Portál AbcLinuxu, 24. dubna 2024 21:35

Nová hračka: Bluetooth klávesnička

3.1.2007 23:23 | Přečteno: 1321× | Hardware

Tak mi dorazila nová hračka - Bluetooth klávesnice od Nokie (SU-8W). Tak se chci podělit o počáteční nadšení.

Je vážně docela malá, skládací, a vcelku těžká (200g). Kupodivu nepoužívá žádný z akumulátorů od Nokie, ale dvě obyčejné baterky typu AAA. Taky se nedá externě napájet nebo dobíjet. A vypadá hnusně (kombinace stříbrné s "počítačovou" šedou).

V levé polovině klávesnice je výsuvný stojan pro telefon, dokonce s možností nastavení sklonu (moc pěkné). Dosah Bluetoothu je dostatečný, takže PDA může klidně stát na vlastním stojanu opodál a nemusí se do toho cpát (pak se mi na to i líp kouká).

Chybí tomu horní řada kláves (číslice a spol.), ta se nahrazuje řadou pod ní (qwerty...) a přepínačem "Fn" - ergonomicky tedy nic moc... Dosti neergonomické je i vodorovné uložení klávesnice, protože (pochopitelně) nemá výklopné nožky. A podepřít se moc nedá - kloub uprostřed je absolutně netuhý (na stole to nevadí, ale pokud bych to nějak podpíral a nakláněl, tak to bude dost vadit). A celé se to při psaní trochu hýbe a vrže to a skřípe (OK, uznávám, že vzhledem k věku použitého kusu tohle není moc fér námitka).

Zatím testováno jen s linuxovou Nokií 770, kde jediná větší chybka je, že z toho nedovedu vykouzlit češtinu (ač jinde ji tam mám).

Závěr: konečně můžu na PDA začít rozumně používat Vim.

Úkol: zkusit i na normálnějším Linuxu (Familiar apod.) a udělat záznam do sekce hardware...

       

Hodnocení: 100 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.