Portál AbcLinuxu, 7. května 2024 22:04

Týden na ITBiz.cz – Internet věcí podle T-Mobile

14. 9. 2015 | Redakce
Články - Týden na ITBiz.cz – Internet věcí podle T-Mobile  

Microsoft doluje data i ve Windows 7 a 8, umělá inteligence v podnikovém IT má smysl, manažeři utrácejí více za zabezpečení počítačů. S ředitelem společnosti J.K.R. jsme si popovídali o novém systému Byznys EVO a zástupci T-Mobile nám představili síť SIGFOX pro internet věcí.

Bezpečnostní přehled: Privilegované účty vs. zero day

Jsou obavy z malwaru na grafické kartě v současnosti přehnané? Microsoft se snaží sbírat více uživatelských dat i ve Windows 7 a 8. Rizika TOR pro firemní sítě. Jak by měli provozovatelé on-line reklamních sítí bránit propagaci podvodných aktivit? Způsoby přihlašování by se neměly kvůli pohodlí uživatelů příliš zjednodušovat. Následuje pravidelný bezpečnostní přehled vytvářený především podle webů ZDNet, CNet, The Register a HelpNet Security.

Umělá inteligence v podnikovém IT

Z programů, které bychom dnes mohli označit za umělou inteligenci, jsou dnes asi nejznámější asistenční služby typu Apple Siri. Mnoho systémů z téže kategorie je ale před běžnými uživateli skryto, o to mocnější mohou být v prostředí podnikového IT.

Rozpočty na bezpečnost rostou, utrácejí je ale manažeři bezpečnosti moudře?

Nejvýznamnější úniky dat zveřejněné v uplynulém roce měly zjevně dopad na ochotu organizací investovat do silnějších bezpečnostních opatření. Podle nové studie konzultační společnosti BDO USA, jejíž součástí bylo i dotazování stovky finančních ředitelů (CFO) v amerických technologických společnostech, zvýšilo v posledním roce 67 % dotázaných finančních manažerů výdaje na kybernetickou bezpečnost.

Strojírenský veletrh ukáže nejen 3D tisk a Průmysl 4.0

V pondělí 14. září v Brně začne 57. Mezinárodní strojírenský veletrh. Očekává se kolem 1500 vystavovatelů ze 30 zemí, téměř polovina bude zahraničních. Stěžejními tématy budou, podobně jako na letošním CeBITu, Průmysl 4.0, 3D tisk a také CAD/CAM.

Společnost J.K.R. uvedla novou generaci informačních systémů Byznys EVO

Pod názvem Byznys EVO uvádí společnost J.K.R. na trh novou generaci podnikových informačních systémů Byznys ERP. Jedná se o komplexní software, který je postaven na nejmodernějších technologiích, postupech a zkušenostech.

Vědecký jarmark přilákal přes 20 000 návštěvníků

Třetí ročník Vědeckého jarmarku na dejvickém Vítězném náměstí v Praze 6 navštívilo přes 20 000 lidí, většinou dětí s rodiči, žáků a studentů z pozvaných škol a také široké veřejnosti. Bylo se na co dívat a čemu se přiučit.

SAP zjednodušuje a zbrojí na digitální revoluci

SAP se vydává cestou zjednodušování a s konceptem „Simple“ podnikových aplikací, od základu nových, chce dále těžit z možností platformy HANA, a to nejen v oblasti databází a in-memory computingu a s tím souvisejících možností práce s velkým množstvím dat v reálném čase, což je budoucnost, která podniky čeká v souvislosti s rozvojem internetu věcí.

Vydá Microsoft americké vládě data uložená na serverech v Irsku?

Právní zástupci americké společnosti Microsoft se minulý týden u soudu opět utkali s představiteli americké vlády v ostře sledovaném případu týkajícím se toho, zda USA mohou po poskytovatelích internetových služeb požadovat i zpřístupnění těch dat, jež jsou uložena na jejich serverech v zámoří.

T-Mobile a internet věcí: V roce 2016 bude mít síť SIGFOX 350 základnových stanic

Společnosti T-Mobile a SimpleCell Networks (dříve Blue Cell Networks) se rozhodly pro společné pokrytí České republiky sítí SIGFOX pro tzv. internet věcí. Nová zařízení budou stát pár tisíc, roční provoz bude v řádu stokorun.

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Kvalita a přesnost dat generovaných AI rozhodne o důvěře zaměstnanců v umělou inteligenci
Týden na ScienceMag.cz: Kosmologové se opět zkouší vypořádat se s problémem Hubbleovy konstanty
Týden na ITBiz: GenAI má na evropském trhu umělé inteligence zatím jen velmi malý podíl
Týden na ScienceMag.cz: Upřesnili limity pro klidovou hmotnost neutrin
Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.