Portál AbcLinuxu, 26. dubna 2024 07:10

Týden na ITBiz: Roste podíl softwaru, který využívá umělou inteligenci

18. 10. 2021 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Roste podíl softwaru, který využívá umělou inteligenci  

Podzimní smršť novinek od Aceru. SentinelOne v ČR nabere 300 lidí a investuje miliardu. Roste podíl softwaru, který využívá umělou inteligenci. Dodávky a ceny osobních počítačů z pohledu výrobce. VMworld: Zabezpečení na principu nulové důvěry.

Podzimní smršť novinek od Aceru

Acer představil celou řadu novinek pro nadcházející sezónu, od tradičních, jako jsou notebooky, monitory a další hardware, až po méně tradiční, jako je antimikrobiálná počítačové vybavení až po bundu vyrobenou z výtažků z kávové sedliny.

SentinelOne v ČR nabere 300 lidí a investuje miliardu

SentinelOne, zabývající se autonomní kybernetickou bezpečností na bázi umělé inteligence, zahájila provoz nové kanceláře a inovačního centra v Praze, kde má v budoucnu pracovat 300 zaměstnanců, kteří se zaměří na vývoj produktů a spolupráci se stávajícími týmy společnosti v Severní a Jižní Americe, Asii a v ostatních evropských zemích. Celková investice společnosti SentinelOne v České republice přesáhne 1 miliardu korun během následujících tří let.

Roste podíl softwaru, který využívá umělou inteligenci

V letech 2021 až 2025 dojde k významnému posílení poptávky po softwaru, který využívá umělou inteligenci (AI – Artificial Intelligence) nebo pracuje se strojovým učením (ML – Machine Learning).

Dodávky a ceny osobních počítačů z pohledu výrobce

Acer je na našem trhu jednou ze stálic a Tomáš Čech je s krátkou přestávkou jeho country managerem snad už pětadvacet let. Měli jsme příležitost se ho zeptat, jak vidí vývoj dodávek a cen osobních počítačů a notebooků, jak v nedávné době lockdownů a home-office způsobených pandemií Covid-19, tak ve výhledu do budoucna.

VMworld: Zabezpečení na principu nulové důvěry

Společnost VMware na konferenci VMworld představila novinky, které podnikům pomáhají zajistit konzistentní bezpečnost koncových bodů, virtuálních strojů a kontejnerů díky komplexní architektuře založené na principu nulové důvěry.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda
Týden na ScienceMag.cz: V kvantovém materiálu objevili částici podobnou gravitonu
Týden na ITBiz: Efektivní podnikání se bez edge computingu neobejde

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.