Portál AbcLinuxu, 6. června 2024 01:42

Mezinárodní hackathon ActInSpace poprvé v ČR!

19. 5. 2018 | Reklama
Články - Mezinárodní hackathon ActInSpace poprvé v ČR!  

ActInSpace je mezinárodní inovační soutěž typu hackathonu organizovaná pod hlavičkou Francouzské národní vesmírné agentury (CNES) a Evropské kosmické agentury (ESA). Jde o jedinou soutěž na světě, která umožňuje pracovat s patenty CNES a ESA. ActInSpace bude souběžně probíhat ve více než 70 městech, v 35 zemích a na 5 kontinentech. Soutěž bude mít minimálně dvě kola: nejprve národní, které se uskuteční ve dnech 25. až 26. 5. 2018, a vítězové národních kol se pak společně utkají v kole mezinárodním. To proběhne 27. června v Toulouse v rámci Toulouse Space Show.

Národní kolo v ČR se bude konat v Kruhové hale na České zemědělské univerzitě v Praze. Hlavním organizátorem národního ActInSpace je CzechInvest (ESA BIC Prague) ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze (konkrétně s Katedrou informačních technologií a s Centrem precizního zemědělství). Akce je součástí série space eventů v rámci Czech Space Year. Jedná se o hackathon, jehož hlavním cílem bude během 24 hodin najít inovativní využití kosmických technologií dle předem stanovených výzev a podpořit tak podnikání v kosmickém sektoru.

Na stránkách actinspace.org lze již nyní najít 72 výzev zaměřených na použití vesmírných technologií v různých oblastech. Výzvy je možné rozdělit na několik skupin: na ty s vyšším byznysovým potenciálem; na ty s nižším byznysovým potenciálem a dále na ty, které spadají pod patenty CNES a na ty, jež se řadí k patentům ESA. Tematické zaměření je různorodé: od dronů, pozorování Země, navigace, přes BigData, IOT až po ekologii, robotiku, umělou inteligenci či konkrétnější témata jako ISS, Mars, Měsíc atd.

Vítěz národního kola bude mít jedinečnou šanci prezentovat své výsledky v mezinárodním kole v Toulouse před špičkovými mezinárodně uznávanými technickými i byznysovými odborníky v oboru kosmických technologií, přičemž veškeré náklady na tuto účast mu budou organizátorem proplaceny.

Partnery soutěže jsou např. Air Zero G, CLS, GSA, EBAN, Airbus, Invivo, Qwant, FabSpace, Copernicus Masters, Invest In Toulouse and Toulouse Business School a další.

A jaké další ceny čekají na vítěze mezinárodního kola?

Veškeré informace k soutěži ActInSpace jsou zveřejněny na webu actinspace.org, kde v záložce ActInSpace in Czechia budou postupně zveřejňovány informace k národnímu kolu.

Další články z této rubriky

Zvláštní slevy na software v pololetí, Windows 11 za €20 a mnoho dalších na Goodoffer24
Květnový výprodej na Goodoffer24 nabízí Windows 11 Pro za €20 a mnoho dalších slev
Získejte Windows 10 jen za €14 nebo Windows 11 za €20 ve velkém květnovém výprodeji na Goodoffer24
Jarní výprodej s až 91% slevou: originální a permanentně aktivovaný OS Windows 10 jen za €14, Office za €24!
Speciální jarní slevy na software, Windows 11 za €21 na Goodoffer24

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.