Portál AbcLinuxu, 6. května 2024 17:28

Týden na ITbiz: Norimberský IT bezpečnostní veletrh it-sa je už největším na světě

13. 10. 2019 | Redakce
Články - Týden na ITbiz: Norimberský IT bezpečnostní veletrh it-sa je už největším na světě  

Pracujete v IT? Tak berete něco mezi 22 a 250 tisíci. Norimberský IT bezpečnostní veletrh it-sa je už největším na světě. Docuride 2019: Technologie mění svět i byznys. Databáze míří do cloudu, prodej on-premise řešení začne klesat. Taktik počtvrté se zákazníky 93 metry nad zemí.

Pracujete v IT? Tak berete něco mezi 22 a 250 tisíci

Největší chudáci v IT jsou specialisté technické podpory 1.stupně, kteří si na Ústecku vydělají rekordně nízkých 22 tisíc korun a v Praze a okolí jsou v IT jediní, kdo berou méně než 40 tisíc. Naopak nejlépe si žijí ředitelé IT (CIO/CTO), kteří si mohou vydělat v Praze až čtvrt milionu měsíčně a v regionech nedostanou méně než 80 tisíc. Nejlépe se ajťáci mají v Praze, Brně, Ostravě a v Plzni.

Výsledky rozsáhlého průzkumu, který mapuje aktuální finanční ohodnocení stovek pracovních pozic v 8 oborech a 13 regionech České republiky, zveřejnila personální agentura Grafton Recruitment. Jednoznačně z něj vyplývá, že kvůli nedostatku zaměstnanců a konkurenčnímu boji mezi zaměstnavateli dále přetrvává tlak na zvyšování mezd. Oproti předchozím letům však tempo růstu zpomaluje. Nejvyšší meziroční přírůstky mezd byly zaznamenány u nejnižších pozic, a to napříč obory. Nejvíce zaměstnavatelům chybí lidé na řemeslnické a dělnické pozice a dále v technických oborech a informačních technologiích.

Norimberský IT bezpečnostní veletrh it-sa je už největším na světě

Německý Norimberk, od Prahy vzdálený 300 kilometrů (cca 3 hodiny autem, 4 hodiny busem), se během několika let stal díky odbornému veletrhu it-sa opět hlavním městem IT bezpečnosti. Ve čtyřech halách se sešlo 750 vystavovatelů z 25 zemí, ČR zde měla jeden ze 4 společných zemských pavilonů. Přednáškový program zahrnoval 350 přednášek, kongresová část sestávala ze 30 akcí a nechyběl ani pitch startupů.

Docuride 2019: Technologie mění svět i byznys

Dvanáctý ročník odborné konference Docuride 2019 uspořádala 3. října u Prahy společnost Sabris. Jednotlivé přednášky se z různých úhlů pohledu věnovaly tomu, jak moderní technologie mění svět a jaké také proměňují byznys a podnikání. Úvodní přednáškou konferenci zahájil ekonom Vladimír Pikora, po něm vystoupil Jan Gábriš, CEO pořádající společnosti Sabris.

Databáze míří do cloudu, prodej on-premise řešení začne klesat

V roce 2022 bude podle odhadu Gartneru 75 % databází nasazeno nebo migrováno do cloudu. Nejčastějším způsobem provozu cloudových databází bude časem režim SaaS a za trend přesunu do cloudu mohou hlavně databáze využívané pro analytiku, ve spojení s umělou inteligencí a strojovým učením.

Taktik počtvrté se zákazníky 93 metry nad zemí

Firma Taktik, která se specializuje na dodávky infrastrukturních systémů, prezentovala zákazníkům s partnerskými dodavateli Lenovo, ExaGrid a PaloAlto Networks. Nutanix, software pro vytvoření hyperkonvergované architektury, ten zde dodává sama a točil se okolo něj už čtvrtý večer s Taktikem na Žižkovské věži v Praze.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Kvalita a přesnost dat generovaných AI rozhodne o důvěře zaměstnanců v umělou inteligenci
Týden na ScienceMag.cz: Kosmologové se opět zkouší vypořádat se s problémem Hubbleovy konstanty
Týden na ITBiz: GenAI má na evropském trhu umělé inteligence zatím jen velmi malý podíl
Týden na ScienceMag.cz: Upřesnili limity pro klidovou hmotnost neutrin
Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.