Portál AbcLinuxu, 13. května 2024 08:04

Chcete VPN z Česka odkudkoliv?

22. 5. 2020 | Reklama
Články - Chcete VPN z Česka odkudkoliv?  

Bezpečné připojení přes VPN (virtuální privátní síť) získává na oblíbenosti. Tento software poskytuje uživatelům spoustu výhod a služeb. Používání internetu může být dobrým darem, ale i prokletím. Lidé totiž na něm mají jednak přístup ke spoustě informací na kliknutí, avšak zároveň může být jejich soukromí kompromitováno. Podívejme se, co by měli vědět o VPN a jak ji získat pro použití z České republiky odkudkoliv.

Co je VPN?

VPN znamená Virtual Private Network, virtuální (uměle vytvořená) privátní (chráněná) síť, která poskytuje další vrstvy zabezpečení a soukromí pro veřejné a privátní sítě. VPN jsou dostupné pro soukromé i komerční subjekty.

Kdo může používat VPN?

VPN může používat kdokoliv, pokud k tomu má vhodný software. Existuje řada služeb, jako například tento software VPN pro Českou republiku. VPN software může být použit napříč platforem, včetně stolních počítačů, notebooků a mobilních zařízení jako smartphonů a tabletů.

Jaké jsou přínosy z použití VPN?

Hodně lidí o platformách VPN ví, ale nejsou si jisti, zda některou z nich potřebují. Virtuální privátní sítě nabízejí řadu přínosů, včetně:

Skrytí IP adresy

Skrytí IP adresy umožňuje uživatelům VPN držet jejich fyzické adresy v soukromí a držet historii online prohledávání skryté před poskytovateli internetu. Skrytí IP adresy rovněž pomáhá internetovým uživatelům přemostit cenzuru, kde některé prvky a webové stránky na internetu nemohou být dostupné. Lidé, kteří požadují vidět obsah, který je dostupný pouze v některých zemích, mohou využít VPN k přístupu blokovaného obsahu.

Zašifrované přenosy dat

Šifrování dat nabízí úplnou ochranu pro citlivé informace. Veškeré informace jsou zabezpečeny šifrovaným přenosem, včetně těch, které jsou ve stavu přenosu. Zašifrované přenosy poskytují bezpečnost napříč používaných platforem. Vyhovění předpisům je pro podniky v různých odvětví průmyslu zásadní, včetně legislativních a zdravotnických organizací. Zašifrované datové přenosy nabízejí bezpečný způsob, jak sdílet a uchovávat citlivé informace.

Zvýšená bezpečnost

Používání internetu činí lidi náchylnými k různým internetovým hrozbám, včetně phishingu, hackingu a krádežím jejich identit. Přestože jmenované hrozby jsou na internetu nejčastějšími, kyberútoky jsou také na pořadu dne. Tyto útoky mohou doslova zazdít celou firmu získáním přístupu k jejím dokumentům a dalším souborům.

Klid na duši

Uživatelé internetu jsou při jeho používání bez VPN v nevýhodě, protože jejich informace, včetně jejich adresy, telefonního čísla, čísla sociálního zabezpečení a dalších informací jsou na něm vystaveny jak na nástěnce. Použití spolehlivé VPN poskytuje uživatelům internetu klid na duši, protože mají díky ní další vrstvu bezpečnosti pro svoje zařízení, osobní informace a citlivé dokumenty.

Tipy pro používání VPN

Používání VPN je jednoduché, na několik kliknutí myši. Najděte si software VPN, který vám nejlépe sedne. Všechny virtuální privátní sítě nejsou napsány stejně, takže zvážení plusů a mínusů každé z platforem VPN porovnáním výbavy, ceny a dalších dostupných služeb je dobrou radou. Každý, kdo uvažuje o využití VPN, by je měl v každém případě aktivovat před streamování filmů nebo hudby přes internet. Zavedením těchto kroků pomůže zabezpečit citlivé informace, aby se nedostaly do nepovolaných rukou. Některé VPN jsou zdarma, jiné za malý poplatek. Mějte na paměti, že ne vždy to zdarma je dobrou koupí, a že to nejdražší je nejlepší. Uživatelé internetu, kteří zvolí placenou variantu VPN, nesmějí zapomenout na včasnou platbu poskytovateli. Řada poskytovatelů služeb VPN umožňuje uživatelům, jak chtějí platit, ať už týdně, po čtrnácti dnech nebo měsíčně. Někteří poskytovatelé VPN nabízejí zkušební verzi zdarma, aby si uživatelé internetu vyzkoušeli jak funguje, a až poté učinili smysluplné rozhodnutí jestli koupit či nikoliv.

Jak získat VPN pro Českou republiku

Získat VPN pro Českou republiku není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Nejrůznějších VPN existuje hromada. Prvním krokem pro získání některé VPN je zjistit, jaké VPN jsou k dispozici a zvolit si tu platformu, která nejlépe vyhovuje. Nezapomeňte porovnat prvky výbavy a ceny. Lidé, kteří mají omezený rozpočet, mají stále možnost získat spolehlivou VPN. Pokud je k dispozici bezplatná zkušební verze, není žádnou ostudou ji použít.

Když už jste nějakou vhodnou VPN našli, zaplaťte poskytovateli, pokud jde o zpoplatněnou verzi. Když máte zaplaceno, můžete software nainstalovat a nastavit požadované zařízení. Po uživateli se bude více než pravděpodobně chtít, aby se před používáním služby VPN zaregistrovali. Zaregistrujte se pod snadno zapamatovatelným jménem a heslem. Jakmile je vaše konto vytvořeno a ověřeno, instalace VPN půjde jako po másle.

Když máte VPN nainstalovanou, můžete být vyzváni k restartu zařízení. Po restartu byste měli mít snadný přístup k vaší platformě VPN a prohlížet internet bez obav. Některé platformy VPN poskytují možnosti uživatelského nastavení. V takovém případě použijte metodu pokus-omyl, abyste si našli nejlepší nastavení, jaké vám bude vyhovovat. Také je dobré nastavit aktivaci VPN hned po spuštění počítače, abyste zajistili, že všechny informace jsou bezpečné a chráněné před oky slídilů.

VPN už jsou pro dnešní uživatele internetu nezbytné. Bez těchto platforem mohou uživatelé internetu přijít o spoustu peněz pro znovuzískání ukradené identity a srovnání kreditu kvůli krádeži identity. Vyvarujte se těmto hrozbám a malérům použitím spolehlivé virtuální privátní sítě.

Vanessa Seward, Surfshark.com

Další články z této rubriky

Získejte Windows 10 jen za €14 nebo Windows 11 za €20 ve velkém květnovém výprodeji na Goodoffer24
Jarní výprodej s až 91% slevou: originální a permanentně aktivovaný OS Windows 10 jen za €14, Office za €24!
Speciální jarní slevy na software, Windows 11 za €21 na Goodoffer24
Goodoffer24 uvádí v březnu výprodej Windows 11 za €20 a mnoho dalších slev
Výprodej u Goodoffer24 v březnu: 91% sleva na Windows 11 za €20, Office za €24

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.