Portál AbcLinuxu, 7. května 2024 03:17

Týden na ITBiz.cz – Nové přístupy k využití big data

6. 9. 2015 | Redakce
Články - Týden na ITBiz.cz – Nové přístupy k využití big data  

Přehled nejzajímavějších článků z ITBiz.cz. Bezpečnostní řešení Sophos, vytištěné chytré ryby a přístupy k využití velkého množství dat.

Bezpečnostní přehled: Zranitelná chytrá lednička

Kdo proti komu bojuje v kybernetické válce? CSIRT bude nadále provozovat sdružení CZ.NIC. Útoky na virtualizovanou infrastrukturu působí větší škody. Bezpečnostní politika Microsoftu u Windows 10 si vysloužila kritiku. Následuje pravidelný bezpečnostní přehled vytvářený především podle webů ZDNet, CNet, The Register a HelpNet Security.

Vyzkoušejte zdarma business centra Regus

Společnost Regus, největší globální poskytovatel flexibilních pracovišť, oznámila otevření nového business centra Praha I. P. Pavlova. Bezplatnou „ochutnávku“ jednacích místností do kteréhokoliv business centra Regus – v Ostravě, Brně nebo Praze si můžete objednat i vy. Pošleme vám bezplatný voucher.

Chytrá ryba jako pošťák i senzor

Výzkumníci z University of California v San Diegu vytvořili exotickou metodou 3D tisku nové mikroboty. Mají tvar ryb, pohání je peroxid vodíku a řídit se dají pomocí magnetického pole.

Sophos na českém a slovenském trhu posiluje

Německá společnost Sophos je na našem a slovenském trhu už řadu let prostřednictvím distributorů a poměrně úspěšně se jí daří. Svoji přítomnost na obou trzích se rozhodla posílit přímým personálním zastoupením, když nastoupil Patrick Müller jako Channel Account Executive Czech Republic & Slovakia. Zeptali jsme se jej na konkrétní nabídku bezpečnostních řešení.

Big data: Nejde jen o množství, ale nové přístupy k využití dat

Často diskutované téma představuje otázka, kdy vlastně jde o big data. Tedy kdy se „láme“ tradiční práce s poměrně rozsáhlými objemy dat ve firmách a jak vznikají „velká data“? Jakými klišé je daný pojem zatížen a pro která odvětví jsou big data obzvlášť zajímavá? Odpovědi se snaží nalézt první ze série článků zaměřených právě na tuto oblast.

Fotograf na volné noze používá NAS WD My Cloud EX4100

Fotograf na volné noze zabezpečil svoji celoživotní práci tisíců fotografií díky NAS WD My Cloud EX4100, který mu je umožňuje zálohovat a sdílet.

Výběr ze zpráviček a tiskových zpráv

Odkazy a zdroje

Autorem přehledu je Václav Maletínský.

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Kvalita a přesnost dat generovaných AI rozhodne o důvěře zaměstnanců v umělou inteligenci
Týden na ScienceMag.cz: Kosmologové se opět zkouší vypořádat se s problémem Hubbleovy konstanty
Týden na ITBiz: GenAI má na evropském trhu umělé inteligence zatím jen velmi malý podíl
Týden na ScienceMag.cz: Upřesnili limity pro klidovou hmotnost neutrin
Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.