1.12?)
Computers are not intelligent. They only think they are.

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.