Portál AbcLinuxu, 29. března 2024 02:49

Týden na ITBiz: Krychlový arsenid boru by mohl konkurovat křemíku

18. 9. 2022 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Krychlový arsenid boru by mohl konkurovat křemíku  

Cisco Talos: zločinci se z ulic přesouvají do bezpečnějšího kyberprostoru. Lenovo Z13: Změny pro produktivní mobilitu. Acronis Cyber Protect Home Office: 20 let na českém trhu. Jak meshed cloudy uvolní potenciál edge computingu. Pure Storage rozšiřuje své výzkumné a vývojové centrum v České republice. Krychlový arsenid boru by mohl konkurovat křemíku.

Cisco Talos: zločinci se z ulic přesouvají do bezpečnějšího kyberprostoru

Oblast kyberzločinu byla po dlouhou dobu doménou vynikajících IT specialistů. V uplynulých letech jsme však svědky toho, jak se toto prostředí „liberalizuje“. Podle analýzy expertů kyberbezpečnostní agentury Cisco Talos se do segmentu počítačové a online kriminality přesouvá stále více „tradičních“ zločinců. Důvodem jsou nejen klesající nároky na technické vybavení, ale také menší riziko v porovnání například s pouličním prodejem drog.

Lenovo Z13: Změny pro produktivní mobilitu

V nové řadě notebooků Lenovo ThinkPad Z najdete v nabídce jak třináctipalcové modely Z13, tak šestnáctipalcové Z16. Jak naznačují ceny, začínající kolem 50 tisíc bez DPH za slabší stroje a překračující 80 tisíc za ty nejvýkonnější, jde v nabídce Lenova o prémiovou řadu. Zda vysoké ceně odpovídá i užitná hodnota jsme si ověřili na modelu ThinkPad Z13 Gen 1.

Acronis Cyber Protect Home Office: 20 let na českém trhu

Aktuální verze produktu přináší další vylepšení. K nim se řadí především možnost stahování cloudových záloh do lokálního umístění.

Jak meshed cloudy uvolní potenciál edge computingu (Red Hat)

Uvažování nad rámec tradičních architektur umožňuje propojení typu edge-to-edge, a plnou transformaci podniků, průmyslových odvětví i společnosti.

Pure Storage rozšiřuje své výzkumné a vývojové centrum v České republice

Společnost Pure Storage oznámila rozšíření svého pražského výzkumného a vývojového centra a dalších aktivit v České republice. Praha jakožto významný technologický hub zaujala společnost Pure Storage zejména svou strategickou polohou stejně jako širokou nabídkou talentovaných specialistů a kvalitním vzdělávacím systémem. Své výzkumné a vývojové centrum zde založila na jaře roku 2020 a během dvou let své existence a rozvoje přilákala řadu špičkových talentů z České republiky i ze zahraničí. Od otevření centra dokonce zdvojnásobila počet svých technických expertů a v letech 2023 a 2024 plánuje růst podobným tempem.

Krychlový arsenid boru by mohl konkurovat křemíku

Jak ukázaly nové experimenty, které provedli vědci z Massachusetts Institute of Technology, University of Houston, University of Texas (Austin) a Boston College. krychlový arsenid bóru BAs omezení [křemíku ani arsenidu gallia] nemá: vede stejně dobře elektrony i díry a má také lepší tepelnou vodivost. Až dosud byl problém tento materiál připravovat v nějaké standardizované kvalitě; to se novými postupy podařilo překonat, i když dosud není znám žádný postup, který by umožňoval výrobu v průmyslovém měřítku. To znamená nejen dostatečně levně, ale i v dostatečné kvalitě/čistotě materiálu (pro průmyslově vyráběný křemík dosahuje čistota vyjádřená v procentech až „deseti devítek“).

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Americká vláda poskytne Intelu téměř 20 miliard dolarů na podporu výroby čipů v USA
Týden na ScienceMag.cz: Umělá inteligence analyzovala vlastnosti temné energie
Týden na ITBiz: Při virtuálních schůzkách lidé bojují s nudou
Týden na ScienceMag.cz: Očekávaný Weylův polokov prý neexistuje
Týden na ITBiz: 80 % center IT a podnikových služeb chce více šlápnout do automatizace

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.