Portál AbcLinuxu, 26. dubna 2024 21:29

Týden na ITBiz: Kolik se čeká z dražby frekvencí?

25. 3. 2019 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Kolik se čeká z dražby frekvencí?  

Moorův zákon ve světě financí. Znoky a Salesforce. Jaký bude budoucí obchodní model Facebooku?

Lenovo Yoga 730: Solidní a konvertibilní

Solidní lehký notebook s dotykovým displejem překlopitelným do tabletového režimu, to je stručné shrnutí modelu Lenovo Yoga 730. Spíše než v korporacích jeho domov vidíme v menších firmách, SOHO a u OSVČ a kreativců, tam se totiž uplatní jeho přidaná hodnota.

Zákony informatiky: Finanční deriváty Mooreova zákona (3)

Rockův zákon je známý též jako druhý Mooreův zákon a je jeho jistým protipólem. Signalizuje, že investice nutné pro výrobu integrovaných obvodů rostou exponenciálně. Přesněji: Náklady na výrobu polovodičových čipů se každé čtyři roky zdvojnásobují.

Top 10 datových a analytických technologických trendů pro rok 2019

Rozšířená analytika, CI (Continuous Intelligence) a vysvětlitelná AI patří mezi hlavní trendy v oblasti analýzy a zpracování dat, které analytici společnosti Gartner vybrali jako technologie s největším potenciálem vyvolávat v příštích třech až pěti letech zásadní změny.

Zonky udává trend v komunikaci se zákazníky

Veškerou zákaznickou komunikaci a procesy řídí finanční organizace Zonky v cloudovém řešení pro řízení firemních procesů a komunikace se zákazníkem od Salesforce – světové jedničky na poli technologií.

Taktik s Nutanixem a Lenovem na Žižkovské věži

Společnost Taktik se zaměřuje zejména na softwarová řešení pro firmy větší velikosti a jejich datová centra. Proč a jak firma vznikla jsme se ptali jejího CEO, Petra Belatky, už vloni. Jedním z řešení, které dodává je Nutanix pro hyperkonvergovanou infrastrukturu datacenter, na které jsme se ptali sales managera firmy Taktik, Zdeňka Kopty.

Zprávičky

Zakladatel zkrachovalé bitcoinové burzy Mt. Gox dostal podmínku. Na bitcoinové burze Mt. Gox se v době její největší slávy uskutečňovalo až 80 % světového obchodu v této kryptoměně.

Facebook opouštějí po oznámení nové strategie vysocí manažeři. Facebook se více zaměří na komunikaci v šifrovaných službách, jaký pak ale bude obchodní model?

MPO očekává výnos z aukce mobilních kmitočtů 8 miliard Kč. Úřad počítá s tím, že by lákal čtvrtého mobilního operátora ke vstupu na trh přednostní možností podat nabídku na vyhrazený blok.

FIS koupí za 35 miliard dolarů zpracovatele plateb Worldpay. Worldpay ročně zpracuje kolem 40 miliard transakcí ve 146 zemích a 126 měnách.

Wikipedie nebude jeden den kvůli změně autorského práva fungovat. Terčem kritiky se stala také povinnost internetových platforem řešit, zda uživateli nahrávaný obsah neporušuje autorská práva.

Materiál k aukci mobilních kmitočtů vláda včera neprojednala. Soutěž by měla začít ve druhé polovině letošního roku tak, aby skončila na začátku roku 2020.

Apple uvedl na trh nový iPad Air. Cena nového přístroje iPad Air spolu s elektronickou tužkou (Apple Pencil) začíná na 499 dolarech.

V Německu začíná dražba frekvencí pro komunikační síť 5G (aktualizace). Aukce, která bude zřejmě trvat nejméně tři týdny, by do státní kasy mohla přinést 3-5 miliard eur.

Výrobce chytrých telefonů Xiaomi ztrojnásobil čtvrtletní zisk. Loni firma uvedla své akcie na hongkongskou burzu. Šlo o největší primární nabídku akcií v technologickém sektoru od roku 2014.

ISP Aliance: Směrnice o autorských právech může zdražit on-line služby. Směrnice například počítá s výjimkou pro recese a parodie, v praxi ale neexistuje technologie, která by je uměla poznat.

Elektrotechnický průmysl loni dále rostl přes 5 %. Se zpomalením autoprůmyslu začnou firmy vymýšlet řešení pro zemědělství, farmaceutický průmysl a další obory.

Google se pouští do videoher, představil platformu Stadia. Google Stadia bude konkurovat výrobcům herních konzolí i specializovaným videoslužbám.

EK udělila Googlu pokutu 1,49 mld. eur kvůli internetové reklamě. Google ve smlouvě AdSense for Search stanovil omezení bránící konkurenci umísťovat své reklamy na tyto weby.

Vodafone a Liberty Global dostanou varování regulátorů. EK se obává, že převzetí aktivit Liberty Global by v ČR mohlo vést k vytlačení některých telekomunikačních podniků z trhu.

Evropský parlament bude hlasovat o změně směrnice o copyrightu. Plénum nyní bude hlasovat nejprve o pozměňovacím návrhu, nikoli o směrnici jako celku, jak bylo původně v plánu.

T-Mobile chce v ČR připojit až 1,5 mil. bytů k internetu optikou. Obce nevidí kvalitní internet jako prioritu, vyřízení všech povolení trvá 14 až 16 měsíců.

Firmy v Česku přišly kvůli podvodným e-mailům o miliony. Pachatel k zasílání peněz využil účty asi 50 důvěřivých lidí, peníze obratem převáděl do virtuálních měn.

Kryptominery zasáhly 10krát víc organizací než ransomware. Malware jako služba na vzestupu: affiliate programy ransomwaru.

Burzovní debut Uberu nebude na trhu Nasdaq, ale na NYSE. Vstup Uberu na burzu patří mezi nejvíce očekávané události na Wall Street i v Silicon Valley.

Seznam.cz chce od Googlu detaily o podpoře jiných vyhledávačů. Seznam ztrácí podíl na trhu, protože na mobilních telefonech je jako výchozí nastaven vyhledávač od Googlu.

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda
Týden na ScienceMag.cz: V kvantovém materiálu objevili částici podobnou gravitonu
Týden na ITBiz: Efektivní podnikání se bez edge computingu neobejde

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.