Portál AbcLinuxu, 26. dubna 2024 20:03

OpenID s tokenem

12.3.2008 18:35 | Přečteno: 1035×

Nedávno jsem psal o tom, že mám objednané tokeny na jednorázová hesla. Dneska přisly, takže se podělím o první dojmy.

Jak jsem psal, tak Verisign nezná něco jako Českou republiku, takže tokeny šly složitě přes prostředníka a tak stálo poštovné skoro tolik jako tokeny, ne-li více. Ale dneska dorazila pěkná obálka

a obsahovala tokeny

Vzal jsem rovnou tři kusy, protože více jich objednat nešlo a tři se určitě užijí. Je to roztomilý gadget a ideální dárek pro geeky. Uvnitř druhé obálky je knížečka s pokyny pro registraci a v ní je vlepená samotná kartička.

Kartička jako taková je k nerozeznání od karet do bankomatu. Je teninká, jako kdyby neobsahovala uvnitř vůbec nic. Dokonce i vytlačené číslo tokenu je ploché, proti embosované kartě asi jen poloviční tloušťky.

Na kartičce je jen jedno tlačítko, po každém stisknutí na chvíli displej zbělá a objeví se číslo. Číslo potom použijete pro přihlášení, mám vyzkoušeno, že jednou použité číslo to podruhé neakceptuje.

V aplikaci pro správu OpenID přibude další obrazovka, po přihlašovací obrazovce se zobrazí ještě obrazovka požadující zadání jednorázového hesla.

A to je asi vše. Prostě to funguje. Takže když už je to dneska tak obrázkové, tak ještě poslední obrázek, pokud to někdo neví, tak poslední buildy Firefoxu3 už mají podporu pro EV certifikáty, na což jsme dlouho čekali. Zatím pouze zobrazuje staticky jméno CA, která vystavila certifikát (tohle je v IE udělané lépe, protože tam se zobrazuje i jméno společnosti pro kterou byl certifikát vystaven).

Jako každá inovace, i tato má spoustu odpůrců, především poukazují na cenu EV certifikátů, ale na druhou stranu pro uživatele je to přínos, protože nenaletí na podvrženou stránku s SSL certifikátem vystaveným některou z méně důsledných CA, které se dostaly do balíku certifikátů v prohlížečích spíše omylem.

       

Hodnocení: 100 %

        špatnédobré        

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Nástroje: Začni sledovat (2) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře. , Tisk

Vložit další komentář

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.